Brugernavn: Kodeord:
Aikido - selvforsvar? // Martialarts.dk
Aikido - selvforsvar?
Super letvægts BJJ gi
Denne tråd er vist 4993 gange og besvaret 25 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
21/6-2007, 23:24

David Sebastian...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Hej med jer.

Jeg var idag til træning i Aikido Herlev og var positiv stort det meste af tiden. Til sidst snakkede jeg dog lidt med ham der trænede os og fik at vide, at det mest var at træne noget kultur og sådan, ikke rigtig noget man kunne bruge til decideret selvforsvar, andet end at der selvfølgelig er nogle ting man kan tage med.

Min største inspiration til at starte med Aikido er, som for mange andre sikkert, Steven Seagal. Jeg kan rigtig godt lide flowet i Aikido, men blev rigtig ked af, at det ikke er træning i noget der kan bruges. Findes der en kampsport, som ligner Aikido, men hvor man træner rettet mod at kunne forsvare sig selv, da det var det jeg gerne ville.
Havde også forståelsen af, at Steven Seagal trænede noget som skulle kunne bruges som selvforsvar.

Håber på nogle gode svar.

21/6-2007, 23:31Antal indlæg: 474
Online 1d 21t 7m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


tk2004 ID #311638
Jeg tror at hvis du kunne lide det du lavede i dag, så prøv eventuelt at tage en samtale mere men med en anden instruktør. Forskellige instruktører har forskellige indgangsvinkler.

21/6-2007, 23:43

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #311644
hvis du gerne vil lave noget der minder om steven seagals tricks og det ikke skal være aikido så prøv eventuelt noget jiu jitsu, mange af de teknikker og låse der laves i det minder om aikido, men det varrierer self. meget alt efter klub og instruktør, men jeg vil anbefale dig at snuse lidt til det hvis du synes det lyder interesant.

21/6-2007, 23:52

AggeAntal indlæg: 4137
Online 35d 8t 53m
Frederiksberg
Strandens Selvf...
www.grjj.dk


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Agge ID #311647
Do i aikido betyder at det er en vej i livet. Altså at der er en del filosofi med hvis du vil have hele pakken.
Selve de fysiske teknikker kan godt bruges til, selvforsvar, men det tager et par år eller flere før at du bliver så dygtig at du kan få det til at virke imod en modvillig modstander.

Prøv evt at finde en jj klub. Der vil du finde mange af de samme teknikker, som der også trænes i aikido, selv om der sjældent bliver arbejdet lige så meget med flowet, og der også bliver trænet en masse andre teknikker.

Held og lykke


---
HVIS MILJØET VAR EN BANK HAVDE VI LAVET EN EFFEKTIV REDNINGSPLAN FOR LÆNGE SIDEN
21/6-2007, 23:58

David Sebastia...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


davidbuus ID #311649
Har intet imod at det tager tid, vil dog bare gerne kunne se frem til, på et tidspunkt at nå et niveau, hvor jeg ved et muligt overfald, vil være i stand til at bruge mine teknikker og, med så lidt skade som muligt, håndtere overfaldet. Altså bruge det i virkelighedens verden også.
22/6-2007, 0:18

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #311656
det er godt at du har tålmodighed hvis du gerne vil træne noget i stil med jiu jitsu, aikido eller lignende for man skal altså være indstillet på at det vil tage en del tid og en del træning før man når et niveau hvor man med med fordel kan bruge det mod en person der gør modstand. men held og lykke med træningen
22/6-2007, 0:42

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditat...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Ghostwalker ID #311660
Hey

Hmm godt nok lang tid siden jeg har skrevet herinde.

Aikido er for mig at se en fantastisk kampkunst eller vej. Vil nok snarere kalde det en vej O'sensei var jo en oplyst mand, og han havde en enorm forståelse for krop og sind og den harmoni der skal være mellem dem. For mig at se er Aikido mere end blot en bunke teknikker, og det problem ser jeg mange steder. Men Aikido er som sagt en måde at betragte livet og tilværelsen på. Morihei Ueshiba har skrevet en samling korte, hmm ville kalde dem Koans, som beskriver the art of peace (=Aikido)

Each and every master, regardless of the era or place, heard the call and attained harmony with heaven and earth. There are many paths leading to the peak of mount Fuji, but the goal is the same. There are many methods of reaching the top. And they all bring us to the heights. There is no need to battle with each other- we are all brothers and sisters who walk the path together, hand in hand. Keep to your path, and nothing else will matter. When you loose your desire for things that do not matter you will be free.

Der er som sagt en meget dybere liggende mening med Aikido end blot at smadre en modstander til lirkasse mand. Og det er der i realiteten i mange former for kampkunst. Men pga. vores arrogance og bedre-videndehed og vores ufatteligt snævert synede tilgang til virkeligheden, vi er kun vores kroppe osv. Så har vi "sorteret" det uvæsentlige fra, og her snakker vi essensen. Aikido er IKKE aikido uden den spirituelle/filosofiske side.

Problemet med kampkunst generelt er netop at vi tager teknikkerne, putter vores eget store ego indover og leget karl smart, og så efter vi har været i slagsmål tænker vi, hold da kæft hvor er jeg sej, jeg smækkede dem godt nok rundt.Tror godt folk ved hvem jeg mener. Problemet er at hvis man havde set verden ud fra et lidt andet perspektiv så havde man fundet ud af at man rent faktisk selv ubevidst havde tiltrukket balladen, pga. man skulle forsvare sin sårede stolthed eller what ever der nu var i vejen. Inden for den verden de fleste folk herinde i fatter et klap af, siger man at man høster som man sår. Hvilket betyder at hvis du oprigtigt begynder at se verden som den er og lade være med at bygge dit ego op til at lege karl smart, så tiltrækker du ikke ballade, og så får du netop ikke brug for alle de her teknikker. I vesten har vi vendt det meste på hovedet og det er de færreste kampkunst udøvere jeg har set som har haft ret meget viden om det her, fordi de har tænkt, fucking new age pis, det kan vi da ikke bruge til noget som helst...

Hvis nu vi begyndte at se på vores rødder, uanset hvad vi træner, og lære at vi rent faktisk tiltrækker lige nøjagtigt den ballade som vi fortjener i det øjeblik, så kunne det være nogle folk vil tænke sig om.

Anyway, jeg er lidt ligeglad med om folk ikke er enige med mig, jeg skærer det ikke mere ud i pap end det her, og jeg gider ikke diskutere. Hvis det opmuntrer nogen til at dykke dybere ned i deres rødder, fedt. Hvis det forarger noget, så skulle de måske tænke, hmm hvorfor bliver jeg egentlig forarget over det her, ligger det evt. noget sandhed i det manden siger.

Det er bla. en af grundende til at jeg blander mig langt uden om debatter herinde. Fordi det er enten X Vs. X eller teknikker. Essensen af kampkunst er væk, eller meget lidt eksisterende. Sorry

Ghostwalker


---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
22/6-2007, 0:46

David Sebastia...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


davidbuus ID #311661
Dejlig tekst Ghostwalker. Der fik du rykket mig et skridt tættere på at være helt sikker på, at der Aikido jeg skal starte til!
22/6-2007, 0:58

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditat...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Ghostwalker ID #311663
David

Ingen årsag. Jeg har selv været meget teknik orienteret på et tidspunkt, og det er da også meget hyggeligt. Men det er i bund og grund vold, og det er sidste udvej, ikke første. Men når man fjerner moralen og lader ens ego styre løjerne, så tiltrækker man selv balladen. Aikido er en livsfilosofi, lidt som buddhisme eller Taoismen, som også går ud på at se verden i en lidt større kontekst, og jo større forståelse man får jo mindre ballade kommer man også i. Hvis man nu havde trænet til at slå folk ned, så ender man også ubevidst i den situation på et tidspunkt. Hvis man praktiserer the art of peace, ja så tiltrækker man ikke balldaden, og hvis man gør, så kan man først åbne munden. Jeg skulle faktisk til og i seng, men for dig vil jeg lige poste en tekst hvor AIkido bliver brugt på den optimale måde.here it goes.

den er lidt lang, men illusterere ganske godt hvad jeg mener med at folk ikke fatter en brik. Mange herinde ville have handlet som ham den unge gut i toget, og evt. havde smadret modstanderen til lirkasse mand.


THE TRAIN CLANKED and rattled through the suburbs of Tokyo on a drowsy spring afternoon. Our car was comparatively empty - a few housewives with their kids in tow, some old folks going shopping. I gazed absently at the drab houses and dusty hedgerows.
At one station the doors opened, and suddenly the afternoon quiet was shattered by a man bellowing violent, incomprehensible curses. The man staggered into our car. He wore laborer’s clothing, and he was big, drunk, and dirty. Screaming, he swung at a woman holding a baby. The blow sent her spinning into the laps of an elderly couple. It was a miracle that she was unharmed.
Terrified, the couple jumped up and scrambled toward the other end of the car. The laborer aimed a kick at the retreating back of the old woman but missed as she scuttled to safety. This so enraged the drunk that he grabbed the metal pole in the center of the car and tried to wrench it out of its stanchion. I could see that on of his hands was cut and bleeding. The train lurched ahead, the passengers frozen with fear. I stood up.
I was young then, some 20 years ago, and in pretty good shape. I’d been putting in a solid eight hours of aikido training nearly every day for the past three years. I like to throw and grapple. I thought I was tough. Trouble was, my martial skill was untested in actual combat. As students of aikido, we were not allowed to fight.
"Aikido," my teacher had said again and again, "is the art of reconciliation. Whoever has the mind to fight has broken his connection with the universe. If you try to dominate people, you are already defeated. We study how to resolve conflict, not how to start it."
I listened to his words. I tried hard I even went so far as to cross the street to avoid the chimpira, the pinball punks who lounged around the train stations. My forbearance exalted me. I felt both tough and holy. In my heart, however, I wanted an absolutely legitimate opportunity whereby I might save the innocent by destroying the guilty.
This is it! I said to myself, getting to my feet. People are in danger and if I don’t do something fast, they will probably get hurt.
Seeing me stand up, the drunk recognized a chance to focus his rage. "Aha!" He roared. "A foreigner! You need a lesson in Japanese manners!"
I held on lightly to the commuter strap overhead and gave him a slow look of disgust and dismissal. I planned to take this turkey apart, but he had to make the first move. I wanted him mad, so I pursed my lips and blew him an insolent kiss.
"All right! He hollered. "You’re gonna get a lesson." He gathered himself for a rush at me.
A split second before he could move, someone shouted "Hey!" It was earsplitting. I remember the strangely joyous, lilting quality of it - as though you and a friend had been searching diligently for something, and he suddenly stumbled upon it. "Hey!"
I wheeled to my left; the drunk spun to his right. We both stared down at a little old Japanese man. He must have been well into his seventies, this tiny gentleman, sitting there immaculate in his kimono. He took no notice of me, but beamed delightedly at the laborer, as though he had a most important, most welcome secret to share.
"C’mere," the old man said in an easy vernacular, beckoning to the drunk. "C’mere and talk with me." He waved his hand lightly.
The big man followed, as if on a string. He planted his feet belligerently in front of the old gentleman, and roared above the clacking wheels, "Why the hell should I talk to you?" The drunk now had his back to me. If his elbow moved so much as a millimeter, I’d drop him in his socks.
The old man continued to beam at the laborer.
"What’cha been drinkin’?" he asked, his eyes sparkling with interest. "I been drinkin’ sake," the laborer bellowed back, "and it’s none of your business!" Flecks of spittle spattered the old man.
"Ok, that’s wonderful," the old man said, "absolutely wonderful! You see, I love sake too. Every night, me and my wife (she’s 76, you know), we warm up a little bottle of sake and take it out into the garden, and we sit on an old wooden bench. We watch the sun go down, and we look to see how our persimmon tree is doing. My great-grandfather planted that tree, and we worry about whether it will recover from those ice storms we had last winter. Our tree had done better than I expected, though especially when you consider the poor quality of the soil. It is gratifying to watch when we take our sake and go out to enjoy the evening - even when it rains!" He looked up at the laborer, eyes twinkling.
As he struggled to follow the old man’s conversation, the drunk’s face began to soften. His fists slowly unclenched. "Yeah," he said. "I love persimmons too…" His voice trailed off.
"Yes," said the old man, smiling, "and I’m sure you have a wonderful wife."
"No," replied the laborer. "My wife died." Very gently, swaying with the motion of the train, the big man began to sob. "I don’t got no wife, I don’t got no home, I don’t got no job. I am so ashamed of myself." Tears rolled down his cheeks; a spasm of despair rippled through his body.
Now it was my turn. Standing there in well-scrubbed youthful innocence, my make-this-world-safe-for-democracy righteousness, I suddenly felt dirtier than he was.
Then the train arrived at my stop. As the doors opened, I heard the old man cluck sympathetically. "My, my," he said, "that is a difficult predicament, indeed. Sit down here and tell me about it."
I turned my head for one last look. The laborer was sprawled on the seat, his head in the old man’s lap. The old man was softly stroking the filthy, matted hair.
As the train pulled away, I sat down on a bench. What I had wanted to do with muscle had been accomplished with kind words. I had just seen aikido tried in combat, and the essence of it was love. I would have to practice the art with an entirely different spirit. It would be a long time before I could speak about the resolution of conflict.
---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
22/6-2007, 1:16

David Sebastia...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


davidbuus ID #311665
Hvor er det dog ganske rigtigt! Jeg tror at mange har første indskydelse som den unge mand.

Fed historie og tror den kan bruges til at løse mange konflikter.

Tak for den.
22/6-2007, 7:39

Bo E. PedersenAntal indlæg: 53
Online 0d 3t 57m
Herlev
Herlev Aiki Jut...
aikijutsu.dk


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Bo E. Pedersen ID #311672
Yamaue Aiki Jutsu i Herlev kunne også være en mulighed. Se evt. http://www.geocities.com/yamaueaikijutsu. En stor del baserer sig på samme tradition, som Aikido kommer fra, men der er mere fokus på kampkunst og at det skal fungere i kamp. Og så er det mere alsidigt forstået på den måde, at f.eks. slag og spark også indgår i systemet.

Bo
22/6-2007, 10:57

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #311711
Vil give ghostwalker ret, Aikido og alle andre Do's er at betragte som en livets vej, og man kan komme uden om rigtig meget ballade ved at smide sit ego

Men tilbage til spørgsmålet:
Aikido kan bruges til selvforsvar, især er det godt i "milde" situationer hvor det ikke er nødvendigt at smadre folk fuldstændig for at overleve

Men Aikido er forholdsvis svært og tager lang tid at mestre, og hvis man skal slåsse er det selvfølgelig en fordel at være vant til slag og spark - og til at få nogle på hovedet...

Så hvis du vil være Rambo i en fart, eller har planer om at deltage i gadekampe er Aikido altså ikke ideelt, men det vil uden tvivl give dig fysiske og psykiske fordele...

Jeg træner Aikido lidt anderledes - oveni den alm. træning, træner vi også mere realistisk med mere "aliveness" og uden regler - og det kan man så mene om hvad man vil, det er selvfølgelig ikke i umiddelbart overensstemmelse med O'senseis filosofier...

Men har en enkelt elev, og han vil gerne træne det på den måde, kombineret med kickboxing og free fight, så sådan er det


---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
22/6-2007, 11:00

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #311712
Forresten så kunne Hapkido være en mulighed - det ligner meget Aikido, men der er mere "vold" i form af slag og spark


---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
22/6-2007, 11:15

NKAntal indlæg: 1170
Online 4d 18t 39m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


gamle ID #311719
Klart Aiki hos Yamaue. Han er for seej


---
Nogen gange tænker jeg, at folk der altid ser vold som løsningen på irritationer og problemer, må have det lidt lige som tudser der sidder på bunden af en grøft og har en tåget fornemmelse af, at der måske er en større verden oppe over kanten.
22/6-2007, 11:36

JonasAntal indlæg: 3213
Online 33d 7t 42m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


iceal ID #311722
Man kan ikke andet end at anbefale soke Yamaue. Han er ekstremt dygtig, en god træner og en enorm rar person. Hvis du har muligheden for det, så træn hos Yamaue.


---
A rhobmus is the kind of rectangle a BITCH would draw
22/6-2007, 12:34

Tuan Tung Tran...Antal indlæg: 354
Online 4d 13t 29m
Ølstykke
Ølstykke Hwa Ra...
oelstykketaekw...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


TungSBN ID #311741
Helt klart! Soke Yamaue er den bedst stormester i selvforsvar. Yamaue Aiki Jujutsu og Hapkido er tæt relaternde pga. at de udspringet fra Daito Aiki Jujutsu + spark og slag tekniker fra Kungfu. Forskel er bare den ene er japansk og den anden er koreansk.

22/6-2007, 13:11

David Sebastia...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


davidbuus ID #311753
Tak for alle de fine svar. Tror at jeg lige nu holder mig til Aikido og giver det en reel chance inden jeg prøver noget andet, da det var det første der tiltrak min opmærksomhed, men vil helt sikkert se mere på Yamaue og undersøge det lidt... Måske endda dukke op til en prøvetime.
22/6-2007, 13:18

Kim DahlAntal indlæg: 1014
Online 6d 4t 0m
KBH S
Københavns Kenp...
www.americanke...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Americankenpo.dk ID #311754
BRUGER skrev:
Tak for alle de fine svar. Tror at jeg lige nu holder mig til Aikido og giver det en reel chance inden jeg prøver noget andet prøvetime.

---
&quot;Those who learn, earn, and those who earn qualify to be tested.&quot; The Zen of Kenpo
26/6-2007, 11:33

Michael HolmAntal indlæg: 235
Online 2d 7t 56m
Bagsværd
Toitsu - Ki og ...
toitsu.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Michael Holm ID #312347
hej David,

Du er også velkommen til prøvetime i Gladsaxe - http://toitsu.dk
vi tager nye ind efter sommerferien den 3. sep. - Du er også velkommen selv du vil forsætte i Herlev

Hvis vi skal "prale" lidt startede Seagal i vores "stil" af aikido - men det siger jo ikke så meget da han laver noget helt andet idag

God sommer
michael


---
http://toitsu.dk/ optager nye: Familiehold 7. sep. Voksne 27. aug. Børnehold 5. sep. - 2011 :-)
26/6-2007, 11:44

David Sebastia...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


davidbuus ID #312349
Hej Michael.

Vil da lige kigge forbi, hvis jeg kan få det til at hænge sammen. Så kan jeg jo altid beslutte mig bagefter.
26/6-2007, 12:47Antal indlæg: 15
Online 1d 18t 51m
herlev-aikido....


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Aiko ID #312372
Hej David,

Jeg træner til daglig i Herlev Aikido (Var der dog ikke i torsdags, da jeg deltog på en træningslejr med Shimizu Sensei)

Jeg er glad for at høre, at du havde en positiv oplevelse!
Det skal dog lige siges, at den træner, der var der i torsdags ikke er den sædvanlige træner. Så jeg synes, at du skal komme igen på torsdag og få endnu et indtryk af Tendoryu Aikido!26/6-2007, 15:11

David Sebastia...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


davidbuus ID #312431
Hej Kathrine.

Er godt opmærksom på at det ikke var den rigtige træner, vil dog alligevel prøve begge ting og se, hvilken af stederne der tiltaler mig mest. Men må sige, at der var en rigtig god stemning i Herlev, så det skal være usædvanlig godt i Gladsaxe, før jeg tager den lidt længere tur.
26/6-2007, 15:12

David Sebastia...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


davidbuus ID #312432
Hej Kathrine.

Er godt opmærksom på at det ikke var den rigtige træner, vil dog alligevel prøve begge ting og se, hvilken af stederne der tiltaler mig mest. Men må sige, at der var en rigtig god stemning i Herlev, så det skal være usædvanlig godt i Gladsaxe, før jeg tager den lidt længere tur.
26/6-2007, 15:12

David Sebastia...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


davidbuus ID #312433
Hej Kathrine.

Er godt opmærksom på at det ikke var den rigtige træner, vil dog alligevel prøve begge ting og se, hvilken af stederne der tiltaler mig mest. Men må sige, at der var en rigtig god stemning i Herlev, så det skal være usædvanlig godt i Gladsaxe, før jeg tager den lidt længere tur.
26/6-2007, 18:48Antal indlæg: 15
Online 1d 18t 51m
herlev-aikido....


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Aiko ID #312513
Ok!

Men så ses vi måske på torsdag
26/6-2007, 20:28

David Sebastia...

Antal indlæg: 15
Online 0d 9t 58m
Herlev


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


davidbuus ID #312524
Kommer desværre ikke torsdag.

Har lige en fod, hvor jeg har brækket en flig af en knogle og en brækket finger jeg skal komme mig over...

CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk