Brugernavn: Kodeord:
Martial Qigong - fup eller fakta? // Martialarts.dk
Martial Qigong - fup eller fakta?
Super letvægts BJJ gi
Denne tråd er vist 2527 gange og besvaret 22 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
18/1-2006, 20:09

-

Antal indlæg: 70
Online 0d 13t 7m
-


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Kom lige i tanke om et program jeg så engang (vistnok fra discovery) om en ældre kampsportsmester fra USA der underviste sine elever i martial qigong. Han demonstrerede for kameraet en række angreb på sig selv og sine elever, hvor der angiveligt blev slået med fuld power. Mesteren selv og hans elever virkede relativt upåvirkede af disse angreb. (jeg har efterfølgende læst mig til at teknikken bliver kaldt jernskjorten "tie bu shan" Jeg kunne godt tænke mig at stille et stort spørgsmålstegn ved autentisiteten i disse demonstrationer. For det første var både journalisten og hans elever fanget i en bobbel af ærefrygt over mesteren, så meget at de ikke tvivlede på rigtigheden af hans undervisning. Udover det synes jeg ikke at det så ud som om, der blev fyret igennem ved angrebene. Er der her ikke bare tale om en lidt for selvfed mester og en flok usikre elever, der så gerne vil kunne noget særligt? Eller er jeg helt galt afmarcheret?
Det kunne være sjovt at stille denne mester ind i "octagon´en" mod Chuck Liddell og se hvor meget denne teknik så kunne hjælpe ham .
Jeg håber meget at høre fra folk der har prøvet dette selv. Det kunne være fedt hvis der var nogle der evt. havde nogle links til nogle klip hvor denne praksis bliver udført.
Slutteligt vil jeg gerne (baseret på erfaring med at læse andre tråde) lige gøre opmærksom på at meningen med dette indslag bestemt ikke er at genere nogen(hverken personer eller klubber), men blot et forsøg på at starte en interessant debat.

Keep it clean!---
-
18/1-2006, 20:49

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditat...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Ghostwalker ID #194390
Hej Jesper

Jeg kan godt forstå at du virker ret spektisk overfor sådan et clip. Og jeg vil da starte med at sige at der findes rigtig meget skidt og kanel på nettet, yellow bamboo for at nævne noget, he he. Og du har på sin vis ret i at det godt kan være en selvfed mester og nogle usikre elever.

Men rent faktisk er der noget der hedder iron shirt Qigong. Man plejer at skelne mellem hard og soft qigong. man opbygger chi kraft ved hjælp af øvelserne, som gør en i stand til at modstå slag og spark osv fra modstandere. Så ja det virker. Det bliver trænet i stor stil i Shaolin templet.
Så siger du noget med at smide mesteren ind i en ring. Altså hvis han kun skulle tage imod og ikke koncentrer sig først, ja så ville han få ondt. Pointen er at qigong kræver en hel del koncentration og forberedelse før man kan "lade sig gennembore af et spyd" eller lave splitting the body, som går ud på at holde et reb hvor der i hver sin ende er to tyre som gerne vil væk... Mange af øvelserne kan være farlige hvis man ikke er trænet.

Jeg er selv overbevist om at det virker, men om det kan bruges i kamp, det er jeg ikke overbevist om, da en normal gadekamp jo er 3-5 sekunder, og det er ikke tid nok til at koncentere sig chi...

hilsen
Lasse


---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
18/1-2006, 21:28

OJAntal indlæg: 938
Online 1d 0t 42m
KBH N
Ingen p.t.


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


ozak ID #194401
Den med to tyre i hver sin ende er jo et gammelt trylletrick og har ikke meget med kampkunst at gøre

Men det nævnte program så jeg også, og det så altså fake ud. Det er ofte svært at skelne, men det der med at lade folk slå en med en træstav så den knækker og sådan som man ofte ser shaolin fyrene gøre. Det er altså også trylletricks.

Det kommer an på hvordan man definerer chi. Du kan godt bruge din mentale kraft i kamp, men det er snarere en kombination af angreb, krop, aggresivitet og det hele på en gang der skræmmer/skubber modstanderen tilbage, frem for en usynlig kraft.
"Mind control" o.lign er jo også noget der normalt defineres som tankens kraft, men som i praksisk kommer af måden man taler på, hvordan man manipulerer folk, stærk/svag forhold imellem de to personer etc.

Så det eksisterer ja, men der er en mere jordnær og naturlig forklaring IMHO
18/1-2006, 22:26

TineAntal indlæg: 751
Online 38d 4t 26m
Kbh.
www.blogfiloso...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Tine ID #194418
Har også det på nettet, samt en udsendelse i tv, hvor en udeforstående skulle "slås omkuld" med hans chi power. Det virkede bare ikke. Mesteren mente at det var den måde han havde stået på, der havde gjort at det ikke virkede på ham, at hans tæer havde peget i en forkert retning, eller også havde han holdt tungen på en bestemt måde, der var det hemmelige våben mod the iron shirt

Det skal dog tilføjes at jeg tror på der er GANSKE FÅ der er istand til at gøre dette( vi taler om 1:100.000 ).
Men det er mit indtryk at de mennesker der er istand til at gøre denne slags "overnaturlige" ting, meget sjældent underviser almindelige mennesker -dvs. dem der aldrig nogensinde vil have den specielle evne det kræver- i den slags, og stiller op i den form for interview som den pågældende amerikaner gjorde.


---
- Ja, vi ka´ godt li´ knæ...
18/1-2006, 22:41

ThomasAntal indlæg: 4358
Online 59d 0t 23m
Nørrebro


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Mokujin ID #194424
Jeg så også en videorepræsentation af Cchi kraft, hvor grandmasteren selv udtalte: "At det kun virkede på ca 40% af mennesker"....

Så kan det da næsten være lidt ligemeget i mine øjne.. Ihvertfald i selvforsvarsøjemed.
En lige højre til næsebenet - virker nok på lidt mere end 40%

18/1-2006, 22:45

Master BalkanAntal indlæg: 10683
Online 143d 12t 45m
AAlborg
Practical Tai C...
www.taichiskol...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


balkan ID #194428
At det så blødt og ikke hårdt ud betyder absolut ikke at der ikke var fuld power på. Nogle dygtige folk træner hårdt på at kunne give fantastisk meget kraft med bevægelser der ser bløde og fine ud. Det er såkaldt "indre" styrke og handler i virkeligheden om, at de i det øjeblik de rammer, lader hele deres masse flyve fremad og så mærkes det som om man bliver sparket af en hest.
Den slags kraft behøver man så ikke forberede sig på hverken at modtage eller afgive, så det der lyder lidt mere som noget show halløj.


---
Jeg er en gang vundet DM i KBH/Malmö. <--- Verdens klogeste mand
19/1-2006, 16:51

-

Antal indlæg: 70
Online 0d 13t 7m
-


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Swanzi ID #194576
Som du siger Mokujin:
"Så kan det da næsten være lidt ligemeget i mine øjne.. Ihvertfald i selvforsvarsøjemed.
En lige højre til næsebenet - virker nok på lidt mere end 40%"

Den kunne jeg ikke være mere enig i!

Balkan skrev:
"Nogle dygtige folk træner hårdt på at kunne give fantastisk meget kraft med bevægelser der ser bløde og fine ud. Det er såkaldt "indre" styrke og handler i virkeligheden om, at de i det øjeblik de rammer, lader hele deres masse flyve fremad og så mærkes det som om man bliver sparket af en hest."

Den køber jeg simpelthen bare ikke, jeg har hørt om denne teknik, den er vist specielt udbredt inden for karate. Det kunne være sjovt at lave en kraftmåling af f.eks. en bokser og en udøver af ovennævnte teknik, jeg er sikker på at bokserens slag ville give klart det højeste udslag.
Masse X fart = kraft. Det er INDISKUTABELT!
---
-
19/1-2006, 17:50

Master BalkanAntal indlæg: 10683
Online 143d 12t 45m
AAlborg
Practical Tai C...
www.taichiskol...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


balkan ID #194590
Yup, masse X fart = kraft. Indiskutabelt.
Det de netop er gode til er at rykke kroppen med i slaget i netop det øjeblik de rammer modstanderen.
Hastigheden opnår man blandt andet ved at slappe af i slaget lige indtil det øjeblik hvor man rammer, hvorefter man så banker igennem. Man kan ikke opnå stor hastighed ved at spænde musklerne, tværtimod opnåes den størst mulige accelleration i det man spænder sine muskler, og de øver på at spænde hele kroppen på én gang i det øjeblik de rammer.
Ud over det, stopper de ikke slaget kort efter de har ramt, men fortsætter bevægelsen, hvilket kan skabe bemærkelsesværdige indre skader.

Dejlig Anekdote:
De russiske kosakker trænede med deres sabler på en ret speciel måde. De stod i vand til op til hoften og så skulle de ellers stå der dag ud og dag ind og skære igennem vandet. Man lærer på den måde at vente med at spænde indtil man rammer sit mål for ellers er det for hårdt at stå der så lang tid.
Resultatet var at kosakkerne blev de mest frygtede krigere i den nyere historie, da de praktisk talt kunne hugge en mand i to stykker.


---
Jeg er en gang vundet DM i KBH/Malmö. <--- Verdens klogeste mand
19/1-2006, 18:37

Master BalkanAntal indlæg: 10683
Online 143d 12t 45m
AAlborg
Practical Tai C...
www.taichiskol...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


balkan ID #194595
Rettelse: Man kan ikke opnå stor hastighed mens musklerne allerede er spændte. så giver det mening

Man kan tænke lidt på det som at alt op til de rammer slet ikke er et slag.


---
Jeg er en gang vundet DM i KBH/Malmö. <--- Verdens klogeste mand
19/1-2006, 21:37

Anders GjerløvAntal indlæg: 207
Online 11d 9t 30m
Søllerød Budoce...
sbc.dabs.dk/


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Gjerløv ID #194618
@Swanzi - har du prøvet at blive skubbet/slået af en mester i en "intern" stil?

Pointen er ikke (!) at der ikke er mere kraft i en boksers stød. Pointen er, at det ser ud som om, og føles som om, at der ikke laves nogen anstrengelse fra mesterens side. Og hånden bevæges måske ikke mere end et par centimeter før der er kontakt med dig. Og alligevel kan man ikke stå fast (hvis det er et skub) eller det er temmeligt smertefuldt (hvis det er et slag/stød). Mere end man tror! Hvis du står over for en dygtig bokser, og du ser ham slå mod dig med al hans kraft, så er du ikke i tvivl om at der er kraft bag Men når nu der står en person med hånden måske 10 cm fra dig, og han skubber på en måde så det ser ud som om, at han skubber til en uro der hænger og dingler i loftet - men du alligevel bare bliver flyttet bagud, som var det en temmeligt kraftig tackling af en amerikansk fodboldspiller... Jeg tror, at det var det Balkan mente med: "Nogle dygtige folk træner hårdt på at kunne give fantastisk meget kraft med bevægelser der ser bløde og fine ud."

Hvis du har lyst til at opleve det, så kan jeg anbefale, at du kigger forbi næste gang Qian Zhao Hong kommer til landet.

Mht. at kunne tage imod hvad der kommer (iron shirt), så er det noget, der kan trænes op... hvis det er det man vil. Men er det ikke lettere at undgå at blive ramt

Og mht. "Chi" - jeg synes ikke at der er grund til at tage det som noget "supernaturligt". Det er en måde at forklare tingene på. Og de plejer ikke at være så mystiske når man oplever dem. Jeg er sikker på, at de kan forklares med en kombination af biologi, kemi, fysik, biomekanik og psykologi. Det er bare lettere at tale sammen med mestrerne i de terminologier de nu engang selv anvender

19/1-2006, 22:37

-

Antal indlæg: 70
Online 0d 13t 7m
-


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Swanzi ID #194632
Til Gjerløv

Jeg kunne enormt godt tænke mig at opleve en session med en sådan mester. Hvis du har kendskab til et sådant møde, må du meget gerne poste det!! Så kan det være at jeg kan lære lidt respekt!

Håber virkelig at det kan lade sig gøre! Jeg er meget nysgerrig, og samtidig utroligt skeptisk(som du nok har regnet ud )

;oel


---
-
19/1-2006, 23:33

Anders GjerløvAntal indlæg: 207
Online 11d 9t 30m
Søllerød Budoce...
sbc.dabs.dk/


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Gjerløv ID #194648
@Swanzi

Det kan arrangeres :-) Datoerne er ikke helt fastlagt - men mon ikke der i april måned bliver gode chancer for at træne med Qian Zhao Hong :-) Hvis du vil med ud og prøve lidt Xing Yi inden da, så send en PM. Jeg kører normalt til træning (med plads i min bil ) både tirsdag og torsdag, hvor vi træner Kung Fu.


20/1-2006, 9:22

allan

Antal indlæg: 3069
Online 15d 4t 25m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


allan ID #194688
Tine>> Det var George Dillman. Jeg så det på Discovery og ja det var de sygeste bortforklaringer på hvorfor det ikke virkede...
20/1-2006, 9:44

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #194692
Discovery er jo som bekendt også ca. ligeså troværdigt som fjernsyn for dig...

Med hensyn til at brække diverse bjælker på arme og ben: Tror godt at nogle folk kan bruge ki/chi/trance/hypnose/koma så de ikke mærker smerte - problemet er nærmere at normalt træ skal der frygtelig meget til at det knækker! - man skal sku slå en kølle halvhårdt ned i jorden hvis den skal brække...


---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
20/1-2006, 9:56

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #194697
Hvis jeg skulle lave en demonstration af hvordan Iron shi(r)t virker - så ville jeg nok ikke vælge medhjælpere, der så ud som om de slog som tøser - uanset hvor hårdt de i virkeligheden slog. Jeg ville i stedet ringe til en verdenskendt thaiboxer og tilbyde ham 10.000 dollars hvis han kunne få mig i gulvet.---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
20/1-2006, 9:57

OJAntal indlæg: 938
Online 1d 0t 42m
KBH N
Ingen p.t.


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


ozak ID #194698
Mht. At brække ting må vi lige have et citat:

Danial: "Woah! Can you break wood like that?"
Miyagi: "Don't know Daniel-san. Never been attacked by tree".

So why bother?

20/1-2006, 10:07

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #194700
CLAUS skrev:
Hvis jeg skulle lave en demonstration af hvordan Iron shi(r)t virker - så ville jeg nok ikke vælge medhjælpere, der så ud som om de slog som tøser - uanset hvor hårdt de i virkeligheden slog.


Nej det virker en anelse tåbeligt, hvis altså man prøver at overbevise folk om at man kan holde til hårde slag...


---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
20/1-2006, 12:04

Master BalkanAntal indlæg: 10683
Online 143d 12t 45m
AAlborg
Practical Tai C...
www.taichiskol...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


balkan ID #194736
Nåååh Det er George Dillman!! , ja han er bare ultra freak. Kan slet ikke holde masken bare jeg ser på ham


---
Jeg er en gang vundet DM i KBH/Malmö. <--- Verdens klogeste mand
20/1-2006, 12:43

Master Pimp An...Antal indlæg: 7616
Online 54d 23t 38m
århus
gallys.pornsta...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


kærgaard ID #194754
Claus har du linket til det klip? for de amerikanere er sgu syge!!!
---
Det tager typisk 3-4 timer, hvor man er på hele tiden og står i alle mulige akavede stillinger med 2kg i hænderne. - P.diddy // Rigtige mænd går med håndtaske!! - Steffen Kjeldsen
20/1-2006, 13:02

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #194758
Kærgaard: Hvaba - hvilket klip?


---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
20/1-2006, 13:31

Master Pimp An...Antal indlæg: 7616
Online 54d 23t 38m
århus
gallys.pornsta...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


kærgaard ID #194767
sorry troede du havde link til klippet hvor en kendt MT'er tester en amerikaners KI styrke ved at slå på hans strube, og det faktisk virker...


ser mega vildt ud


---
Det tager typisk 3-4 timer, hvor man er på hele tiden og står i alle mulige akavede stillinger med 2kg i hænderne. - P.diddy // Rigtige mænd går med håndtaske!! - Steffen Kjeldsen
20/1-2006, 13:39

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #194770
Så er jeg med - det klip gad jeg godt se!


---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
20/1-2006, 14:41

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #194782
Swanzi skrev:
Den køber jeg simpelthen bare ikke, jeg har hørt om denne teknik, den er vist specielt udbredt inden for karate[/b}. Det kunne være sjovt at lave en kraftmåling af f.eks. en bokser og en udøver af ovennævnte teknik, jeg er sikker på at bokserens slag ville give klart det højeste udslag

Jeg lover, at karate-folk også er fuldt ud klar over, at fysikkens love som udgangspunkt er indiskutable. Dog, det ville selvfølgelig være nogle fantastisk behagelige gradueringskampe, hvis modstanderne udelukkende udøvede ki-power på én og man så (fordi man tilhørte den eksklusive gruppe af folk, som ikke er modtagelige over for ki-power) kunne slå dem i gulvet uden større besvær

Please, lad ikke amerikansk fame
=money-orienteret bullshido farve billedet.---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner

CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk