Brugernavn: Kodeord:
TITLER!!! // Martialarts.dk
TITLER!!!
MMAshop.dk
Denne tråd er vist 5274 gange og besvaret 56 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
20/8-2006, 16:53

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole
Har de japanske titler som Sensei, sempai, Kancho, san og alle de andre egentligt ikke overlevet sig selv i vesten...? jeg har altid følt det lidt mærkeligt at blive kaldt sådan noget og faktisk kan jeg lide når mine elever kalder mig "Ole" for det er sq mit kristne navn. Hvis nogen foretrække at kalde mig andet så ok, så længe det ikke er noget grimt.
Vince Morris som jeg træner med, vil kaldes Vince. Nogen kalder ham Sensei og han accepterer det, men er ikke vild med det. Kun få teknikker bruger han de japanske betegnelser for. Der er ikke noget japansk flag i Dojoen. Vi bukker pænt for hinanden, men sidder ikke i seiza. Alt i alt nogle ting jeg bifalder. Jeg kan sagtens forstå at nogen kan lide det helt enkle traditionelle, men burde vi efter så mange år ikke have ændret tingene til at være noget mere "vesterlandsk" ???

---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
20/8-2006, 16:57Antal indlæg: 5597
Online 2d 11t 3m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Larsenator ID #242014
Smag og behag synes jeg. Hvis nogle klubber vil og andre ikke - fint med mig.
Og forøvrigt kan folk kalde mig LIGE hvad de vil - grimt, nedladende, frastødende osv. osv. For når alt kommer til alt, handler kampsport og -kunst vel om, at man kender sig selv SÅ godt, at andres nedladende ord ikke rykker ved det OVERHOVEDET!
20/8-2006, 17:08

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #242016
Jeg er blevet kaldt alt mellem himmel og jord når jeg er i døren, også uden at reagere og det er ikke det jeg hentyder til. Hvis kan absolut skal kaldes noget i Dojoen, skal det jo helst være noget man kan forholde sig positivt til, ikke Larsen ?---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
20/8-2006, 17:28

MartinAntal indlæg: 121
Online 1d 22t 29m
kastrup


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


M-L-K ID #242018
Skik følge eller land fly.....er det ikke det man siger..

er personligt ligeglad om jeg blir tiltalt med tittel eller ved navn, men har man som klub lyst til at binde sig op på et system/ organisation med stregn diciplin synes jeg man bør vise den respekt at følge den..

da man jo har valgt at repræsenterer det system og på den måde bliver ambassadør.
20/8-2006, 17:56Antal indlæg: 5597
Online 2d 11t 3m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Larsenator ID #242019
Ole jeg er helt enig! Jeg er også blevet kaldt det ene og det andet som dørmand i Næstved, Helsingør og London - og så naturligivs af de usikre personer / gæster på diskoteker, når jeg selv har været kunde / i byen. Det praller naturligivs af - ganske som på dette forum, hvor en håndfuld menneskers "posts" efterhånden ikke en gang læses, da de har det så dårligt med sig selv, at jeg ikke vil blandes ind i det, og ikke tager deres "posts" alvorligt.
Mht. i klubben/gymmen/dojoen mente jeg, at den stil der køres i fx WT-Center, Vesterbrogade med titler fra Asien (som jeg har forstået det??) virker for dem - de gør det godt, så det er vel fint.
Der hvor jeg startede på karate, var det jo også den gamle skole som Oliver Sperling og Michael Shinkenkai refererer (DAMN der er mange "r'er" i refererer - Qute: "Er den god nok?" LOL) til - you know med Sensai, Sempai osv. osv. Det gav en hurtig disciplin og sorterede hurtigt folk fra, der ikke kunne klare kæft, trit og retning inkl. titler. Det virkede godt.
Hos Brasa (hedder de vist ikke mere, men er ikke sikker. ) på Østerbro, var der ingen titler, og det fungerede også rigtigt fint. Folk var motiverede og frivillige (lidt ligesom hos specialenhederne i forsvaret), så der var ingen slinger i valsen.
Det samme gælder hos CSA: Lækker afslappet omgangstone med masser af humor, men benhård og målrettet træning i trygge omgivelser.
Jeg er hverken for eller imod - hvis det virker, så er det jo godt. Måske er det godt med stram disciplin og titler for børn, men ikke alle modne mennesker BEHØVER det. Dermed ikke sagt, at det er skadeligt.

Puha! Man skulle tro, at jeg var på Eurosport nu - LOL.
20/8-2006, 18:36

Master BalkanAntal indlæg: 10683
Online 143d 12t 45m
AAlborg
Practical Tai C...
www.taichiskol...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


balkan ID #242027
Vi har intet af det halløj. Hvis folk virkelig *vil* kalde nogen for sifu eller lign. må de godt, men jeg har ikke stødt på nogen endnu.


---
Jeg er en gang vundet DM i KBH/Malmö. <--- Verdens klogeste mand
20/8-2006, 20:49

AggeAntal indlæg: 4137
Online 35d 8t 53m
Frederiksberg
Strandens Selvf...
www.grjj.dk


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Agge ID #242056
Hos os bruger vi heller ikke de japanske titler. Ove plejer at sige han ikke vil kaldes sensei. Hvis vi vil kalde ham noget skal det være sensibel.

Hvis man skal bruge titlerne mener jeg iøvrigt at man skal bruge dem korrekt, hvilket faktisk ikke er så lige til. Og derfor er et godt argument for at lade være.

Her er et lille overblik over traditionelle titler jeg har kunnet finde oversættelser på i tidens løb.

Ryuso = Grundlægger af hovedskolen/systemet
Kancho = Grundlægger af systemet
Sodenke = Leder af hovedskolen/systemet i direkte familliær linie med grundlæggeren
Soke = Leder af hovedskolen/systemet
Shihanke = Leder af underskole/forgreningsskole eller "næstkomanderende" på hovedskolen i direkte famillielinie med grundlæggeren
Shihan = Leder af underskole/forgreningsskole eller "næstkomanderende" på hovedskolen
Sensei = Mester/lærer
Sempai = "Ældre broder" (dvs. senior elever)
Shogyosha = Elev der bor på skolen
Budoka = En professionel udøver af budo

"Shidoshi" er en tittel jeg ikke er sikker på. Såvidt jeg kan finde ud af er det lederen af et famillie system, der kun bliver undervist til en bestemt familie/klan. Evt. kan systemet også undervises til ganske få udvalgte der ikke er en del af familien/klanen. Men det er kun i helt specielle tilfælde.

Derudover er der noget der hedder "Hanshi" og "Renshi". Det er også nogle titler jeg aldrig præcist har kunnet finde ud af hvad dækker over. Det bedste jeg har kunnet finde indikerer, at det er japanske adelstitler, der kun kan uddeles af kejseren eller en af ham dertil bemyndiget person.

Hvis det skulle oversættes til danske forhold ville det betyde at alle forbundsformænd ville have tittel af Soke.
Alle næstformænd i forbundene ville have tittel af shihan.
Alle klubformænd i danmark ville have tittel af shihan.
Alle instruktører der er ansvarlige for deres eget hold ville have tittel af sensei over for dem de underviser. Over for de elever i klubben som ikke er på deres hold har de kun tittel af sempei, medmindre de er en en form for chefinstruktør.
Alle "senior elever"/hjælpe instruktører ville have tittel af sempei.

Jeg selv ville have tittel af "Kansho" da jeg har været den der først og fremmest har stået for udviklingen af min klubs pensum. Hvis ikke jeg skulle være "Ryuso" da jeg også var med til den stiftende genneralforsamling.
Den tittel ville min formand imidlertid også kunne gøre krav på, da det var ham der tog initiativet til den stiftende generalforsamling og han også har været med til at udvikle pensum

Hmmmm... Alt i alt er jeg nu helt sikker på at det vil være meget nemmere at folk kalder mig Agge


---
HVIS MILJØET VAR EN BANK HAVDE VI LAVET EN EFFEKTIV REDNINGSPLAN FOR LÆNGE SIDEN
20/8-2006, 21:02

Dennis HAntal indlæg: 4347
Online 6d 17t 25m
WTCenter
Hambenberg.dk


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Dennis H ID #242061
larsenator (hvis din arogante holdning ellers kan finde ud af at læse dette indlæg, mr. jocks)- sjovt nok har du ingen anelse om hvad der forgår i WTCenter, hold dig til hvad du ved


---
Som havet kun har én smag, smagen af salt, har min lære kun én smag, smagen af frihed.- Buddha Shakyamuni
20/8-2006, 21:15

ThomasAntal indlæg: 4358
Online 59d 0t 23m
Nørrebro


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Mokujin ID #242067
Mokujin skrev:
Det praller naturligivs af - ganske som på dette forum, hvor en håndfuld menneskers "posts" efterhånden ikke en gang læses, da de har det så dårligt med sig selv, at jeg ikke vil blandes ind i det, og ikke tager deres "posts" alvorligt.


Det er utroligt storsindet af dig!

(og en fin måde at lukke øjnene for kritik på )

20/8-2006, 21:24

Anders RosendaAntal indlæg: 2514
Online 174d 3t 59m
København
Arte Suave
www.mma-cph.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


qute ID #242070
Larsenator skrev:
Det praller naturligivs af - ganske som på dette forum, hvor en håndfuld menneskers "posts" efterhånden ikke en gang læses, da de har det så dårligt med sig selv, at jeg ikke vil blandes ind i det, og ikke tager deres "posts" alvorligt.Helt enig. Der er nogle personer her på ma, som ikke er værd at skrive til.


---
Rickson + Fedor > nuclear bomb
20/8-2006, 22:08

YssingAntal indlæg: 6504
Online 25d 13t 11m
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


yssing ID #242081
Agge >> Hermed er det enstemmigt vedtaget at din titel fremover skal være "Agge"Det med titler er ikke nemt, selv japanere har svært ved at finde rundt i deres egne tituleringer.
21/8-2006, 0:38Antal indlæg: 1808
Online 9d 15t 37m
360gym.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


SirRender ID #242104
Jeg har frabedt mig at blive kaldt ved andet end mit fornavn af mine elever. Jeg kalder dem det de hedder og forventer ikke andet end at de gør det samme. Jeg vil hellere have at en elev, der ikke kender mig spørger hvad jeg hedder ligesom jeg spørger vedkommende hvis jeg er i tvivl.

Tituleringer finder ikke engang sted, når der tales til eks.vis Eyal Yanilov, der 'bare' er Eyal...

Tradition er ok, men det kan også blive for højtideligt. Dem, der absolut mener, at de SKAL kaldes "Boss" (i en hvilken som helst afskygning - både i og udenfor dojo) har efter min mening en lille skrue løs og er måske lidt for meget control-freaks.


---
-- If you fuck up, fuck up good!
21/8-2006, 1:21

Antal indlæg: 12273
Online 376d 14t 55m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


David ID #242106
I WingTsun (og nu blander jeg mig kun fordi min stilart IGEN er blevet nævnt) har vi ikke bare titlerne for at have dem.

Vores titler symboliserer et mere familiært sammenhold, snarere end den mere gængse 'os-og-dem'-titulering som andre stilarter har.

På samme måde som de fleste af os kalder vores mor og far for mor og far, så har vi en relation lig en familie, med vore egne.

Jovist er der en del tradition i det, men ikke mere end at det stadig er en familiær relation.

Alle kan kalde min Si-Fu for Allan Jensen. Det er sågar hans rigtige navn - men jeg kan kalde ham Si-Fu.
Og før Qute og andre går i gang, så ja, I kan også kalde ham Si-Fu, men det vil ikke være fordi han ér jeres Si-Fu, da I skal være en del af familien før det vil være rigtigt.

På samme måde er det med forældrenes børn. Jeres forældre, og jer der er forældre, kalder vel heller ikke jeres børn for 'barn' og søn/datter, men derimod oftest ved navn, ikk?!
På samme måde bruger vi yderst sjældent titler til de yngre medlemmer af familien.

På den måde adskiller vi os naturligt fra fx. de titler Agge har postet, hvor det IMO går meget på hvem der har gjort hvad og derfor fortjener den og den titel.


Iøvrigt er det da vist et emne vi har set en del gange før, er det ikke?!
21/8-2006, 11:01

Per NielsenAntal indlæg: 31
Online 0d 8t 15m
Ingen


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Permand ID #242161
Jeg ved det er en del af mange systemer, men også at det er op til den enkelte træner hvordan denne ønsker at blive tituleret.

Personligt synes jeg det er noget at man skal kalde sin trænet for noget andet end hans navn.

Personligt synes jeg også det er noget fis, at man skal bukke og hilse på et billede.

Ikke desto mindre indordner jeg mig naturligvis den struktur og kultur som hersker i den klub, jeg havner i.


---
U know what sucks ? Black holes, I tell u!
21/8-2006, 11:22

Anders B.Antal indlæg: 2037
Online 16d 15t 22m
Hvalsø/Roskilde
Hiyakudori Kobu...
www.jinenkan.d...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Shinden ID #242164
Det er en balancegang, jeg ville egentlig hedde sempai som seniorelev ....men anders er fint med mig.......men det skal heller ikke være....."hey dude how is it hanging".......Når vores "overhoved" er japaner, synes jeg det er oki at kalde ham sensei det er vel alm høflighed overfor en japaner...har har frabedt sig andre titler såsom sama etc......


---
In the end skill is not enough!
21/8-2006, 11:41

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #242170
Jeg bruger konsekvent den korrekte tittel til alle der er højere grauderet end mig under træning - og en gang i mellem også i hverdagen (sportsskade?)

Det er ikke noget jeg som sådan er tvunget til, men jeg kan godt lide tradition og disciplin

De fleste af mine elever bruger også min titel under træning, og normalt bliver sætninger besvaret med "ja/nej [titel]" når vi træner...

Har dog ikke noget imod hvis de istedet siger morten...

Vi bukker også for flagene, hinanden osv. - og jeg er helt sikker på, at det som larsenator siger, er med til at sortere uønskede elementer fra... - ballademagere kan sjældent li at underkaste sig...

Er lige begyndt at undervise privat i Aikido, og han ønsker at disciplinen skal være som i en dojo med flere elever, så selvom det kan virke lidt sært med kun os 2, så kører vi det sådan...


---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
21/8-2006, 12:30

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #242181
DAVID:
BRUGER skrev:
Iøvrigt er det da vist et emne vi har set en del gange før, er det ikke?!


DET ER DET FAKTISK IKKE. Yssing har startet en tråd i 2004 med titlen "tituleringer" og vi gentager jo gerne tingene så du osse kan følge med, ik'? og nej det var ikke en trussel !!

Jeg forstår godt dit indlæg. Spørgsmålet er, om vi ikke efterhånden er "store nok" til at stå på egne ben ?? og danne vore egne regler/traditioner !---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
21/8-2006, 12:42

Per NielsenAntal indlæg: 31
Online 0d 8t 15m
Ingen


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Permand ID #242187
Jeg har intet imod at bukke og hilse korrekt på en højrere gradueret i kød og blod.

Men jeg synes altså det er lidt underligt at bukke for et fremmed land's flag og et billede.

Det er dog ikke ensbetydende med, at jeg ikke indordner mig gerne under de forhold der sig gældende i den enkelte klub. Det gør jeg gerne.

Men det er og bliver "fjollet" i min verden.


---
U know what sucks ? Black holes, I tell u!
21/8-2006, 13:30

Rune

Antal indlæg: 180
Online 1d 5t 27m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Runei ID #242200
Disciplin! Du bukker for din mester! Ellers er der armbøjninger så det basker!!!

Det er ikke en tøseklub, hvor man skal føle sig fri. Enten gør du hvad der bliver sagt, eller får røven ud derfra.

Sergeant: "ALL RIGHT YOU MAGGOTS! I AM 'SIR' TO YOU AND NOTHING ELSE! UNDERSTOOD?!"
Privates: "SIR, YES SIR!"
Sergeant: "BRILLIANT! NOW DROP AND GIVE ME A HUNDRED!"
Privates: "SIR, YES SIR!"

I weekenden er han altid venlig og giver os øl
21/8-2006, 13:48

Antal indlæg: 12273
Online 376d 14t 55m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


David ID #242205
OLE skrev:
Jeg forstår godt dit indlæg. Spørgsmålet er, om vi ikke efterhånden er "store nok" til at stå på egne ben ?? og danne vore egne regler/traditioner !

Muligvis hos jer og andre, men hos mig passer det mig faktisk fint. Jeg ser ingen grund til ændring af vores måde at gøre det på.
22/8-2006, 20:47

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #242474
Er der streng formel diciplin i en forening, så er det muligt for uhedige elementer at skjule sig bag diciplinen og ritualerne.

Derfor foretrækker jeg en mere løs form, hvor folk kan være sig selv.

Når vi får nye mennesker ind i foreningerne, så har de en alder, hvor den grundlæggende opdragelse er afsluttet.
Vi kan kun ændre ubetydeligheder.

Derfor vil jeg se folk som de er.
Så er det nemmere at opdage om de skal sendes til fodbold i en fart, hvis det ikke er heldigt at lære dem selvforsvar/jiu-jitsu.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
24/8-2006, 10:05

KimAntal indlæg: 402
Online 0d 5t 9m
Goshin-Jitsu Ka...
www.goshin-jit...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


budha ID #242771
Og det kommer ikke som en overraskelse for mig at Agge og Ove har den holdning som de har vedr. titler og disciplin og deres udpensling i om man skal være det ene eller det andet.

Forhåbentlig bære i hvide bælter i foreningen i brøndby strand, da det i udbyder er SFM og dermed bør følge de normer og retningslinier der er inden for dette system.

Når i så træner Jiu-Jitsu i de andre klubber/foreninger som er de steder i har opnået den grad i besidder i dag, følger i forhåbentlig deres regler og normer for det.

Men det skulle ikke undre mig om ikke i hvert fald Agge står med sit sorte bælte på når han skal undervise!! Og Ove jeg håber du har dit bamse bælte stadigvæk, det var sjovt og en god måde at vise hvem du er og hvad du står for.

Vi er forskellige alle sammen og vi søger forskellige udfordringer og måder ting bliver fremlagt for os. Derfor respekter os der vælger den disciplinære form i en eller anden retning, frem for at angribe den hver gang.

Mvh Budha
24/8-2006, 12:08Antal indlæg: 620
Online 14d 16t 40m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


roland_vogt ID #242793
Der er osse dette gamle indlæg

http://www.martialarts.dk/vis_emne.asp?id=10076
24/8-2006, 13:15

Antal indlæg: 12273
Online 376d 14t 55m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


David ID #242813
OLE:

Nu er jeg interesseret, hvorfor er du nu nået til denne nye holdning hvad angår titulering?

24/8-2006, 14:04

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #242829
BRUGER skrev:
Men jeg synes altså det er lidt underligt at bukke for et fremmed land's flag og et billede.


I Taekwondo har vi både Dannebrog og Taegeuk-kee(det koreanske flag) hængende, men danskere hilser direkte mod dannebrog - nogle danskere af koreansk afstamning vælger så at vende snuden midt imellem

Så der er der ikke rigtig tale om at hilse på et andet lands flag...

Jeg synes det er en rigtig go ting, som er med til at give børn og voksne respekt for Dannebrog - så er der da de folk mindre som render rundt og brænder det af i gaderne!

I Aikido bukker man oftest for O'sensei - og det har jeg det fint med, da han jo er skyld i at vi træner Aikido

Oldingen skrev:
Når vi får nye mennesker ind i foreningerne, så har de en alder, hvor den grundlæggende opdragelse er afsluttet.
Vi kan kun ændre ubetydeligheder.


Det vil jeg ikke give dig ret i, vi har faktisk haft forældre som har været ovenud lykkelige for det vores disciplin har gjort ved deres børn. - Vi havde bla. en teenage knægt som var på vej ud i kriminalitet, men lærte at omgås folk med respekt og kom tilbage på rette spor inden har var gammel nok til at stryge i spjældet

Og ja, jeg ved at andre sportsgrene har samme historier...

- Havde også en knægt som skældte en føtex ansat ud, fordi vedkommende bare smed et dannebrog ned i en indkøbsvogn...!


---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
24/8-2006, 14:14

Anders RosendaAntal indlæg: 2514
Online 174d 3t 59m
København
Arte Suave
www.mma-cph.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


qute ID #242838
chicken skrev:
- Havde også en knægt som skældte en føtex ansat ud, fordi vedkommende bare smed et dannebrog ned i en indkøbsvogn...!


Ja jeg kan godt huske den historie. Håber jeg også dengang skrev til dig at den dreng er for åndssvag.


---
Rickson + Fedor > nuclear bomb
24/8-2006, 14:18

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #242840
DAVID:

Måske jeg bare er blevet træt af det andet
jeg har de sidste par år trænet med nogle udenlandske instruktører, hvis attitude jeg kan lide. De er enormt dygtige, kan gøre sig forståelig, underviser i en afslappet atmosfære som jeg har oplevet giver en meget bedre indlæring end kæft, trit og retning, og så er jeg altså bare blevet for gammel til at skulle "kæftes" af. Disse instruktører er ikke kun vesterlændinge men også Japanere. En anden ting er at jeg nu oplever 1. og 2. dan'er der kalder sig Sensei bare fordi de underviser i en klub!! der er simpelthen gået inflation i titler, bare det direkte årsag til den her tråd, en Dansker der fordi han er "grundlægger" (gud ved om han ikke har tyvstjålet de fleste af "sine" teknikker et eller andet sted??) kalder sig "Kancho". Den eneste Kancho jeg kender er Chefinstruktør for SKIF Shotokan i hele verden. En organisation med repræsentanter i 60 lande og tusinde vis af medlemmer.
Jeg er ikke af den mening at AL disciplin skal ud af Dojo'en, det er ikke det jeg siger/mener, det er jeg nok også for indgroet i "systemet" til og der ER disciplin når jeg underviser, det er bare med måde.
Jeg ved ikke om det forklarer hvad jeg mener. Jeg er stadig TMA, men som jeg altid har været, åben for andre spændende ting.

hilsen
Ole


---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
24/8-2006, 14:22

Antal indlæg: 12273
Online 376d 14t 55m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


David ID #242841
Hej Ole,

jo det giver fin mening, og var et godt svar på mit spørgsmål.

Jeg håber du vil kunne se fremgang i udviklingen på dig selv og dine elver i fremtiden, efter dette holdningsskift.

Venlig hilsen
David
24/8-2006, 14:57

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #242864
QUTE skrev:
Ja jeg kan godt huske den historie. Håber jeg også dengang skrev til dig at den dreng er for åndssvag.Det gjorde du helt sikkert, jeg tager benzin, lighter og hættetrøjer med til alle idag - så sidder vi os i en rundkreds og brænder flag af istedet for at træne...


---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
24/8-2006, 15:11

Anders RosendaAntal indlæg: 2514
Online 174d 3t 59m
København
Arte Suave
www.mma-cph.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


qute ID #242871
chicken skrev:
qute skrev:
Ja jeg kan godt huske den historie. Håber jeg også dengang skrev til dig at den dreng er for åndssvag.
Det gjorde du helt sikkert


Pyyyh, det var godt. Blev bange for jeg bare havde tænkt det dengang

chicken skrev:
jeg tager benzin, lighter og hættetrøjer med til alle idag - så sidder vi os i en rundkreds og brænder flag af istedet for at træne...


Hvorfor skal du hættetrøjer med for at brænde stof af?---
Rickson + Fedor > nuclear bomb
24/8-2006, 15:23

Eriks JonAntal indlæg: 2353
Online 29d 5t 32m
Smørum
Nein
www.johnna.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Steffen Kjeldsen ID #242880
BRUGER skrev:
Hvorfor skal du hættetrøjer med for at brænde stof af?

Så du kan gemme dig i skam hvis der kommer nogen og skælder ud
24/8-2006, 17:16

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #242920
DAVID:

Den fremgang ER allerede målt positivt---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
24/8-2006, 18:08

AggeAntal indlæg: 4137
Online 35d 8t 53m
Frederiksberg
Strandens Selvf...
www.grjj.dk


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Agge ID #242940
Kim'o san skrev:
Forhåbentlig bære i hvide bælter i foreningen i brøndby strand, da det i udbyder er SFM og dermed bør følge de normer og retningslinier der er inden for dette system.

Vi har siden vi, for snart mange år siden, begyndte at tilbyde jiu jitsu træning og gradueringer tilladt at folk brugte de farvede bælter de havde i en anden stilart.
Lad os iøvrigt lige slå fast at SFM aldrig har forbudt farvede bælter. De har bare gjort opmærksom på at en SFM grad ikke gav ret til et farvet bælte.
Iøvrigt tilbyder vi fra i år ikke længere SFM grader med mindre folk spørger efter dem. Vi er begyndt med vores eget pensum, da vi mener SFM efterhånden havde for store mangler og udviste for ringe vilje til at forny sig.

Kim'o san skrev:
Når i så træner Jiu-Jitsu i de andre klubber/foreninger som er de steder i har opnået den grad i besidder i dag, følger i forhåbentlig deres regler og normer for det.

Min nuværende JJ grad er taget i SSF. Når jeg melder mig ind i en anden klub indordner jeg mig naturligvis under de regler den pågældende klub har. Og hvis jeg ikke er villig til det melder jeg mig ikke ind.

Kim'o san skrev:
Men det skulle ikke undre mig om ikke i hvert fald Agge står med sit sorte bælte på når han skal undervise!! Og Ove jeg håber du har dit bamse bælte stadigvæk, det var sjovt og en god måde at vise hvem du er og hvad du står for.

Selvfølgelig bruger jeg mit JJ bælte når jeg underviser. Inden jeg blev dan bærer i JJ brugte jeg mit brune bælte. Jeg begyndte på det fordi jeg ifølge klubbens regler havde ret til det og jeg derfor ikke gad at slæbe rundt med to bælter i tasken.
Ove's bamsebælte lever endnu, men kun fordi det ikke bliver taget med til træning. Han har siden han blev dan bærer i JJ (og vi sparkede grundigt til ham) brugt sin sorte klud.
Når vi får produceret de mærker, jeg skal have på bæltet, ifølge vores nye pensums graduerings reglement, kommer jeg iøvrigt til at bruge et sort bælte med røde mærker, hvor der står "selvforsvar", på snipperne.

Men at vi er begyndt at bruge farvede bælter ændrer ikke en tøddel på, at vi stadig har samme uhøjtidelige/anarkistiske stemning i foreningen, som vi altid har haft. Vi bukker ikke for hinanden. Den slags er et underkastelses ritual for feudalbønder... Ikke for en fri nordbo Vi stiller ikke op på række efter bælteorden og vi taler for det meste dansk. Undtagelsen er undertegnede, der mener at de japanske betegnelser på teknikkerne ofte giver en god forklaring på hvordan de skal udføres. Jeg oversætter dog som regel det japanske til dansk.
Det er iøvrigt ikke helt rigtigt at vi er imod titler. Vi er faktisk begyndt at overveje om ikke Ove skal tituleres "sensei o soto hara"


---
HVIS MILJØET VAR EN BANK HAVDE VI LAVET EN EFFEKTIV REDNINGSPLAN FOR LÆNGE SIDEN
24/8-2006, 19:22

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #242948
Budha skrev:
Derfor respekter os der vælger den disciplinære form i en eller anden retning, frem for at angribe den hver gang.


Det var såmænd ikke ment som et angreb.
Det var en fortælling om, at der findes andre veje end den diciplinære, og en fortælling om hvorfor.

Vi ved godt, at den diciplinære vej er den rigtige for nogle, men den er det ikke for os, og vi mener, at den giver for store muligheder for at nogle får lært noget, som deres omgivelser ikke har godt af.

De der går ind for den diciplinære vej mener naturligvis noget andet, og det har så den fordel, at der er noget for alle.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
25/8-2006, 9:08

SHINKENKAI KAR...

Antal indlæg: 242
Online 0d 2t 2m
Helsingør
SHINKENKAI KARA...
www.shinkenkai...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


SHINKENKAI KARATE ID #243070
Ole skrev:
en Dansker der fordi han er "grundlægger" (gud ved om han ikke har tyvstjålet de fleste af "sine" teknikker et eller andet sted??) kalder sig "Kancho". Den eneste Kancho jeg kender er Chefinstruktør for SKIF Shotokan i hele verden. En organisation med repræsentanter i 60 lande og tusinde vis af medlemmer.Hvad er dit problem?Okay du kender een som
bruger titel af Sensei ..okay super!!

..kunne det tænkes at verden er lidt større end lige Skif karate?

Ja Ole jeg beklager at jeg er Dansker og ikke er en gammel gråhåret japaner der sidder på et bjerg og venter på mine elever..gab

Om jeg har "tyvstjålet teknikker" - både ja og nej ..Ole!

Ganske som flere andre nu omdage skal jeg heldigvis ikke ud i at opfinde den dybe tallerken ..kan Ole følge mig!

Jeg har sammensat et system hvor jeg har gjort meget ud af at gøre det strømlignet og nemt at lære - Timerne er forholdsvis
afslappede med en hyggelig stemning og vigtigst af alt er at mine elever lide det
..og jeg selvfølgelig syntes det er sjovt og spændende - jeg kan kun opfordre andre til at undervise udfra mine egne ideer og erfaringer ..

Sidst men ikke mindst Ole - så har du kunnet lære for flere dage siden at jeg IKKE benytter mig at ny titel!!!!

---
Sushi Ichi Ban - Når du for alvor er lækkersulten......
25/8-2006, 9:25

KimAntal indlæg: 402
Online 0d 5t 9m
Goshin-Jitsu Ka...
www.goshin-jit...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


budha ID #243073
Så må jeg jo desværre sige, at jeg fik ret i det meste af det jeg sagde omkring SFM dengang og deres opbygning.

Men Agge at sige at man bruger farvet bælte, fordi man ikke gider bære på 2 bælter.....

Den er sgu tynd også for en nordbo.
Måske du skulle tage og styrketræne lidt, selvom jeg husker dig som en fysisk stærk person.

Men OK hvis i mener at fri hash, vindmøller og guitar spil er ok midt i træningen sammen med lidt tordenguds afdyrkelse, kombineret med en smule bondesport.

Så ok med mig - men når i nu har kæmpet eller hvordan i er kommet til jeres DGI Dan grad i Jiu-Jitsu og melder pas overfor SFM systemmet. Hvorfor så ikke bare sige vi er nu en Jiu-jitsu Klub, der så følger de ting der er i det, med normer og hele pivtøjet. Det kunne være det kunne fremme klubbens medlemstal.

Mvh Budha
25/8-2006, 9:28

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #243074
Mht. navne på teknikker, så ville det i tkd være forholdsvis problemløst at snakke dansk - cirkelspark istedet for dollyo chagi osv. - men i fx. aikido ville det for mig at se være temmelig svært, da teknikkerne er lidt mere komplekse og svære at beskrive...

Har aldrig set en dansk oversættelse af dem?

Så dér er endnu en grund for mig at bevare det japanske

I øvrigt er der jo mange tilbud til dem som ikke ønsker traditioner


---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
25/8-2006, 9:31

Eriks JonAntal indlæg: 2353
Online 29d 5t 32m
Smørum
Nein
www.johnna.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Steffen Kjeldsen ID #243075
BRUGER skrev:
men når i nu har kæmpet eller hvordan i er kommet til jeres DGI Dan grad i Jiu-Jitsu og melder pas overfor SFM systemmet. Hvorfor så ikke bare sige vi er nu en Jiu-jitsu Klub, der så følger de ting der er i det, med normer og hele pivtøjet. Det kunne være det kunne fremme klubbens medlemstal.

Det giver jo INGEN mening det du siger der. du er ikke helt rask, vel?
25/8-2006, 9:49

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #243078
Budha skrev:
Men OK hvis i mener at fri hash, vindmøller og guitar spil er ok midt i træningen sammen med lidt tordenguds afdyrkelse, kombineret med en smule bondesport.


Tjahh . . .??
Hvor meget af den slags så du til træningen dengang du tog dine SFM-gradueringer hos os?


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
25/8-2006, 13:17

KimAntal indlæg: 402
Online 0d 5t 9m
Goshin-Jitsu Ka...
www.goshin-jit...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


budha ID #243131
Til Ove:

Nej de 2 første ting jeg skrev er ikke set men var mere ment som en dårlig joke eller kommentar til mit indlæg.

Og ja jeg tog nogle SFM prøver hos jer og var medlem af jeres forening, hvilket var en tid jeg ser tilbage på med masser af gode minder og lærdom omkring undervisning af elever med forskellig højde og drøjde samt aldersgrupper. På det tidspunkt var mine klubber jo kun medlemmer i aldersgruppen 9 til 23 år.

Men jeg husker også en Ove der var stolt af Hvad SFM stod for og En Ove der mente at man kun brugte sit bælte når man repræsenteret den stilart man underviste eller trænede.

Jeg var rimelig i chok da jeg var til første træningssamling i SFM regi i forbindelse med min instruktør prøve da de fleste rendte rundt med farvede bælter og kun kunne en brøkdel af hvad alle andre Ju-jitsu stilarter kan og kræver.

Og trods det jeg var 2.Dan i Goshin-Jitsu/JU-Jitsu den gang jeg var hos jer, trænede og underviste jeg med hvidt bælte på.

Måske en lille reminder fra en svunden tid.

http://www.goshin-jitsu.dk/images/Instruktor/Kim/scan0022.jpg

Min klare holdning er at SFM er et kanon system der passer til de mennesker der ikke ønsker bælteræs, disciplin og hvad der typisk hører til typisk japanske stilarter.Og ja der mangler nogle ting i pensummet men da der er masser af tid til fritræning er det ikke nået problem at fylde evt. mangler ud. Vi andre gør jo det samme.

Derfor er jeg også glad for at I hele tiden har eksisteret i stranden, jeg har faktisk henvist en del gennem tiden til jeres forening når de har syntes der var for langt til Brøndbyøster eller har været i en hvis alder som jeg mente passede bedre ind i jeres medlemsgruppe, på det tidspunkt hvor jeg var hos jer, var den yngste jo Agger og den ældste var 67.

Men for at slutte en lang historie -

God weekend dernede ved Vandet

Osu Sensei Kimosan SanDan,
Goshin-Jitsu Ryu
25/8-2006, 13:39

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #243147
SUPER, Michael. Det er nok det mest fornuftige indlæg jeg har set fra dig i hele denne debat, og det mener jeg faktisk.
Istedet for at påstå at de der skriver herinde ikke træner og kun sidder ved tastaturet, kommer du med nogle, i min verden meget fornuftige ting.
Og til mit "problem". Jeg har ikke noget problem, problemet er absolut dit. Jeg bifalder i højeste grad det faktum at du er dansker. Jeg har netop i mine indlæg skrevet at jeg træner under vesterlændige (helst), da jeg mener at Japanerne efter 30-40 års undervisning i vesten og tømning af vore pengepunge faktisk burde tage et kursus i Engelsk så de kunne gøre sig bare minimalt forståeligt, MEN nej, de tror sq at vi andre taler Japansk. Sådan noget finder jeg ganske utåleligt og uopdragant. DERFOR foretrækker jeg at træne med Englændere og andre, der kan gøre sig forståeligt. Med hensyn til din bemærkning, så er verden MEGET større end SKIF Karate, det vil du også opdage hvis du deltog i nogle af vore mange arrangementer, hvor vi har inviteret mestre fra alle mulige steder i verden, men måske du alligevel ikke er så åben som du proklamerer ?
Nå, men det var et sidespring.

Faktum er, at hvis denne diskussion ikke var dukket op var du stadig KANCHO, ikke sandt ?? Jeg er sq egentlig ligeglad hvad du kalder dig, det eneste jeg konstaterer er, at du faktisk gør det, som du lægger mig i skoene, nemlig at opfinde den dybe tallerken igen. Du "opfinder" dit eget system ud fra de teknikker du henter andre steder. Hvis ikke det er at opfinde tallerkenen igen, så ved jeg sq ikke hvad er. Det er da forøvrigt ikke første gang du starter din egen stilart, er det det ?
Du taler varmt om din mester. Kender ham ikke, kunne du ikke henvise til en side hvor der står noget om ham. Han lyder til at være en kapabel herre, og han har vel også en skole han træner ??

God weekend.

Ole


---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
25/8-2006, 16:42

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #243230
Agge skrev:
Vi er faktisk begyndt at overveje om ikke Ove skal tituleres "sensei o soto hara"


Til de, der ikke kan følge Agges indforståede frækhederpå japansk:
Sensei = mester
o = stor
soto = udvendig
hara = mave

Iøvrigt, så kan jeg oplyse, at han snart har lige så megen vægt bagved sine udtalelser, som jeg selv har.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
25/8-2006, 21:16

Antal indlæg: 12273
Online 376d 14t 55m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


David ID #243272
OLDINGEN og AGGE:

Så skal I snart træne Kenpo i stedet?
26/8-2006, 0:21

AggeAntal indlæg: 4137
Online 35d 8t 53m
Frederiksberg
Strandens Selvf...
www.grjj.dk


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Agge ID #243306
:@David" Target="_BLANK">lol@David
Jeg vil skam gerne tabe mig 10-15 kg. Men hvis jeg skal længere ned tror jeg altså jeg skal ned i muskelmasse.
Hvor meget Oldingen skal ned før han dropper muskelmasse ved jeg ikke. Men vi er altså ikke i nærheden af at ligne nogle af de overvægtige gamle engelske mestre endnu


---
HVIS MILJØET VAR EN BANK HAVDE VI LAVET EN EFFEKTIV REDNINGSPLAN FOR LÆNGE SIDEN
26/8-2006, 10:11

SHINKENKAI KAR...

Antal indlæg: 242
Online 0d 2t 2m
Helsingør
SHINKENKAI KARA...
www.shinkenkai...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


SHINKENKAI KARATE ID #243325
Ole,

Ole skrev:
Med hensyn til din bemærkning, så er verden MEGET større end SKIF Karate, det vil du også opdage hvis du deltog i nogle af vore mange arrangementer, hvor vi har inviteret mestre fra alle mulige steder i verden, men måske du alligevel ikke er så åben som du proklamerer ?
Svar:
Jeg har været rigtig meget ude??..jeres arrangementer jamen man kan ikke være alle steder på een gang - jeg har selv afholdt
diverse træningssamlinger igennem årene - B.la. har vi hart nogle hyggelige timer med
Ashihara Frederiksberg(Sensei Casper)..jeg har arrangeret besøg med forskellige kampsports folk ..jeg har måske ikke været så meget ude det sidste 1 ½ - 2 år den eneste forklaring på det er at tiden ikke tillader det!Så jo jeg vil da påstå at jeg er åben ..beklager at jeg ikke skriver alt hvad der sket igennem alle de år med lidt hat jeg lavet ..det er heller ikke altid
der lige har været et kamera med..
..du har måske en invitation til noget spændende!?


Ole skrev:
Faktum er, at hvis denne diskussion ikke var dukket op var du stadig KANCHO, ikke sandt ??
Svar:
Muligvis - men som jeg skrev tidligere så
betyder det ikke det mindste hvilke titel jeg benytter ..det var ganske enkelt bare for at "prøve" noget andet!

Ole skrev:
Hvis ikke det er at opfinde tallerkenen igen, så ved jeg sq ikke hvad er. Det er da forøvrigt ikke første gang du starter din egen stilart, er det det ?
Svar:
Vedr.Dyb tallerken - Som jeg skrev tidligere så skal jeg jo IKKE ud og opfinde den dybe ..eftersom teknikkerne er opdage - jeg har blot sammensat et pensum med de ting som jeg finder interessante!

Ole skrev:
Det er da forøvrigt ikke første gang du starter din egen stilart, er det det ?

Svar:
Øhh - nop jeg har ikke sammensat andet end Shinkenkai Karate!!
Jeg har haft klubben i snart 5 år - i efteråret 2004 præsenteret jeg eleverne for
Shinkenkai Karate og har ikke haft andet!Ole skrev:
Du taler varmt om din mester. Kender ham ikke, kunne du ikke henvise til en side hvor der står noget om ham. Han lyder til at være en kapabel herre, og han har vel også en skole han træner ??

Svar:

Mester?? jeg har som sådan ikke nogen mester
hvem mener du!?

Men hvis det er Toshiro Sensei du tænker på så er det en meget dygtig herre som jeg har trænet med siden jeg var en ung knægt 14-15 år - officelt har Toshiro Sensei ikke været
min mester - men en som jeg har lært og lyttet til som en mester.
Toshiro Sensei har trænet Kyokushin for mange år siden!

Grunden til at Toshiro Sensei har titel af >Sensei< er fordi han har betydet rigtig meget for mig - faktisk er han skyld i at jeg kom ind i Karate verden - og som tak for
mange års god træning samt venskab tituleres han nu Sensei!

Nå nok for nu - håber du kan finde rundt i svarene - fortsat god dag!


---
Sushi Ichi Ban - Når du for alvor er lækkersulten......
26/8-2006, 14:07

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #243340
Jo, da. Jeg kan fint finde rundt i dine svar. Da du betegngede Toshiro Ishii med "sensei" gik jeg ud fra som en naturlig ting at han var een eller anden højt gradueret sensei fra Japan !, men kan så forstå at han ER en ven til dig.

Jeg kender det godt. Man kan ikke nå det hele. Der er osse masser af arrangementer jeg gerne vil nå, men da mit job er meget rejseri kan jeg af naturlige årsager ikke nå det hele. Min ninja træning er ikke nået så langt at jeg kan "spalte" mig selv og være to steder på een gang
Undskyld den med "ikke første gang", der må så være noget jeg har misforstået før i tiden.

Vi har haft Vince Morris, Harry Cook, Antonio Oliva (coachkursus), Kanazawa sensei og søn og jeg arbejder på at få Iain Abernethy hertil på et tidspunkt. Jeg skal nok sørge for at du for eftertiden får invitationer (hvis du er interesseret). Vi sender ud til SKIF klubber samt DKF, derfor ser du nok ikk invitationer, men vi vil gerne have så mange med til de arrangementer som muligt.
Vi har faktisk haft alle mulige stilarter med til arrangementer.
Jeg ved også at Koryu får Pat McCarthy hertil af og til.
Det kunne være helt skønt hvis man havde en mulighed for at kommunikere ALLE arrangementer ud til ALLE der træner karate, men ellers står det hele altid på SKIF.DK.

i lige måde.
Ole---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
27/8-2006, 10:08

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #243403
Jeg har tænkt lidt på opfindelsen af den dybe tallerken.

Det er ret svært.

Der er 3 gange, hvor jeg har troet, at jeg har opfundet noget helt nyt.

Den ene gang var en filosofisk sentens.
Desværre har jeg siden opdaget, at en gammel englænder fra 1680erne havde tænkt den samme tanke.
Så sent som igår opdagede jeg, at Desmond Tutu havde sagt det samme med lidt andre ord.

Jeg troede, at jeg havde opfundet 2 originale jiu-jitsuteknikker.

For nogle år siden opdagede jeg, at den ene teknik havde været kendt siden 1600-tallet.

Det er nok kun et spørgsmål om tid før jeg opdager, at den anden teknik også har været opfundet før.

Dette for at beskrive, hvor svært det er at tænke helt nye tanker, at lave noget originalt, som ingen har lavet før.

Vi kan tage de kendte teknikker og sammensætte på nye måder, vi kan lave nye prioriteringer, lægge til og trække fra . . ., men virkelig lave noget nyt, som aldrig før har været set, det er kun de ganske enkelte genier, som kan gøre det.

Alle vi andre almindelige menesker står på skuldrene af vore forgængere.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
28/8-2006, 9:02

SHINKENKAI KAR...

Antal indlæg: 242
Online 0d 2t 2m
Helsingør
SHINKENKAI KARA...
www.shinkenkai...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


SHINKENKAI KARATE ID #243623
Ole skrev:

Jo, da. Jeg kan fint finde rundt i dine svar. Da du betegngede Toshiro Ishii med "sensei" gik jeg ud fra som en naturlig ting at han var een eller anden højt gradueret sensei fra Japan !, men kan så forstå at han ER en ven til dig.

Svar:
Du mener altså at man som Sensei skal være fra Japan samt godt oppe i årene ..og
være højt gradueret!?!

Jo - Toshiro er OGSÅ en god ven ..og!?

Send blot diverse invitationer så ser jeg
om det kan lade sig gøre!


---
Sushi Ichi Ban - Når du for alvor er lækkersulten......
28/8-2006, 14:49

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #243696
MLLA skrev:
Du mener altså at man som Sensei skal være fra Japan samt godt oppe i årene ..og være højt gradueret!?!
Ikke nødvendigvis være japaner (men du lægger jo heller ikke skjul på, at det netop er den nationalitet han har, så en betydning må det jo have et eller andet sted), men en naturlig følge af at have trænet i mange år vil jo pr definition være alder !!

MLLA skrev:
Jo - Toshiro er OGSÅ en god ven ..og!?
øhh, ik' no'et...! har da selv nogle venner jeg træner med som jeg endda vil betegne som, endda, MEGET gode venner...! men som jeg også kalder sensei, men de ER sq ved at være gamle, det har de bare ikke selv opdaget !!

Det skal jeg sørge for.---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
28/8-2006, 20:58

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #243767
BUDHA skrev:
Jeg var rimelig i chok da jeg var til første træningssamling i SFM regi i forbindelse med min instruktør prøve da de fleste rendte rundt med farvede bælter og kun kunne en brøkdel af hvad alle andre Ju-jitsu stilarter kan og kræver.


Nu KAN det jo så muligvis hænge sammen med at SFM pensummet ikke kun er blevet trænet af folk med JiuJitsu baggrund.

Og da SFM jo altså aldrig har brugt bæltegraderne, men til gengæld heller aldrig har forbudt folk at bære bælter fra andre stilarter, så kunne det måske tænkes at de folk som du mener ikke kunne så meget JiuJitsu, måske istedet kunne andet ?

Jeg har på de landsdækkende seminarer selv undervist folk med baggrund i JiuJitsu, Judo, Karate, TKD, ATK ... og givetvis også andet.
Men jeg har guddødemig aldrig hæftet mig ved hvilke bæltegrader de har haft. I SFM regi har ærmemærket været signaturen for ens niveau .... ikke andet.


---
Hofte, hofte, hofte !
29/8-2006, 9:40

SHINKENKAI KAR...

Antal indlæg: 242
Online 0d 2t 2m
Helsingør
SHINKENKAI KARA...
www.shinkenkai...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


SHINKENKAI KARATE ID #243852
Ole,

Ole skrev:

Ikke nødvendigvis være japaner (men du lægger jo heller ikke skjul på, at det netop er den nationalitet han har, så en betydning må det jo have et eller andet sted), men en naturlig følge af at have trænet i mange år vil jo pr definition være alder !!

Svar:
Da jeg var helt ung ..ikk så længe siden
betød det at Toshiro var Japaner da meget ..
prøv og forstil dig at du er ude at gå med
en kammerat og lige pludselig ser ind i en have at der står en fyr og træner vores verden fik lige pludselig mening - og da vi så oven i købet fandt ud af at han var japaner jamen så var den jo bare i top - siden hen har det naturligvis nok været en fordel at Toshiro var japaner da interessen
for Karate var stor og han så kunne fortælle
diverse ting og sager om de forskellige Karate stile m.m. - jeg var rimelig godt
med på hvad der skete den gang især omkring
Kyokushin Karate!

..Men om det havde betydet noget for min Karate fremtid ved jeg ikke - måske havde jeg ikke holdt ved i så mange år ..svært at sige!

Vedr.Alder - jo men mange år for mig behøver ikke at været det for dig ..hvis du forstår!?

God dag & god træning!---
Sushi Ichi Ban - Når du for alvor er lækkersulten......
29/8-2006, 10:57

Hans Ejner Mel...Antal indlæg: 73
Online 0d 1t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Melvad ID #243883
MONTY skrev:
Jeg har på de landsdækkende seminarer selv undervist folk med baggrund i JiuJitsu, Judo, Karate, TKD, ATK ... og givetvis også andet.
Men jeg har guddødemig aldrig hæftet mig ved hvilke bæltegrader de har haft. I SFM regi har ærmemærket været signaturen for ens niveau .... ikke andet.


svare gulmærket så til sortbælte ??

29/8-2006, 11:02

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #243886
MELVAD,

Nej, det gør det ikke.
SFM's mærkegrader kan ikke overføres til bæltesystemet.

I nogle klubber har man valgt at synliggøre SFM graderne, ved hjælp af bæltegrader.
F.eks. ved at sidestille:

SFM bronze = gult bælte
SFM sølv = orange bælte
SFM guld = grønt bælte
SFM bronze instruktør = blåt bælte
SFM sølv instruktør = brunt bælte
SFM guld instruktør = sort bælte.

Men det er jo ikke ensbetydende med at man direkte skal kunne sammenligne disse bæltegrader med grader fra JiuJitsu ... Lige så lidt som man kan sammenligne bæltegrader fra JiuJitsu med bælter i TKD.

De steder hvor man har valgt at gøre det, er det for at anskueliggøre niveauerne indenfor denne ene klub ... ikke andet.


---
Hofte, hofte, hofte !
29/8-2006, 11:22

Hans Ejner Mel...Antal indlæg: 73
Online 0d 1t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Melvad ID #243892
Tak for svaret,

Er du så sortbælte i SFM eller hvordan gør i det ??
29/8-2006, 11:26

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #243895
MELVAD,

Vi har intet med SFM at gøre.


---
Hofte, hofte, hofte !
29/8-2006, 11:44

Hans Ejner Mel...Antal indlæg: 73
Online 0d 1t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Melvad ID #243898
OK - lød bare sådan - tak maestro
29/8-2006, 11:59

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #243904
MELVAD,

Nåh, okay ...
Jamen vi er oprindeligt en SFM klub, som bare har bredt sig temmelig kraftigt, og konstant har inddraget andre stilarter i vores træning.
Og vi har længe holdt fast i SFM, i håbet om at man kunne finde ud af at skrue et ajourført pensum sammen, og i det hele taget stramme sig ret kraftigt op.

Da vi så kunne se at det hverken kunne eller ville man, så droppede vi SFM helt.

SFM's 3 pensa indgår også i vort bæltepensum, men sammen med JiuJitsu, Karate, Kung Fu og våbentræning.
At vi har taget hensyn til SFM i vort pensum, har dog helt klart givet en skævvridning af vore bæltegrader, så f.eks. blåt bælte har været langt vanskeligere end brunt bælte (SFM guld).
Så efter nytår indfører vi et nyt pensum, hvor teknikkerne er de samme, men det hele bliver "blendet", så der helt sikkert ikke længere er "rene" SFM bæltegrader på vort pensum.


---
Hofte, hofte, hofte !

CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk