Brugernavn: Kodeord:
Styrketræning hjemme! // Martialarts.dk
Styrketræning hjemme!
MMAshop.dk
Denne tråd er vist 5618 gange og besvaret 28 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
28/6-2003, 0:35Antal indlæg: 15
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Hej, jeg håber i vil bruge en smule tid på en mindre erfaren person, der tvivler ang. styrketræning.

1) Jeg har længe gået og tvivlet på, om det kan betale sig at tage ud til styrkecentre (3000kr. årligt plus bus billetter for voksen frem og tilbage hver træning er prisen), når man ligeså godt kan træne hjemme, men tager jeg egentligt fejl el. afhænger det af HVORDAN jeg træner hjemme?

2) Armbøjninger, armbøjninger på enkelt arm, normal mavetræning og den der, hvor man hiver sig helt op og ned af eksempelvis en overlægger på et fodboldmål en del gange. Er det en fornuftig træning og tiden værd, dvs. har det nogen effekt på den form for styrke man bruger til sparring/rigtig kamp?
Eller skal man i stedet tage ud til træningcentre, hvis man vil have en betydelig effekt?

3) Hvis jeg forstår de tilgængelige artikler her på siden korrekt, så har tung vægttræning bedre effekt end let vægtstræning når man taler kampstyrke?

3-b) Men hvor tung skal det være? Til 1,4 eller 10 løft? Jeg har en lidt let vægt som jeg vel kan løfte 30-60 gange, så kan det vel ikke anbefales at bruge den?

4) Andre træningsmetoder i vil anbefale el. noget andet som måske kunne give svar på mine fortvivelser må meget gerne postes!

På forhånd rigtig mange tak!
28/6-2003, 0:46

Kim HovgaardAntal indlæg: 2290
Online 0d 0t 8m
Nørresundby
X-Gym
nordjyskkampsp...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Kim Hovgaard ID #43237
Jeg ville gerne give dig mit besyv med på dine enkle spørgsmål, men der er noget du mangler (muligvis også en del af grunden til at du ikke helt kan finde ud af hvad du skal): Hvorfor vil du styrketræne, hvad skal det bruges til, hvad vil du have ud af det? Hvis du kan svare på disse, vil det hjælpe os gevaldigt med gelejde dig på vej.
28/6-2003, 1:09Antal indlæg: 15
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Poul ID #43239
Jeg træner 3 gange ugentligt shootfighting og vil meget gerne træne min styrke sådan at jeg kan bruge den til shootfighting el. i virkelige sammenhæng, og er bange for at jeg gør det forkert.

Kroppen må da også gerne blive flottere af det, selvom styrken skal have første priotet. Så kommer mit næste spørgsmål. Er tungløft træning også effektivt hvis man går efter en flot krop?

Tak!
28/6-2003, 1:33

Kim HovgaardAntal indlæg: 2290
Online 0d 0t 8m
Nørresundby
X-Gym
nordjyskkampsp...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Kim Hovgaard ID #43241
Jeg har ikke en flot krop, så jeg er fristet til at sige nej men det er nok individuelt, hvilken effekt tung styrkeløft har på dig og dit udseende. Som svar på dit spørgsmål, ja tunge løft vil nok være det mest relevante til dig, men lad os få Nicolai Thygesen herind og give hans besyv med, og læs hans artikel. Udover det vil jeg sige, brug nogen tid på moderate løft, før du springer ud i tungt styrkeløft og varier også med moderate og evt. lettere løft ind imellem. Min krop er tydeligt mærket af, at jeg har kørt fortrinsvis tunge løft i længere perioder uden megen variation. Det er IKKE at eftertragte!
28/6-2003, 12:07

Nicolai ThygesAntal indlæg: 769
Online 1d 1t 33m
www.tommysbook...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Nicolai Thygesen ID #43259
Hejsa!

De spørgsmål du stiller er ikke helt så simple at svare på. Jeg er af den holdning, at al fornuftig træning er god træning. Men, det er så et spørgsmål om hvor målrettet den skal være.

Når vi snakker armbøjninger, mavebøjninger osv. så kan de fleste lave tilpas mange gentagelser til at det ikke har nogen nævneværdig effekt på max. styrke og eksplosionsevne. Øvelserne kan selvfølgelig progredieres så de bliver hårdere, men tit er mulighederne for progression alt for små.

Min personlige opfattelse er helt klart, at vægttræning er den optimale løsning. Grunden til dette skal findes neurofysiologisk. Ved tung træning tvinger du simpelthen dit nervesystem til at fungerer bedre. Du øger både evnen til at arbejde når dine muskelceller får ilt (udholdenhed) og når de ikke får ilt (få gentagelser). Ved øvelser med egen kropsvægt, så træner man næsten kun udholdenhed og evnen til at arbejde med ophobet mælkesyre i cellerne, og så har jeg det sådan, at så kan man lige så godt rulle en halv time i stedet for.

Der findes næsten to skoler, de ene hævder at træning med vægte er det eneste rigtige og den anden sværger til øveleser med egen kropsvægt. Hvilken som har ret, skal jeg ikke gøre mig til dommer over, men min personlige holdning er helt klart at vægte er det optimale.

Med hensyn til den gode krop Så er det jo individuelt, men det er vigtigt at huske at når man taler om træning og kroppen så er det aldrig enter eller, træner du efter noget bestemt, så træner du også en masse andre ting. Du kan sagtens kombinerer træning for øget styrke med lidt sommerbodybuilding. Men som Kim skrev, så start ud med nogle moderate løft på ca. 10 gentagelser for at få et godt fundament, inden du kaster dig over de helt tunge (1-5 gentagelser). Så kan du spare dig selv for en del skader.

Det var så mit indlæg, men jeg er ret sikre på at der andre som også har en mening om dette, og det kan være de har en helt anden mening end mig, men den enste som kan finde ud af hvad der er rigtigt er dig, så prøv dig frem stille og roligt.

Og til allersidst, prøv at snuse rundt i de forskellige sportsklubber, der findes man som har udemærket træningsudstyr stående som man kan bruge for forholdsvis få penge.


---
Shootfighting - Bart Vale/Otto Knudsen linage
28/6-2003, 15:38

Nicolaj Garde

Antal indlæg: 122
Online 0d 0t 0m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Nicolaj ID #43277
Læs evt. denne artikkel:

http://getbig.dk/vis_artikel.asp?id=336

Den er skrevet af en mester pumpe guru, fra getbig.dk!!!
28/6-2003, 17:10

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditat...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Ghostwalker ID #43284
Hey Poul

hmm som sagt er det jo lidt svært at svare på dit spørgsmål..men jeg vil komme med min mening.

det er rigtigt at det koster temmelig meget for at træne i et styrketræningscenter og transporten frem og tilbage er også ret træls.

jeg har altid selv trænet i styrketrænings center..men for engang sidste år droppede jeg det pga jeg ikke havde penge til både at træne kampkunst og styrketræning...så jeg havde en periode hvor jeg ikke trænede...men så efter jul begyndt jeg at træne hjemme istedet for...og jeg synes nu bestemt det virker fint...

og ja som Nicholai siger så er der nogen der hælder til vægte og nogen til kropsvægt...min favorit er en mix af de to...

jeg har investeret i en håndvægt...sørg for at købe en tung en i starten...eller noget hvor du kan købe ekstra skiver til.

jeg bruger ik mere i min træning end min håndvægt og en pull-up-bar men hvis man er lidt kreavit så kan man jo lave armhævninger de fleste steder.

og ja som sagt så giver det mest udholdenhed at træne kun med egen kropsvægt men jeg plejer så når det bliver for let med kropsvægten alene,at tage en taske på som F.eks er fyldt med bøger for at øge sværhedsgraden...

og så hvis man tager nogle armbøjninger og løber nogle ture så er man faktisk dækket ind...

det link som nicholaj garde henviser til er faktisk ret godt i bunden af den side henvises der også til

http://www.dragondoor.com/jallstadt.html

okay og en anden ting er også styrke måden...ved bodybuilding isolerer du dine muskler og træner som regel en muskel gruppe af gangen...ved armhævninger/armbøjninger osv træner du flere forskellige muskel grupper på samme tid..det tager længere tid at se resultater end ved isoleret træning...men jeg vil påstå (corret me if i'm wrong) at armhævninger giver en bedre konventionel styrke end normal bodybuilding pga den isolerede træning...for et er styrke noget andet er sammenspillet mellem de forskellige muskler...en bodybuilder som kan tage 100 kg i bænkpres går sikker død efter armhævning nr 5...

det var min mening...hvis jeg er helt galt på den må i jo sige til


---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
28/6-2003, 17:50

Nico

Antal indlæg: 5064
Online 3d 18t 53m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


nico ID #43286
Det man betaler de mange $$$ for er jo at man kan kigge på lækre babes imens man træner. Men hvis du kan det derhjemme, er der jo ingen grund til at bruge en masse penge på medlemsskab af et center.
Håber du kunne bruge det til noget
28/6-2003, 18:36

Kim HovgaardAntal indlæg: 2290
Online 0d 0t 8m
Nørresundby
X-Gym
nordjyskkampsp...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Kim Hovgaard ID #43293
Nico skrev:
Det man betaler de mange $$$ for er jo at man kan kigge på lækre babes imens man træner.


Hvorfor er det så lige vi træner i Jyden, Nico?
28/6-2003, 18:49

Thor Nielsen

Antal indlæg: 593
Online 0d 5t 25m
Bruxelles
Malicia Team


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


tan ID #43296
Nico og Kim;
Få fingeren ud, og kom ned i Fitness.DK til alle ods andre invalide; plenty to look at
28/6-2003, 19:10

Nico

Antal indlæg: 5064
Online 3d 18t 53m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


nico ID #43298
Kim: Fordi vi er nogle fattigrøve

Thor: Jeg kommer snart derned! (Jeg skal lige være ovre endnu en medicinkur.) Man kan træne en måned her i sommerferien for 99,-kr
29/6-2003, 2:12

svend nielsen

Antal indlæg: 326
Online 0d 0t 0m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


svend ID #43314
GHOSTWALKER:
Et BB-program bør også være bygget op omkring de store basisøvelser, også kendt som flerledsøvelser.

Med hensyn til bænkpres og armhævninger, er de begge flerledsøvelser. I chinups (armhævninger) bruger du primært tre muskelgrupper, latissimus dorsi, biceps, og posterior deltoideus. I bænk bruger du også primært tre muskelgrupper, pectoralis major, triceps, og anterior deltoideus.
29/6-2003, 11:16

Nicolai ThygesAntal indlæg: 769
Online 1d 1t 33m
www.tommysbook...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Nicolai Thygesen ID #43318
Forskellen i bodybuilding og styrketræning ligger ligger ikke i at du isolerer musklen, for det gør de dygtige (hvis man kan være det ) bodybuildere heller ikke. De benytter sig også af flerledsøvelser, men isolerer kun hvis de ville et område specifikt. Forskellen ligger dybest set (groft sagt) i antallet af gentagelser og formålet med træningen.

Og faktisk har det vist sig rimlig ofte, at bodybuildere (oldschool BB`ere, vel at mærke) besidder en større udholdenhed end styrkeløftere, når det kunne til at reppe.---
Shootfighting - Bart Vale/Otto Knudsen linage
29/6-2003, 14:25

Nico

Antal indlæg: 5064
Online 3d 18t 53m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


nico ID #43328
Thygesen skrev:
Og faktisk har det vist sig rimlig ofte, at bodybuildere (oldschool BB`ere, vel at mærke) besidder en større udholdenhed end styrkeløftere, når det kunne til at reppe.


Og vi er nogle der mener, at det er smart i kampsport og derfor træner oldschool - fremfor måske at kunne lave en, utroligt kraftfuld og eksplosiv bevægelse.
29/6-2003, 16:12

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditat...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Ghostwalker ID #43337
okay....så fik vi den på plads..jeg mener også at et godt BB program skal være bygget op omkring de øvelser...helt klart det er jo grund stenene..men jeg vil stadigvæk påstå at man sagtens kan opnå gode resultater uden absolut at skulle betale i dyre domme for at træne i et fitness center...men men men hvis man træner derhjemme går man jo glip af alle de dejlige babes i centret..så spørgsmålet er jo om det ikke er det værd


---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
29/6-2003, 17:23

BorisAntal indlæg: 680
Online 0d 0t 52m
KBH


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Matzon ID #43342
Poul:

Du kunne ligeså godt tage ud og spejde efter de små såkaldte "Hardcore centre" som er billige og gode at træne i, hvor der er store og tunge vægte og masse af frivægtsudstyr og knapt så mange af de "smarte" Og ubrugelige maskiner...

Dog er det eneste minus ved at træne i et sådan center er at de babes der godt måtte være der udebliver og kommer kun i de dyre popcentre...
Men de laver jo heller ikke andet end at forstyrre vores øjne når vi træner
2/7-2003, 14:22Antal indlæg: 15
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Poul ID #43593
Rigtig mange tak, dejligt at der findes en stor sum af flinke ´mennesker som uddeler erfaringer!
2/7-2003, 14:45Antal indlæg: 15
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Poul ID #43597
Udholdenhedsøvelser som armbøjninger, -hævninger og lignende giver vel også et supplemnet til "strandlooket" el. er det kun udholdenhed?

Tak!
2/7-2003, 15:06Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #43598
Jeg synes også lige at jeg vil give mit besyv med.
Jeg har i mange år trænet hjemme med at kombinere øvelser som, styrketræning med vægte + armbøjninger og andet kun ved brug af kroppens vægt + tung sandsæktræning + speedballtræning + skyggeboksning. For at få større styrke og samtidig bevare min hurtighed og alligevel have power i slagene.

Fordelen synes jeg ved et træningscenter er at det er nemmere der at træne områder som ben+ryg+mave, som er essentielt for at udføre teknikker godt og kraftfuldt. Men ulempen er at man har svært ved at træne eksplosivt i et center og ender med at ligge og køre tungt og langsomt som resten af "builderne" hvis ikke man hele tiden tænker kampsport.

Håber det kan bruges
2/7-2003, 16:23

Nicolai ThygesAntal indlæg: 769
Online 1d 1t 33m
www.tommysbook...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Nicolai Thygesen ID #43606
BRUGER skrev:
Og vi er nogle der mener, at det er smart i kampsport og derfor træner oldschool - fremfor måske at kunne lave en, utroligt kraftfuld og eksplosiv bevægelse.Nico, du træner kun sådan fordi du gerne vil have bedre chance ved damerne. Måske skulle du få noget hår på hovedet istedet for!!!

Jeg er af den klare holdning, at udholdenhed IKKE skal trænes i vægtlokalet, men derimod på måtten, på sandsækken eller på sparkepuder eller hvad det nu måtte være!


---
Shootfighting - Bart Vale/Otto Knudsen linage
2/7-2003, 18:29

Danny PettersoAntal indlæg: 867
Online 3d 4t 10m
Langeskov


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


DannyPetterson ID #43618
Nogen der har et godt, mere detaljeret, forslag til et programt til styrke, hurtigheded etc. man kan træne hjemme? Både mave, arme, ben etc.


---
-Disclaimer- På forhånd føler jeg dyb skuffelse hvis ikke jeg er ansvarlig for den skade, smerte og bagvaskelse mine indlæg forhåbenligt måtte påføre alt og alle
3/7-2003, 15:48Antal indlæg: 15
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Poul ID #43677
Svar mig! Udholdenhedsøvelser som armbøjninger, -hævninger og lignende giver vel også et supplemnet til "strandlooket" el. er det kun udholdenhed?
3/7-2003, 16:04Antal indlæg: 15
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Poul ID #43678
Og jeg har faktisk trænet et stykke tid nu, og i må udfra det her konkludere om jeg er parat til eksplosiv/tung styrketræning:

5 måneder hvor der ugentligt i snit er blevet udført:

Mavebøjninger x 50 (antal) x 3 (sæt fordelt i ugens forskellige dage)

Klassike armbøjninger x 50 (antal) x 1 (sæt fordelt i ugens forskellige dage)

Armbøjninger med enkelt arm x 15 (antal) x 3 (sæt fordelt i ugens forskellige dage)

Armhævninger med egen vægt op af overlægger/lignende x 15 (antal) x 3 (sæt fordelt i ugens forskellige dage)

Og så har jeg trænet en smule med en vægt på 17kg bænkpress x 50 dog under 10 gange.

Skal til slut nævne at jeg kun er 17 år gammel.

1) Er jeg parat til eksplosiv og/eller tung træning?

2) De ting jeg har trænet, er de spild af tid hvis jeg går efter lidt strandlook men hovedsageligt styrke til shootf.

Tak

3/7-2003, 16:04

Palle PallesenAntal indlæg: 9276
Online 835d 8t 39m
Kbh NV
CSA
www.encycloped...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


ADS-newbie ID #43679
Poul skrev:
Svar mig! Udholdenhedsøvelser som armbøjninger, -hævninger og lignende giver vel også et supplemnet til "strandlooket" el. er det kun udholdenhed?

Rolig nu Mester.
Det afhænger vel rimeligt kraftigt af hvad "strandlooket" er, det er jo temmeligt individuelt hvad folk ser som idealet.


---
&quot;Men, hvis man for at tiltrække nye studerende viser et cirkusnummer, så skal man ikke bagefter beklage sig over, at dem der møder op er klovne.&quot; - Nico
3/7-2003, 16:08Antal indlæg: 15
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Poul ID #43680
En nævnte noget med at man kun trænede udholdenhed ved nogle af mine nævnte øvelser, men de giver da også et supplement til udseendet, ik?
3/7-2003, 16:29

Palle PallesenAntal indlæg: 9276
Online 835d 8t 39m
Kbh NV
CSA
www.encycloped...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


ADS-newbie ID #43681
Med "supplement til udseendet" går jeg ud fra du mener muskelopbyggende. I så fald er det meget begrænset hvad man får ud af de nævnte øvelser da der ikke er modstand nok. For at opnå den bedste muskeltilvækst bør der generelt være så meget modstand at man lige kan klare 6-10 gentagelser.
Men prøv at læse flg. artikler og derefter spørg på www.getbig.dk/forum.asp hvis der er mere du er i tvivl om.
http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=252
http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=336
http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=287
http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=358
http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=364
http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=406
http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=37
http://www.getbig.dk/vis_artikel.asp?id=255


---
&quot;Men, hvis man for at tiltrække nye studerende viser et cirkusnummer, så skal man ikke bagefter beklage sig over, at dem der møder op er klovne.&quot; - Nico
3/7-2003, 17:26Antal indlæg: 15
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Poul ID #43684
Tak!
3/7-2003, 19:18

Thomas ClarupAntal indlæg: 1614
Online 5d 11t 7m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


træben ID #43688
din alder taget i betragtning, synes jeg du skulle vente med eksplosiv styrketræning.
du har jo masser af tid mand.
Fysiologisk er du ikke udvokset, dvs at dine knogleender sandsynligvis ikke er færdigdannede.
Desuden er du jo meget stærk i forvejen, medmindre du vejer 25kg.
Nej det er ret flot de resultater du skriver.
Men pas på dig selv, jeg har selv en åndsvag skulder fordi jeg ikke trænede fornuftigt som 17 årig


---
Ta hva du blir budt
3/7-2003, 20:01Antal indlæg: 15
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Poul ID #43690
1) "Armhævninger med egen vægt op af overlægger/lignende", nogle som har positive/negative erfaringer med denne træningsmetode?

2)Den burde da forøge udholdningen såvel som muskelmassen hvis man akkurat holder 15 styks?

Tak igen!

The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk