Brugernavn: Kodeord:
Selvforsvar eller dumt handlet? // Martialarts.dk
Selvforsvar eller dumt handlet?
CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø
Denne tråd er vist 5423 gange og besvaret 83 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
31/1-2011, 21:27

Nikolaj Mosegaa...

Antal indlæg: 117
Online 0d 21t 21m
Ullerslev
facebook.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dav MMA guys..


Jeg var i byen her i fredags, hvor jeg på vej ind på Havana i Nyborg ser en udlændinge, som står i tanktop. Beruset som jeg er, går jeg over og spørger om det ikke er koldt her i slutningen af Januar måned. Vi falder i snak, og aftaler at mødes indenfor.

Senere på aftenen kommer min tidligere ekskæreste som jeg var sammen med for flere år siden og siger hun skal snakke med mig. Vi går udenfor, og hun fortæller mig at den her gut som tvang hende til at sutte hans ... da hun var lille står derinde. Jeg spørger om hun er sikker, og det viser sig så at være ham her gutten jeg snakkede med tidligere.

Jeg vælger at gå ind og spørge ham om vi lige kan tale udenfor, hvorfor jeg gør det, ved jeg ikke, nok en blanding af at jeg var sindssyg stiv, og jeg havde en grædende ekskæreste jeg snakkede godt med.

Vi går udenfor og står og snakker, hvor jeg spørger ham om han har været på fyn før (Han havde tidligere sagt at han var flyttet fra kbh til fyn for meget kort tid siden)
Han svarer så at han ikke har været her før, men hvorfor jeg dog spurgte om det.

Jeg forklarer ham så, at min veninde påstår at du har gjort sådan og sådan da hun var en lille pige, og om hun bare vil høre om det var dig.

Det skulle jeg så ikke have sagt, for med det samme blev han truende. Vi stod lige udenfor diskoteket, og vagterne og hele molevitten kunne se os.

Han står så med panden helt op i hovedet på mig, spørger om han skal smadre mig og det ene og det andet, samtidig med at han havde en kammerat ved siden af mig som også var truende.

Jeg prøver at virke hård og sige til ham jeg ikke er bange for ham, hvorefter han puster røg i hovedet på mig, og der går grænsen så. Jeg vælger at skubbe ham væk fra mig, da jeg føler mig truet, hvorefter han træder til mig igen, hvor jeg så vælger at skubbe ham igen med venstre hånd, og knalde ham en med højre. Han trådte tilbage, og begyndte at tage sin TRØJE af, for nu skulle vi åbenbart til at slås. Vi bliver så heldigvis afbrudt, da en pige kommer ind foran mig, og siger jeg skal gå indenfor. jeg går så indenfor, og lidt efter kommer vagterne. Jeg forklarer dem så det hele, og de siger så at de havde gjort præcis det samme som jeg havde gjort, men hvis vi skulle slås var det udenfor!


Jeg sidder bare sådan lidt her, og tænker lidt om jeg kunne have gjort noget andet.

Det var jo egentlig i ren selvforsvar jeg slog, det kan godt være det måske ikke ville holde i retten, men jeg var truet, og jeg havde egentlig allerede slået inden jeg overhovedet havde tænkt mig at gøre det.

Men sidder egentlig på en eller anden måde med en form for dårlig samvittighed!


Hvad skulle jeg ellers have gjort i sådan en situation? Vagterne synes nu det var meget sjovt at se på!

---
Det er først når det er hårdt, at du flytter din grænse.
31/1-2011, 21:29

Nikolaj Mosega...

Antal indlæg: 117
Online 0d 21t 21m
Ullerslev
facebook.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Nikolajchristensen ID #477221
Det skal lige siges jeg aldrig har slået på noget levende væsen, men som sagt, jeg havde gjort det før jeg overhovedet havde tænkt det. - Nok pga. alkoholen.

Men det er jo ingen undskyldning.


---
Det er først når det er hårdt, at du flytter din grænse.
31/1-2011, 21:40Antal indlæg: 9
Online 0d 2t 53m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


The Observer ID #477224


---
.
31/1-2011, 22:13

Mads

Antal indlæg: 1846
Online 4d 6t 27m
Frederiksberg
www.google.com


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


MamboMads ID #477228
Lol, jeg savner folkeskolen.
31/1-2011, 22:35

Antal indlæg: 52
Online 4d 7t 13m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Maschkow ID #477229
Du er sådan en, hvor jeg tænker: Fuck en idiot.

Fik røg i hovedet, og der gik din grænse? Skrid dog ud af byen. og stop med at drikke, det er netop folk som dig, der gør byen for en trist oplevelse.

For det første er det pigens ansvar at snakke med politiet en den slags. Det er så typisk at hun lige skal lufte det for dig, når hun kan få stimuleret sit behov for at se mænd i aktion.

Du ender med dom for vold, og i virkeligheden, i følge pigen. Så skulle det være ham der går fri, som skulle sidde inde. Du kan kun takke dig selv for at tingene skulle ende som langt væk fra det optimale som muligt.

Hvilket selvforsvar var det? I mod røgen eller, hvad er det du prøver at få opbakning og medhold i?

Ud fra dit indlæg er du lige netop typen der ikke skal gå til kampsport, for du vil hellere kæmpe end at finde en anden løsning.
31/1-2011, 22:51

Stig Høffner

Antal indlæg: 119
Online 0d 6t 44m
skævinge


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Stig H ID #477231
maschow har ret , hun burde have orienteret polilitiet, det er deres opgave at tage sig af den slags ting..
Derudover , der findes visse piger som bliver foelesesmaessigt og eller sexuelt ophidset ved at se paa slagsmaal.
Med mindre at du ikke har noget mad og hellere vil lukkes inde i arresten end at rende sulten rundt ---SAA UNGAA den slags piger,der vil altid vaere en som er staekere eller slaas bedre end dig( og mig ), drop hende
31/1-2011, 23:38Antal indlæg: 155
Online 0d 9t 12m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Hestehviskeren ID #477233
Ehm.. ved ikke lige hvilken reaktion du havde forventet .. hverken mht. situationen og bagefter her på ma.dk
31/1-2011, 23:49

Per UchidaAntal indlæg: 2147
Online 22d 6t 59m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #477235
Nikolaj skrev:
Jeg sidder bare sådan lidt her, og tænker lidt om jeg kunne have gjort noget andet.

Blevet hjemme og lave lektier?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
31/1-2011, 23:55Antal indlæg: 15
Online 0d 1t 15m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Helmut ID #477237
Dum handling. Det er folk som dig der gør byen utryg at være i. For det første er det ikke dit ansvar at være køtter for en pige der mener hun er blevet tvunget til noget så klamt som et blowjob. For det andet kan du ikke give alkoholen skylden for at slå på folk. For det tredje - hvis du absolut skal virke som dagens redningsmand, kunne du have budt gutten på en drink og taget den stille og rolig derfra, i stedet for at invitere ham udenfor.
1/2-2011, 0:22Antal indlæg: 4806
Online 31d 7t 40m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Becks ID #477238
Om NikolajChristensen, Becks den 16/6 2010 skrev:
Hej Nikolaj.
Du er ikke så gammel endnu. Din følelse af utilstrækkelighed i det offentlige er meget normal for din alder. Det kan være svært at forstå, men jeg vil vædde med at folk lyver, hvis de ikke har haft samme følelse som dig, dengang de var 16.
Jeg foreslår, ligesom de fleste andre, at du begynder at dyrke noget sport - gerne muaythai. Det vil booste din selvtillid, men forhåbentligt ikke sådan, at du går ud og bliver dem du "frygter" lige nu.
Du spørger i en anden tråd om dørmandjobbet.
For mig at se understreger det din mangel på selvtillid, nemlig lysten til at definere sig selv gennem en magtfuld position.
Du behøver ikke at være en badboy for at få respekt.
Og slet ikke i en alder af 16 år.
Når du nu begynder på muaythai - og det gør du! - så læg mærke til hvordan du gradvist får det bedre med dig selv. Denne følelse vil være med til at bære dig frem i livet og vil samtidigt være den folk respekterer dig for. Det er den samme følelse som dygtige iværksættere, instruktører, trænere, sportsfolk og lign. kendetegnes ved. Denne følelse er mere værd end frygt, da frygt kun avler had.
Så kort sagt, se at komme i gang

Held og lykke med din træning.

Mvh Mikkel


Kunne det være en ide, at kigge lidt på hvad du vil her i livet?
1/2-2011, 0:40

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477242
Kan ikke med sikkerhed sige at jeg ikke ville have gjort det samme hvis jeg var i din situation. Men hvis du vil have en objektiv vurdering kan jeg jo kun sige at det ikke var skide smart.

Det var ikke på nogen måde selvforsvar. Du skaber jo selv konflikten ved at gå hen og snakke med ham og spørge ham om det og hvis du ikke kan klare at han puster røg i hovedet af dig skulle du have holdt dig i skindet til at starte med. Prøv også at forestille dig at han var uskyldig i anklagen. I så fald kan man da ikke bebrejde ham at han blev lidt fortørnet.
Men hvis din ekskæreste virkelig er sikker på at det var ham, så skal hun gå til politiet og anmelde ham, evt. med dig som moralsk støtte.

1/2-2011, 0:52

Michael Schult

Antal indlæg: 289
Online 1d 9t 15m
København
Arte Suave


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


mich ID #477243
Fredag aften i byen
+
Alkohol
+
Fyr i bar overkrop/tanktop
+
dig der spørger om det tilfældigvis er ham der har begået seksuelt overgreb på din vendinde.

Jeg skal ikke dømme hvad der er det rigtige, men jeg håber vi alle kan se, hvad der er en stor chance for vil ske, ikke.

Valget er dit!

1/2-2011, 1:26

Jonas

Antal indlæg: 33
Online 0d 18t 16m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Dropbox ID #477245
BRUGER skrev:
Det var jo egentlig i ren selvforsvar jeg slog, det kan godt være det måske ikke ville holde i retten, men jeg var truet, og jeg havde egentlig allerede slået inden jeg overhovedet havde tænkt mig at gøre det.


Nej det var ej! Dude hvilken verden lever du i ??!?!
1/2-2011, 1:26Antal indlæg: 720
Online 1d 20t 56m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


superped ID #477246
Endnu en jyde fortæller om hans livshistorie på MA.Dk.

Seriøst nu må i sgu forny jer. (selvom jeg synes at en pædofil udlændinge i tanktop ikke er noget vi har hørt herinde før, og vi får ellers mange udlændingerere historier her pga. af alle betjentene på PG1 opefter)...(plus hvorfor snakker du med ham i første omgang når han står med tanktop?)

Mand, i bønder er for vilde. Bøhland må virkelig være et voldeligt og homoerotisk sted, lidt lissom i det gamle Grækenland. Er glad for at mine omgivelser trods alt er kedelige og civiliserede her på Sjælland.
1/2-2011, 1:43

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477247
Endnu en sjællænder der tror at hele jylland udelukkende er befolket af voldelige bonderøve og udlændinge i undertrøjer. Nu må i sgu forny jer lidt.
I øvrigt synes jeg nu nu det fremgår meget tydeligt at han er fynbo. Men nu kan det jo selvfølgelig godt være det ikke oplyser dig om ret meget, da det jo ikke er sikkert at i har hørt om danmarkskortet derovre i verdens navle.
1/2-2011, 7:43

UkompliceretAntal indlæg: 528
Online 0d 23t 7m
mrpositive.com


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


HR. P ID #477252
Morten skrev:
I øvrigt synes jeg nu nu det fremgår meget tydeligt at han er fynbo. Men nu kan det jo selvfølgelig godt være det ikke oplyser dig om ret meget, da det jo ikke er sikkert at i har hørt om danmarkskortet derovre i verdens navle.


AKA Jyde!


---
Husk JA-hatten!
1/2-2011, 9:06

GuldlossenAntal indlæg: 6668
Online 15d 6t 16m
Birkerød
Kickboxing Acad...
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Claus Poulsen ID #477256
Hvis man skulle nævne en enkelt ting der er mere nederen end fulde teenagedrenge, der puster sig op og vil slås, når de er i byen, så skulle det da lige være de modbydelige white trash teenagepiger, der tænder på, at få dem til det.---
People who think the know everything are very annoying to those of us that really do
1/2-2011, 10:41

Palle PallesenAntal indlæg: 9276
Online 835d 8t 39m
Kbh NV
CSA
www.encycloped...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


ADS-newbie ID #477259
BRUGER skrev:
Hej, kommer du ikke lige med udenfor så jeg kan beskylde dig for en af de mest tabubelagte forbrydelser i samfundet?


---
&quot;Men, hvis man for at tiltrække nye studerende viser et cirkusnummer, så skal man ikke bagefter beklage sig over, at dem der møder op er klovne.&quot; - Nico
1/2-2011, 12:51

Nikolaj Mosega...

Antal indlæg: 117
Online 0d 21t 21m
Ullerslev
facebook.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Nikolajchristensen ID #477272
Jamen tak for svarende.

- Som sagt var det sket, før jeg overhovedet nåede at tænke, og jeg har aldrig været ude for en lignende situation før.


Jeg ved bare der står en gut foran mig og truet mig og klemmer sin pande helt op mod mig, hvor jeg gentagende gange havde sagt til ham jeg ikke ville slås.

Da han så puster røg i hovedet på mig skubber jeg ham væk for at markere at jeg ikke ønsker at slås, hvorefter han så kommer igen.

Det er bare rart at vide til en anden gang hvad man SÅ kunne gøre. Nu har jeg fundet ud af det var forkert, men hvad ville I have gjort? Vagterne stod og kiggede på, og " publikum " råbte bare en mod en.


---
Det er først når det er hårdt, at du flytter din grænse.
1/2-2011, 13:14

Mads

Antal indlæg: 1846
Online 4d 6t 27m
Frederiksberg
www.google.com


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


MamboMads ID #477273
Jeg havde nok undladt at spørge en person jeg ikke kender om det mon ikke var ham der udøvede seksuelt overgreb på min ekskæreste (som jeg, uden at kende hende, men udfra din gengivelse af situationen, vil vædde med hun ikke har talt sandt om).
Jeg ved ikke helt hvad du havde regnet med?
Du skal være glad for du ikke fik umenneskelig store tæsk.

Så sent som i fredags (det sker ikke tit, stort set aldrig) var der en eller anden idiot som gerne ville slås med min ven.
Så sagde jeg til min ven
"Hej hr. Ven, hvad med at vi lige går vores vej, din store idiot?"
Så gik vi og sagde lidt til hinanden at ham der ville slås var en idiot og så ikke mere.
Vi havde drukket 1 flaske sprut og en del andet i løbet af dagen hver (fra 13-05, eksamen overstået, phew), men derfor behøver vi jo ikke være større idioter end nødvendigt. Alkohol er ingen undskyldning.
"Jeg slog før jeg tænkte over det" er ingen undskyldning.
1/2-2011, 13:29

Antal indlæg: 52
Online 4d 7t 13m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Maschkow ID #477275
Nåede at tænke? Du tænker jo slet ikke!

Man skubber ikke folk væk for at markere man ikke vil slås, man skubber netop for at at vise man gerne vil slås og starte noget fysisk.

Har du ikke overvejet at læse alle svarene igennem? I stedet for at spørge endnu en gang. For du får ikke den opbakning du søger.
1/2-2011, 13:29

Nikolaj Mosega...

Antal indlæg: 117
Online 0d 21t 21m
Ullerslev
facebook.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Nikolajchristensen ID #477276
Jeg kan SAGTENS følge dig.

Men hende min ekskæreste der snakker jeg rigtig godt med, og hun fortalte mig det dengang vi var sammen helt tilbage i 6 klasse, og jeg ved hvor hårdt det har været for hende osv og da hun stod og græd overfor mig, tilbød jeg at gå ind og snakke med ham og det var der jo ingen problemer i. Så gik vi udenfor og snakkede lidt, og da jeg så nævner at min veninde påstår at sådan og sådan, startede han med at true mig.


Men tror da bare jeg vil blande mig helt udenom en anden gang, for det jo heller ikke nogen rar følelse at slå et andet menneske, og absolut heller ikke noget jeg nød.


---
Det er først når det er hårdt, at du flytter din grænse.
1/2-2011, 13:38

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #477279
NOBRAINEREN skrev:
Men hende min ekskæreste der snakker jeg rigtig godt med, og hun fortalte mig det dengang vi var sammen helt tilbage i 6 klasse, og jeg ved hvor hårdt det har været for hende osv og da hun stod og græd overfor mig, tilbød jeg at gå ind og snakke med ham


Du skulle hellere have taget hende med hjem, trøstepumpet hende, og så tilbudt at hjælpe hende med en politianmeldelse.

1) Det ville vise om hun rent faktisk var sikker i hendes sag.
2) Det ville være en langt bedre måde at hjælpe på.
3) Du ville få den dyppet.

De't en OMMER !!


---
Hofte, hofte, hofte !
1/2-2011, 14:06Antal indlæg: 110
Online 0d 0t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Matuzak ID #477284
Hey Nicolaj,

I forhold til hvad du fortæller om dig selv, din ekskæreste samt "getbig.dk" på din profil, kan jeg ikke lade være med at spørge: Har du været/er på roids?

Becks nævner interessante ting om dig fra tidligere tråde, så det får mig til at tænke, at du sagtens kan henhøre under den bestemte kategori som vi diskuterer i "Steroider = dårligt selvværd?" tråden.

Du er stadig teenager, du spurgte ind til at være dørmand, du har en ekskæreste der (ud fra beskrivelsen) henhører til den farligste kategori af kvinder af alle, samt at du ikke er tilbageholdende med at slå fra dig.

Synes det lægger sig tæt op af den anden tråd, no offence

1/2-2011, 14:08

Mads

Antal indlæg: 1846
Online 4d 6t 27m
Frederiksberg
www.google.com


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


MamboMads ID #477285
Lad mig svare for dig:
Nej, det er han ikke.

Du kan selv rode lidt rundt i forummet (hint: 1 nylig tråd om kost+hans profil) for at finde ud af, at det er han ikke.
1/2-2011, 14:14

Antal indlæg: 52
Online 4d 7t 13m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Maschkow ID #477287
På internettet er folk nemlig lovlige, og bund ærlige
1/2-2011, 14:42

Mads

Antal indlæg: 1846
Online 4d 6t 27m
Frederiksberg
www.google.com


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


MamboMads ID #477290
Hvis du ikke mener nogen er ærlige på internettet, hvorfor så stille spørgsmål?
1/2-2011, 14:44

Mads

Antal indlæg: 1846
Online 4d 6t 27m
Frederiksberg
www.google.com


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


MamboMads ID #477291
Men hvis du ikke selv gider finde svar kan jeg da fortælle dig at der på hans profil står at han vejer 67 kg.
= Ikke på steroider

I en anden tråd skriver han at han har svært ved at tage på og at hans forældre betaler alt for ham.
= Ikke selv råd til steroider/Ved intet om træning.

Hej hej
1/2-2011, 15:02

Antal indlæg: 52
Online 4d 7t 13m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Maschkow ID #477293
Lige som halvdelen inde på Motion online, som er doping frit. Sjovt nok også er inde på bodyhouse

Hvordan får du det til at han ikke har råd til noget, når hans forældre betaler alt?
1/2-2011, 15:05

Nikolaj Mosega...

Antal indlæg: 117
Online 0d 21t 21m
Ullerslev
facebook.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Nikolajchristensen ID #477294
Jeg har faktisk tilbudt min eks op til flere gange at anmelde det, men det har hun afslået.

Hun har snakket med hendes mor om det, og hun mener jeg har handlet ganske udemærket.


Og jeg holdt mig langt fra krudt og alt andet.


Og det med lavt selvværd er noget jeg lider rigtig meget af, simpelthen grundet den ret voldsomme barndom jeg har haft, tror jeg.


---
Det er først når det er hårdt, at du flytter din grænse.
1/2-2011, 15:09

Christian Grau...Antal indlæg: 11686
Online 102d 3t 33m
Saint Barthélem...
Saint Barth BJJ
www.BJJglobetr...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Graugart ID #477295
NC skrev:
Da han så puster røg i hovedet på mig skubber jeg ham væk for at markere at jeg ikke ønsker at slås, hvorefter han så kommer igen.

Det er bare rart at vide til en anden gang hvad man SÅ kunne gøre.

Jeg foreslår du lader være med at skubbe til folk, der leder efter en undskyldning for at slås.
1/2-2011, 15:14Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #477298
1/2-2011, 15:33

Michael Schult

Antal indlæg: 289
Online 1d 9t 15m
København
Arte Suave


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


mich ID #477300
Ja så nu har du lært, at dørmændende står og glor og folk hepper på for mere vold.

Og, du er alene.
1/2-2011, 19:39Antal indlæg: 240
Online 0d 16t 58m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


shotokanka ID #477321
Suk...Nikolaj, jeg håber du bliver klogere med årene...man må sige at der er en god chance, for dummere kan man vel dårligt opføre sig. Det er nok een af de værste historier jeg har set længe.

NIKOLAJCHRISTENSEN skrev:
tidligere ekskæreste
hmmm...det vil sige hun er din kæreste !!!
1/2-2011, 20:40Antal indlæg: 720
Online 1d 20t 56m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


superped ID #477323
BRUGER skrev:
Men nu kan det jo selvfølgelig godt være det ikke oplyser dig om ret meget, da det jo ikke er sikkert at i har hørt om danmarkskortet derovre i verdens navle.


I meldte jer ud af Danmark da i overgav jer jer selv ved Dybbøl Mølle. Siden den dag har i allesammen været prøjsere... OS FYN!!

København ER Danmark!
1/2-2011, 22:21

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477329
Sjælland er jo praktisk taget bare en svensk provins. Bortset fra at pigerne er pænere i Sverige.
1/2-2011, 22:23Antal indlæg: 720
Online 1d 20t 56m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


superped ID #477330

touché!
1/2-2011, 23:11

Mads

Antal indlæg: 1846
Online 4d 6t 27m
Frederiksberg
www.google.com


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


MamboMads ID #477332
Sjælland udover KBH = Jylland.
2/2-2011, 0:26

Martin SlyngelAntal indlæg: 2569
Online 9d 23t 9m
www.google.com


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Pião ID #477341
Københavner skrev:
København ER Danmark!


Ha! I går glip af Køge Beachparty.


2/2-2011, 0:35

Daniel

Antal indlæg: 238
Online 1d 13t 32m
Ringsted
www.plusultra....


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


DL ID #477343
Han var udlænding.
Han var i byen iført tanktop.
Han havde været sammen med din eks.
Dørmændene heppede.

Jeg ved godt, jeg ikke vinder nogen pædagogiske Nobelpriser, men jeg synes bare, du skulle have klasket ham.

Faktisk er det lidt gay, at du ikke gjorde.
Næste gang er det dig, der bliver tvunget til at sutte.


---
If you´re going through hell - KEEP GOING! Winston Churchill
2/2-2011, 18:13

Per UchidaAntal indlæg: 2147
Online 22d 6t 59m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #477386
DL skrev:
Han var udlænding.
Han var i byen iført tanktop.
Han havde været sammen med din eks.
Dørmændene heppede.

Jeg ved godt, jeg ikke vinder nogen pædagogiske Nobelpriser, men jeg synes bare, du skulle have klasket ham.

Faktisk er det lidt gay, at du ikke gjorde.
Næste gang er det dig, der bliver tvunget til at sutte.


Alternativt scenarie:

Han var i byen og var beruset
Hans eks. kæreste bandt ham en historie på ærmet.
Han bankede en fyr iført en tanktop.
Han sidder nu og afsoner en dom.
Og her har han lært at sutte.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
2/2-2011, 21:31

HørnellAntal indlæg: 4579
Online 9d 15t 0m
Ballerup
Rumblesports/CS...
www.movementdo...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Default ID #477401
Ok, han har handlet ugennemtænkt, men at anklage ham for at være en af den slags der gør nattelivet utåleligt er nok i overkanten.
Hvad han ville have ud af at tale med den formodede sexforbryder ved jeg ikke, og hvad ekskæresten havde tænkt skulle komme ud af det er også lidt sort. Hvis ekskæresten er sikker i sin sag, så skal politiet ind i sagen, ellers er der ikke mere at gøre.
Nikolaj bringer sig i en truet situation gennem hans ugennemtænkte handling, og det er da klart at manden i tanktoppen vil en konfrontation, ellers havde han ikke stilel sig pande mod pande, råbt og pustet røg i hoved på ham, så Nikolaj reagerer under pres. Heldigt det ikke blev anmeldt og at manden i tanktoppen og hans ven ikke rev ham rundt.


---
Som i resten af livet er MMA udgaven også her meget bedre -ADS-Newbie
2/2-2011, 22:46Antal indlæg: 4806
Online 31d 7t 40m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Becks ID #477407
Aaaarh default, hvis man beskyldes for at tvinge børn til sex, mon ikke de fleste så bliver lidt "konfronterende"?
3/2-2011, 2:55

Nymann

Antal indlæg: 17
Online 0d 1t 22m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nymann87 ID #477419
Måske er dt bare mig, men i mine øjne har nikolaj afværget et overhængende og potentielt farligt angreb fra 2 personer.. Immervæk falder det vist ind under loven om selvforsvar ? Mener en af paratrafferne siger du må forsvarer dig mod en overhængende og umiddelbar trussel? At han så selv fremprovokere situationen er så en anden ting .. Imo dumt overhovedet at gå til en stiv perle i tanktop i januar .. Self tror han han er noget


---
I am the punishment of God. If You had not committed great sins, God would not have sent a punishment like me upon you
3/2-2011, 7:12

Antal indlæg: 52
Online 4d 7t 13m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Maschkow ID #477421
Det går godt hva Nymann87

"men i mine øjne har nikolaj afværget et overhængende og potentielt farligt angreb fra 2 personer.."

"At han så selv fremprovokere situationen er så en anden ting .."

Er det en anden ting? Dvs. man kan bare rejse sig i retten, og lige pointere at de to ting altså ikke hænger sammen, så skylden er ikke hans?

Se, nu er vi ude i noget ROFLMAO
3/2-2011, 7:29

Nymann

Antal indlæg: 17
Online 0d 1t 22m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nymann87 ID #477422
Måske jeg formulerede mig forkert .. Kører på 20 time så er halv træt Burde nok ha skrevet "om han så selv starter" situationen ved at gå hen og ville snakke med ham .. Hvordan han snakkede til ham ved vi jo intet om , han kan jo ha sagt det på tusinde måder .. Det jeg vil frem til er bare , at situationen han nævner lyder i mine øre til at høre under det jeg nævner . Hvordan han har snakket til perlen har jo sikkert gjort udslaget , men det ved vi jo ikk så det kan vi ikk rigtig forholde os til , kan vi ?


---
I am the punishment of God. If You had not committed great sins, God would not have sent a punishment like me upon you
3/2-2011, 7:46

UkompliceretAntal indlæg: 528
Online 0d 23t 7m
mrpositive.com


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


HR. P ID #477423
Maschkow skrev:

Er det en anden ting? Dvs. man kan bare rejse sig i retten, og lige pointere at de to ting altså ikke hænger sammen, så skylden er ikke hans?


Du må forstå at når man står i tanktop i januar kulden, så er der noget der ikke hænger sammen.

Den kobling du mangler at foretage er at han var på roids og derfor havde forhøjet indre kropsvarme og tydeligt behov for at flashe guns.

Nikolaj gjorde det rigtige, han er det rigtige offer.

Roid rage strikes again :-s


---
Husk JA-hatten!
3/2-2011, 8:57

HørnellAntal indlæg: 4579
Online 9d 15t 0m
Ballerup
Rumblesports/CS...
www.movementdo...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Default ID #477427
Becks: Jeg er helt ening i at det er dumt det Nikolaj har foretaget sig. Jeg forstår godt at Manden i tanktoppen bliver sur, men han bliver ikke bare konfronterende, han vil slås, og Nikolaj handler udfra at han har sat sig selv i en meget dum situation. Så i situationen hvor manden står og har pande mod pande, råber og puster røg i hovedet på Nikolaj forstår jeg at han føler sig truet.
Nikolaj skulle ikke have sat sig i den situation!


---
Som i resten af livet er MMA udgaven også her meget bedre -ADS-Newbie
3/2-2011, 9:08Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #477428
Dumt at sætte sig i den situation ja, medmindre man er 100% sikker, evt. kunne hun konfrontere ham først, og hvis han så indrømmer det, så skal han bare ødelægges. Enten der, eller et sted uden vidner.

Men bortset fra det, så er det også standard reaktion i vores træning, er der en der kommer ind på skalleafstand, så skub ham væk, kommer han så igen, så slår man.
3/2-2011, 9:38Antal indlæg: 4806
Online 31d 7t 40m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Becks ID #477430
Deafault, enig.
Spørgsmålet er vel, hvad forventede Nikolaj, at turen udenfor skulle føre til?
Hej!
Hej...
Du har begået seksuelt overgreb mod et barn - yes??
WTF?!!!?
Jo jo, hun har lige fortalt mig om det.
WTF igen!!!?
(fortsæt selv åndssvag samtale)

Det er usædvanlig dårlig dømmekraft fra Nikolaj, da han kunne gribe dette an på mange andre måder, men bevidst vælger "at ordne det selv".
Dumt, dumt og tankeløst på samme tid.
3/2-2011, 10:17

tommyAntal indlæg: 1542
Online 48d 7t 30m
Næstved
Samuel Kwok Mar...
www.kwokwingch...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


tommyschwartz ID #477435
lad os nu et øjeblik gå ud fra at hun ikke er en dum blondine der elsker at få drengene til at tæve hinanden, men at hun rent faktisk er en pæn pige der har haft en traumatisk oplevelse tidligere i sit liv, og pludselig bliver konfronteret med sin overfaldsmand, og fortæller sin gode ven om det.

så er der kun en løsning.....

Freeze +1


---
Bestrong - be natural
3/2-2011, 10:24

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #477437
TOMMYSCHWARTZ skrev:
så er der kun en løsning


Øhhh ... nej.

Der er een løsning, som vi nok alle kunne have lyst til at gennemføre, og som nogle så også ville føre ud i livet.
Lad os kalde denne løsning for "løsning dum".

Og så er der løsningen hvor man hjælper pigen, fremfor at lege alfahan, og risikere selv at blive straffet.
Lad os kalde denne løsning for "løsning klog".---
Hofte, hofte, hofte !
3/2-2011, 12:26

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477440
Nymann måske du skulle kigge en ekstra gang på nødværgereglerne. Nikolaj skubber til ham først. Nikolaj slår ham først. hvorfor? fordi fyren var konfronterende og pustede røg i hovedet af ham. Du når sgu ikke langt med at påberåbe dig nødværge i den situation. At nikolaj skaber situationen har som du også siger ikke direkte noget at gøre med nødværgehandlingen, men det vil helt sikkert spille ind i bedømmelsen.
3/2-2011, 13:20Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #477444
Bongtud, glem nu alt om nødværgeregler, og tænk på hvordan du kommer hjem uden en brækket næse eller en dom.

Kommer fyren så tæt på at han kan give dig en skalle, må du få ham væk. Skub til ham er ulovligt, men skub til ham mens du råber(for at få alles opmærksomhed), FAT DET NU, JEG GIDER IKKE SLÅS, er måske ikke lovligt, men bliver lovligt. Kommer han tilbage, tror alle at han vil slås, og hvad du gør derefter, vil opfattes som nødværge.

Tadaaaa
3/2-2011, 13:31

HørnellAntal indlæg: 4579
Online 9d 15t 0m
Ballerup
Rumblesports/CS...
www.movementdo...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Default ID #477445
Man kunne også sige at han ganske tydeligt viser at han vil en slåskamp når han kommer tilbage efter skubbet...


---
Som i resten af livet er MMA udgaven også her meget bedre -ADS-Newbie
3/2-2011, 14:02Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #477446
Det er det der er hele finten, for det vil alle tilskuere vidne på
3/2-2011, 15:08

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477456
jeg kan sagtens følge din logik Freeze, jeg kommenterede bare på Nymanns udsagn om at det helt klart var omfattet af nødværge. Det er det ikke. Men man kan jo, som du også siger, rette situationen til så eventuelle vidneudsagn kan tale til ens fordel. Det er vi ganske enige om. Men det er jo en tænkt situation. I denne situation vil vidner kunne fortælle at Nikolaj og den anden gut står i en diskussion, nikolaj skubber til ham da han blæser røg i hovedet på ham, nikolaj tager fat i ham og slår ham = voldsdom.


3/2-2011, 16:12

Nymann

Antal indlæg: 17
Online 0d 1t 22m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nymann87 ID #477459
Bongtud : Jeg vil godt ha du lige qouter der hvor jeg siger det helt klart er under nødværgeloven, for det syns jeg ik jeg gør.. Siger at det i mine øjne/øre lyder til at høre inde under det, syns der er en klar forskel på det og så at sige at det helt klart høre under den paragraf


---
I am the punishment of God. If You had not committed great sins, God would not have sent a punishment like me upon you
3/2-2011, 17:15Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #477462
Bongtud, nu har jeg været i situationer som denne masser af gange som dørmand, og tro mig, folk kigger først når der sker noget voldsomt, og det ser folk måske ikke engang, føst det der sker derefter.
Så at du står og diskuterer med en gut, og han blæser røg i hovedet på dig, ser kun en brøkdel af "vidnerne". Det er først når du råber og skubber ham væk, at I tiltrækker jer folks opmærksomhed... så de hører at du råber, men ser måske ikke engang skubbet, men ser nok først at han er på vej frem og du "forsvarer" dig.
3/2-2011, 17:50

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477467
igen vil jeg erklærer mig enig med dig freeze. Men det er lidt at gamble hvis man risikerer en voldsdom baseret på om vidnerne så at han blæste røg i hovedet på en og man derfor skubbede ham væk. En ting er hvordan det kan tolkes og blive udlagt i en straffesag en helt anden ting er at dette slet ikke var nødværge.
3/2-2011, 18:39

SteffenAntal indlæg: 244
Online 1d 9t 4m
Kbh.


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


El Gringo ID #477472
BRUGER skrev:
Bongtud : Jeg vil godt ha du lige qouter der hvor jeg siger det helt klart er under nødværgeloven, for det syns jeg ik jeg gør.. Siger at det i mine øjne/øre lyder til at høre inde under det, syns der er en klar forskel på det og så at sige at det helt klart høre under den paragraf


Bortset fra, ...

at det da er til at få ondt i hovedet af, at folk (der vel at mærke har denne bestemmelse som praktisk talt ENESTE relevant lovstof) ikke kan fatte, at det er STRAFFELOVEN (§13), vi taler om, og at der INGEN NØDVÆRGELOV FINDES...

så er jeg enig med dig i, at situationen muligvis godt vil kunne bedømmes som nødværge (og da referencen nu er allemandsviden, kunne man jo passende læse bestemmelsen, inden man udtaler sig så skråsikkert for eller imod).

Og JO, det er faktisk irrelevant i den sammenhæng, at kvajet selv har spillet op til dans. Noget andet er så, at det vil kunne få betydning i formildende retning ved strafudmålingen, når vores røgblæsende ven bliver dømt for vold.

Alt godt.


---
The best argument against democracy is 5 minutes of conversation with the average voter
3/2-2011, 19:22

Master Pimp An...Antal indlæg: 7616
Online 54d 23t 38m
århus
gallys.pornsta...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


kærgaard ID #477474
Fuck det er go gas!!

Næste gang du ser en rocker, så spørg om det ikke er gay at ha så langt hår og gå i lædervest - Altså du jo bare nysgerrig!?

Ellers så find en rygerklub - det er bare at gå ind i en tilfældig kælderlejlighed i indre kbh - og spørg om de ikke føler sig som nogle tabere med al det hass de ryger!

Skriv gerne om dine erfaringer her inde

Go vind!---
Det tager typisk 3-4 timer, hvor man er på hele tiden og står i alle mulige akavede stillinger med 2kg i hænderne. - P.diddy // Rigtige mænd går med håndtaske!! - Steffen Kjeldsen
3/2-2011, 19:26

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477475
Gringo jeg har læst bestemmelsen i og med at det er pensum på mit studie. Og jeg mener stadig ikke det kan betragtes som nødværge.
3/2-2011, 20:22

SteffenAntal indlæg: 244
Online 1d 9t 4m
Kbh.


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


El Gringo ID #477478
BRUGER skrev:
Gringo jeg har læst bestemmelsen i og med at det er pensum på mit studie. Og jeg mener stadig ikke det kan betragtes som nødværge.


Jamen, så er det jo intet problem for dig at henvise korrekt og at uddybe, hvorfor du har den opfattelse. Du må gerne inddrage relevant retspraksis, hvor relevant.

Jeg imødeser dit begrundede svar.


---
The best argument against democracy is 5 minutes of conversation with the average voter
3/2-2011, 20:25Antal indlæg: 46
Online 0d 9t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


strongkarate ID #477479
Synes vi mangler at få belyst om ham tanktoppen havde været en god underviser!!!
3/2-2011, 21:23

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477483
Jeg baserer min opfattelse på følgende:
straffelovens § 13 er delt op i tre

stk. 1 giver straffrihed for ulovlige handlinger begået i nødværge, hvis de er
- forsvarlige
- nødvendige for at afværge et uretmæssigt angreb der er enten påbegyndt eller overhængende.

stk. 2 giver straffrihed for handlinger der går ud over det forsvarlige og nødvendige i stk. 1, hvis visse betingelser er opfyldt.

stk. 3 giver hjemmel til sådanne handlinger hvis de sker for at få et lovligt påbud adlydt eller iværksætte en lovlig pågribelse el. lign.

Vi er sikkert ganske enige om, at det er stk. 1 vi skal have fat i her.
Der kan ikke være tale om et påbegyndt angreb fra tanktop-fyren (lad os kalde ham T). T angriber ikke nikolaj, men spørger om han skal smadre ham og puster røg i hovedet på ham. Dette er jo i sig selv ikke et angreb, så spørgsmålet er om nikolaj forsvarer sig mod et overhængende angreb. Jeg kan godt forstå hvorfor du ser det som et overhængende angreb der berettiger nødværge, men jeg er uenig. Jeg hæfter mig ved at nikolaj selv skaber situationen (vi er enige om at det på sin vis kan være irrelevant, men jeg mener nu at det kan hjælpe med at fastslå hvem der er angriber i dette scenarie), og også siger til
T at han ikke er bange for ham osv. Jeg mener at Nikolaj og T er lige gode om det og anser det derfor som et slagsmål som de begge to har indladt sig på, hvor nikolaj slår først.
Jeg er for så vidt enig med dig i at T's opførsel kunne tolkes som trusler mod nikolaj, men det kunne lige så vel tolkes som en rimelig reaktion på en alvorlig anklage, og det er slet ikke sikkert at T rent faktisk ville øve vold mod Nikolaj. Jeg vil også gerne henvise til en note i karnov omkring nødværge som siger "En trussel kan ikke i alm. anses som et påbegyndt angreb".

Jeg vil dog gerne medgive at det kan være relevant at bedømme det som slagsmål efter straffelovens § 247 som jo er en mildere paragraf end vold efter § 244.

Desuden mener jeg det ville være en meget ubehagelig retstilstand hvis man kunne påberåbe sig nødværge og slå folk blot fordi de står tæt på dig og puster røg i hovedet på dig.
Under andre omstændigheder vil jeg godt mene der kunne være tale om nødværge hvis man forsvarer sig mod en der tydeligvis vil tæve en, men jeg mener altså ikke dette er tilfældet her, jf. ovenfor.

Du skal være meget velkommen til at være uenig men jeg mener efter bedste overbevisning ikke der er tale om nødværge her.
3/2-2011, 21:24Antal indlæg: 25
Online 0d 0t 34m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Ment ID #477484
Hey Steffen,

Har du egentlig fået Forbrydelserne nu her?? Husk vi stadig har en øl til god med SKAT & Co
3/2-2011, 21:38Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #477486
Bongtud, i mine øjne griber du det her helt forkert an, det har ikke en skid med paragraffer at gøre. Det har noget med retspraksis at gøre, og der er der ganske få ting der spiller ind.

Vidner og skader.

Medmindre du er så fjollet at møde op på en persons bopæl, vil det være et spørgsmål om hans ord imod dit, og da I begge har en god historie, vil de to sikkert udligne hinanden, medmindre der er skader der kan underbygge den enes historie.

Det andet er vidner. Hvis man ikke kan tro på den enes historie frem for den andens, så må man vende sig mod dem der har set hændelsesforløbet, og hvis du kan spille situationen til din fordel, og evt. få et par ekstra venner til at underbygge din historie, vil du altid vinde.

Der er flere der ser det som en fordækt måde at bruge systemet på, men jeg synes det er dobbeltmoralsk, for hvad gør vi hvis vi har lavet noget lort og står til en dom? Så får vi en advokat der forhåbentlig kan sørge for at vi slipper billigere. Han spiller på nøjagtig samme måde? Udnytter systemet, reglerne og vidnerne til vores fordel, og det har vi da ikke noegt imod.

Næ, lad være med at følge reglerne, lær at spille spillet, for det er ikke på papiret det bliver afgjort hvem der har ret, det er i retten.
3/2-2011, 23:51

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477497
Freeze jeg tror du misforstår mig lidt. Jeg synes man blir nødt til at skelne mellem hvordan det i praksis bedømmes i retten og hvordan det passer ind i loven. For selvom det kan synes uhensigtsmæssigt kan der være en stor forskel. Det jeg kommenterede handlede om hvorvidt det kunne betegnes som vold eller nødværge i henhold til gældende lovgivning. Så når jeg siger at jeg ikke anser det for selvforsvar/nødværge er det en teoretisk betragtning. Selv vold uden noget som helst tegn på angreb fra modparten kan under tiden blive fremstillet som nødværge hvis man har vidnerne og omstændighederne på sin side og klar nødværge kan under tiden blive bedømt som uprovokeret vold. Jeg vil medgive at situationen i retten kan fremstilles som nødværge, især hvis man har nogle vidner der har fået det indtryk. Men det er ikke ensbetydende med at det rent faktisk er nødværge. Vores retssystem er ikke perfekt og som du selv siger så er der forskel på praksis og teori.
4/2-2011, 8:56Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #477511
Hvad kan man så bruge teori til?

Andet end at have en formålsløs diskussion
4/2-2011, 13:45

SteffenAntal indlæg: 244
Online 1d 9t 4m
Kbh.


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


El Gringo ID #477538
BRUGER skrev:
Jeg baserer min opfattelse på følgende:
straffelovens § 13 er delt op i tre

stk. 1 giver straffrihed for ulovlige handlinger begået i nødværge, hvis de er
- forsvarlige
- nødvendige for at afværge et uretmæssigt angreb der er enten påbegyndt eller overhængende.

stk. 2 giver straffrihed for handlinger der går ud over det forsvarlige og nødvendige i stk. 1, hvis visse betingelser er opfyldt.

stk. 3 giver hjemmel til sådanne handlinger hvis de sker for at få et lovligt påbud adlydt eller iværksætte en lovlig pågribelse el. lign.

Vi er sikkert ganske enige om, at det er stk. 1 vi skal have fat i her.
Der kan ikke være tale om et påbegyndt angreb fra tanktop-fyren (lad os kalde ham T). T angriber ikke nikolaj, men spørger om han skal smadre ham og puster røg i hovedet på ham. Dette er jo i sig selv ikke et angreb, så spørgsmålet er om nikolaj forsvarer sig mod et overhængende angreb. Jeg kan godt forstå hvorfor du ser det som et overhængende angreb der berettiger nødværge, men jeg er uenig. Jeg hæfter mig ved at nikolaj selv skaber situationen (vi er enige om at det på sin vis kan være irrelevant, men jeg mener nu at det kan hjælpe med at fastslå hvem der er angriber i dette scenarie), og også siger til
T at han ikke er bange for ham osv. Jeg mener at Nikolaj og T er lige gode om det og anser det derfor som et slagsmål som de begge to har indladt sig på, hvor nikolaj slår først.
Jeg er for så vidt enig med dig i at T's opførsel kunne tolkes som trusler mod nikolaj, men det kunne lige så vel tolkes som en rimelig reaktion på en alvorlig anklage, og det er slet ikke sikkert at T rent faktisk ville øve vold mod Nikolaj. Jeg vil også gerne henvise til en note i karnov omkring nødværge som siger "En trussel kan ikke i alm. anses som et påbegyndt angreb".

Jeg vil dog gerne medgive at det kan være relevant at bedømme det som slagsmål efter straffelovens § 247 som jo er en mildere paragraf end vold efter § 244.

Desuden mener jeg det ville være en meget ubehagelig retstilstand hvis man kunne påberåbe sig nødværge og slå folk blot fordi de står tæt på dig og puster røg i hovedet på dig.
Under andre omstændigheder vil jeg godt mene der kunne være tale om nødværge hvis man forsvarer sig mod en der tydeligvis vil tæve en, men jeg mener altså ikke dette er tilfældet her, jf. ovenfor.

Du skal være meget velkommen til at være uenig men jeg mener efter bedste overbevisning ikke der er tale om nødværge her.


Glimrende! Godt og lødigt svar, så har vi da et kvalificeret grundlag at diskutere ud fra.

Jeg er i det store og hele enig i den udlægning af jus: hvis § 13 skulle finde anvendelse i denne situation, skulle det være under henvisning til, at der var tale om et "overhængende angreb".

Jeg er også enig i, at en en trussel ikke i sig selv er tilstrækkeligt til at anse angrebet for overhængende. Blot tror jeg, vi hver især vægter de forskellige elementer i det faktiske forløb lidt forskelligt, hvilket også er helt i orden. Min pointe var sådan set ikke, at det helt sikkert var nødværge, ej heller, at det helt sikkert ikke var.

Pointen var, at det - ud fra det beskrevne forløb - ikke er oplagt, hvor den vil lande, og at man derfor ikke bør være så skråsikker i sin konklusion (medmindre, naturligvis, man tilfældigvis skulle have nebengeschäft som dommer i byretten).

Hvis man endelig vil være skråsikker, skal der i hvert fald nok lidt bedre argumenter på bordet end "det synes jeg" eller "det synes jeg ikke".


---
The best argument against democracy is 5 minutes of conversation with the average voter
4/2-2011, 14:29

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477543
Freeze at teorien ikke stemmer 100% overens med praksis er ikke så underligt. Teorien er udgangspunkt for praksis og bliver endda også rettet til at praksis, men ting kan betragtes forskelligt i henholdsvis praksis og teori. Lad mig give et eksempel:

Jeg stikker dig i maven 2 gange med en kniv hvilket du dør af. Lad os forudsætte at jeg havde til hensigt at du skulle dø af det. Dermed har jeg gjort mig skyldig i drab, da jeg opfylder det forsæt der kræves. Men det er ikke ensbetydende med at jeg vil blive dømt for drab. I en straffesag vil der således skulle føres bevis for at det var min hensigt at slå dig ihjel, hvilket jeg selvfølgelig vil hævde at det ikke var. Dermed er det eneste mulige grundlag at bedømme mit forsæt ud fra, hvad man kan udlede af mine handlinger. Hvis jeg havde stukket dig 20 gange ville det være svært for mig at hævde at jeg ikke havde til hensigt at du skulle dø, men to knivstik giver ikke et lige så klart billede af det. Med mindre man vil kunne bevise at jeg havde forsæt til at du skulle dø, vil jeg så kun blive dømt for vold med døden som uagtsom følge, hvilket generelt kun bliver straffet halvt så hårdt.
Det betyder imidlertid ikke at bestemmelsen der kriminaliserer drab er overflødig, ej heller at teorien bag bestemmelsen er overflødig, men blot at der er nogle praktiske begrænsninger og udfordringer i brugen af den.
4/2-2011, 17:14Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #477547
Jeg forstår ikke, for i mine øjne bekræfter du blot mit indlæg. Det hele kommer ned til vidner og skader(beviser).

Det er fuldstændig ligegyldigt eks. at du ifølge loven ikke må *skubbe til nogen hvis der aldrig er nogen der er dømt for at skubbe.

Så derfor synes jeg det er tåbeligt når folk her på foraet begynder at tale §13 osv. istedet for at tale, under hvilke forudsætninger er folk dømt for §13 og hvilke vilkår gjorde at de gik fri?

*(nu er der nok nogen der er dømt for at skubbe, men følg med bare for eksemplets skyld.)
4/2-2011, 18:14

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #477561
Igen: en ting er hvordan det bliver fremlagt i retten, det er sådan set ikke den diskussion jeg tager. En anden ting er hvorvidt det rent faktisk er selvforsvar. Ja man skal have øje for begge dele, men det betyder ikke at den enkelte del er irrelevant. Når en siger det "det kunne være selvforsvar" og jeg siger "det kan ikke være selvforsvar" så er det en diskussion om hvordan det passer ind i gældende lovgivning. Hvordan det kan blive fremstillet i retten afhænger af vidner, advokat, anklager og mere eller mindre tilfældige omstændigheder. Det er også en fair diskussion og tage, men det besvarer ikke spørgsmålet: var det selvforsvar eller ej.
1/12-2016, 9:00Antal indlæg: 2
Online 0d 0t 8m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


KlunkeSlaskeren ID #515186
Syntes du er en savage BOI
2/12-2016, 11:36

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #515192
Mod sædvane er jeg næsten enig med Freeze.
Undtagelsen er, at jeg ville gå baglæns samtidig med at jeg skubbede og råbte.
Hvis man går hurtigt baglæns er det næsten flugt. Vil en person så følge efter for at slås, er der ingen tvivl om at man må forsvare sig.

Forspillet(opspillet) til situationen er til gengæld noget af det mest uintelligente som tænkes kan.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
2/12-2016, 11:40

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #515193
@ Freeze
Velkommen tilbage.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
2/12-2016, 18:27

morten agerfel

Antal indlæg: 251
Online 0d 12t 42m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #515196
OLDINGEN skal vist have pudset læsebrillen - Freeze's indlæg er fra 2011....


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
9/12-2016, 12:34

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #515229
@ MORTEN A
Ups!


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
12/12-2016, 19:14

L. JakobsenAntal indlæg: 282
Online 0d 20t 4m
Hamburg


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Lino ID #515250
Det er virkelig laenge siden, at jeg har hoert noget saa dumt; foerst provokere til et slagsmaa, selv vaere den der foerst gaar til haandgribeligheder og saa spoerge om man kan paaberaabe sig noedvaerge!!!
At gaa op til en fremmed person og beskylde ham for sexuelt misbrug af et barn ...!!!
Ogsaa paa grundlag af en udtalelse fra ex'en - helt fint.
Aldrig hoert om daarlige vidner, som identificerer den forkerte?
Aldrig hoert om piger, der vil fortaelle hvadsomhelst for at manipulere folk ind i et slagsmaal?
Jeg har tit oplevet forsoeg paa det.
13/12-2016, 21:26

Jus KalbasAntal indlæg: 81
Online 0d 9t 21m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Fudoshin ID #515254


bruger skrev:

Senere på aftenen kommer min tidligere ekskæreste som jeg var sammen med for flere år siden og siger hun skal snakke med mig. Vi går udenfor, og hun fortæller mig at den her gut som tvang hende til at sutte hans ... da hun var lille står derinde. Jeg spørger om hun er sikker, og det viser sig så at være ham her gutten jeg snakkede med tidligere.


Naivt at stole på pige sådan generelt set. Hvad med bevisførelse inden selvtægt?

Hvis pgl. historie er sandt så skulle det anmeldes!!!

Du skal dømmes for selvtægt, som jeg iøvrigt også selv skal når jeg f.eks. smider en bruger af klubhuset ud og nedad bagtrappen.


---
“Preoccupied with a single leaf you wont see the tree.”
14/12-2016, 13:28

L. JakobsenAntal indlæg: 282
Online 0d 20t 4m
Hamburg


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Lino ID #515256
... nemlig ...

Jeg kan ogsaa garantere, at jeg i min tid som doermand har hoert alle mulige loegnehistorier fra piger, ville pudse doermaendene paa en eller anden fyr de var sure paa.
22/12-2016, 20:53

Nikolaj Mosega...

Antal indlæg: 117
Online 0d 21t 21m
Ullerslev
facebook.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Nikolajchristensen ID #515276
Ha ha ha... Det er godt nok længe siden dette opslag.

Jeg har i de efterfølgende år hvad der er mit ansvar, og hvad der ikke var.---
Det er først når det er hårdt, at du flytter din grænse.
22/12-2016, 20:54

Nikolaj Mosega...

Antal indlæg: 117
Online 0d 21t 21m
Ullerslev
facebook.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Nikolajchristensen ID #515277
Starter godt ud: Hvad der er mit ansvar, og hvad der ikke er * .

Meningsløst er spørge ind til sådanne ting, men tilbage i tiden troede jeg, at jeg skulle være en lille helt der skulle hjælpe alle andre mennesker og redde hele verden.

Fandme godt jeg er blevet klogere!

God jul til allesammen.


---
Det er først når det er hårdt, at du flytter din grænse.

MMAshop.dk

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk