Brugernavn: Kodeord:

"ChristianZilstorff"

Profil | Debatindlæg

Denne profil er vist 980 gange


Navn: Christian Zilstorff Munch-Andersen

Sidst online: 17/4-2017, 13:07
Online tid: 0 dage, 4 timer og 1 minutter
Email: Christian@pencaksilat.dk
Website: www.pencaksilat.dk
Messenger:
Telefon: 40223017
Klub: Pencak Silat
By: 1253 København K
Stilart: Pencak Silat Setia Hati
Alder: 43 år
Højde: 190 cm
Vægt: 92 kg
Citat: Gå aldrig bagud, vær aldrig bange, vær aldrig arrogant

Beskrivelse:

Min stil er Pukulun Pencak Silat Setia Hati Anoman. Setia Hati (SH) betyder noget i retning af sandt hjerte, og stilen blev grundlagt i 1903 af Eyang Soerodiwirjo. Soerodiwirjo var embedsmand fra Java, og han rejste rundt i hollandsk Indonesien, hvor han tillærte sig forskellige lokale stilarter som Cimande, Minangkabau, Cikalong, etc. Setia Hati var altså i udgangspunktet en bastardisering - I dag er det en af de største retninger af Pencak Silat i Indonesien. Setia Hati blev bragt til Holland (og dermed Europa) af Verdi Phefferkorn, Cor Turpijn or Fritz Vermaesen. De var alle var en del af den hollandske kolonihær og var af blandet indonesisk-europæisk herkomst (indoer). De havde hver især deres egen version inden for Setia Hati, men alle består de grundlægende af 36 korte serier (jurus), der kan kombineres på forskelligvis. Alle jurus tager udgangspunkt i et trekantet bevægelsesmønster, således at man oftest bevæger sig i diagonaler, samtidig anvendes cirkulærer bevægelser med begge hænder. Men det fører for vidt at forklare her.

Jeg har trænet Pencak Silat siden 1992, da jeg var 19. Tidligere har jeg dyrket judo, boksning og karate. En klassisk stil som SH kræver eneundervisning og selvstændig træning at tillære sig. Man lærer det ikke, ved at stå i en sal med 20 andre og gøre hvad læren siger et par gange om ugen. Jeg lærte oprindeligt fra en ven her i København, men siden 2003 er jeg rejst til Holland, hvor jeg har lært seni kembang formen af Charles Renoult. Det er en meget smuk stilart med mange facetter. Den er grusom i sit væsen, men i kembang formen, trænes den graciøst og elegant i en danseagtig form.

I 2011 blev jeg eksamineret at Paatje Phefferkorn (dengang 90 år), som var den lærer, der bragte stilarten SH Anoman til Holland. Jeg udforsker nu de mere direkte kampaspekter - kaldet pukulun. Jeg tager jævnligt til Holland, hvor jeg fortsætter min uddannelse hos Louis Franje, der har overtaget stilen efter Phefferkorn. Jeg giver lektioner i København, hvor jeg har lokaler på Østerbro og i indre by.

Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk