Brugernavn: Kodeord:
Du er klar til gadekamp, men kan du klare dig i retten. // Martialarts.dk
Du er klar til gadekamp, men kan du klare dig i retten.
MMAshop.dk
Denne tråd er vist 2201 gange og besvaret 8 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
20/3-2011, 17:21

Kamstrup

Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 18m
Nykøbing F
Bujinkan Oni Do...
www.bujinkan-ny...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)Der er mange myter om selvforsvar og hvad man kan og må .

Hvem har ikke hørt bemærkninger som :" hvor-for gider du træne sådan noget, du må jo ikke bruge det......

Eller hvem har ikke hørt noget i den anden ende af skalaen : hellere dømmes af 12 end bæres af 6.

Ved DU , hvad du må , hvis du skal forsvare dig . Eller andre.

Vil du vide mere ?

Måske ville et seminar i streetfight med tilknyttet lovgrundlag være en ide.

Kontakt mig på mail:erlandkamstrup@hotmail.com

---
Kend din ret. Gør din pligt.
20/3-2011, 20:15

Martin

Antal indlæg: 67
Online 0d 3t 13m
Kbh for en stun...
ingen


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Andersen ID #480870
Hvad kan du tilbyde?


---
E=MC^2
20/3-2011, 21:04

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #480876
Det ville måske hjælpe på dit tilbud, hvis du fortalte hvad der gør dig kvalificeret til at undervise i lovgrundlaget for nødværge. Ikke at jeg tvivler på dig, men det ville da være relevant information.
20/3-2011, 21:16

Gustav JensenAntal indlæg: 426
Online 3d 6t 23m
Skælskør
Wing Tsun Slage...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


JensenGustav ID #480877
Hvis du bliver overfaldet på gaden, og du giver din modstander tæsk. Så tvivler jeg altså stærkt på at modstanderen vil anmelde dig, desuden handler bare om at komme væk efter at man har vundet!


---
Sometimes, when I&#39;m bored i cover myself in vaseline and slide across&#65279; the floor pretending I&#39;m a slug.
20/3-2011, 21:20

Jus KalbasAntal indlæg: 81
Online 0d 9t 21m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Fudoshin ID #480878
Ja Erland burde præsenterer sigselv..

Jeg synes det er en god idé, at folk som har et solidt kendskab til nødværgeret er villige til at oplyse omkring hvad man må og hvad man ikke må/bør træne i forhold til forskellige situationer. Personligt ville jeg finde det interresant, hvis der kunne laves et oplæg til seminaret hvor der henvises til konkrete sager, både hvor en udøver er frikendt, men også hvor der er blevet dømt og en begrundelse herfor.


---
“Preoccupied with a single leaf you wont see the tree.”
20/3-2011, 21:35

Gustav JensenAntal indlæg: 426
Online 3d 6t 23m
Skælskør
Wing Tsun Slage...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


JensenGustav ID #480880
Erland tror du kunne poste et indlæg med reglerne her i debatten?


---
Sometimes, when I&#39;m bored i cover myself in vaseline and slide across&#65279; the floor pretending I&#39;m a slug.
20/3-2011, 21:47

mortenAntal indlæg: 1121
Online 2d 19t 26m
thisted selvfor...
???????????


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bongtud ID #480882
Nu skal det jo også lige siges at der ikke er et sæt absolutte regler omkring hvad man må og hvad man ikke må. Det er altid en konkret vurdering der afgør om et forsvar opfylder kriterierne til at være lovligt nødværge, i og med at udgangspunktet er den angrebnes subjektive opfattelse af situationen. Når det så er sagt, så synes jeg det er meget relevant at kombinere det juridiske med selvforsvar, men man skal blot have for øje at de juridiske vurderinger ikke altid harmonerer med det det realistiske. Man kan dog ikke uden videre smide et indlæg af sted med et dækkende sæt regler for nødværge. Vil man have en regel, så slå op i straffeloven og kig på § 13. De færreste bliver dog klogere af en enkelt regels ordlyd, og så må man enten gå i gang med den supplerende læsning, eller høre det fra en der har forstand på det. Hvis det er hvad Erland tilbyder så synes jeg det er en god ide, men det forudsætter altså at han er kvalificeret til det og ikke er en selvudnævnt jura-ekspert. Derfor synes jeg stadig Erland burde præsentere sig lidt nærmere.
21/3-2011, 0:31

rhassanAntal indlæg: 166
Online 1d 5t 19m
kalundborg (KLP...
MIKENTA


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Rhassan M ID #480888
Hvad er nødværge!!?? Nødværge er vis man følger sig truet! er vi enigè? Vi er alle forskellige og opfatter tingene vidt forskelligt. Nogen ville følge sig truet mere end andre ud fra forskellige hændelser. Nogen har mere selvtillid i deres selvforsvar end andre, hvor måske en med en mindre selvforsvars selvtillid vil føle sig langt mere truet end en anden vil gøre og det kan gøre ar vedkommende handler i nødværge langt tidligere en en anden ville have gjort! Det er svært og bare sig ja det var der ikke nødvendigt og have handlet som man nu gjorde eller måske var det!!! Hvem ved når det ikke er en selv der står i den.

Jeg arb med anbragte børn/unge Havde en epsisode med en stor knægt på ca 95 kg.Som den klikkede for. Han angreb mig med brød kniv, hvor jeg får fat i bladet og holder den med højre hånd. Samtidig er jeg ved at koge olie til pommes så jeg kan give ungerne mad på arb. Han ser den kogende olie og griber ud efter stegepanden. Samtidig med han vil have kniven i siden på mig. Jeg fortrækker kniv i siden end kogende olie. Knægten har langt større række vidte end jeg har da det han har længere arme. jeg fokusere på stege panden og har fat i håndledet på hans højre arm han holder den i. Samtidig med jeg holder på bladet af en brød kniv.

( Jeg har fat i begge enden af ham altså arme). ved hånledet og kniven, jeg kunne have givet ham det vildesete knæ i nosserne! nikket ham en skalle sluppet han arm og smasket ham med albuer! Men jeg valgte ikke og skade drengen! I det jeg ikke fulgte mig i nød endnu ,så jeg har lov at skade ham da det ikke er min hensigt! Nogen ville have handlet for længst! nogen kunne ikke forstå hvorfor jeg ikke bare slog ham i gulvet! for det ville være i orden! ja for dem da de mener at det helt sikkert var nødværge at handle såden ved denne episode.

Mine kollegaer var ikke lige tilstede under hændelsen og de andre unger løber skræmt efter de andre voksne i mellemtiden får jeg stegepanden ud af hånden på ham. Olien kommer lidt omkring og jeg får noget af det på kroppen, nu er der kun kniven tilbage, jeg får nu fred til at arb med kniven og får den ud af hånden på ham, efterfulgt får jeg ham ud af døren i det grønne hvor han kan gå amok der. Han er stadig hidsig!! Til slut falder han til ro. Hvor jeg går en tur med ham han ryger en smøg taler episoden igennem og alt er ved sit gamle!!

Mener nødværge er svært at definere. Som sagt vi er alle forskellige og gør ting på anden vis.


---
You will never be good enough. If you thik that you can´t learn anymore!
21/3-2011, 0:59

Luca Noro

Antal indlæg: 731
Online 2d 4t 8m
hørsholm
managym bk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


luca-main ID #480889
Rhassan, du tænker vel på nødværge som noget juridisk uafhængigt, altså selvforsvar i ordets egentlige forstand, eller tolker jeg dig forkert? Nødværge er jo også en juridisk term, og da man ikke kan gå ind og specifikt måle din oplevelse, er der nogle lidt stridere parametrer, som man går ind og undersøger. F.eks. er det svært at forklare, at man har slået en med et baseballbat, fordi han kiggede truende på en - også selvom man følte sig i livsfare. Nu mener jeg, at du nok havde retten på din side, hvis du havde slået fyren, men det ændrer ikke på, at situationsoplevelsen kun er en del af det der bestemmer, om det var nødværge. Men det er helt klart problematisk at faktisk vurdere om noget var nødværge, og jeg kan forestille mig en at der forekommer en del uretfærdige domme indenfor just dette område, både hvor voldsmænd går fri, og uskyldige fældes.


---
det skal løbes væk - master H

The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk