Brugernavn: Kodeord:
Fra Hatsumi til Forrest Griffin // Martialarts.dk
Fra Hatsumi til Forrest Griffin
The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter
Denne tråd er vist 6902 gange og besvaret 31 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
10/11-2009, 15:52

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Dette er en lille appetizer, og samtidig en test om skidtet virker.

Tanken er, at bloggen skal være en træningsblog om at kombinere en meget gammel (men stadig meget levende) kampkunst med en ny og moderne af slagsen.

Som nogen måske kan tyde fra overskriften så er det Ninjutsu og MMA.

Inspirationen kommer fra en tur til USA jeg var på i sommer. En sen aftentime, hvor resten af familien sov, mens jeg havde mavepine over for meget amerikansk mad, faldt jeg pludselig over tv-programmet "100 best fights of the UFC".

Jeg havde aldrig set det før, og jeg synes det var superfedt - og tændte en alvorlig tvivl hos mig: Træner jeg på den rigtige måde? Træner jeg de rigtige ting?

Tilbage i Danmark begyndte jeg i midten af september at træne MMA hos CSA. Samtidig optrappede jeg den sparsomme fysiske træning jeg normalt foretog mig.

Bloggen her, er en dagbog over hvordan det kommer til at udvikle sig.
11/11-2009, 11:04

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #440199
Her kommer lige en lille cliffhanger:
Jeg skal flyve til Japan for en uges træning imorgen klokken 08.10.

I går aftes fik jeg influenza-symptomer, og natten var rimelig dårlig. Heldigvis er det bedre idag, og jeg håber selvfølgelig den kurs fortsætter, så jeg kommer afsted imorgen.

Jeg glæder mig meget til mit tredje træningsophold i Japan. Særligt i lyset af min nye tilgang til træningen. Min oplevelse de første to gange i Japan var, at de instruktører (shihans) jeg trænede hos i høj grad var "the real thing". Til gengæld synes jeg ikke alle de træningsmakkere jeg mødte var lige fede. Nogle få gav den gas, mens andre var det svært at træne realistisk med.

Jeg tror realistisk er kodeordet. Men også et enormt svært begreb at håndtere. Som jeg læser mange debatter om stilarter, så er det realismen det hele tiden kredser om: "Virker det?".

Jeg vil fra Japan prøve at skrive om træningen med det fokus.

Husk iøvrigt, at det altid er mine oplevelser af verden jeg viderebringer. Bujinkan er ofte en meget raffineret kunst med mange detaljer, før teknikkerne 'virker'. Så hvis noget ikke forekommer mig som fed træning, så kan det sagtens være fordi jeg ikke fangede hvad det gik ud på...
11/11-2009, 11:11

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #440200
Iøvrigt: Var til første BJJ træning nogensinde i lørdags.

Tekniktræningen gik nogenlunde. Nogle grundlæggende koncepter for at tage balance og lave nedtagninger er de samme i BJJ og Bujinkan. Samtidig er der også teknikker der findes begge steder: f. eks Uchi Mata (et kast).

Til gengæld fik jeg gedigne stryg i den times sparring der var. Det skal siges, at det ikke var et begynderhold jeg trænede med, og de fleste af gutterne var også fysisk stærkere end jeg.

Men, jeg troede da, at jeg ville få en armlås eller håndledslås ind i ny og næ. Det har jeg trods alt trænet i mange år. Men, men. Uden slag og spark fik jeg stort set ingen muligheder for låse. Kun en enkelt gang lykkedes det mig at låse en fod og fik manden til at klappe ud. Ellers var det altid mig der klappede, og stort set med strangulering hver gang. Jeg har et hul der!

Glæder mig til at prøve igen...
15/11-2009, 9:32

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #440551
Nå, sygdom vandt over tur til Japan. Er først ordentligt på benene idag. Nedtur, men samtidig også meget afslappende.

Nu da jeg alligevel har ferie, så tror jeg det bliver en tur til Jylland i stedet. Hjem til den fædrende gård.

Først vil jeg dog træne så meget som muligt mandag-onsdag, både MMA og Bujinkan. Fire træninger skulle det gerne blive til.

Stay tuned...
17/11-2009, 21:29

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #440945
Efter Bujinkan træning i aften, kom jeg til at tænke over et af de principper, der gemte sig i de teknikker vi trænede.

Det var mest ubevæbnet forsvar imod knivangreb, og princippet var simpelt nok: Fremadrettet bevægelse som forsvar. Det handlede om at komme tæt på kniven og modstanderen med den hensigt at opnå en dominerende position. Derefter afsluttede vi med balancebrydning, slag/spark og lås - business as usual.

Problemet med den slags teknikker ligger i hovedet: Det handler jo først og fremmest om mod. Har man køligheden og modet til ikke konstant at tænke forsvar mod en aggressiv modstander som bagudrettet. Altså lad-mig-komme-væk stilen.
Et gammelt japansk ordsprog lyder (på engelsk): "Under a raised sword, step in and there is heaven." Det er præcis hvad det handler om. At holde stor afstand til en bevæbnet modstander er en kortsigtet løsning - man skal have fat i våbnet, hvis situationen skal løses.

Jeg kan ikke vide om jeg har modet i en skarp situation. Men, jeg kan bruge MMA-træningen til at forbedre mine chancer. Til MMA er der masser af modstandere, der har større aggressivitet end jeg. Sikkert også en del der har bedre spark end jeg har. Begge dele vil være optimalt til at opøve modet til at holde en konstant og rolig fremadrettet bevægelse.
19/11-2009, 9:22

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #441173
Igen BJJ igår: Jeg er helt sikkert tilbage i begynderens rolle. Den overførsel af ekspertise jeg havde regnet med, er meget svær at få til at køre.

Selvfølgelig havde jeg ikke regnet med at kunne nogle teknikker i BJJ, men jeg havde troet at min tilgang til træningen ville være på samme niveau som i Ninjutsu - det er den ikke!

Et eksempel: Jeg har nu igennem næsten ni år trænet i ikke at bruge muskelkraft til at udføre teknikker, men istedet anvende bevægelse, kroppen, balance, timing og vinkler. Det synes jeg, jeg har opnået i udbredt grad.

Alligevel bruger jeg voldsomt mange kræfter på at stå og bøvle med mine sparringspartnere i BJJ bare for at lave en simpel teknisk øvelse med underhooks. Jeg kunne godt se instruktøren ikke brugte kræfter. Jeg burde vide, at det ikke kræver kræfter, men teknik og bevægelighed - Men nej. Jeg bruger voldsomt mange kræfter, hvor det ikke er nødvendigt. Og har samtidig tabt enhver form for bevægelighed.

Det må jeg kunne gøre bedre.
19/11-2009, 14:11

Christian Grau...Antal indlæg: 11687
Online 102d 3t 37m
Saint Barthélem...
Saint Barth BJJ
www.BJJglobetr...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Graugart ID #441216
Spændende blog og rigtig interessant træningskombination du har gang i. Jeg vil se frem til at følge dine tanker fremover også
21/11-2009, 14:12

Kalle Hviid

Antal indlæg: 3814
Online 39d 16t 12m
Kbh


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Tvebak ID #441465
Super spændende blog, meget ærligt. Glæder mig til at lure med.


---
For training just wear loosely fitted clothes and a smile.
24/11-2009, 8:59

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #441683
Hej læsere

Tak for kommentarer. Det sætter jeg pris på.

Ærligt?

Efter min overbevisning og erfaring findes der kun ærlighed eller selvbedrag, når vi snakker kampkunst. Det er en af de få sfærer i denne verden, hvor ord stort set kun er i vejen.

Derfor skal vi selvfølgelig stadig snakke løs om træningen, fordi det er noget vi elsker at beskæftige os med.

Imponere er dog i kampkunst kun noget man kan gøre på måtten.
26/11-2009, 19:43

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #441841
Igår BJJ: Det gik noget bedre end sidst. Jeg prøvede at have fokus på at forsvare mig med stærke stillinger/positioner (fra ninjutsu: kamae), og det gik nogenlunde. I hvert fald holdt jeg længere i de kampe jeg tabte, end jeg gjorde sidst. Stillingerne skal ikke forstås som noget statisk, men det er mere fokus på stærk holdning, stærk benstilling og forsøge at erobre noget af modstanderens 'rum'.

Jeg lagde også mærke til, at mine ninjutsu håndlåse virkede på nogle der var nybegyndere som jeg, mens de der havde trænet brydning et stykke tid var alt for forsigtige med at efterlade huller til at jeg kunne sætte en håndlås på.

Til gengæld var der masser af huller i mit forsvar. Jeg tror det skyldes, at man som udøver af en stilart vænnes til at blive udsat for et rimelig fast arsenal af angreb. Dem bliver man så sensitiv overfor, og kan ofte se hvornår det trækker op til et slag eller spark (i mit tilfælde).
Når jeg kæmper BJJ kan jeg simpelthen ikke ordentligt fornemme hvor jeg kan angribes. Det fører til nogle meget nemme sejre for mine modstandere, men heldigvis også til ny og værdifuld erfaring for mig.
1/12-2009, 9:48

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #442167
MMA igår: Det slog mig igen igår hvor lidt overførsel der er mellem Ninjutsu og MMA/BJJ.
Det er som to forskellige verdener. Ninjustu kaldes somme tider 'martial art of distance'. Det gælder om at holde afstand. Det gælder om at være sikker. Det gælder om at overleve. I Ninjutsu ved vi aldrig hvad han har.

Dermed er kampformen baseret på worst case scenariet: Jeg er ubevæbnet, men han har en kniv (eller noget andet ubehageligt). Dermed gælder alle kneb, jo mere beskidte og virkningsfulde jo bedre. Samtidig kommer man ikke langt med 'lige-på-og-hårdt'. Det nytter jo ikke noget at man er større og stærkere, hvis splejsen er ferm med sin klinge.

Denne træningstilgang med liv/død situationer fører til en træningsform med fokus på meget lidt aggression, styrke, voldsomhed og sparring.

På den anden side er der MMA, der oftest ender med ekstrem nærkontakt. I gulvdelen gælder tilsyneladende at man skal så tæt som muligt. Fordi vi ved han ikke har noget skjult. Eller går efter mine øjne. Eller forsøger at flå mine nosser af (som en ægte Ninjutsu mand straks begynder at tænke, når man ruller rundt i BJJ).

Jeg har set debatten her på siden, der refererer artiklen om "MMA vs TMA: Science vs Faith". Jeg tror jeg på mange måder er enig med forfatteren til artiklen, men jeg synes dog han giver for lidt rigtigt kampkunst til TMA. Selvfølgelig ved man ikke om tingene virker, men det samme kan vel siges om MMA når først man er ude af træningshallen.

Det er ikke en debat jeg føler mig i stand til at konkludere på. Jeg kan i hvert tilfælde ikke skrive mig nærmere en løsning.

Løsningen for mig er at træne på begge måder. Stilarternes renomme eller hvorvidt de er populære eller ej er ikke mit ansvar. Mit ansvar er udelukkende min egen træning.
3/12-2009, 22:13

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #442364
Jeg er meget inspireret af den energi der præger CSA, hvor jeg træner MMA. Samtidig kan jeg mærke, at der trænes mange ting jeg ikke kan, men som jeg gerne vil lære.

Mit oprindelige mål med at kombinere MMA og Ninjutsu var at få noget sparring med dygtige folk. Jeg kan godt se nu, at det kræver en periode hvor jeg træner meget mere gulvkamp (BJJ), men også en del træning, hvor jeg kan justere mine slag og spark så de kan bruges til MMA.

Jeg har derfor taget den beslutning, at træne i CSA to gange om ugen frem for at kombinere med Ninjutsu.

Ikke fordi jeg forlader Ninjutsu, men fordi det er det der kræves, hvis jeg skal forbi begynderstadiet. Hvor længe det kommer til at tage mig ved jeg ikke.

Egentligt har jeg lyst til at træne meget mere end to gange, men sådan er der så meget.

Arbejde. Vennerne. Barn. Konen.

Heldigvis kan man altid svinge lidt med håndvægten hjemme i lejligheden...
4/12-2009, 18:34

Palle PallesenAntal indlæg: 9276
Online 835d 8t 39m
Kbh NV
CSA
www.encycloped...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


ADS-newbie ID #442436
Meget spændende blog, er spændt på at følge den videre udvikling. Mindes at de forsøg på noget tilsvarende jeg tidligere har læst om som regel er endt med at forfatteren er nået til den erkendelse at forskellene mellem de to systemers udfoldelse kun er blevet større jo mere indsigt han har fået i den nye stilart og derfor er nået til den erkendelse at det ene måtte fravælges.


---
"Men, hvis man for at tiltrække nye studerende viser et cirkusnummer, så skal man ikke bagefter beklage sig over, at dem der møder op er klovne." - Nico
4/12-2009, 18:37

Palle PallesenAntal indlæg: 9276
Online 835d 8t 39m
Kbh NV
CSA
www.encycloped...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


ADS-newbie ID #442437
Jeg er lidt nysgerrig efter hvorfor det lige blev Forrest Griffin der endte med at blive synonym med MMA delen. Har du et særligt forhold til ham, har du evt læst hans bog?


---
"Men, hvis man for at tiltrække nye studerende viser et cirkusnummer, så skal man ikke bagefter beklage sig over, at dem der møder op er klovne." - Nico
4/12-2009, 19:52

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #442441
Jep. Få dage efter jeg havde ligget den halve nat og set de 100 bedste UFC kampe, kommer jeg ind i en boghandel i NY. Der ser jeg lige ved indgangen en reklame for 'Got Fight', så den køber jeg og læser. Jeg tror det var et tegn

Iøvrigt ret morsom bog. Længe siden jeg har grinet højlydt af en bog.

Du kan sagtens have ret med hensyn til at blande stilarter. Tror dog helt bestemt jeg vil vende tilbage en dag. Om ikke før, så i hvert tilfælde når kroppen ikke længere kan følge med til MMA.
8/12-2009, 11:07

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #442689
Aaargh. Meget træt af at være syg. Er lige blevet småsyg igen for gud ved hvilken gang dette efterår.

Det er et skidt tidspunkt - har rigtig meget træningsmotivation lige i øjeblikket.

Men, men. Min datter Fenja begyndte i vuggestue 1. oktober. Havde godt nok hørt det kunne føre til noget sygdom derhjemme, men jeg havde ikke forestillet mig vi skulle være synkron-syge hver anden uge...
15/12-2009, 11:35

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #443272
Efter en uges kedelig halsbetændelse, hvor jeg kun lige orkede at slæbe mig på arbejde og tilbage igen, er jeg nu frisk på træning igen.

I den kedelige mellemtid har jeg funderet en smule over, hvor min træning skal hen i den kommende tid. Hvad er målene med træningen?

Når jeg ser tilbage på 2009, så var min træning ikke noget jeg havde fokus på det år: Jeg afleverede speciale i foråret. Jeg brugte mange kræfter på at vende mig til at være far. Jeg fik mit første fuldtidsjob, hvilket også var noget af en omvendelse.
Altså havde jeg ikke noget særlig fokus på min træning. Det var bare noget jeg gjorde et par gange om ugen for at tømme hjernen og have det sjovt.

Alligevel lykkedes det mig i 2009 at blive tændt på MMA og BJJ og endda også begynde træning i disse sager i CSA.

Jeg har derfor besluttet, at 2010 skal være et år med fokus på træningen. Livet kører fint på skinner ved siden af, og jeg synes der er rum til det.

Mit mål er derfor frem til sommer:
Træn så meget som muligt, og den 1.6 vil jeg så tage en realistisk vurdering af om jeg kommer nogen vegne.

Hvis jeg gør gode fremskridt, så vil jeg fortsætte projekt "Træning 2010" i efteråret med henblik på at få en MMA-amatørkamp i begyndelsen af 2011.

Det er da en plan.
21/12-2009, 14:56

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #443983
Her kommer lige et indspark i debatten om Ninjutsus realisme. Det er selvfølgelig en reaktion på den tråd der kører for tiden, men når jeg skriver den her på bloggen så er det for at undgå den lange tråd-historik, som jeg ikke lige kan overskue.

For det første er jeg vist ikke repræsentant for samme Bujinkan som hovedparten af dem der diskuterer der. Jo jeg trænede også i Hatsumi's system og har været i Japan et par gange for at træne. Men jeg er fra Bujinkan Østerbro Dojo, som er med i Bujinkan Danmark, og jeg har gennem 9 år som Bujinkanudøver aldrig mødt nogen fra Ninjutsu Danmark (så vidt jeg ved).
Så hvad de træner, det kan jeg ikke vide.

For det andet, så vil jeg mene, at man rimelig let kan sige, at Bujinkan ikke indeholder ret meget træning der kan kaldes reel sparring. Jeg har dog trænet noget sparring med en bestemt instruktør for år tilbage, men det kendetegner ikke Bujinkan.
Dermed ikke sagt at man ikke i Bujinkan slår hårdt eller i flow - det gør man. Bare ikke i fuld tempo.

Er Bujinkan dermed ren eventyr i Orkskoven? Det mener jeg selvfølgelig ikke. Jeg mener langt hen ad vejen, at det er et spørgsmål om pædagogik:
Pointen i Bujinkans træningsform er så vidt jeg kan se, at hvis man træner ekstremt grundigt og detaljefokuseret i lang tid, så vil bevægelserne lejre sig i ens motoriske system og vil kunne udføres som 'rygmarvsreaktioner'.

Jeg skal dog gerne indrømme - som bloggen også viser - at jeg selv blev i tvivl om hele metoden, og derfor søgte mod MMA for at blive klogere på om jeg overhovedet kan noget. Det svar har jeg dog IKKE klar endnu.

Eller snarere: Jo selvfølgelig har jeg lært en masse, men er det også så meget som jeg selv gik og troede...

Hatsumi skriver et sted, at man skal tro på at den stilart man træner er den rigtige. Hatsumi er uden tvivl en meget klog mand med stor indsigt, men lige dette råd er jeg tilbøjelig til at være uenig i.

Konstruktiv tvivl er min foretrukne metode.
22/12-2009, 22:17

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #444124
Træning 21/12: BJJ + MMA

BJJ: Det gik OK til træning idag. PÅ den gode side lykkedes det mig at lave en D'arce choke på en sparringspartner. Så min samlede submission tally lyder nu på 2 armbars og en choke

På den dårlige side, så får jeg stadig mest stryg. Er blevet bedre til at forsvare mig, men bliver domineret det meste af tiden. Er også for lidt bevægelig: Jeg tror jeg skal tænke mere i positionsskift og muligheder for sådanne.


MMA: Vi sluttede træningen med sparring. Let sparring, men stadig. På et tidspunkt sparrede jeg mod en stor fyr som virkede lidt nervøs ved situationen. Dvs han slog og sparkede noget mere ukontrolleret end jeg. Og ramte mig mere end jeg ramte ham. Det irriterer mig lidt.

Jeg må indrømme, at jeg på trods af mange års ninjutsu ikke er klædt på til at gå mano y mano med handsker og sager.

Hvis jeg skal fremhæve noget jeg rent faktisk kan, så synes jeg egentlig jeg er rimelig kold i situationen. Og det generer mig ikke at blive ramt. Det er jeg trods alt vant til.
Samtidig håber jeg også, at jeg kan gøre hurtigere fremskridt end dem der er helt nybegyndere i kampsport. Godt nok bliver jeg ramt nu, men jeg bliver ramt fordi jeg prøver at forsvare mig og angribe med nye redskaber.

Mit mål var ikke, ikke at blive ramt. Mit mål var at få MMA-paraderne til at virke for mig.
Forhåbentligt når jeg det mål inden alt for mange får frit spil til at slå løs på min i forvejen lidt for store næse.
22/12-2009, 22:24

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #444125
Til Jesper/Ninjutsu Danmark

Jeg har lige slettet dit indlæg. Beklager meget.

Det havde ikke noget med indholdet at gøre, men din citat-boks lavede et eller andet grafisk kaos på bloggen her, så man kunne ikke læse den højre side af mine indlæg.

Sorry!
23/12-2009, 8:22

-

Antal indlæg: 690
Online 1d 15t 5m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Shinobi ID #444143
Det er OK, jeg skrev selv til webbie om samme problem, jeg kan aldrig få preview til at virke.

Men du har jo læst det, så det er OK, så god træning.
6/1-2010, 14:56

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #445091
Starten af mit store projekt for 2010 har gået meget stille og roligt. Jeg fik en skade til den sidste træning inden jul - an armbar strakt lidt for langt.

Jeg prøvede at træne med den den 30. december, men det blev det sjovt nok ikke bedre af. Derfor går jeg nu lidt mere roligt frem.

Træner kun mave hjemme på stuegulvet, og laver en lille genoptræningsøvelse jeg fandt på netfyssen.dk.

Overvejer at træne imorgen, men lad os nu se.
14/1-2010, 10:44

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #445769
Ha! Begyndelse af hvad der skulle være et kanon træningsår har været næsten komisk.

Min er arm er stadig halvdårlig, så det generer en del. F.eks. kan jeg ikke rigtigt slå med den. Jeg kan godt rulle, men det er ikke på fuld kraft, og jeg skal hele tiden være opmærksom på den arm.

I går besluttede jeg dog, at lade arm være arm, og så træne to BJJ klasser i streg. Først uden og så med gi.

For at det ikke skal være løgn havde jeg så glemt min gi!

Styrketræning er også på halv kraft, og alt det sjove med guns og bryst er på pause.

Men, året er langt endnu, og 'better days lie ahead'. Det er jeg sikker på.
28/1-2010, 10:06

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #446979
AAAAAAArhhgggg Jeg skrev lige en masse fed tekst om konklusionen på mit projekt med at blande MMA og Ninjutsu. Og så ville jeg lige trykke delete for at fjerne en forkert placeret smiley, men var klodset, og så forsvandt hele møjet. ØV.

Derfor nu en kort version:

Blog-out: Bloggens oprindelige fokus er dødt.

Blog-in: Nu handler det om mit FOKUS2010 - nu med logo...

Sidste del af januar har været OK i forhold til første del. Jeg er igang nu, og jeg kan mærke en vis fremgang i min BJJ.

Min tanke er, at frem til 1/6 så er mit primære træningsområde BJJ + styrketræning. Jeg skal have teknikkerne til at virke og samtidig skal min krop vænne sig til det større pres.
Derudover skal jeg gerne træne noget stand-up teknik og måske en lille smule sparring i Kick-boxing.

Sommer og efterår skal så i stigende grad indeholde MMA-sparring og også noget cardio.

Det er mit udgangspunkt lige nu.

Derudover er jeg også blevet rådet til at få noget turneringserfaring fra grappling. Det vil jeg nok følge, og overvejer om jeg allerede skal prøve at stille op til Danish Open 2010 i BJJ.
31/1-2010, 19:38

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #447257
Så har jeg tilmeldt mig Danish Open i BJJ.

Jeg kigger på kalenderen, og kan umiddelbart se at jeg kan få plads til 11 træningspas mellem nu og den 20. ud fra den logik, at jeg ikke skal træne alt for meget i ugen op til. Så jeg regner med 5 i den kommende uge og tre i de to næste uger. I uge 2 fra nu ville jeg egentligt gerne træne mere, men skal til Jylland med arbejde og til Adrenaline om lørdagen, så det skal jo også hænge sammen derhjemme.

Angående turneringen, hvad forventer jeg mig så? Først og fremmest erfaring med det hele.

Derudover tænker jeg, jeg vil fokusere på det mentale aspekt. Det at være klar og præstere i så kort en kamp. Jeg har tidligere spillet meget fodbold og håndbold, hvor man selvfølgelig også skal være mentalt klar, men hvor en kamp trods alt afvikles over meget længere tid, hvorfor der er tid til at arbejde sig ind i kampen og øge tændingen gradvist. Så det vil jeg fokusere på.

Derudover vil jeg selvfølgelig håbe, at jeg kan bruge de få elementer i mit sparsomme game, så jeg kan opleve at de virker.

Under alle omstændigheder, så glæder jeg mig vildt til at mærke suset.
9/2-2010, 10:01

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #448302
Første træningsuge inden BJJ var fin. Tre gange BJJ og en enkelt Kickboxing - det sidste mest for cardio og afveksling.

Anden uge her ser tyndere ud, da jeg skal arbejde noget mere end sædvanligt, og derfor ikke kommer til træning før torsdag.

Mit største problem inden min første turnering er klart, at jeg har så få teknikker, at jeg ikke har nogen plan for, hvad jeg gerne vil have der skal ske i kampen. Det jeg har trænet mest er guardpass (dvs. det eneste jeg ikke kun har trænet en gang), men det er jo en ting, hvor der både er et forløb op til, og noget der kommer efter. Så om jeg skal satse på at få mine kommende modstandere til at trække guard ved jeg ikke rigtigt.

Jeg forsøger desuden i denne uge at få noget individuel coaching for at få lidt mere styr på 'planen'.
9/2-2010, 10:04

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #448304
I den sidste uge op til Danish Open er planen at træne hårdt mandag-onsdag, og derpå holde pause torsdag-fredag.

Jeg er lidt bekymret for vægten, og jeg glæder mig til en testvejning på mandag med gi. Jeg har spist rimelig fornuftigt i den forrige uge, men om jeg har tabt mig tvivler jeg på.

Sidst jeg vejede mig med gi var 1,5 kg over.
25/3-2010, 9:59

Jeppe Sørensen

Antal indlæg: 21
Online 0d 15t 35m
Bujinkan Dojo Ø...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


FlabOere ID #452588
Hej Stefan, er du gået kold i bloggen? Har du kæmpet kampen endnu?
25/3-2010, 10:05

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #452590
Hej Jeppe

Nej, ingen kampe endnu. Som jeg skriver, så er det en længere proces, med indtil flere evalueringssteder under vejs.

Skal dog kæmpe submission wrestling den 10. april, hvilket bliver min første kamperfaring (ikke medregnet junior mesterrækken i håndbold i gamle dage, som kunne være noget af en kamp for en stregspiller - sidespor..).

Men, jeg synes træningen går fint. Træner den ønskede mængde de fleste uger, og det går da fremad.

Bloggen er til gengæld gået kold. Har ikke rigtig følt behovet, og gider ikke gøre det af pligt.
19/8-2010, 23:30

Jasper

Antal indlæg: 3
Online 0d 2t 29m
Haderslev
Bujinkan Sanshi...
sanshin.dk


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Jasper ID #465343
Hej Stefan.
Det er jo et spændende projekt du har gang i, særligt fordi fokus for de to kampformer er så forskellige, som du selv skriver lidt om.
Simon Yeo (14. dan Bujinkan) træner både Bujinkan og BJJ i London, men det er længe siden jeg har set trænet med ham.
Anthony Neztler (15. dan Bujinkan), som driver en kæmpe MMA skole på Kyushu, er samtidigt en af Sokes mest trofaste elever, som du også kan se klip af på youtube fra 90erne.
Jeg har både overværet og hørt om et par eksempler på MMAfolk der prøvede sig af på Nagato-sensei i japan, og det gik ikke godt for dem.

For at se på forskelle mellem MMA og Bujinkan i "krigsversionen" kan du se klip fra MCMAP (marine corps martial arts program), hvor proffe MMA stjerner fra USA prøver MCMAP af. Det er baseret på Bujinkan, hvor Jack Hoban, 15.dan Bujinkan, er deres EMS (espert on Matter Subject) Militæret elsker forkortelser
Læg mærke til den gedsidige respekt der hersker på begge sider, selvom MMA helt klart får stryg på MC´s hjemmebane. Det er nok kilden til at lære noget.

Min erfaring er at man skal gøres sig målet med sin træning klart. Jeg tror ikke der findes en kampform der inkluderer alt det der er "på markedet", selvom mange påstår det.
Min egen oplevelse af Bujinkan er at det er elendigt til konkurrencer hvor der findes regler. Det er derimod meget velegnet til krig/gadekamp, som jo er helt uden regler. Og alt efter dit sindelag er Bujinkan velegnet til give en evnen til at leve et lykkeligt liv. Det sidste er der heldigvis ikke patent på.

Blot lidt for at give mine 50 cents med herinde.


---
Keep going
27/8-2010, 15:29

Stefan Agger

Antal indlæg: 480
Online 1d 16t 37m
Lemvig
Randori.dk


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stefanagger ID #466017
Webbie: Øh, hvorfor skriver du det på min blog?

Jasper: Undskyld jeg ikke har svaret dig. Jeg havde slet ikke set du har skrevet.

Lige i øjeblikket opfatter jeg det ikke som om jeg krydstræner. Jeg opfatter mig selv som total MMA/BJJ amatør - det er som jeg ser det, den eneste reelle vej frem.

Min følelse af at kunne bare en lille smule fra Bujinkan er ikke anvendelig til noget - pædagogisk set.

Jeg har heller ikke været til Bujinkan træning siden sidste efterår, så det vil de nok være enige i. Jeg overvejer dog at tage til et seminar en af dagene. Om ikke andet for det sociale.

Angående det lykkelige liv, så tror jeg det er sporten og den store fokus på energiudladning og fysisk træning, der i øjeblikket giver mig lykke i min træning. Alt det med om det ene eller det andet kan 'bruges' til dette og hint interesserer mig ikke så meget.
27/8-2010, 16:21

Webmaster

Antal indlæg: 1954
Online 2d 21t 22m
København S


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Webmaster (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #466019
Ups, sorry forkert tråd

Super letvægts BJJ gi

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk