Brugernavn: Kodeord:
"kampsport" i psykiatrien // Martialarts.dk
"kampsport" i psykiatrien
The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter
Denne tråd er vist 2610 gange og besvaret 0 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
19/2-2011, 23:01

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


jp.dk skrev:
Psykiatrisk Hospital i Risskov har taget nye metoder i brug for at beskytte stedets ansatte mod voldelige overfald fra patienterne.

I april sidste år fik samtlige kvindelige ansatte på afdeling R3 tilbud om at modtage træning i kampsportsgrenen Dai Ki Haku, der i 1983 blev opfundet og siden videreudviklet af danskeren Kurt Ørum.

Fokus har ligget på selvforsvar og konflikthåndtering med stor succes til følge. 15 ansatte valgte at tage imod tilbuddet, og det har betydet nye tider på afdelingen, hvor patienter dømt for bl.a. mord holder til.

Træningen betyder, at brugen af magtanvendelse i stigende grad er erstattet af selvsikre kvinder, der ikke frygter patienterne og vælger dialog som løsning i stedet for at stikke halen mellem benene. Og det glæder afdelingssygeplejerske Bent Bonnet, der har stablet det særlige kursus på benene.

Ansatte får selvtillid
»Efter at have modtaget træning i Dai Ki Haku er målet, at kvinderne skal kunne parere et slag, hvis sådan en situation skulle opstå. At vide, at man har de redskaber, betyder, at man får selvtilliden til at blive stående, hvis en konflikt er ved at opstå,« siger han.

Tidligere var de kvindelige ansatte hurtige til at gemme sig bag en mand, hvis der var optræk til problemer, men efter et års kampsportstræning er de tider nu historie på afdelingen, hvor man oplever kvinderne i forreste række, når der opstår problemer.

»Jeg er af den holdning, at kvinder er bedre til at løse konflikter end mænd. Derfor har træningen også været medvirkende til, at vi nu i højere grad kan tale en person til ro i stedet for at lægge vedkommende i bælte,« siger Bent Bonnet.

En ny attitude
Træningen i kampsport er blevet tilrettelagt efter den enkelte medarbejder, så alle har fået det optimale ud af deres forcer.

»Efter træningen får personalet det bedre med sig selv og udstråler en helt anden attitude, når de tager de nye redskaber med sig på arbejde. Et af vores mål har været at give de ansatte et bedre overblik og lære dem at læse modparten, så der kan tages hånd om en situation, før den opstår,« siger Kurt Ørum.Glædeligt; dog er der åbenbart stadig nogen der ikke kender forskel på selvforsvar og "kampsport".
Ud fra artiklen at dømme har man valgt at placere fokus det rigtige sted i stedet for at bilde de kvindelige ansatte ind at de ene og alene kan overmande en voldelig patient fordi de har lært et par tricks.

Super letvægts BJJ gi

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk