Brugernavn: Kodeord:
Karate, Judo eller Jiu jitsu? // Martialarts.dk
Karate, Judo eller Jiu jitsu?
CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø
Denne tråd er vist 6683 gange og besvaret 27 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
30/9-2007, 16:38

Mille

Antal indlæg: 4
Online 0d 0t 38m
Leder efter en


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Hej
Jeg overvejer, at starte til karate, judo eller jiu jitsu.
Jeg håber i kan hjælpe mig lidt på vej til mit valg
Jeg er helt "grøn" hvad angår den her slags sport. Så vær sød ikke, at sable mig ned, hvis jeg får formuleret mig helt forkert
Nå, men til sagen.
Jeg kan ikke helt lure den store forskel på Judo og Jiu jitsu? Nogen der vil uddybe denne? Altså rent træningsmæssigt. Er teknikerne meget forskellige.
I karate er det mere med slag og spark? Eller er det "kun" markeringer?
Som i nok kan regne ud, så er jeg vitterlig lost på det her område. Har kigget lidt på nettet, men vil gerne høre fra nogen som er i det.
Jeg har i øvrigt en knæskade, vil den kunne være en stor hindring?
I karate er det jo sådan, at man hilser når man starter en kamp og man kalder sin lærer sensei og sådan. Hvordan er det med judo og jiu jitsu?
Jeg kan forstå, at jiu jitsu ofte bliver nævnt herinde som selvforsvar, karate og judo kan vel bruges til det samme?
Det jeg gerne vil med, det jeg nu vælger, er at jeg kan mærke en udvikling. Både mentalt og fysisk. Men det kan de vel give mig alle tre.
Ja, jeg er forvirret.
Det ville være fedt hvis i ville skære ud i pap, hvad karate, judo og jiu jitsu går ud på, f. eks for en nybegynder som mig
Beklager hvis mit indlæg er meget rodet, men det er sgu også sådan mine tanker har det omkring al det her
På forhånd tak
Mille
30/9-2007, 17:31

MortenAntal indlæg: 7328
Online 23d 6t 29m
Haderslev/Holst...
Tkd/KickB./Aiki...
www.raredog.dk


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


The Chicken ID #327849
Hej Mille

Alle 3 vil udvikle dig både fysisk og mentalt, Judo er normalt uden slag og spark, Jiu-Jitsu er med slag, spark, kast og gulvkamp og karate afhænger MEGET af stilen

Hvor bor du henne af, og hvad er der af muligheder i nærheden?---
www.raredog.dk - Retro, Rockabilly og MA T-shirts
30/9-2007, 17:43

Mille

Antal indlæg: 4
Online 0d 0t 38m
Leder efter en


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Mille ID #327850
Hej Morten
Tak for dit svar.
Jeg bor ved Vordingborg. Der kan jeg træne, Okinawa Goju Ryu Karate Do. Men også både Judo og Jiu Jitsu.
30/9-2007, 18:01

MadsAntal indlæg: 1869
Online 9d 9t 26m
Odense C.
Bushido BJJ Ode...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Mad$ ID #327851
"Jeg kan ikke helt lure den store forskel på Judo og Jiu jitsu? Nogen der vil uddybe denne? Altså rent træningsmæssigt. Er teknikerne meget forskellige."

I judo er der aldrig slag eller spark. I judo laver man ikke de såkaldte 'Benlåse'. Jiu-jitsu har tit benlåse med og til tider slag og spark med, men det veksler efter sted og klub. Bemærk dog at Judo/Jiu-jitsu er tæt beslægtede og begge har samme udspring. Der er i begge fokus på brydning, kast og låseteknikker.

Alle tre sportsgrene har deres styrker og er alle sammen rigtig gode. En af dem er måske endda lige sporten for livet for dig. Uanset hvad du vælger så Held og lykke med projektet. Du ender måske som den vildeste ninja----
Sweep the leg!
30/9-2007, 18:24

Antal indlæg: 1684
Online 8d 17t 53m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Mind Over Matter ID #327856
Det er værd at bemærke at judo er en sport mens jiu jitsu som oftest er selvforsvar.

Dvs. i udgangspunktet er det sådan at i judo træner man efter at deltage i konkurrencer mod andre judokæmpere mens man i jiu jitsu træner for at forsvare sig selv.

I realiteten er det dog ikke altid så klart opdelt. Der findes for eksempel også noget der kaldes sport ju jutsu som er jiu jitsu primært trænet med henblik på konkurrencer ligesom(jeg tror) der kan være judo-klubber hvor man sekundært kigger på selvforsvar.

Så hvis dit mål er at kunne forsvare dig selv "på gaden" eller at stille op i konkurrencer er det noget du skal være opmærksom på.

Er du derimod bare interesseret i at have det sjovt er det nok mere klubben(stemning, træningsopbygning osv.) end stilarten du skal tænke på.


---
Altså jeg plejer altid at undervise i hvis du ser et truende overfald på gaden, smid da en cykel i hovedet på ham - Dennis Felix
30/9-2007, 18:30

Stefan

Antal indlæg: 27
Online 0d 7t 59m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Langstrup ID #327857
Personligt ville jeg vælge karate.. Men ta ud i alle tre klubber og prøv at træne med 2 - 3 gange hvert sted, det er klart det bedste.


---
Sejrherren vil aldrig blive spurgt, om han fortalte sandheden
30/9-2007, 18:35

JonasAntal indlæg: 3213
Online 33d 7t 42m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


iceal ID #327859
DO THE JIU-JITSU!

Personligt træner jeg jiu-jitsu, og jeg syntes at det er et skønt system. For mig at se har det, det hele:

- Forsvar mod ubevæbnede personer.
- Forsvar mod bevæbnede personer.
- Kiggende kamp.
- Kast.
- Osv.

Judo, (det jeg er bekendt med) er som Mind over Matter siger, mere konkurrence-præget, og det judo jeg kender, ville jeg ikke kalde selvforsvar. Jeg tror desuden også, at du skulle kigge på JJ, for hvis det er forsvar du er ude efter, vil jeg mene at det er mere alsidigt end karate, og derfor tror jeg at JJ i nogle situationer er mere værd end karate.

Dermed ikke sagt er karate sucks, jiu-jitsu er bare bedre


---
A rhobmus is the kind of rectangle a BITCH would draw
30/9-2007, 18:39

Morten

Antal indlæg: 197
Online 1d 9t 21m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


MortenHS ID #327860
Judo er ret fysisk krevende med en masse sparring eller frikamp. Jiu Jitsu er mere selvforsvar og knap saa konkurencepreget. Selvfoelgelig Judo skal du velge. Saa kan du jo altid trene lit stokkekamp eller noget andet hvis du er bange for at gaa ned ad noerrebrogade om natten. Judo er en super sport.
30/9-2007, 19:30

kevinAntal indlæg: 51
Online 0d 9t 26m
Freestyle Defen...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


ki ID #327866
ville vælge Jiu jitsu

Jeg mener det er et kanont system.

I vores klub i Næstved træner vi meget tæt med vores judo hold da man sagtens kan bruge nogle af teknikkerne til selvforsvar.

men kort sagt vil jeg vælge Jiu jitsu.
30/9-2007, 20:59

NKAntal indlæg: 1170
Online 4d 18t 39m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


gamle ID #327875
Held og lykke med det. Prøv klubberne og se hvor du bedst kan lide at være. Lige præcis Okinawa Goju Ryu - som du kan træne i Vordingborg - er en karatestil der også arbejder en del med nedtaginger og låse, så teknisk/inholdsmæssigt er forskellen til jujutsu endnu mindre hos flere andre karatearter. Goju Ryu har tit også pænt meget fokus på både selvforsvar, meditation og personlig udvikling, så jeg tror det kunne være et godt valg for dig.

Min yngre brødre gik på børeholdet engang og var glade for det, men kender ikke ellers noget til klubben.


---
Nogen gange tænker jeg, at folk der altid ser vold som løsningen på irritationer og problemer, må have det lidt lige som tudser der sidder på bunden af en grøft og har en tåget fornemmelse af, at der måske er en større verden oppe over kanten.
30/9-2007, 21:02Antal indlæg: 26
Online 0d 2t 58m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


dennis s ID #327876
I Judo der ingen slag eller spark. Judo er ren sport, og ikke selvforsvar, og træningen har til hensigt at forberede dig på at deltage i judoturneringer. Man kan dog sagtens træne judo uden at deltage i turneringer - det er en super form for motion, og selvom det er en rigtig og meget dynamisk kampsport, er reglerne så restriktive, at judo stort set er ufarligt. De restriktive regler betyder også, at der er andre former for kampsport, der er ligeså gode at træne hvis man ønsker at blive god til at tæve hvemsomhelst. I judo bukker man for hinanden ligesom man i andre former for kampsport klasker næverne sammen eller giver hånd. Træneren kaldes ved navn; "Hans" eller "Sofie" eller hvad der nu kan passe. Judo er en super kampsport, som man kan holde til at dyrke langt op i årene, men kan dog, på grund af den sportslige karakter, være svær at træne, hvis man har skader.


Jiu jitsu er ikke kampsport, men træning, der har til hensigt at gøre dig i stand til at forsvare dig selv. Jiu jitsu træningen er ikke helt så fysisk krævende som judo - dog kan nogle af øvelserne være belastende for ledene. I jiu jitsu bukker man for træningssalen og for hinanden, og træneren kaldes typisk for "Sensei" eller "Sempai" afhængig af bæltegrad. Man træner de fleste former for kamp, men intensiteten er meget lavere end i egentlig kampsport. Man kan nok dyrke jiu jitsu med en knæskade - dog afhængig af skadens art.
Der findes en afart, der i Danmark kaldes "ju jutsu", hvor der trænes til, og afholdes, sportskonkurrencer.
Jiu jitsu er en god måde at træne selvforsvar på, og i nogle klubber er der er godt udvalg af både aldre, holdninger og livssyn - der er ikke så meget "Rambo"


Karate er mest slag og spark - Goju Ryu er dog krydret med lidt nedtagninger og låse. Slagene og sparkene er markerede, og en stor del af træningen består af kata, hvor man går alene rundt på gulvet i fastlagte mønstre, og slår og sparker ud i luften i fastlagte sekvenser. Der findes konkurrencer i kata, og i "kamp", hvor slagene og sparkene er markerede. Man bukker for træningssalen, for dekorationen på væggen og for hinanden, og træneren kaldes "Sensei", "Sempai" eller lign. afhængig af bæltegrad.
Det er mit indtryk, at karate for mange, som træner det, bliver en livsstil.
Jeg tror, at man vil kunne træne karate med en knæskade, men jeg er ikke helt sikker.


Alle tre motionsformer vil helt sikkert udvikle dig både fysisk og mentalt, og alle tre vil gøre dig bedre i stand til at forsvare dig selv.
Jeg har selv kortvarigt snust til både karate og jiu jitsu, men foretrækker klart judo. Der er nogen, som foretrækker de andre - hvad der er bedst for dig, kan du kun selv afgøre. Prøv alle tre.
Så vidt jeg ved, trænes judo og jiu jitsu i Vordingborg i samme klub, så du må kunne træne der i lang tid, uden du behøver vælge.


God træning!
30/9-2007, 21:30

Antal indlæg: 747
Online 6d 6t 25m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


T:I:R ID #327881
du kan også træne kyokushin i vordinborg under danmarks højest graduerede instruktør
30/9-2007, 22:29

1337

Antal indlæg: 25
Online 0d 7t 19m
1337 C!7Y
1337 f!6ht3r5


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


w0000000000t ID #327891
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@
@@@@@@@


---
&quot;loooool&quot;
30/9-2007, 22:30

Mille

Antal indlæg: 4
Online 0d 0t 38m
Leder efter en


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Mille ID #327894
Tusind tak for jeres svar
Så må vi se om jeg kan få "mandet" mig op til, at starte
1/10-2007, 0:24

Antal indlæg: 1684
Online 8d 17t 53m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Mind Over Matter ID #327910
Mille:

Kampsportsfolk er fredelige nok og skadesmæssigt ligger de fleste kampsporter på linje med eller under udbredte sporter som fodbold, tennis etc.

Så den største fare er at komme til at træne hårdt... og du er vel ikke en kylling


---
Altså jeg plejer altid at undervise i hvis du ser et truende overfald på gaden, smid da en cykel i hovedet på ham - Dennis Felix
1/10-2007, 4:25Antal indlæg: 723
Online 32d 12t 37m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


migsunedo ID #327911
iceal skrev:
DO THE JIU-JITSU!


Det er jeg enig i, jeg mener helt klart du vil faa mest udbytte af Jiu-Jitsu.

Karate = staaende kamp, slag og spark (og kata).
Judo = Takedowns, gulvkamp og grappling
Jiu-Jitsu = Alle afstande, slag/spark, takedowns og gulvkamp mv.

1/10-2007, 9:54

Menschenfresse...Antal indlæg: 635
Online 2d 11t 15m
Plagelse
Næh!
www.fighterzon...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


sortsind ID #327927
Jeg ville helt klart også vælge Jiu jitsu


iceal skrev:
- Kiggende kamp.


Det er så tilskuernes foretukne eller hvad ?
Indeholder det 'dræber-blik' teknikker?


---
Beatings will continue, until morale improves!!
1/10-2007, 10:18

JonasAntal indlæg: 3213
Online 33d 7t 42m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


iceal ID #327932
SORTSIND skrev:
Indeholder det 'dræber-blik' teknikker?


Ja, det gør det faktisk. Jeg kan få dig til at rulle rundt i en cirkel på gulvet af bare smerte, KUN ved hjælp af mit blik.


---
A rhobmus is the kind of rectangle a BITCH would draw
1/10-2007, 10:29

Daniel K. K.Antal indlæg: 285
Online 3d 6t 11m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Daniel K K ID #327934
Til Dennis S:

Du skriver at Judo er mere fysisk krævende end Jiu jitsu!
Hvad har du at bygge denne forestilling/påstand på???

Jeg vil sige, at dette kommer meget an på klubben, man træner i!---
Hvem er General Faliure og hvorfor læser han min harddisk?
1/10-2007, 14:37

Mogens Rye

Antal indlæg: 981
Online 3d 19t 1m
Frederiksberg
Frederiksberg J...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Bankers ID #327968
Hej...

Jeg ville lige checke med en "sports-klinik" om dit knæ er "up for it"..

I vores Ju-Jitsu er der en del gulvkamp indbygget (ialtfald når vi har BJJ på programmet)..

Vi bruger også en del sparketeknik (ikke så meget som karate og Tai, men alligevel).---
At kaste med Roland er tungt...Meget tungt..Men sjovt og ikke så tungt som tidligere...Siger han har tabt 10kg...Phew
1/10-2007, 18:12

MadsAntal indlæg: 1869
Online 9d 9t 26m
Odense C.
Bushido BJJ Ode...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Mad$ ID #327989
@ Alle os kampsportsfolk:
Skal vi ikke lige (a) holde vejret. (b)Tælle til 10 indeni og (nu kommer det svære - (c)) Lade VÆRE med at forfalde til en nyttesløs diskussion om, hvis Judo,Jiu-jitsu eller braziliansk Ditto der er bedst. Pigen i Vordingborg spørger jo bare om hvad forskellen er ... Intet stilartsskænderi er nødvendigt.

@ Mille: Indenfor den type Jiu-jitsu, jeg træner kan man til dels træne uden om dårligt knæ, da vi bruger meget gulvkamp. Et velfungerende knæ er dog nødvendigt for at kunne træne igennem. Hvis du har en knæskade er det måske nok en god ide, hvis du bruger en rigtig, rigtig god knæskinne af de store fra Matas. Prøv også lige at afklare din status med din læge eller Fysioterapeut, hvis du er i et forløb eller oplever smerter eller knæsvigt som konsekvens af din træning.

Judo, (b)JJ og karate er fedt, men at få (flere) knæskader er ufedt.

Mads; Jiu-jitsukæmper (og eks. karate-kid )

PS: Husk at få prøvet tingene af. Så ved du, hvad du kan lide. Det kan du ikke lære på det her forum. Det skal opleves. Have fun


---
Sweep the leg!
1/10-2007, 19:51

Mille

Antal indlæg: 4
Online 0d 0t 38m
Leder efter en


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Mille ID #328000
Hej igen.
I skal have tusind tak for jeres rigtig gode svar
Om jeg er en kylling, tjaa det vil tiden vise
1/10-2007, 22:00

Stefan

Antal indlæg: 27
Online 0d 7t 59m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Langstrup ID #328028
Kyokushin er ihvertfald langt fra makeringer, hvis du vælger det i vordingborg. Det er fuld kontakts knock down karate for fuld hammer , det er rigtig fedt og væsentligt mere fysisk krævende end de fleste semikontakt former.


---
Sejrherren vil aldrig blive spurgt, om han fortalte sandheden
2/10-2007, 15:42

Frederik messmAntal indlæg: 43
Online 1d 11t 24m
Roskilde
roskilde judo &...
www.roskildedo...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


the champ ID #328102
hej Mille efter min mening er jiu-jitsu der er det klogeste da det kan bruges til mange ting. fysisk form, turnering, selvforsvar og en masse sjov og god motion.

jeg er selv 3 kyu. i jiu-jitsu og de grunde er derfor jeg har vaglt den har sport

men derfor skal du ikke holde dig fra judo og karate. hvis der er mugligt for dig så er det nok klogest at træne det helle det gør dig kun bedere.


---
power and will
2/10-2007, 16:00

Biem Esviev

Antal indlæg: 138
Online 0d 10t 14m
Slagelse Boksek...
www.ladcykel.c...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Biem Esviev ID #328108
Hej Mille,

prøv dem alle sammen, tage til en klub og være med.


Karate findes der mange slags klubber og stilarter. Karate er ikke bare karate, der findes mange forskellige grener og er også trænet andeledes fra klub til klub.

Judo og jiu Jitsu kender jeg ike noget til men er sikker på de findes også i forskellige "flavours". Husk nu på at snakke med de højere gradueret og ikke bare træne og gå, disse personer skal du træne med og kemien skal passe hvis du skal fortsæt.

Held og lykke---
Osu No Seishin even if your jodan Mawashi geri sucks
2/10-2007, 18:47

MufazaAntal indlæg: 123
Online 3d 2t 24m
Den Danske Kara...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Mufaza_Kyokushinkai ID #328128
prøv kyokushin karate det har udviklet mig meget både mentalt og fysiks. her er et link: http://www.karate.dk/


---
If you practice for 1000 days you are still a beginner. If you practice for 10000 days you can become a master.
2/10-2007, 19:41

rené v

Antal indlæg: 798
Online 11d 13t 55m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


rené v ID #328137
Hej mille.
Nu da du bor i vordingborg, hvorfor prøver du så ikke thaiboxing?
udover thai, træner vi også sammen med bokseklubben, så det er da et forsøg værd
3/10-2007, 19:33

Peter Munkholm

Antal indlæg: 5
Online 0d 15t 55m
Vordingborg
Vordingborg kar...
www.petermunkh...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


munkholm ID #328317
Hej.
Som næsten alle ting herinde ender det med en diskution om hvilken stilart der er bedst. Og med mindre man har dyrket alle grene og stilarter indgående, er der ingen som ved hvad der er bedst. Jeg er selv instruktør og udøver i Vordingborg karateklub, okinawa goju ryu. Og ja. Sjovt nok synes jeg jo det er bedst. Og det er det bestemt også for mig. Det er ikke enbetydende med at det er for andre.
Desværre kender jeg kun træningstider for os selv, og vores "bofælder" fra Fullcontactclub Vordingborg. De andre er nok muligt at finde på nettet.
Vores klub: Vordingborg Karateklub
Nye børn. Tirsdag kl. 17.30,
Nye voksne. mandag og onsdag kl. 19.30
Vores bofælder: Vordingborg fullcontactclub:
Nye børn. Onsdag kl. 17.
Nye voksne. Tirsdag 19.30, Onsdag 18.00 og fredag 18.00.
eller kig ind på hjemmesiderne.
Oss Peter


---
Gør dit bedste

The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk