Brugernavn: Kodeord:
Egoer i klubberne? // Martialarts.dk
Egoer i klubberne?
CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø
Denne tråd er vist 3487 gange og besvaret 32 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
4/4-2006, 9:15

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Kom til at tænke på om i nogensinde har problemer med folks ego ude i klubben - altså i sparringssammenhæng?

Jeg har kun oplevet det på lejre, tror heldigvis ikke at vi har nogle i klubben som ikke kan tåle og tabe, og derfor går over gevind...

Tabte for 14 dage siden i gulvkamp til en nybegynder - ville give ham en chance og lod ham komme øverst, desværre tog han den chance bogstaveligt og fangede mig i en eller anden selvopfundet armlås, så jeg måtte klappe Men det har jeg nu ikke det fjerneste problem med, det lærer man vel også noget af... - oplever i at folk går amok og vil vinde for "enhver" pris ude i klubberne?

Det burde jo ikke være et problem blandt diciplinerede kampsportsfolk

---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
4/4-2006, 9:25

KAntal indlæg: 2242
Online 24d 5t 2m
Trøjborg
Århus Street Ka...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


K ID #214265
Nu har jeg heldigvis ikke nok skills til at retfærdiggøre et ego.

Men når der kommer "nye" i vores klub, så starter jeg på 25% typisk trækker jeg guarden, lader folk passere og evt få mount hvis det er det de søger. Det resulterer selvfølgelig jeg ofte bliver tappet, men det lærer man jo også en masse ved.

Grunden til JEG gør det på den måde, er for at mærke modstanderens nivau, styrke og ego.

Efter et par minutter skruer jeg så op for blusset til et niveau hvor det forhåbentlig er sjovt for begge parter.
Jeg har ikke noget problem med at blive tappet af en der er dårligere end mig selv. Men det skal refærdiggøres af at modstanderen har lavet et fornuftigt setup. Jeg forærer ikke noget væk.

Disclaimer:
Det skal selvfølgelig noteres at det er EKSTREMT sjældent der kommer nogen der ikke kan tappe mig. Så ovenstående er vel mere en ego-security så jeg kan retfærdiggøre at tabe alle mine kampe.---
I don't know shit . But I try
4/4-2006, 10:25

Antal indlæg: 713
Online 10d 9t 25m
CSA


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


MUAY THAI FIGHTER ID #214287
Jeg træner et motionshold i boxing og thai boxing. Da vi under timen ikke har nogen kamptræning vil mange af gutterne gerne gå en omgang eller to mod mig før eller efter træning. Vi har kamphansker i centret, så hvis de køber en tandbeskytter er det okay.

Jeg træner meget teknik med dem og derfor er de ofte imponerende under træningen, selvom de aldrig har været i kamp før. Det medfører så også at de overvurderer deres egne evner, men hvad vigtigere er at jeg een gang undervurderede dem.

Jeg havde gået et par runder mod en af drengene og han var meget overrasket over hvor stor forskel der var på en sandsæk og et bevægende mål. Jeg slog kun med mit jab, som til gengæld træffede hver gang. På et tidspunkt begyndte jeg at slå venstre jab til hans mave i stedet og efter fire slag havde han lugtet lunten. Lige pludselig gik jeg i gulvet efter en solid højre hook til æsken.

Mit ego fik da lidt af et knæk, men det er sgu meget rart lige at blive mindet om at man ikke skal undervurdere nogen som helst. En fejl jeg tror de fleste har begået på et eller andet tidspunkt.

Så nej, der er ikke nogen ego problemer på mit hold. Men har da oplevet det i nogle af de klubber hvor jeg selv har trænet.

Ovenstående historie er vel også bare et godt eksempel på hvordan et højtflyvende ego skal holdes nede


---
HAPPYGRAPPLING!
4/4-2006, 15:25

Dr. EvilAntal indlæg: 144
Online 0d 21t 11m
holbæk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


BIG-G ID #214437
Min gode ven og trænings partner har haft tilbøjelighed til at blive lidt sur når han får prygl, han er jo højere gradueret og kan ikke altid acceptere når han taber. han stod og slog lidt til en af de andre for sjov, men skulle samtidig lige vise at han var hurtig, og da den anden så benfejede ham, blev han ikke helt tilfreds, og det endte med at der blev en del sure miner... vi blev alle gode venner dagen efter, men en sådan attitude hører ikke hjemme i en dojo, eller udenfor for den sags skyld


---
I ate a baby!
4/4-2006, 15:41

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditat...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Ghostwalker ID #214440
De fleste mennesker hader jo at tabe til andre, uanset hvordan man vender og drejer det. Der er nogle der er bedre til det end andre.

Hvis man dyrker en eller anden form for traditionel kampkunst lærer man jo at se ud over sit eget ego, og derved lærer man at tabe. Jeg vil så skynde mig at sige at der selvfølgelig er personer i de traditionelle klubber som ikke kan tåle at tabe. Men jeg har det indtryk at det oftest er i MMA miljøerne at man ser de der frembrusende Ego typer, som mener de kan pløje alt for alle ned. Og ja der er igen undtagelser. Men jeg har mødt den holdning en del gange, når jeg har trænet med folk eller her på forumet. Og det bunder jo igen i at man ikke har de samme traditioner som i traditionel kampkunst, og den ydmydhed man tit ser i trad. kampkunst, simpelthen ikke er tilstede i MMA miljøet.

Derfor ser jeg et problem i MMA kulturen, fordi man fjerner, den sikkerhed som trad. kampkunst besidder, besindelsen. Man træner jo med det formål at skade en anden person, så her burde man nok lade sit ego komme i sidste række.

Jeg ved godt JP er blevet udsat for meget skidt, men han har et stort ego, jvf. den artilel som er på forumet. Og hans ego var også i sin tid det der fik mig til at blive væk fra det første seminar han holdte i århus. længere historie, som jeg ikke vil uddybe... Jeg synes ikke man kan sidde og sige at man kan smadre alle med BJJ og prale med hvor mange man kan nakke osv. ydmydhed kommer man længst med...det andet ender man i problemer med....

Med venlig Hilsen

Lasse Petersen
Århus


---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
4/4-2006, 15:50

Torben OvergaaAntal indlæg: 2354
Online 5d 20t 12m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


"Overgaard" ID #214441
GHOSTWALKER skrev:
Men jeg har det indtryk at det oftest er i MMA miljøerne at man ser de der frembrusende Ego typer, som mener de kan pløje alt for alle ned


Sikke dog noget ævl, jeg har da mødt masser af mennesker i TMA der var åndssvage.
4/4-2006, 16:04

Uffe Andersen

Antal indlæg: 1059
Online 3d 1t 15m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Uffe Andersen ID #214444
Mit ego er så stort, at vi har måttet save en større hul i døren ind til klubben, bare sådan at jeg kan komme ind.
4/4-2006, 16:07Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #214446
Ghostwalker skrev:
Men jeg har det indtryk at det oftest er i MMA miljøerne at man ser de der frembrusende Ego typer, som mener de kan pløje alt for alle ned.


Jeg har mødt masser af "TMA'ere" der ikke kunne tåle at tabe ansigt. Faktisk er det undtagelsen at jeg møder en træner der drosler ned så han risikerer at blive ramt. Selv folk med "bælter" inden for min egen stil, begynder ofte at spille kloge og forsøge at rette på en, men jeg plejer bare at sige "lad være med at sige alt det der, men vis mig istedet at det du siger virker, og mit ikke gør", så bliver der som regel stille igen, især hvis de forsøger, men bare bliver ramt.
4/4-2006, 16:12

Antal indlæg: 12272
Online 376d 14t 50m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


David ID #214448
Freeze din bølle!
4/4-2006, 16:16

NicolasAntal indlæg: 4905
Online 43d 3t 7m
København
www.rumblesport...
www.rumblespor...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


PimpDaddy ID #214450
Ghostwalker skrev:
Hvis man dyrker en eller anden form for traditionel kampkunst lærer man jo at se ud over sit eget ego, og derved lærer man at tabe. Jeg vil så skynde mig at sige at der selvfølgelig er personer i de traditionelle klubber som ikke kan tåle at tabe. Men jeg har det indtryk at det oftest er i MMA miljøerne at man ser de der frembrusende Ego typer, som mener de kan pløje alt for alle ned. Og ja der er igen undtagelser. Men jeg har mødt den holdning en del gange, når jeg har trænet med folk eller her på forumet. Og det bunder jo igen i at man ikke har de samme traditioner som i traditionel kampkunst, og den ydmydhed man tit ser i trad. kampkunst, simpelthen ikke er tilstede i MMA miljøet.


Jeg har faktisk kun mødt ego-problemer i TMA.

Ghostwalker skrev:
Hvis man dyrker en eller anden form for traditionel kampkunst lærer man jo at se ud over sit eget ego, og derved lærer man at tabe.


IMO har det ikke noget som helst at gøre med om man træner Karate, TKD eller MMA.
Jeg er af den opfattelse af det afhænger MEGET mere af træneren end af stilen!!

Kan du komme med nogle eksempler på hvorfor man i TMA's lærer at se ud over sit ego? og ikke i MMA?

Ghostwalker skrev:
Men jeg har det indtryk at det oftest er i MMA miljøerne at man ser de der frembrusende Ego typer, som mener de kan pløje alt for alle ned. Og ja der er igen undtagelser.

Det var da godt nok noget af en generalisering.
Dejligt at vide at du ser ALLE som den type!!?

Ghostwalker skrev:
Og det bunder jo igen i at man ikke har de samme traditioner som i traditionel kampkunst, og den ydmydhed man tit ser i trad. kampkunst, simpelthen ikke er tilstede i MMA miljøet


I mine øjne kan de traditioner man har i TMA netop gøre folk til "en der har lavere bælte end mig må sgu ikke vinde over mig typen".
Jeg har ihvertfald i tidligere klubber oplevet at hvis en laveregradueret "spillede lidt for smart" og fx kæmpede lige op med en der var 2 grader over, så blev man sat på plads, bare for liiige at bevise man var bedre.

Men igen, det er forskelligt fra klub til klub, stilart til stilart og træner til træner.

Min generelle oplevelse er at man i "MMA" klubber er langt mere afslappede omkring det at tabe.


---
Lets rock!
4/4-2006, 16:17

NicolasAntal indlæg: 4905
Online 43d 3t 7m
København
www.rumblesport...
www.rumblespor...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


PimpDaddy ID #214451
Ghostwalker skrev:
Men jeg har det indtryk at det oftest er i MMA miljøerne at man ser de der frembrusende Ego typer, som mener de kan pløje alt for alle ned. Og ja der er igen undtagelser.


Sorry... Læste IGEN som INGEN


---
Lets rock!
4/4-2006, 16:35

KAntal indlæg: 2242
Online 24d 5t 2m
Trøjborg
Århus Street Ka...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


K ID #214459
BRUGER skrev:
Men jeg har det indtryk at det oftest er i MMA miljøerne at man ser de der frembrusende Ego typer, som mener de kan pløje alt for alle ned. Og ja der er igen undtagelser. Men jeg har mødt den holdning en del gange, når jeg har trænet med folk eller her på forumet. Og det bunder jo igen i at man ikke har de samme traditioner som i traditionel kampkunst, og den ydmydhed man tit ser i trad. kampkunst, simpelthen ikke er tilstede i MMA miljøet.


Dine udtalelser bevidner om en dyb indsigt i MMA verdenen!

Det ligger heldigvis fjernt fra min opfattelse af mma verdenen.
Men nu er der vel brådne kar i alle stilarter.


---
I don't know shit . But I try
4/4-2006, 16:41

Uffe Andersen

Antal indlæg: 1059
Online 3d 1t 15m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Uffe Andersen ID #214462
Stort ego=lille tissemand

SÅ DET SAGT!!

4/4-2006, 17:02

Tony AndersenAntal indlæg: 260
Online 2d 17t 31m
Aars
Aars Karate Klu...
www.aarskarate...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Tony (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #214474
Som træner, er jeg både glad og stolt, hvis en af mine rammer mig i frikamp, da det betyder at de kan bruge det de har lært.

Jeg prøver altid på at ligge mit niveau lidt over deres, dette har ikke noget med mit ego at gøre, men jeg er af den overbevisning at man lærer mest ved at kæmpe med nogen der er bedre end en selv.

Hygge

Tony


---
You know what the Chain of Command is ??? Its the ruttin chain Im gonna beat you with til you realize Im in command
4/4-2006, 17:36

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #214484
Der er vist bare folk med for store egoer allevegne - tvivler på at det er opdelt i stilarter...


---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
4/4-2006, 22:52

Sune H

Antal indlæg: 322
Online 2d 15t 58m
Odense


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Sune H ID #214547
Uffe A skrev:
Mit ego er så stort, at vi har måttet save en større hul i døren ind til klubben, bare sådan at jeg kan komme ind.


Uffe A skrev:
Stort ego=lille tissemand

SÅ DET SAGT!!hmmmm...


---
Det kan godt være min pik ikke er særlig lang, til gengæld er den helt vildt tynd.
4/4-2006, 23:22

DolkAntal indlæg: 260
Online 2d 2t 55m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


zims ID #214556


---
Life Is A Bitch, Be It´s Pimp
4/4-2006, 23:25

Uffe Andersen

Antal indlæg: 1059
Online 3d 1t 15m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Uffe Andersen ID #214559
arrgh fuck

Sune mind your own bizz
4/4-2006, 23:26

Uffe Andersen

Antal indlæg: 1059
Online 3d 1t 15m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Uffe Andersen ID #214560
5/4-2006, 12:21

Mark Heimlich

Antal indlæg: 30
Online 0d 2t 39m
blabla
nope
nope


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Martialarts_freak ID #214642
Så vil jeg jo vove den påstand at dem der dyrker kinesisk kampkunst med rødder i taoistisk livsstil, ikke har forstået meningen. Som er meget med ydmyghed og respekt for andre mennesker. Har da mødt kæmpe egoer i mange klubber, ,men kan jeg ikke lide lugten kan jeg jo bare holde mig væk Eller få en kæmpe griner i mit stille sind.---
I lærer det nok en dag ]:)
5/4-2006, 12:47

Master BalkanAntal indlæg: 10683
Online 143d 12t 45m
AAlborg
Practical Tai C...
www.taichiskol...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


balkan ID #214645
MA-Freak: nu kender jeg kun to deciderede taoistiske kampsporter, tai chi og bagua, resten er som regel en eller anden blanding af tao og bhuddisme...
Jeg har dog ikke mødt store egoer nogen steder, kun en bokser og nogle wing tsun folk. Både bokseren og wing tsun folkene syntes det var hjernedødt at træne andet end det de gjorde da det var det eneste der virkede og det gav de udtryk for på dejlig hoven vis Men det er sgu noget af et mindretal må jeg sige.
Wing Tsun er forresten så vidt jeg ved mest bhuddistisk, ihvertfald deres knivform.


---
Jeg er en gang vundet DM i KBH/Malmö. <--- Verdens klogeste mand
5/4-2006, 14:43

Sune H

Antal indlæg: 322
Online 2d 15t 58m
Odense


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Sune H ID #214665
BRUGER skrev:
Sune mind your own bizz


Undskyld, Uffe. Prøvede at lade være, men den var for oplagt.


p.s. Du skal ikke være så ked af den lille tissetrold, så er der sikkert noget andet du er god til.


---
Det kan godt være min pik ikke er særlig lang, til gengæld er den helt vildt tynd.
5/4-2006, 14:44

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 6t 39m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #214667
I DGI havde vi for nogle år siden en diskussion om kampidræt skulle være med.
En af begrundelserne var, at kampidrætsfolk var hovne.
Der var nemlig nogle gymnaster, der et par gange havde fået besvaret nogle spørgsmål med:"Det kan du alligevel ikke forstå, for du dyrker ikke karate!"
Jeg har selv på nogle spørgsmål fået svaret:
"Det vil ikke være nødvendigt at forklare, når du har fået en gymnastikuddannelse!"

Der er altså i alle idrætsgrene selvglade og og hovne personer, som har fået en overdosis af ubegrundet selvtillid.

Det må ikke føre til, at vi stempler alle udøvere af en idrætsgren, for alle idrætsgrene indeholder også sympatiske, ydmyge og søgende personer.

Hvor der findes flest "overegoer"?

Efter min opfattelse, så er de bedste muligheder for misbrug af enhver idræt, de steder, hvor man har de stiveste hierakier, de største krav om underkastelse, og de mindste muligheder for at kritisere lederne.---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
5/4-2006, 14:54

NicolasAntal indlæg: 4905
Online 43d 3t 7m
København
www.rumblesport...
www.rumblespor...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


PimpDaddy ID #214669
Oldningen skrev:
Efter min opfattelse, så er de bedste muligheder for misbrug af enhver idræt, de steder, hvor man har de stiveste hierakier, de største krav om underkastelse, og de mindste muligheder for at kritisere lederne.


Well written


---
Lets rock!
5/4-2006, 15:43Antal indlæg: 155
Online 1d 1t 40m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Decard ID #214683
JP's udtagelser til openmat om at de kun var blå og lilla belter og derfor ikke havde ret til at fortælle ham at han var forkert på den syntes jeg er et meget godt eksempel på et lidt for stort ego.
5/4-2006, 16:03Antal indlæg: 155
Online 1d 1t 40m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Decard ID #214686
Med mindre jeg har misforstået hvordan det gik til, var der jo ikke selv.
5/4-2006, 16:16

Andreas

Antal indlæg: 915
Online 0d 2t 10m
CSA
www.csacph.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


fightfan ID #214690
Er glad for - og stolt af, at kunne sige at jeg i CSA ALDRIG har oplevet nogen der mødte en med stort ego og brede skuldre.

Alle bliver mødt i øjenhøjde uanset om de er erfarne eller nye.
Vores instruktører er aldrig hovne - uanset om det er en hjælpe-instruktør eller en gut som Carsten der er blandt de bedste i verden inden for hans stilart.
- og det synes jeg er fabelagtigt
5/4-2006, 17:12

Master BalkanAntal indlæg: 10683
Online 143d 12t 45m
AAlborg
Practical Tai C...
www.taichiskol...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


balkan ID #214705
Ja, jeg tror der er nogen der forveksler attitude og image med ego her, måske især malet af de hårde attituder og store ego'er man ser til de prestigefyldte arrangementer.. men altså man *skal* være ret så selvsikker for at stille op til sådan noget, og meget af det er sikkert image. Vi kender jo underholdningsbranchen.
Jeg tror nogle af de mest udmyge folk også kan findes blandt dem der ved hvordan det er at få nogen på skuffen.


---
Jeg er en gang vundet DM i KBH/Malmö. <--- Verdens klogeste mand
5/4-2006, 17:26

Anders RosendaAntal indlæg: 2514
Online 174d 3t 59m
København
Arte Suave
www.mma-cph.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


qute ID #214709
balkan skrev:
Jeg tror nogle af de mest udmyge folk også kan findes blandt dem der ved hvordan det er at få nogen på skuffen.


Det mest kendte eksempel herpå er nok Tito Ortiz...


---
Rickson + Fedor > nuclear bomb
5/4-2006, 17:38

Master BalkanAntal indlæg: 10683
Online 143d 12t 45m
AAlborg
Practical Tai C...
www.taichiskol...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


balkan ID #214712
"Det mest kendte eksempel herpå er nok Tito Ortiz... "

Hehehehe mener du det eller var det en joke? Jeg tænker på Ortiz vs. Shamrock kampen.
Før han fik smæk var han da ret så arrogant, men helt klart viste han stor ydmyghed bagefter hvilket jeg syntes er beundringsværdigt.


---
Jeg er en gang vundet DM i KBH/Malmö. <--- Verdens klogeste mand
5/4-2006, 17:42

Anders RosendaAntal indlæg: 2514
Online 174d 3t 59m
København
Arte Suave
www.mma-cph.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


qute ID #214713
Tito er den i verden som er mest kendt for sin store mund. Han snakker dårligt om alt og alle.

Så jeps. Det var en joke.


---
Rickson + Fedor > nuclear bomb
5/4-2006, 18:01

Master BalkanAntal indlæg: 10683
Online 143d 12t 45m
AAlborg
Practical Tai C...
www.taichiskol...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


balkan ID #214721
han er jo også gammel wrestler der *skal* man tale trash...


---
Jeg er en gang vundet DM i KBH/Malmö. <--- Verdens klogeste mand
7/4-2006, 12:22Antal indlæg: 503
Online 2d 10t 49m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Tom Madsen ID #215081
I begyndelsen af januar havde jeg et besög i DK og ringede til Sune fra CPH. Shooters fordi jeg altid vil läre mere og tog en träning i klubben.

Fantastisk stemning i klubben og alle var super äbne og venlige, -uanset störrelse og kunnen var ALLE der tränede meget rolige i alle greb og övelser ... og sjov, hensyn og venlige miner gik händ i händ med träning og lette udfordringer .....

SUPER spirit - hvis det linien i klubberne i DK er dette lang fremme ........

Mange tak til Shooters Kbh og onkel Sune genial gruppe og dejlige mennesker uden den mindste form for attitude.


Alt godt

Tom

MMAshop.dk

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk