Brugernavn: Kodeord:

"Filipino Kali"

Profil | Debatindlæg

Denne profil er vist 4715 gange


Navn: Andreas

Sidst online: 12/7-2018, 11:32
Online tid: 1 dage, 13 timer og 41 minutter
Email: pukulan144@gmail.com
Website:
Messenger:
Telefon:
Klub: Filipino Kali Academy Cph.
By: København
Stilart: Buwaya Kali
Alder: år
Højde: cm
Vægt: kg
Citat: There are similarities and differences. But it is the differences that makes all the difference.

Beskrivelse:

Filipino Kali Academy Cph er ikke en forening, men en lille privat "Backyard" klub der har eksisteret i over 25 år og hvor der bliver lagt stor vægt på det sociale aspekt. Der bliver undervist mindre grupper, makkerpar og enkeltpersoner. - Kali er en gammel stamme tradition. En stamme er en gruppe individer der ikke er i familie som holder sammen, hvor der formes venskaber og hvor man hjælper og støtter hinanden. Det er i dette fælleskab at man udvikler sin Kali. For at bevare dette grundlæggende aspekt af Kali, har jeg bibeholdt det som en lille privat klub. Hvor det ikke gælder om at skaffe så mange elever som muligt, men udelukkende at få de rette elever.

Kali er en meget gammel Filippinsk kamp og krigskunst som allarede eksisterede inden den spanske besættelse begyndte i 1521. Kali benytter sig af avancerede strategier og taktik som vi først er begyndt at bruge magen til i vesten for godt 100 år siden.

Traditionelt set undervises våben træning først i Kali, da alle stammefolk tidligere var bevæbnede. Senere når udøveren havde en god forståelse for teknikker og principper med stok, kniv og machete blev den ubevæbnede del undervist. Da det danske samfund er meget anderledes end det filippinske, og vi som udgangspunkt ikke længere bære våben, har jeg for mange år siden valgt at bytte om på progressionen. Hovedparten af træningen, ca 80% af min Kali, er ubevæbnet hvor stok og kniv så undervises supplerende for at give eleven en forståelse for det komplete koncept.

Bemærk at Kali ikke er det samme som Arnis og Escrima. Selv om alle tre hører til under begrebet FMA, har Arnis og Escrima modsat Kali sine rødder i Spansk fægtning. Hvad angår den ubevæbnede del, har mange Arnis og Escrima stilarter gennem de sidste 70-80 år lånt teknikker fra Karate, Judo og Jiu Jitsu, hvor Kali derimod er en del af den oprindelige Filippinske kampkunst og har sit eget ubevæbnede system der ligger meget lang fra disse Japanske skoler. Ikke bare mht. teknik, men også i formål, udførelse og indstilling til resultat.

Kali er et super fedt system at træne. Meget effektivt, enkelt, direkte og kompakt. Samtidigt meget anderledes, sjovt og udfordrende fordi kroppen skal lære matematik samt timing, rytme og koordination på et niveau hvor hjernen normalt ikke udfordres. Som typisk for Sydøst Asiatisk kamp og krigskunst, foregår træningen gennem kamp lege, hvor intensiteten gradvis øges i øvelser og øvelses serier frem mod frikamp. Derfor foregår træning i Kali altid i en meget venlig, åben, underholdende og ego fri atmosfære. En af Kalis hoved principper er at lære eleven, helt fra nybegynder stadiet, spontan handling og evnen til at tilpasse sig skiftende situationer gennem flow, i stedet for at fastlåse sig med brugen af specifikke teknikker.

Kali er et nærkamp system og man er så tæt på modstanderen at ens øjne ikke kan nå at opfatte alle bevægelser. Derfor foregår en stor del af træningen med at lære sensitivitets øvelser. Kali har nogle af de mest avancerede sensitivitets øvelser på markedet.

Mange kan i dag godt lide at blande Kali og Wing Chun, fordi der er rigtig mange lighedspunkter mellem de to stilarter. Men dette er slet ikke nødvendigt. For hvor Kali i begynderfasen umiddelbart åbner sig op og giver centerlinien, har avanceret Kali fuld kontrol over centerlinien og kan dominere den. Fordelen ved Kali er for den erfarne Kalista, muligheden for enten at give eller tage centerlinien, og selv når man vælger at give den, så kan man på grund af Kalis avancerede geometriske bevægelsesmønstre faktisk stadig kontrollere den.

Kali hører til i gruppen med stilarter som Wing Chun og American Kenpo der har meget hurtige håndteknikker. Kalis unikke bevægelses struktur gør så at vi også har meget hurtige kombinations spark. Alle Kalis spark er lave. De er derfor ikke afhængige af smidighed og kan udføres af alle uanset alder. FMA generelt er kendt for en så naturlig bevægelse at udøverne først peaker efter at de er nået pensionsalderen. Så det er aldrig for sent at starte til Kali.


Nøgleord for Buwaya Kali:

* Nærkamp system baseret på enkle og direkte bevægelser.
* Kilat "Blitz" angreb med både spark og slag beregnet på at skabe en chok effekt i modstanderen.
* Naturlig bevægelse, Kali kan trænes af alle uanset alder.
* Kongruens i pensum. Du skal ikke lære 2 forskellige systemer hvis du også godt vil lære forsvar med/mod kniv, stok og machete.
* Geometriske bevægelsesmønstre som rettesnor for at bevæge sig korrekt.
* Allerede i begynderfasen lære man at forsvare sig med kroppens hårde dele, hvilket gør Buwaya Kali velegnet til mindre personer.
* Helheds baseret træning gennem at enten at give eller tage centerlinien.
* Ingen passive blokeringer af slag eller spark.
* Træning i tredie hånds princip og tre trins kraft.
* 12 zoners teori / 12 basis vinkler / 12 pensum inddelinger.
* Kali er ikke en sport, så for realismens skyld træner vi udendørs i forskellige omgivelser.
* Imødekommende og venligt trænings miljø.

Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk