Brugernavn: Kodeord:
koster rygere penge? // Martialarts.dk
koster rygere penge?
The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter
Denne tråd er vist 2534 gange og besvaret 26 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
28/7-2009, 0:30

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


jeg er ryger. jeg ryger ca. 20 stk. om dagen og startede med det da jeg var ca. 15 år gammel, og er nu 21.

som ryger hører man ofte folk bebrejde en for hvor meget man koster samfundet i tabt arbejde, sundhedsomkostninger osv.

Men ifølge dette link

http://www.tax.dk/faq/afgifter_47_5_76_96.htm

inkasserer staten ca. 66 øre pr. smøg i afgift plus ca. 13,6 procent af detail prisen. Nu ryger jeg marlboro som koster 32 kr. pr. pakke. samlet set inkasserer staten derfor rundt regnet 17 kr. (dertil skal selvfølgelig også ligges moms) for hver pakke jeg ryger. Hvis jeg bliver ved med at ryge en pakke om dagen de næste 50 år (hvilket jeg nu ikke har tænkt mig, men lad os nu sige at det går sådan) og vi for regnestykkets skyld går ud fra at prisen ikke ændrer sig, så lyder regnestykket :

17x365x50 = 310.250 kr.

så meget vil staten altså få i afgifter fra min rygning. dette tal er selvfølgelig meget lavt sat eftersom man både skal lægge momsen oveni og medregne at prisen på en pakke marlboro nok er steget betragtligt i løbet af 50 år.

ifølge dette link

http://www.kromozone.dk/DontDoit_page3.aspx

koster en 35 årig mandlig ryger i gennemsnit 31.300 kr. mere i sunhedsomkostninger gennem hele livet end en tilsvarende ikke ryger. Hvis jeg bliver ved med at ryge til jeg er 35
vil jeg allerede til den tid have betalt den forskel mere end 3 gange i form af afgifter.

Nu er jeg udmærket klar over at den eneste samfundsmæssige udgift jeg har medregnet her er mine egne sundhedsomkostninger, så jeg tager jo ikke højde for passiv rygning, tabt arbejdsfortjeneste osv. Men prøv at kigge på tallene og tænk over om jeg som ryger egentlig koster samfundet så forfærdeligt meget mere end f.eks. folk der lige skal have en big mac 3 gange om ugen eller nyder 2-3 fyraftensbajere om dagen.

Hvad siger I?

28/7-2009, 1:25

MartinAntal indlæg: 607
Online 5d 9t 35m
Århus


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


happy ID #428177
Jep - jeg tror de fleste rygere er en god forretning. Det er de fede der koster...
28/7-2009, 2:11

Mikkel

Antal indlæg: 91
Online 0d 13t 38m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Carver ID #428179
Det er da mere eller mindre bistandsklienter, der koster.
28/7-2009, 9:24

Antal indlæg: 969
Online 2d 14t 4m
WTC
www.wingtsun.d...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Laurentius ID #428195
Du siger det jo egentligt lidt selv. Du tager ikke højde for nogle andre aspekter. Specielt det, at du bliver tabt på arbejdsmarkedet når du får cancer, KOL, eller en af de mange mange andre sygdomme som rygning påviseligt kan relateres til, så løber regnskabet op. Lige nu ryger du, og du arbejder formentlig også. Du bidrager derfor til staten med din rygning og din skat. Når du bliver syg, og det gør du formentlig, så kan vi så strege skatten fra regnskabet. Nogle lægger så smøgerne på hylden og bidrager ikke længere på denne front idet øjeblik de stirrer på pletterne på røntgenfotografiet, andre gør ikke.

Hvis du bidrager med 310.000 kroner til statskassen gennem dit liv, og du koster 31.000 mere i sundhedsudgifter, så er vi nede på ca. 280.000. Nu ved du selv hvor meget du betaler i A-skat om måneden, så du kan jo selv prøve at regne ud hvor mange år tidligere du skal forlade arbejdsmarkedet grundet sygdom, før du er blevet til en udgift for samfundet, og ikke længere en rygende gevinst

Det er selvfølgelig væsentlig mere kompliceret at regne ud, hvis man skal have det korrekte billede, men nu var det bare lige for at sætte tingene lidt i perspektiv for dig..

Drop smøgerne, dine fremtidige børn vil elske dig for det..


---
I prefer dangerous freedom over peaceful slavery - Thomas Jefferson
28/7-2009, 10:24

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #428201
Oveni kompleksiteten skal lige nævnes at moms formentlig IKKE skal regnes med i hvad en ryger betaler til samfundet. Fordi hvis rygeren ikke køber smøger, så køber han nok i stedet nogle andre varer der også er moms på.

I den anden retning trækker så, at rygeren sparer os andre for at betale 7 års af hans folkepension, eftersom han checker ud markant tidligere.
http://www.si-folkesundhed.dk/Ugens%20tal%20for%20folkesundhed/Ugens%20tal/Tabte%20gode%20leve%C3%A5r%20p%C3%A5%20grund%20af%20rygning.aspx

Angående sundhedsomkostninger, så er de direkte sundhedsomkostninger den mindste del af problemet:
Ugeskrift for læger skrev:
Ikke overraskende koster en storryger mere end en, der ryger lidt. En storrygende 35-årig kvinde koster således over 600.000 kroner i indirekte livstidssundhedsomkostninger - omkring 200.000 mere end en kvinde med et lille tobaksforbrug. Lægger en kvinde, der er storryger, cigaretterne på hylden som 35-årig, er der op mod 100.000 kroner at spare på de direkte omkostninger i sundhedsvæsenet.

http://www.ugeskriftet.dk/portal/page/portal/LAEGERDK/UGESKRIFT_FOR_LAEGER/TIDLIGERE_NUMRE/2005/UFL_2005_20/UFL__2005_20_47320


---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
28/7-2009, 11:14

Heine kaarsberAntal indlæg: 129
Online 1d 6t 9m
København
Roskilde Fightf...
www.Fightfacto...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Heine ID #428204
Man kan også stille spørgsmålstegn ved rigtigheden af at folk dør på ventelisterne pga. folk der har har tilvalgt en dårlig vane...
Den slags ryger lidt udover de økonomiske aspekter.
Bortset fra det, så bliver de statslige budgetter jo ikke udregnet udfra hvad man giver og koster igennem et liv via. skat og og afgifter, dermed sagt at min flinke læge ikke får flere penge i kassen fordi nogle mennesker køber en ordentlig røvfuld smøger...
28/7-2009, 12:45

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #428214
claus - deri er jeg enig, netop derfor har jeg heller ikke regnet momsen med.

Lars - nu er det jo langt fra samtilige rygere der kvitter arbejdsmarkedet før tid. Hvis man så kunne finde nogle tal omkring det kunne man jo så sammenligne de samfundsmæssige udgifter men andre grupper, f.eks. folk der forlader arbejdsmarkedet i tide og utide p.g.a. stress, dårlig ryg, dårlig hjerte (i de tilfælde hvor det ikke skyldes rygning... det hører jo også til regnestykket. ydermere er mit regnestykke som sagt sat ret lavt idet jeg går ud fra at prisen på en pakke cigeratter ikke rykker sig på halvtreds år; men med den stemning der er i samfundet lige nu kan man vel roligt regne med at den pris stiger med langt over 100% i løbet af halvtreds år.

Heine - Man kan også sætte spørgsmålstegn ved rigtigheden af at folk der er rigtig glade for deres sovs og kartofler og i den forbindelse får blodpropper, for kolesterol tal osv. fylder på ventelisterne. Hvis man skal til at vurdere folks ret til at få behandling ud fra deres valg af livsstil åbner det for et utal af dilemmaer; hvad så med folk der har en smadret ryg fordi de løfter forkert, folk der bliver kvæstet i færdselsuheld fordi de ikke har sele på, folk der får sukkersyge p.g.a. usund kost, eller folk der får kønssygdomme fordi de dyrker usikker sex... ja jeg kunne blive ved. En stor del af de ting folk bliver behandlet for i vore dage er mere eller mindre direkte eller indirekte selvforskyldt og jeg mener det ville være et meget uheldigt træk i vores samfund hvis vi skal til at dømme folk for deres livsstil og derudfra beregne hvor meget "ret" de har til behandling.

Jeg tror gerne at rygere koster samfundet penge, men jeg tror bare det er lettere overdrevet når man sammenligner rygere med så mange andre samfundsgruper der ligeledes koster penge.
28/7-2009, 13:17

Shuri LeoAntal indlæg: 567
Online 18d 10t 21m
Esbjerg
MMA, Muay thai,...
www.esbjerg-ka...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Leoooo ID #428216
Gode eksempler Morten.
Men uanset hvor mange eksempler du hiver frem er der en stor forskel på rygning og f.eks. for meget sovs, forkert løft osv.

Rygning går ud over andre end dem der ryger.
Jeg vælger ikke frivilligt at blive blæst i hovedet af de klamme cancer pinde.
Hvis jeg får for meget sovs, generer det ikke side manden (medmindre jeg rammer ham ) og børn i nærheden bliver ikke forurenet


---
Knowledge is power
28/7-2009, 13:36

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #428217
Bongtud skrev:
Lars - nu er det jo langt fra samtilige rygere der kvitter arbejdsmarkedet før tid.


At det ikke er ALLE rygere, er vel irrelevant. Spørgsmålet er om gennemsnittet blandt rygere kvitter arbejdsmarkedet tidligere end gennemsnittet for ikke-rygere og det gør de.

Bongtud skrev:
Hvis man så kunne finde nogle tal omkring det kunne man jo så sammenligne de samfundsmæssige udgifter men andre grupper, f.eks. folk der forlader arbejdsmarkedet i tide og utide p.g.a. stress, dårlig ryg, dårlig hjerte (i de tilfælde hvor det ikke skyldes rygning... det hører jo også til regnestykket.


Læs mit sidste link ovenfor. Det lyder som om, at rygere påfører samfundet en meromkostning på flere hundredetusinde kroner i indirekte livstidssundhedsomkostninger i forhold til folk der ikke ryger.

Det samme gør sikkert også folk, der er overvægtige, så det er også et samfundsproblem, der skal tages hånd om.

Jeg er enig i, at alle skal behandles ens selvom nogles lidelse er "selvpåført". Det vi skal gøre for at modvirke det dilemma som Heine stiller op, er at hæve prisen på cigaretter så vi dermed skaber en større barriere mod, at unge mennesker begynder at ryge.

50-60 kr pakken ville nok hjælpe.


---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
28/7-2009, 13:36

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #428218
deraf kommer jo rygeloven... med mindre jeg er på den eneste bar der hvor jeg bor eller i en lejlighed hvor der bor en ryger og man derfor må ryge indenfor, ryger jeg samtlige mine cigeratter udenfor og minimerer dermed risikoen for passiv rygning.

Det ved jeg også er tilfældet med størstedelen af de rygere jeg kender.

Men det er jo ikke pointen i denne debat, her handler det om hvor meget rygning koster samfundet i kroner og øre.

Og nej principielt set mener jeg ikke der er den store forskel på rygning og så de ekempler jeg kommer med, idet det handler om at man træffer et valg der går ud over ens egen krop og dermed koster samfundet penge. Hvad end det er diabetes eller rygerlunger er det for det meste selvforskyldt, så hvorfor kører debatten i samfundet næsten udelukkende på at rygere koster penge?
28/7-2009, 13:38

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #428219
Leoooo skrev:
Rygning går ud over andre end dem der ryger.


Arrhhh...ikke nødvendigvis. Med den nye rygelov er det vist efterhånden kun ens egen familie man kan slå ihjel med sin rygning.

Og dem kan man også slå ihjel med sine madvaner


---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
28/7-2009, 13:41

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #428220
Bongtud skrev:
Hvad end det er diabetes eller rygerlunger er det for det meste selvforskyldt, så hvorfor kører debatten i samfundet næsten udelukkende på at rygere koster penge?


Det synes jeg nu heller ikke den gør. De fede er da mindst lige så udskældt og ringeagtet som rygerne.


---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
28/7-2009, 14:50

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #428227
har aldrig oplevet at der er nogen der er gået hen til en overvægtig person og bebrejdet dem at de koster penge... det har jeg til gengæld ofte oplevet som ryger...
28/7-2009, 15:01

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #428228
Det har du ret i, men nu var det jo "debatten i samfundet" du talte om. Fede mennesker bliver mest angrebet som gruppe (i debatter, læserbreve osv.) og ikke individuelt.

Det skyldes nok, at fede mennesker i højere grad end rygere ses som en svag gruppe som det er lidt synd for, hvilket nok skyldes det store sociale handicap det er at være fed.


---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
28/7-2009, 15:47

NissenAntal indlæg: 1592
Online 7d 20t 45m
Odense
--
www.fightercen...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Nissen ID #428235
Guldlossen skrev:
Arrhhh...ikke nødvendigvis. Med den nye rygelov er det vist efterhånden kun ens egen familie man kan slå ihjel med sin rygning.


Den holder så ikke i tæt bebyggede bolig områder. Det er da ritigt at mange vælge at at ryge udenfor, men det er i de fleste tilfælde ud af et vindue, på en altan eller knap en meter ude på en teresser og i disse tilfælde vil deres røg sive ind til deres nærmeste naboer.

Tilgengæld slæber rygere rundt på giftstoffer i flere timer efter at de har slukket deres sidste smøg. Så den rygeloven har kun mindsket skades omfangt minimalt, men en mindskning er altid velkommen.

Jeg må så, samtidig giver ret til dem som pointere at de ovevægtige er den som bidrager til den største samfundsmæssige udgift i relation til sundhedsvæsnet. Da de har den største risiko for at pådrage sig langt flere af de moderne livsstilssygedomme pr. person, som alle har en sundhedsøkonomisk konsekvens.

Jeg er ikke hadder af rygere, men som nævnt så er det væsentligt mere generende, at en ryger i nærheden end at en æder noget usundt. Samtidig vil jeg også pointere at min erfaring er at de få rygere jeg kender er yderst hensynsfulde omkring deres rygning.

Og jeg kan da også væmmes, som de fleste andre, over at se en Hipo fortære den mænge skidt de indtager og at man ikke mindst skal ligge øre til, at de klager over deres overvægt og at de ikke kan forstå at de ikke kan tabe sig, nu hvor de er begyndt at gå ture en til to gange i ugen......

Det er dog alligevel to ting som man skal tages stilling til i vores tid. Vi lever i en sundheds æra og sundhed er tidens emne. Alle vil uundgåeligt blive konfronteret med dette emne på et eller andet niveau. Og der skal så tage stilling til emnet i forhold til sig selv, sine medmennesker og ikke mindst børn og kommende generationer.


---
Den ultimative stilart findes ikke...
28/7-2009, 15:51

NissenAntal indlæg: 1592
Online 7d 20t 45m
Odense
--
www.fightercen...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Nissen ID #428236
HOLD KÆFT HVOR SKRIVER JEG RÅDENT...

Sorry, men det kan da læses og forstås...


---
Den ultimative stilart findes ikke...
28/7-2009, 16:06

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #428237
Jeg skrev:
Med den nye rygelov er det vist efterhånden kun ens egen familie man kan slå ihjel med sin rygning.


Nissen skrev:
Så den rygeloven har kun mindsket skades omfangt minimalt, men en mindskning er altid velkommen.


Mon ikke virkeligheden skal findes et sted imellem dit og mit indlæg?

Det er rigtigt, at det stadig er muligt nogle steder at blive generet (læs: forgiftet) af andres cigaretrøg, men jeg vil da alligvel mene, at risikoen er kraftigt (og ikke "minimalt" reduceret med alle de regulerende tiltag, der er gjort det sidste årti.


---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
28/7-2009, 16:44

NissenAntal indlæg: 1592
Online 7d 20t 45m
Odense
--
www.fightercen...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Nissen ID #428249


---
Den ultimative stilart findes ikke...
28/7-2009, 20:03Antal indlæg: 209
Online 1d 13t 17m
Randers
Klubløs p.t


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


mikedi ID #428258
Det er rigtigt nok staten får en masse penge ind via afgifter, men jeg mener hvis man regner udgifterne sammen, så går regnestykket ikke op.

Især manglende indtjening pga. rygepauser i arbejdstiden skal man ikke undervurdere.

Et hypotetisk opstillet eksempel, kunne være 6 rygepauser om dagen af 5min. Og vi antager man i løbet af en time producerer værdier for min. 200, måske lidt lavt sat, men ok.

30 mins rygepause koster virksomheden 100kr/dag.

Det bliver en "teoretisk" samlet udgift over 40års arbejdsliv på: 250dage x 100 x 40 = 1 million kroner +/-

28/7-2009, 20:33

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #428266
det er altså et meget tvivlsomt regnestykke det der. De fleste arbejdspladser tillader man ikke rygning uden for de fastlagte pauser hvis det hæmmer produktionen.
28/7-2009, 20:38

Antal indlæg: 969
Online 2d 14t 4m
WTC
www.wingtsun.d...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Laurentius ID #428268
bongtud skrev:
Lars - nu er det jo langt fra samtilige rygere der kvitter arbejdsmarkedet før tid. Hvis man så kunne finde nogle tal omkring det kunne man jo så sammenligne de samfundsmæssige udgifter men andre grupper, f.eks. folk der forlader arbejdsmarkedet i tide og utide p.g.a. stress, dårlig ryg, dårlig hjerte (i de tilfælde hvor det ikke skyldes rygning... det hører jo også til regnestykket


Som Claus korrekt skriver er det i og for sig irrelevant, at det ikke er alle rygerne der stopper tidligere på arbejdsmarkedet. Man bliver nødt til at holde gennemsnittet for rygerne op imod gennemsnittet for ikke rygerne, og her er tendensen indiskutabel.

Nu du iøvrigt nævner en række andre lidelser, så skal du lige huske på, at tobaksrygning påviseligt forværrer stort set alle de lidelser, der er alvorlige nok til at gøre folk arbejdsu[/u skrev:
duelige. Ja faktisk forværrer rygning bare generelt. Rygning ødelægger kroppen, langsomt med sikkert, og lider du af eksempeltvis osteoporose vil rygningen kun accelerere demineraliseringen af dine knogler.

bongtud skrev:
ydermere er mit regnestykke som sagt sat ret lavt idet jeg går ud fra at prisen på en pakke cigeratter ikke rykker sig på halvtreds år; men med den stemning der er i samfundet lige nu kan man vel roligt regne med at den pris stiger med langt over 100% i løbet af halvtreds år.


Korrekt, prisen på en pakke cigaretter vil formentlig kun blive højere i fremtiden. Men det kan du ikke bruge som argument for, at regnestykket i fremtiden vil være bedre set med rygernes øjne, da man må formode at behandlingen af rygerelaterede lidelser ligeledes vil blive dyrere.

Det er en interessant debat du starter, men jeg tror virkelig ikke at en ryger bidrager med noget der bare minder om det samme beløb som han i sidste ende har kostet

---
I prefer dangerous freedom over peaceful slavery - Thomas Jefferson
28/7-2009, 20:38

Antal indlæg: 969
Online 2d 14t 4m
WTC
www.wingtsun.d...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Laurentius ID #428269
Flot lars..


---
I prefer dangerous freedom over peaceful slavery - Thomas Jefferson
28/7-2009, 20:51

AggeAntal indlæg: 4137
Online 35d 8t 53m
Frederiksberg
Strandens Selvf...
www.grjj.dk


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Agge ID #428270
Hvis man kun regner afgifter på smøgerne op imod de direkte sundhedsudgifter for den enkelte ryger er der vist ikke nogen tvivl om at rygning er en god forretning for staten. Og hvis man regner med de syv årsfolkepension der i gennemsnit bliver sparet begynder det at være en rigtig god forretning.
Men der er andre ting der skal regnes med. Eks.

Passive rygere bliver også syge og skal have lægehjælp.
Dem der bliver syge skal have sygedagpenge.
Dem der bliver syge bidrager ikke i lige så høj grad til den samlede produktion.
Rygernes børn bliver oftere syge så forældrene må blive hjemme og de endnu engang undlader at bidrage til produktionen.

Og det er i den slags ting at de rigtig store udgifter skal findes.

Alt i alt tror jeg nok at man kan sige at rygere set over et livsforløb koster samfundet penge. Ikke så meget i direkte sundhedsudgifter, men mere i form af mistet indtjening.

Og ja. Overvægtige mennesker koster også på den lange bane. Ganske vist ikke lige så meget som rygere men en pæn del. En væsentlig forskel på rygning og fedme er dog at overvægtige ikke gør andre mennesker syge ved at spise for meget eller motionere for lidt.


---
HVIS MILJØET VAR EN BANK HAVDE VI LAVET EN EFFEKTIV REDNINGSPLAN FOR LÆNGE SIDEN
30/7-2009, 11:32Antal indlæg: 209
Online 1d 13t 17m
Randers
Klubløs p.t


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


mikedi ID #428496
Bongtud skrev:
det er altså et meget tvivlsomt regnestykke det der. De fleste arbejdspladser tillader man ikke rygning uden for de fastlagte pauser hvis det hæmmer produktionen.


Dunno! De steder jeg har arbejdet fabrikker, kontor etc, har folk som regel fået lov til at gå ud og ryge når det passede dem.

Arbejdede engang på en skosålefabrik hvor mine rygerkollegaer ihvertfald nappede 8-10 ryge pauser om dagen, udover den indlagte frokostpause.. i samme tidsrum gik jeg så inde ved maskinerne og fortsatte arbejdet, så jo, er ret sikker på rygepauserne koster samfundet.. mit regnestykke er blot hypotetisk og vil ikke spekulere i hvor mange penge der tabes.
30/7-2009, 14:36

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #428516
For mange år siden så jeg et fint regnestykke, der viste, at rygernes sygdomme, tabt produktion mm. gav lidt større samfundsudgifter, end skatterne gav indtægter.
Det gav dog i sidste ende et lille samfundsøkonomisk plus til rygerne, fordi samfundet i gennemsnit sparede 7 års pension i forhold til ikkerygerne.

Agges påvisning af følgesygdomme hos ikkerygere, som følge af passiv rygning var dog ikke med.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
31/7-2009, 19:03

MadsAntal indlæg: 1869
Online 9d 9t 26m
Odense C.
Bushido BJJ Ode...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Mad$ ID #428696
Rigtig faktuel viden af bedste kaliber om rygning m. fakta og tal Tjek dog sundhedstyrrelsens hjemmeside ..

http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Tobak/Tal_og_undersoegelser.aspx


- Og ja. Rygere koster samfundet dyrt og i mere end penge. f.eks. er rygning en risikofaktor i forhold til risiko for vuggedød blandt babyer. Det lort, der er i røgen gør en selv og andre folk skade.

Nej, rygning er ikke en samfundshjælp, det er et samfundsproblem.


---
Sweep the leg!
31/7-2009, 21:43

JacobAntal indlæg: 2120
Online 13d 15t 13m
www.londonfigh...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Mojo_Jojo ID #428707---
I went hunting. For bears. With a knife. - Aleksander Emelianenko

CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk