Brugernavn: Kodeord:
Kyokushin // Martialarts.dk
Kyokushin
The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter
Denne tråd er vist 3082 gange og besvaret 64 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
13/5-2003, 0:12

SteffenAntal indlæg: 244
Online 1d 9t 4m
Kbh.


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Jeg overvejer at starte med at træne Kyokushin karate, hvilket jeg tidligere har snuset lidt til. Imidlertid kunne jeg godt tænke mig at blive lidt klogere på netop denne stilart samt på martialarts.dk-meningen om den. F.eks. sammenlignet med andre karate-skoler. Så hvis nogle har en KOMPETENT og SAGLIGT begrundet mening...

Hvordan står Kyokushin karate i forhold til andre systemer? Er der nogen af jer, der har anvendt det på gaden i en overfaldssituation, og, hvis ja, gjorde det jobbet?

Jeg er ikke interesseret i at starte den klassiske salgstale fra tilhængere af de forskellige stilarter.

---
The best argument against democracy is 5 minutes of conversation with the average voter
13/5-2003, 1:01

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditat...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Ghostwalker ID #36998
Hmm hvis man sammenligner den med andre karate skoler så vil jeg sige at Kyokushin karate er den hårdeste
de bruger meget tid på at hærde kroppen og opbygge styrke...fordi kyokushin karate er jo knock down karate...
og nok den karate form der er mest realistisk fordi man får lov til at lave slag og spark full contact...

altså hvis jeg skulle vælge en karate form så ville det nok også blive den pga det er full contact...

man af de andre karate systemer lægger jo vægt på andre ting...

hvis vi snakker Wado ryu (som jeg selv en overgang dyrkede) så lægger den meget vægt på undvigelse og bruge modstanderens kraf mig ham selv...osv

som de fleste andre brugere herinde siger kommer det jo an på udøveren og ikke systemet
de fleste af de gamle kampsporter har jo eksisteret i lang tid og bevist deres effektivitet op gennem tiden
i adskillige krige...

husk på det gamle ordsprog....a coward who practices the martial art becomes a coward equipped with martial art techniques.

håber ik mit svar var alt for kringlet...eller vil jeg gerne uddybe det

ghostwalker


---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
13/5-2003, 8:56

Michael Jørgen...Antal indlæg: 237
Online 0d 17t 52m
Esbjerg shuri r...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Michael!!!!! ID #37008
Min mening om kyokushin karate er at de fordi de VIL have det så hårdt som muligt glemmer meget teknik.
deres teknikker virker meget sjuskede, (jeg har set en masse af det, og jeg ved hvad jeg taler om)

13/5-2003, 9:12

Nikolaj Hansen

Antal indlæg: 416
Online 0d 0t 0m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


nikolaj ID #37009
Jeg har trænet 2½ år i Aalborg, som er Wado Ryu, men har rødder i- og mange traditioner fra Kyukushin, så vi trænede også nogle ting fra KK.

Er også enig med Michael om at man i KK er lidt for forhippede på, at hvis bare det er hårdt, så er det også det bedste. Det er virkelig "No Pain No Gain".

Men alene de mange klø du vil komme til at kunne tåle, gør at du i selvforsvar har lært det vigtigste: At kunne tage imod noget punishment. Men skal det lige være selvforsvar, så er Ashihara vist mere selvforsvarsorienteret, så vidt jeg har hørt.
Et minus ved KK og Ashihara er at man efter min mening bliver lidt for dårlig til at beskytte hovedet mod slag, fordi man ikke må slå i hovedet til deres kampe.

Jeg syntes også at sparkene var "sjuskede", men lærte, at det er fordi fokus er på power, så man læner sig ind i sparkene modsat Wado og Shotokan, hvor man ligger større vægt på kontrol. Faktisk synes jeg at sparkene er identiske med TKD spark.

Håber du kunne bruge det til noget.
13/5-2003, 9:26

helvedes klepp...

Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kleppert ID #37011
Jeg vil også mene at KK er blandt de hårdeste stilarter - efter hvad jeg har læst og hørt.

Nicolaj: Wado stammer ikke fra KK! Måske har Ålborg ks været KK engang. Citat fra Ålborg ks hjemmeside:
BRUGER skrev:
I juni/juli 1922 begyndte Hironori Ohtsuka at træne under Funakoshi efter at have overværet kata-opvisninger. Samtidig trænede han Shindo-Yoshin-ryu Jujutsu.

Funakoshi var jo "Shotokans fader" så wado stammer mere fra Shotokan... (i 1922 var der vist heller ikke noget der hed KK)
13/5-2003, 9:30

Michael Jørgen...Antal indlæg: 237
Online 0d 17t 52m
Esbjerg shuri r...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Michael!!!!! ID #37012
der blev også spurgt til om man havde brugt karate i real life, og det har jeg da. ikke fordi jeg er bølle eller ballade mager men det er da sket et par gange.

jeg synes jeg har fundet ud af at man ikke behøver at træne fuld kontakt for at kunne tage de slag det gir i real batle. jeg har aldrig trænet fuld kontakt karate kun dkf karate til turneringer. synes ikke det har gjort mere ondt de gange jeg har fået noget på hovedet.
faktisk har jeg engang udbrudt efter at have fået et par slag: det gjorde jo ikke engang ondt! det endte så med at jeg måtte løbe et par km med en hel del fyre i hælene der mente de ville gøre det bedre!


13/5-2003, 9:54

Nikolaj Hansen

Antal indlæg: 416
Online 0d 0t 0m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


nikolaj ID #37013
Michael: Haha, ja man får mindst ligeså hårde prygl med dkf regler - specielt når dommeren ikke ser det. Det var ikke meningen at nedgøre noget på nogen måde.

Kleppert: Du har helt ret i begge dele, og det var også det jeg mente
13/5-2003, 10:33

KimPAntal indlæg: 217
Online 0d 4t 21m
School of Kyoku...
www.sokk.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


k-pax ID #37027
Kyokushin turneringskamp har udviklet sig meget de senere år, så det ikke er så meget stød, stød, lårspark -hvem er stærkest ! Der bliver nu lagt mere vægt på bevægelse, undvigelser og teknik, men det er stadigvæk full contact hvor der virkelig bliver gået til den, så det kræver en stor styrke og hærdning af kroppen. Full contact er samtidig meget konditions krævende og derfor bliver der også trænet en del konditionstræning.

Men Kyokushin er andet end turneringskamp og man kan sagtens træne kyokushin uden at kæmpe full contact. Vi træner også selvforsvarstræning og gadekamp og selvom vi ikke støder mod hovedet i turneringskampe bliver der selvfølgelig også trænet stød/parade mod hovedet i den daglige træning.

Jeg har et par gange været nødsaget til at bruge det på gaden, hvor det virkede fint og begge gange fik jeg pasificeret modstanderen uden at skade ham.

Jeg kan kun anbefale Kyokushin, men da jeg ikke har trænet andre stilarter vil jeg ikke begynde at sammenligne. Men Steffen du er altid velkommen til at få nogle gratis prøvetimer www.schoolof.kyokushin.dk så kan du danne dit eget indtryk.
13/5-2003, 12:49

Michael Louis ...Antal indlæg: 2194
Online 0d 1t 34m
Helsingør
Shinkenkai Mika...
shinkenkai.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


mlla ID #37074
El gringo,

Hvad med at søge efter dine svar i den klub
du tidligere trænede i!

Du vil kunne finde oplysninger om Shin - go - ryu Karate - som også er en gren ud fra Kyokushin
helt tilbage i ..tror det er 1980 mange af de ting kyokushin laver - gør vi også,blot er vi om jeg så må sige noget mere åbnen og frie mht. pensum m.m. altså rigtig up to date
13/5-2003, 14:54

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37104
Welll, så skal man jo til det...jeg ka'jo ikke lade de andre om reklame, vel?

Ashihara Karate udspringer af kyokushin. Hideyuki Ashihara var oprindelig kyokushin-mand, men mente at der fokuseredes for meget på frontal "hårdt-mod-håtdt".

Derfor indfører han en blødere stil, hvor positioneringen i forhold til modstanderen betyder meget, hvor paraderne helst skal være 'bløde' (modsat en benhård 'blocking', knogle mod knogle) i forsøg på at 'klæbe' til og kontrollere (og uskadeliggøre) modstanderen. I forlængelse af dette bruger vi også kast i Ashihara karate, der netop kræver kontakt, balance og positionering. Uden dette, ingen kontrol - og kontrol skal der til, altid.

Ashihara Karate er dog stadig fuld kontakt, absolut. Der arbejdes på at de enkelte teknikker er hårde og hurtige. Men kombinationen af den klassiske hårde karate, og så de bløde og mere aikido-inspirerede kontrolteknikker (altid kontrol!) og kast er nok det der kendeteger Ashihara Karate.---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
13/5-2003, 21:34

SteffenAntal indlæg: 244
Online 1d 9t 4m
Kbh.


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


El Gringo ID #37159
Tak for alle bidragene.

MLLA: Jeg har ikke lyst til at søge svarene i min tidligere klub, da det netop var min hensigt at høre andres meninger end dem nede i klubben, som jeg jo til enhver tid kan spørge.


---
The best argument against democracy is 5 minutes of conversation with the average voter
13/5-2003, 21:55

Patrick

Antal indlæg: 1045
Online 2d 19t 24m
København
martialarts.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


2F ID #37166
Hej,
jeg havde privattræning af en K.K fyr fra ´83-89. Det var virkelig som beskrevet ovenfor, ingen tvivl. Pga den utrolige hårde måde at bygge personen op, vil der være mulighed for at udvikle en fornemmelse af at være "uovervindelig". Det kan jo så være både godt som skidt, men det som efter min mening ikke virker, er den måde vi havde kamp på, hvilket vi primært brugte tiden til.
Der måtte ikke slås mod hovedet, og når det skete under tekniktræning, var det efter den kendte "Japanske model" med at man vidste det var et slag mod hovedet og det var det...ingen opfølgning!
Senere hen da jeg i anden træning fik det aspekt med, ændrede hele kampen sig, og kigger jeg idag tilbage på den måde jeg kæmpede dengang kontra idag, vil jeg ikke anbefale K.K. isåfald det er et gadekamprelateret system du vil træne.
Jeg skal dog være hurtig med udmeldingen at det jo som set, er rigtig mange år siden at jeg var på det "hold", og meget kan selvfølgelig være sket siden. Havde dengang også et sidespring til Shotokan, som i mine øjne er et hit and run, hvor K.K. er et power system.
Hvad angår det mentale/åndelige og katasiden må andre mere kyndige hoveder svare på.

VH-2F


---
Is your name Tang Lung...???
13/5-2003, 22:01

Bertil Mejlgår

Antal indlæg: 17
Online 0d 0t 0m
Glostrup


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Pausesamurai ID #37169
Er det ikke generalt en "fejl" ved karate, at man ikke har direkte slag mod hovedet?? Har selv tidligere trænet Ashiharar karate, og kan godt huske samme problem?

13/5-2003, 22:21

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #37172
Jeg forstår ikke helt, hvorfor der er så mange der snakker om at man ikke har slag mod hovedet i karate? Det har vi da i hvert fald i shotokan karate.

Eller er det fordi det er et problem for jer, at man ikke har fuld kontakt?

Efter min bedste overbevisning er det IKKE sundt at få for mange træffere i hovedet.
13/5-2003, 22:35

Patrick

Antal indlæg: 1045
Online 2d 19t 24m
København
martialarts.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


2F ID #37174
Det er MÅDEN at slaget mod hovedet kommer. Som regel fra en 3 skridts afstand, og leveret som et ...hmmm..... sportsangreb (?).

Det vil være mere rigtigt, hvis de var Bokseslag.

-hvis jeg formulerer det korrekt

Men det er jo igen, hvad man vil med den kamp mæn træner sig til at blive bedre i. Er det i samånd med sin karatementalitet, så er det vel sådan det skal være, men hvis det er gadekmap, så holder den generelle karatekamp ikke...efter min overbevisning (og kendskab).


---
Is your name Tang Lung...???
14/5-2003, 8:33

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #37195
2F skrev:
Det er MÅDEN at slaget mod hovedet kommer. Som regel fra en 3 skridts afstand, og leveret som et ...hmmm..... sportsangreb (?).


Det må være på begynderniveau. Normalt skal et stød være markeret meget tæt for at blive "anerkendt" som en effektiv teknik.

Selvfølgelig vil det være mere realistisk at ramme helt igennem, men jeg tror desværre at fuldtræffere har dårlig indvirkning på helbredet i det lange løb.
14/5-2003, 9:17

Sunny Lau

Antal indlæg: 36
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


S.L. ID #37197
Hey Gringo...

Kuykoshin, er full contact... Tildels, jeg mener stadig ikke at noget som naturligt som slag i hovedet er tilladt...

Men mesteren har engang præsteret at nedkæmpe en bjørn fra en zoologisk have som blev stoppet pga. dyremishandling...

Så go for it...
14/5-2003, 9:49

KimPAntal indlæg: 217
Online 0d 4t 21m
School of Kyoku...
www.sokk.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


k-pax ID #37203
Som jeg skrev tidligere træner vi også stød mod hovedet selvom det ikke bliver brugt i turneringskamp. Og når vi træner stød mod hovedet er det med handsker meget ala thai/kickboksning.
14/5-2003, 12:44

Michael Louis ...Antal indlæg: 2194
Online 0d 1t 34m
Helsingør
Shinkenkai Mika...
shinkenkai.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


mlla ID #37233
Samme her - det vil sige vi har selvfølgelig
kørt med de regler som omhandler semi/knock down , men stræber efter all round
14/5-2003, 13:08

Patrik Ivan Kr...

Antal indlæg: 1252
Online 0d 10t 20m
Randers


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


BIGE ID #37239
Nu skal turneringskampe og Gadekamp jo ikke lige sammenlignes.

Enhver Karateudøver som har lært at slå mod kroppen kunne nok finde ud af at hæve armene lidt og knalde spasseren en på snotten..

Men det er selvfølgelig et problem, hvis systemet ikke træner slag mod hovedet.

Jeg var selv oppe og se Sabaki Challenge i Viborg, hvor en af kæmperne gik helt hen til modstanderne og blev stående med hænderne ned langs siden. Sådan en kamp ville være hurtigt afgjort, hvis han havde lavet det stunt på gaden...

Var det iøvrigt en tilfældighed eller er Sabaki Challenge udelukkende for Asihara Karate??


---
Computers are like air conditioners: They stop working when you open Windows.
14/5-2003, 13:20

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37242
Sabaki Challenge er udelukkende for Ashihara Karate-folk.

Stævner minder ikke om 'den virkelige verden' og skal heller ikke gøre det.

Men jeg må da indrømme, at jeg selv sidder og svovler en smule, når stævne-regler (generelt) bliver udnyttet til fulde, og al realistisk selvforsvar er gået af fløjten. Hvem kunne eksempelvis finde på at lave en forlæns 'salto/kolbøtte m. øksespark', i håb om at ramme den anden i hovedet? Blottelsen skriger til himlen, og det har efter min mening INTET med karate at gøre


---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
14/5-2003, 13:32

KimPAntal indlæg: 217
Online 0d 4t 21m
School of Kyoku...
www.sokk.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


k-pax ID #37243
Hey hey Nick....har selv brugt det spark flere gange i turneringer
Men du har ret, det er aldrig et spark man ville lave på gaden, det er et rent turneringsspark hvor man satser alt elller intet. Rammer man, går modstanderen ned, rammer man ikke, lander man bare på måtten og dommeren breaker kampen.
14/5-2003, 15:01

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37258
Ja, jeg tænkte det sgu' nok! oel: Nå, men mit brok skyldes ogsä bare at jeg ikke selv kan finde ud af det!

Men lige for nysgerrighedens skyld K-PAX: Har du 'fået' nogen med sparket? Der er kan jo alligevel komme smæk på...


---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
14/5-2003, 15:03

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37259
Ja, jeg tænkte det sgu' nok! Nå, men mit brok skyldes ogsä bare at jeg ikke selv kan finde ud af det!

Men lige for nysgerrighedens skyld K-PAX: Har du 'fået' nogen med sparket? Der kan jo alligevel komme smæk på...

(Nu med fuld smiley)


---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
14/5-2003, 15:35

Thomas Videbæk

Antal indlæg: 51
Online 0d 0t 0m
Ashihara Karate...
http://www.aar...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


>>TIS<< ID #37264
Efter hvad jeg har hørt og læst om kyokushin karate, så er det et system hvor man selvføldig hærder kroppen, men også perfektionere ens slag/spark/parader.
kyokushin udøverer har en psykisk og mentalt styrke, som man IKKE ser andre steder.....


Så jeg synes bare du skal mose på med denne kampsport....

Hvis du er til karate, så er kyokushin/Ashihara en god idé.
14/5-2003, 15:37

KimPAntal indlæg: 217
Online 0d 4t 21m
School of Kyoku...
www.sokk.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


k-pax ID #37265
Jeg har aldrig knockoutet nogen med sparket, men har dog været tæt på et par gange. Må dog også indrømme at jeg har brugt sparket et par gange for at få luft fordi man ved at dommeren breaker kampen ! ja ja jeg ved godt at det er lidt fusket, men man jo bruge de midler der er til rådighed for at vinde på måtten
14/5-2003, 17:30

Brian Kiel Sør...Antal indlæg: 1061
Online 4d 13t 21m
Randers SØ
Escrima Concept...
www.KranioSakr...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Kiel ID #37289
Har jeg forstået det rigtig at Kyokushin karate træner kroppen til at modtage slag/spark, har I ikke tænkt jer at forsvare jer?

Det er et seriøst spørgsmål, og ikke et forsøg på at gøre nar at stilarten.

Mvh Kiel
14/5-2003, 17:42

KAntal indlæg: 2242
Online 24d 5t 2m
Trøjborg
Århus Street Ka...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


K ID #37290
@kiel
Kyokushin karate er vel en kampSPORT derfor er der nogle faste rammer / regler man kæmper indenfor, ved at hærde kroppen tilapasser man sig selv til at kæmpe optimalt indenfor de givne rammer..


---
I don&#39;t know shit . But I try
14/5-2003, 17:52

Brian Kiel Sør...Antal indlæg: 1061
Online 4d 13t 21m
Randers SØ
Escrima Concept...
www.KranioSakr...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Kiel ID #37294
Det forstår jeg - selvfølgelig følge reglerne, men hvad så i et voldeligt overfald på gaden, der slår de helt sikkert i hovedet!

Mvh Kiel
14/5-2003, 18:14

Michael Louis ...Antal indlæg: 2194
Online 0d 1t 34m
Helsingør
Shinkenkai Mika...
shinkenkai.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


mlla ID #37300
Kiel,

Tror godt du kan gå ud fra at også Kyokushin folk kan "forsvare" sig på gaden uden tvivl.

Tror også godt - eftersom vores Karate ligner lidt a la Kyokushin kan sige at de har det hele med i deres pensum.
14/5-2003, 20:11

Patrick

Antal indlæg: 1045
Online 2d 19t 24m
København
martialarts.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


2F ID #37311
Michael L:
Hmm, hvordan skal jeg forklare det.... det er ligesom at slagene, også selvom de rammer, kommer fra en "turneringsposition", og man så at sige fyrer den af, for derefter at trække sig igen. Der er ikke den boksepræget (thai, kick etc.) slagteknik indover, samt en dicideret hensigt om at knock outé den anden med sine slag mod hovedet. Det skaber en anden slags kamp end den hvor der er frit slag *S* mod det hele. Men som sagt, så kan der jo være sket en del siden jeg bevægede mig rundt i den Karate´ske verden. Min træner dengang i de 6 år var en,efter hans eget udsagn, gut der var på kampholdet hos KK på Ørnevej med masser af tuneringserfaring. Så da også billeder af ham fra diverse kampe samt pokaler m.m.
Men nu er det mere en mening om KK i en gadesituation. Tror dog på at KK har en rimelig chance i deres mentale indstilling og "hærdning".
Det er blot ideen med at den gentagne bevægelse sætter sig i ens mønster, hvilket vil have en effekt den dag man kalder på det instinktive.

vh-2F


---
Is your name Tang Lung...???
14/5-2003, 22:22

Torben OvergaaAntal indlæg: 2354
Online 5d 20t 12m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


"Overgaard" ID #37324
>>>2F

Ang. det instinktive, så mener jeg, at jeg engang læste en artikel om et shotokanstævne i Tyskland (tror jeg nok det var). Flere karatekæmpere kom op og skændes, og hele stævnet endte faktisk i et masseslagsmål

Fantastisk nok var der slet ingen der kom til skade, og det var ifølge artiklen fordi, at shotokan træner kæmperne til at stoppe deres teknikker 2 cm fra modstanderen!

Jeg kan virkelig ikke huske hvor jeg læste det henne, og det ku også sagtens være en røver - men det giver ihvertfald da stof til eftertanke...

Mvh. Morten
14/5-2003, 22:40

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #37326
2F og Overgaard >>>

Jeg tror egentlig vi er ved at bevæge os ud over kanten af tråden, men alligevel...

Som jeg underviser så lærer man først én teknik og derefter at sammensætte teknikkerne. Deraf følger også at man skal følge op og slutte af. Jeg tror ikke der er mange steder i dag, hvor de underviser i KUN at støde og sparke fra en grundposition. Grundstillingerne bruges til at indlære den kropsdynamik som en given kampmetode anvender.

Jeg påstår ikke shotokan gør dette bedre end andre, men ryster blot på hovedet over at nogen kan tro at det hele er så sort/hvidt.

Ang. "masseslagsmålet" i Tyskland - jeg tror det må være en vandrehistorie.

Det er muligt at der findes nogle ganske få rene sportskæmpere, der vil "trække" deres stød/spark, men generelt sagt vil enhver kampsportsudøver, der kan sin metier også kunne forsvare sig effektivt på gaden.
15/5-2003, 1:44

Patrick

Antal indlæg: 1045
Online 2d 19t 24m
København
martialarts.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


2F ID #37332
Michael L:
Du har givet ret. Men de år jeg har brugt i den japanske lejr har i karaten som i ju jutsuén, givet mig eet indtryk af kamp som ligger milevidt fra den kinesiske/philipinske m.m.
Selv i frikamp (under ham KK gutten) hvor reglerne var KK regler, og i ju jutsu, kunne vi tro, at vi var nok så åbne overfor ægte kamp og ægte kamps deraf følgende psykiske og fysiske pres.
Det virkede også temmeligt godt. Vi blev dygtige, hårdhudede og opbyggede en god erfaring for kamp....men, og det er jo så min oplevelse, der var den her forskel, som jeg i mangel af bedre har valgt at kalde for "tuneringsslag". Selvom det var en dynamisk kamp - set ud fra hvordan vi ellers bevægede os til træning - så fik det altså en helt anden udførelse, da vi indførte slag mod hovedet. Disse slag kom ind for at gøre virkning og ikke fange et point. Der var pludselig en ekstra knock out dimension tilstede, som nu gjorde, at man ikke stak snuden FOR langt frem mere. Trods et sparks hurtighed havde man dog der en vis form for reaktionstid, der blev betydeligt reduceret ved slaget.

Det er som sagt MIN personlige opfattelse baseret på mine erfaringer med det japanske (1983-´94) og de turneringer/opvisninger jeg har været til.

Det er ikke sagt for at nedgøre de japanske stilarter, men mit bidrag til El Gringos spørgsmål om KK´s effektivitet i en gaderelateret situation. Til det kan jeg som sagt kun bruge KK´s mentale bidrag, ikke deres kampform, da hele reaktionsmønstret er "give and take" opbygningen. Du slår mig, så slår jeg dig samt når jeg kæmper, så er det først parade, så slag/spark. Her gælder det jo om at være størst, nærmest ! (ved godt, at det mentale også har sin ret).

Det er bare ikke min vej, at finde "forsvarsro" i det japanske sådan som kamp på gaden i dag, foregår.

Men det glæder mig da kun, hvis jeg er helt galt på den, for det betyder jo at El Gringo virkelig får fuld valuta for sin indsats på alle hylder !

Og ret eller ej, så er det desuden heller ikke en kamp på ord og argumenter om hvilken stilart der er bedst, som jeg prøver at starte, vil jeg for en god ordens skyld lige tilføje. Men det er vel også til at gennemskue. (ikke at jeg fornemmer noget andet).

Sov godt - eller go´morgen

VH-2F

VH-2F


---
Is your name Tang Lung...???
15/5-2003, 8:19

Patrik Ivan Kr...

Antal indlæg: 1252
Online 0d 10t 20m
Randers


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


BIGE ID #37342
"Fantastisk nok var der slet ingen der kom til skade, og det var ifølge artiklen fordi, at shotokan træner kæmperne til at stoppe deres teknikker 2 cm fra modstanderen!"


Hvor læste du det.. Hvis de var blevet så uenige, at de begyndte at slås, synes du så ikke det lyder lidt underligt, hvis det lige stopper 2 cm før de rammer...


Jeg tror nu også, at det er en vandrehistorie.. , men ellers en udemærket historie..


---
Computers are like air conditioners: They stop working when you open Windows.
15/5-2003, 9:35

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #37350
>>2F

Jeg ved godt , hvad du mener, det jeg prøver at sige er, at det er vidt forskelligt fra karateklub til karateklub, hvad der lægges vægt på.

I shotokan lægges der i hvert fald ikke vægt på at udveksle slag og bare tage imod. Når der stødes og sparkes i shotokan skal det altid være med fuld "intent" på at hver teknik skal kunne afgøre kampen.

Jeg tror heller ikke du prøver at starte en stilartskrig. Vi har vel netop dette forum for at kunne udveksle meninger?
15/5-2003, 10:49

KimPAntal indlæg: 217
Online 0d 4t 21m
School of Kyoku...
www.sokk.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


k-pax ID #37364
Kiel,

Selvfølgelig undviger man og parerer teknikker i Kyokushin, det er jo ikke sådan at vi bare står og tager imod med kroppen.
Men Sosai Oyamas teori var at man realistisk set ikke kan undgå at blive ramt i en kamp og hvis ens parader kikser, skal man også være klar til at ta det der kommer.
15/5-2003, 11:23

henrik sørense

Antal indlæg: 14
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


congo ID #37376
jeg har personligt trænet med folk fra begge systemer, fælles for dem jeg har trænet med var at de var i uhyggelig god form. shotokan folkene havde opbygget en utrolig hurtighed og præcision hvilket kan skyldes "Turnerings formen" hvor der kun markeres. Den ene kyokushin mand jeg har trænet med havde en virkelig god psyske, hvilket nok skyldtes at han kunne tage alt hvad jeg kom med til kroppen uden problemer. Efter min vurdering har begge sytemer en masse at byde på.
15/5-2003, 11:51

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37381
I de gode gamle dage indebar karatetræningen i Ashihara kanchos dojo fuld kontakt til hovedet med slag. 'Ægte' kamp uden nogen form for beskyttelse. Sådan her det formodentlig været i al fuld kontakt karate, inkl. kyokushin.

Da Hideyuki Ashihara var i gang med opbygningen af sin egen dojo, blev han dog opmærksom på, at det fik indflydelse på medlemstallet...folk fik simpelthen alvorligt tørre tæsk, inkl. skader, og så var det ikke sjovt længere. Derfor fjernede han/man fuld kontakt med stød og slag til hovedet, fra den daglige træning.

At fuld kontakt stød og slag mod hovedet så ikke er genindført som fast inventar i karatetræningen mange steder, efter at hjelmen blev opfundet er måske lidt ærgerligt...men karate er jo ofte meget teknisk, forstået på den måde, at det ikke er nok at kunne to-tre forskellige stød og spark og så bare derudaf. Der er mange teknikker der skal indøves, ikke kun dem som måske er mest effektive i en eller anden situation, men også alle de teknikker der KAN vise sig nødvendige i ÈN eller anden situation...og så er det selvfølgelig også vigtigt at kunne noget der bare ser blæret ud


---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
15/5-2003, 11:54

Patrick

Antal indlæg: 1045
Online 2d 19t 24m
København
martialarts.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


2F ID #37382
Hej,
Som sådan kan jeg kun være enig i hvad hhv. Michael L, K-Pax og Congo siger, og har intet at udsætte på KK (eller anden karatesystem).
Men der hvor jeg synes at Karaten er "anderledes" er altså i selve måden at kæmpe kamp på, også selvom der slås mod hovedet.
Og på pga af den kampmåde, vil der være "noget" som mangler når det kommer til gaderelateret kamp.
Men pga. den mentale indstilling vil det sandsynligvis ikke være det store problem, idet de 1-3 slag på hovedet sikkert bliver rystet af, og så er man inde i clinch.

Der er dog nogle aspekter i kampen som jeg mener ikke er med i Karate, eksvis gulvkamp. Her ved jeg dog så at Ashihara gør sig. Derudover har jeg endnu ikke set en Karate infight hvor der kæmpes ala Muy Thai, og tror at det igen er pga det syn/ånd som den japanske træning indeholder.

Som sagt så er det hele fra min egen erfaringsbase der lå i perioden ´83-94. og jeg synes at det er lidt svært at forklare det som jeg vil sige...hmmmm....

Anyway - hygge derude !

VH-2F


---
Is your name Tang Lung...???
15/5-2003, 12:09

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37384
2F skrev:
Derudover har jeg endnu ikke set en Karate infight hvor der kæmpes ala Muy Thai, og tror at det igen er pga det syn/ånd som den japanske træning indeholder


Hvad er det du mener der ligger i Muay thai infight? Jeg er nysgerrig!


---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
15/5-2003, 12:13

KimPAntal indlæg: 217
Online 0d 4t 21m
School of Kyoku...
www.sokk.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


k-pax ID #37385
Nick skrev:
og så er det selvfølgelig også vigtigt at kunne noget der bare ser blæret ud


Ja det skal man jo heller ikke glemme
15/5-2003, 12:44

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #37396
CONGO skrev:
shotokan folkene havde opbygget en utrolig hurtighed og præcision hvilket kan skyldes "Turnerings formen" hvor der kun markeres.


Nej, det er grundfilosofien i Shotokan at teknikkerne først og fremmest skal være hårde og præcise.

15/5-2003, 12:55

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #37402
2F skrev:
Derudover har jeg endnu ikke set en Karate infight hvor der kæmpes ala Muy Thai, og tror at det igen er pga det syn/ånd som den japanske træning indeholder.


Nej, men det sker dog. Mikio Yahara fældede ved et All-Japan stævne Takeshi Oishi med en skalle. Han vandt endog kampen på teknikken.
15/5-2003, 13:09

Henrik Løvborg

Antal indlæg: 37
Online 0d 0t 0m
Århus
Liven Krav Maga
www.cdff.dk


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Roy ID #37405
Går i allesammen med skridtbeskytter på, når i er i byen??? (Det er jo nok egentlig en fin nok idé for at imponere pigerne ) Jeg må nok tilstå at jeg er mere bekymret for et knæ i skridtet eller en kniv, end jeg er for et slag i hovedet.
Derudover har jeg erfaret at det er en god idé at få hovedet arbejdet godt igennem, man mister nemt orienteringen ved slag til hovedet så ØVELSE ØVELSE ØVELSE
Hvorfor SKAL det være karate?? Jeg tror du finder andre stilarter der er bedre egnet til selvforsvar... evt. nogle af mmastilarterne.
15/5-2003, 13:26

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37411
Nej,personligt går jeg ikke med skridtbeskytter når jeg får en bajer i byen. Heller ikke hjelm eller stik-sikker vest.

Er der nogen stilarter du mener er særligt egnede til forsvar mod knæ i skridtet eller knivstik mellem ribbene?


---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
15/5-2003, 13:34Antal indlæg: 2855
Online 2d 5t 7m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Michael Bender ID #37413
ja wt eller krav maga
15/5-2003, 14:17

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37423
Hvaaa' BENDER...hvorfor 'snorke'-smileyen? Er der noget du synes er noget vås?

Nu er jeg personligt flintrende ligeglad med om den ene eller anden stilart gør krav på at være særligt effektiv i forhold til diverse angreb...jeg kommenterede blot ROYs indlæg.

Derudover: At forsvare sig mod et knæ i skridtet behøver man sgu' ikke dyrke kampsport/whatever for. Mod kniv? Hmmm...


---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
15/5-2003, 15:00Antal indlæg: 2855
Online 2d 5t 7m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Michael Bender ID #37438
Nick skrev:
Er der nogen stilarter du mener er særligt egnede til forsvar mod knæ i skridtet eller knivstik mellem ribbene?
quote skrev:


Ja WT og KravaMaga ...

Nick skrev:
Hvaaa' BENDER...hvorfor 'snorke'-smileyen? Er der noget du synes er noget vås?


Nej jeg er bare træt

Jeg mener intet ondt, hvis det er det du tror
15/5-2003, 15:21Antal indlæg: 2855
Online 2d 5t 7m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Michael Bender ID #37443
Nick skrev:
Er der nogen stilarter du mener er særligt egnede til forsvar mod knæ i skridtet eller knivstik mellem ribbene?


JA, WingTsun og KravMaga tror jeg vil egne sig godt


Nick skrev:
Hvaaa' BENDER...hvorfor 'snorke'-smileyen? Er der noget du synes er noget vås?


Nej jeg er bare træt

Jeg mener intet ondt, og nej intet vås
15/5-2003, 15:27

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37447
Allrighty, så er jeg også glad

Sov godt


---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
15/5-2003, 15:28

Henrik Løvborg

Antal indlæg: 37
Online 0d 0t 0m
Århus
Liven Krav Maga
www.cdff.dk


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Roy ID #37448
Der har såmænd bare været så megen snak omkring full contact og hovedstød, men man er ikke meget bevendt efter et slag i bollerne
Min opfattelse er at man i WT er opmærksom på denne trussel, når man kæmper - ikke at jeg selv har dyrket det...
Jeg er ikke selv fortaler for noget system - jeg går til kickboxing for at holde mig i form og få lidt action
15/5-2003, 15:29

Henrik Løvborg

Antal indlæg: 37
Online 0d 0t 0m
Århus
Liven Krav Maga
www.cdff.dk


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Roy ID #37449
Jeg skal ** oxo lige være med...
15/5-2003, 15:34

Michael Louis ...Antal indlæg: 2194
Online 0d 1t 34m
Helsingør
Shinkenkai Mika...
shinkenkai.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


mlla ID #37452
Roy,

Ja,hvorfor lige Karate humm jaa jeg kunne forestille mig at det er fordi tråden handler om Karate - Kyokushin

...nej, måske fordi Karate er et all round system hvor man en stor del træner selvforsvar - oven i hatte lære man så også at kæmpe pluds meget mere den tid hvor folk troede at >Karate folk< lige kunne lave et sidelænds spark og et håndkant slag GAB hvor er det mangel på viden(her taler jeg naturligvis om
de mere up to date systemer)inkl.se link
15/5-2003, 16:08

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37462
Jeg forstår det altså stadig ikke...både i shingoryu, kyokushin og ashihara karate bruger man knæ...derudover gør kampstillingen det ret svært at blive ramt af et knæ...og tænkes der på infight, jamen så er vi da også friske på at grabbe, bruge albuer, hook, uppercut, whatever.

Nå, men det er måske ikke så frugtbar en diskussion, og jeg ønsker ikke at den skal munde ud i en generel stil vs. stil.

Hygge!


---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
15/5-2003, 16:25

Brian Kiel Sør...Antal indlæg: 1061
Online 4d 13t 21m
Randers SØ
Escrima Concept...
www.KranioSakr...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Kiel ID #37464
Hvorfor er det så ikke med i de såkaldte Knockdown stævner??

En udemærket "stævne-kæmper" kunne i teorien jo godt ende med at få en røvfuld på gaden - så vidt jeg er informeret bruges der mange timer på at træne op til stævner, og til de specifikke regler, som gælder den dag. Er det ikke spild af effektiv træningstid??

Mvh Kiel
15/5-2003, 16:49

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37465
Nu vil jeg lige slå fast, at jeg ikke er ude med riven efter WT. Blot hvis du skulle have fået den opfattelse, KIEL. Men det har du selvfølgelig ikke, for det fremgår jo af mine indlæg.

MEN: Nu er jeg ikke den store stævne-haj, så det må de erfarne herrer K-PAX eller MLLA hellere svare på.

Men man kan vel godt formode, at folk der jævnligt stiller op til stævner synes det er skidesjovt. Og at de derfor godt vil bruge den EKSTRA tid på at indøve nogle stævne-specifikke teknikker, udover den daglige træning.

Der er jo også Escrima-stævner.
---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
15/5-2003, 18:49

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #37484
KIEL skrev:
En udemærket "stævne-kæmper" kunne i teorien jo godt ende med at få en røvfuld på gaden


Jep, du har ret, Kiel! Men det kunne en der har trænet Krav Maga eller WT for den sags skyld også!

Hvis man træner en eller anden form for kampsport udelukkende for at få motion vil det nok være svært at bruge det man har lært, da vedkommende ikke mentalt er indstillet på at bruge teknikkerne.

Omvendt tror jeg, at de fleste der kæmper til stævne (uanset stilart) vil have en fair chance for at forsvare sig på gaden.
16/5-2003, 14:58

Patrick

Antal indlæg: 1045
Online 2d 19t 24m
København
martialarts.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


2F ID #37566
Hej Michael:
Jeg tror at jeg er ved at rode mig ud i noget som måske er baseret på gammelt stof. Mit erfaringsgrundlag er jo som nævnt fra 20 år siden og sluttede for 10 år siden.
Det ville nok have været mere forklarende hvis jeg havde sagt/spurgt om der er kamp på samme måde som MMA.
Jeg mener at MMA er det mest realistiske kamp der eksisterer nu. Al træning/kamp foregår kun med et for øje, nemlig kamp.
Og det er udførelsen i kamp som jeg kommenterer (jvnf El Gringos Q om gadeeffektivitet).
Her er det jeg - udfra den gamle erfaring - mener at kamp i KK ikke er vestligt moderne gadekamp modificeret (puha...)men der kan jo sagtens være sket en ændring siden da. Og der er det jo at sådan nogle Karatedudes som dig må tage over (og gerne med nogenlunde objektive briller på ).

VH-2F


---
Is your name Tang Lung...???
16/5-2003, 16:09

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #37571
2F>>

Jamen, jeg er slet ikke uenig med dig. Jeg tror endda at dine antagelser kan være rigtige i nogle klubber, men generelt har dette ændret sig mener jeg.

Jo, MMA har på sin vis været med til at ændre på hvad der er realistisk og effektivt, men med til historien hører jo også, at større realisme også gør det sværere/hårdere for "menigmand" at træne selvforsvar/kampsport.

Jeg er selv af den opfattelse at der SKAL mærkes kontakt både til hoved og krop - en gang imellem - under kontrollerede omstændigheder.

Jeg tror helt ærligt ikke, at det er sundt at modtage for mange slag i hovedet eller på kroppen for den sags skyld.

Da jeg ikke har trænet i andre stilarter (i længere tid) end Shotokan er mine tanker omkring dette emne selvfølgelig forankret i denne stilart, men det betyder ikke at jeg ikke er klar til at lære fra andre stilarter.
16/5-2003, 17:07

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #37576
Fuldkontakt er for nemt, bare ind og knald til modstanderen udfordrer ikke ligefrem teknik og intelligens.
De kampe jeg har set har været meget rodet.
Jeg foretrækker langt frem, SKIF regler, med tætte markeringer. Det giver en langt sværere måde at kæmpe på, samtidig viser man behørig respekt for sin modstanders ve og vel.
En anden ting er, at budo er træning for hele livet. Hvis man er til fuldkontakt, træner man sansynligvis ikke når man er 60 eller 70 år.

mvh
Ole---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
16/5-2003, 17:51

Palle PallesenAntal indlæg: 9276
Online 835d 8t 39m
Kbh NV
CSA
www.encycloped...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


ADS-newbie ID #37583
Ole skrev:
Fuldkontakt er for nemt, bare ind og knald til modstanderen udfordrer ikke ligefrem teknik og intelligens.
De kampe jeg har set har været meget rodet.

Det vil jeg så vove at påstå siger mere om de kæmpere du har set end om begrebet fuldkontakt.
Jeg synes personligt at kampe (med dytige kæmpere) der indeholder en reel knockout risiko indeholder meget mere strategi og overvejelse end de kampe hvor denne risiko ikke er tilstede eksempelvis ved et mislykket angreb.
Ole skrev:
En anden ting er, at budo er træning for hele livet. Hvis man er til fuldkontakt, træner man sansynligvis ikke når man er 60 eller 70 år.

Godt argument, men der er vel ingen der siger at vi skal tage sorgerne på forskud og alle træne som om vi var 60 eller 70 år?
Jeg vil mene at man kan gradbøje træningen og evt. kampe efter fysiske formåen og lyst.

Det skal slutteligt siges at jeg argumenterer med grobund i MMA og ikke har videre kendskab til karate som så. Men jeg mener problemstillingen er universel så derfor mener jeg godt at ikke-karateka kan give deres besyv med.


---
&quot;Men, hvis man for at tiltrække nye studerende viser et cirkusnummer, så skal man ikke bagefter beklage sig over, at dem der møder op er klovne.&quot; - Nico
17/5-2003, 0:11

Torben OvergaaAntal indlæg: 2354
Online 5d 20t 12m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


"Overgaard" ID #37633
>>>>OLE

Nu har jeg ikke (endnu) prøvet fuldkontakt sparring, men hvad er det lige der gør det så nemt?

Til fuldkontakt kamp risikerer man jo rent faktisk at få nogen seriøse tæv, hvilket der sgu ikke rigtig er nogen fare for til f.eks shotokanstævner. Plus, at du til shotokan kan slippe afsted med at lave teknikker uden synderligt power i - sålænge de bare markerer får man point.

Det har er bestemt ikke for at nedgøre shotokan, men jeg synes bare at den bemærkning du kommer med lyder virkelig dum. Har du selv prøvet fuldkontakt sparring?

Mvh Morten
17/5-2003, 13:34

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #37677
OVERGAARD OG ADS-NEWBIE:

Nu er det sådan at fordi regler siger at man ikke må have kontakt, sker det jo alligevel. Min næse er et ganske godt eksempel. Tre kriterier for at score i SKIF er kraft/fokus/sanchin. Så det du skriver OVERGAARD om teknikker uden synderlig power passer ikke. Hvis en dommer dømmer point for en teknik uden ovenstående er han enten partisk eller dårlig dommer.
Kontakt til kroppen er tilladt også i ret hård grad.
Min agt med at dyrke karate er at jeg skal vil blive ved så længe jeg kan (Shihan Kanazawa er 72 og "still going strong").
Overgaard: jeg prøver ikke at nedgøre fuldkontakt karate (som jo ikke er fuldkontakt, da man ikke må støde mod hovedet), jeg gør min indstilling til det klar, og jeg SYNES stadig det er noget rodet noget.
Det er da imponerende at de kan holde til så mange slag mod kroppen og spark over benene (som jeg iøvrigt mener er ganske effektivt), men hvor længe kan kroppen holde til det ?
Jeg har ikke prøvet decideret fuldkontakt, men har kæmpet i "gamle" dage med Frank Bura og andre af Danmarks bedste kæmpere, og kan jeg sige dig, det gik ikke stille af sig.

mvh
Ole


---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
17/5-2003, 15:15

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #37690
ADS-NEWBIE skrev:
Jeg vil mene at man kan gradbøje træningen og evt. kampe efter fysiske formåen og lyst.


Der kan vi ikke være mere enige


hilsen
Ole


---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
17/5-2003, 19:42

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #37724
Jeg er enig i, at 'fuld kontakt'-begrebet måske ikke er helt dækkende da der findes en række ikke-tilladte teknikker. Men så igen, ikke engang det tidlige UFC var blottet for regler, så 100% 'fuld kontakt' uden regler/begrænsninger/hæmninger det findes vist ikke i organiseret form.

MEN: Når jeg tænker 'fuld kontakt' og karate, så tænker jeg mere i forskellige karateformer. Altså, der er jo en verden til forskel på grundteknikkerne, kata'erne og bevægelsesmønstrene mellem eksempelvis shotokan og Ashihara.

Pointen er, at 'fuld kontakt'-begrebet ikke kun har at gøre med stævneregler, men at det siger noget om nogle vidt forskellige karatetraditioner. Det ved folk der dyrker karate selvfølgelig godt. Men jeg måtte lige skrive det. Hygge---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner

The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk