Brugernavn: Kodeord:
MMA og aneurismer // Martialarts.dk
MMA og aneurismer
CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø
Denne tråd er vist 5831 gange og besvaret 20 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
19/4-2012, 13:41

FolmandAntal indlæg: 49
Online 0d 8t 21m
MMA Viborg
www.kosttilskud...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nu har jeg været tilknyttet Viborg MMA i en del år efterhånden, men er desværre blevet så gammel og presset at der ikke er så meget til til selv at træne længere. MEN - på mine gamle kedelige dage, er jeg begyndt at spekulere lidt over, hvorledes de forskellige klubber, stævnearrangører, og ikke mindst det nye MMA forbund forholder sig til den store potentielle risiko, der ligger for et pludseligt aneurismebrist ved en MMA deltager.

I boksning skal kæmperne typisk til neurolog, scannes osv - i hvert fald når de er over 30. Endvidere, så bruger de hjelm.

Min frygt beror sig på at MMA sporten er ekstremt stærkt voksende. Folk bruger ikke hjelm, og får ikke længetjek. Det gør at det statiske grundlag VIL medfører at dansk MMA på et eller andet tidspunkt - i år, eller inden for 10 år oplever et dødsfald, i forbindelse med aorta aneurisme brist, i forbindelse med kamp, eller hård sparring.
Ved ikke hvor mange der går rundt med medfødte defekter på blodkar i hjernen, men med det antal udøvere der er i DK efterhånden, så er det kun et spørgsmål om tid før ulykken sker.

Nu det ikke fordi jeg er så følsom. En enkelt fighter fra eller til, gør ikke den store forskel, men det ville være katastrofalt for MMA sporten i DK, og i værste fald, kunne det medføre stramme restiktioner for øverste myndighed, eller måske ligefrem et forbud (hvilket MMA i øvrigt er omfattet af i mange lande / stater verden over).

vh Jacob - www.mma-viborg.dk
19/4-2012, 13:44

FolmandAntal indlæg: 49
Online 0d 8t 21m
MMA Viborg
www.kosttilsku...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Folmand ID #497593
PS: Var selv vidne til at en fighter fik en mindre "hjerneskade" i sønderborg for 1-2 år siden. Det medførte konstante udvidet pupil i det ene øje i et par måneder, nedsat arbejdsevne, træthed m.m. i over et år efter. Ikke en aneurisme, men bare et eksemple på "bagsiden af medaljen" der nærmest er tabu i en stærkt voksende sport.
19/4-2012, 20:10

NicolasAntal indlæg: 4905
Online 43d 3t 7m
København
www.rumblesport...
www.rumblespor...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


PimpDaddy ID #497602
Rigtig interessant emne som jeg gerne vil dele nogle tanker om. Vender tilbage når jeg har tid til at formulere noget meningsfyldt


---
Lets rock!
19/4-2012, 23:42

Martin SlyngelAntal indlæg: 2569
Online 9d 23t 9m
www.google.com


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Pião ID #497605
Jeg synes nu ikke det er tabu. Jeg tror bare mere der er en tendens til at acceptere den risiko der er ved at gøre noget 100%.

Hvis man kører meget hurtigt på sin cykel, så falder man hårdere end en der kører langsomt.
Hvis man sparrer meget hårdt, så bliver man ramt hårdere end en der sparrer med let kontakt.

Hvis jeg gik i byen hver weekend ville jeg risikere at komme ud for noget mens jeg var eller pga. jeg var beruset, men jeg har fjernet denne risiko og erstattet den med risikoen for at dø i buret (som jeg er ret sikker på er langt mindre).

Jeg mener der altid vil være en risiko ved at gøre noget 100%, men det er selvfølgelig ikke en grund til at lukke øjnene for det - tvært imod. Når man accepterer at en sådan risiko eksisterer, er man selvfølgelig interesseret i at minimere den.

Det er, som du siger, et spørgsmål om tid før der dør en person i buret herhjemme. Men om der går en uge eller 10 år er ikke til at vide og kan man forhindre et par dødsfald ved at tjekke kæmperne, så er det selvfølgelig noget man skal benytte sig af. Det tror jeg de fleste nogenlunde furnuftige individer er enige i.

De fleste dyrker MMA for sjov og har ingen intention om kamp eller om at sparre med knockout power og er vel ikke i risikogruppen i denne sammenhæng. Men det er et meget relevant emne, især når man tænker på dem som er aktive kæmpere og som ofte træner med fuld kontakt - og et spændende emne at høre f.eks. det nye internationale MMA forbund om... De har sikkert allerede erfaringer fra andre lande på dette punkt.

20/4-2012, 9:49

FolmandAntal indlæg: 49
Online 0d 8t 21m
MMA Viborg
www.kosttilsku...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Folmand ID #497607
Jeg er enig med dig i, at man godt kan argumentere for at man SELV er villig til at tage risikoen for at falde om. Men spørgsmålet er måske hvordan modparten vil have det med det. Kunne godt forestille mig, at det ville give en rimelig træls smag i munden og dårlig mavefornemmelse, hvis ens makker / modstander dør pga. noget der trods alt helst kun skulle være sport.

Endvidere så er der det juridiske aspekt. Kan godt være fightere er villige til at bære risikoen, men jeg tænkter, som nævnt, også på dilemmaet omkring et evt. forbud i landet.
20/4-2012, 9:52

Menschenfresse...Antal indlæg: 635
Online 2d 11t 15m
Plagelse
Næh!
www.fighterzon...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


sortsind ID #497608
Folmand skrev:
Endvidere så er der det juridiske aspekt. Kan godt være fightere er villige til at bære risikoen, men jeg tænkter, som nævnt, også på dilemmaet omkring et evt. forbud i landet.Så burde ridning have været gjort forbudt for længe siden.


---
Beatings will continue, until morale improves!!
20/4-2012, 10:22

Martin SlyngelAntal indlæg: 2569
Online 9d 23t 9m
www.google.com


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Pião ID #497609
Der er selvfølgelig ingen der ønsker at være skyld i en anden persons død - og det ville da være dumt at gå i buret hvis der var en overvejede risiko for at dø af det. Men det er der ikke. Den risiko der er, er minimal - og det er derfor vi accepterer at den er der. Det er ikke det samme som at man holder af den. Men den minimale risiko er ikke nok til at stoppe os fra at leve vores liv fuldt ud. Hvis den på nogen måde kan minimeres yderligere er jeg da sikker på at det ville være i alle udøveres interesse.

Som sortsind skriver, så findes der ting der er langt farligere... Men af en eller anden grund fremstår det bare som værre for folk når en skade sker som resultat af f.eks. et slag i stedet for f.eks. et fald fra en hest. Måske fordi de har svært ved at tolke det som en ulykke. Men for mig at se er der den samme bevidste accept af en risiko når man stiger op på en hest, træder ind på en fodboldbane, klatrer på en klatrevæg, går ind i buret, osv.
20/4-2012, 10:44

Thomas Young H...Antal indlæg: 240
Online 0d 9t 6m
rumblesports
rumblesports.d...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


fortune cookie ID #497610
Men du kan bare ikke sammenligne de naevnte sportsgrene med MMA. Disse sportsgrene beror sig jo ikke paa at skade andre. Isaer dette aspekt gor jo at folk som ikke kender til sporten ser den som uhyrlig brutal og mange derfor har svaert ved at forlige sig med den. Dette bevirker at saafremt et dodsfald sker vil du hojst sandsynligt straks se der gaar politik i den!


---
- and thats the way the cookie crumbles
20/4-2012, 11:19

Luca Noro

Antal indlæg: 732
Online 2d 4t 9m
hørsholm
managym bk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


luca-main ID #497611
Ekstrabladets overskrift:

EB skrev:
Unge mænd risikerer at DØ i SKRÆKBURET


---
det skal løbes væk - master H
20/4-2012, 11:27

HørnellAntal indlæg: 4579
Online 9d 15t 0m
Ballerup
Rumblesports/CS...
www.movementdo...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Default ID #497612
Problematikken i forhold til forbud os beror på at folk ikke er rationelle når vi taler om frygt. Vi er bange for noget og ikke for andet, der er langt farligere. Fx vil vi hellere køre bil end flyve. Folk vil hellere ride end træne ekstremsport.Statestik hjælper desværre ikke på frygt.


---
Som i resten af livet er MMA udgaven også her meget bedre -ADS-Newbie
4/5-2012, 21:08

peter

Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 12m
kruså


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


peter131a ID #498074
hvor er det hende man kan gå til mma
---
jeg har sukkersyg
5/5-2012, 10:10Antal indlæg: 137
Online 0d 7t 51m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


SkaFt ID #498078
Men så længe sporten er 'mildere' end boksning mht. hjerneskader er der vel ingen alarm..

I forhold til hvor ekstremt mange der på verdensplan dyrker mma lige nu, hører man om virkelig få alvorlige skader.
Mit indtryk er at boksning stadig er mere usundt/farligere end mma.

5/5-2012, 21:23

Stig Høffner

Antal indlæg: 119
Online 0d 6t 44m
skævinge


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Stig H ID #498100
Jeg må desværre give, jer ret, kampsport /kampkunst m.m ,er ildeset i pressen ,og er /har været under angreb fra de politiske korrekte.........................
Dette har intet at gøre med faktum..
Den sport der hyppigst er skader i er fodbold,de fleste forhenværende top- spillere er invalide,i kampkunst og i en hvis grad i kampsport gør man sit bedste som underviser for at beskytte sine elever, hvilket ikke gøres i nogen af de""korrekte""sportsgrene..
Der er karate-ka som Kanazawa, som er over 80 år, i BJJ er helio gracie heller ikke en ung mand, mange andre stormestre er ældre.
Mens Børge som har spillet fodbold i 3division får invalidepension som 30 årig...!!!!!!!!!!!!!!!
Ridning bliver nævnt af Piao, det er lidt kendt,men det dyr som forårsager de fleste og værste skader i Danmark er hesten,ikke kamphunde, en hest sparker en hel del hårdere en hvilken som helst kampsportudøver..
Der er hvert år mennesker som dør af hjerteslag under deres kondi-løb, men det ses kun på side 29 i lokal-avisen...
Man bør som sensei/træner ,være klar over at pressen vil forfølge en i tilfælde af det mindste uheld,deres synspunkt er at man er OND eftersom man lærer sine elever at kæmpe..
Derfor er alt som man gør forkert..
Hvis man ud af 50 elever har haft en som er endt uheldigt(der var en tråd for et stykke tid om at være ansvarlig hvis man havede undervist politisk extreme), men hvis en atletik eller fodboldstræner , har halvdelen af sine forhenværende spillere som har svært ved at gå på grund af skader ,så er der ikke nogen (af medierne) der siger noget...
Jeg har ikke løsningen på dette problem,men kan kun opfordre trænere til at KRÆVE at deres elever giver dem en lægeerklæring på at de er egnede til at træne, før end at lade dem træne..Men det er alligevel nok sikkert at den næste som dør i kampsport skaber mere presse- omtalelse end de sidste mange som er døde ved et hjerteslag under deres morgenløb,eller druknet da de kondisvømmede
6/5-2012, 19:08

Antal indlæg: 332
Online 5d 18t 35m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


JHE ID #498111
det her med at MMA er mildere en boksning mht. hjerneskader - er det ikke svært at konkludere når mma-sporten er så ung som den er ?...jeg forestiller mig selv at MMA kunne være mildere da en bokser i kamp ,meget generelt set, synes at tage flere slag til hovedet og i flere runder...men vi ved det jo ikke med sikkerhed ..endnu?
6/5-2012, 21:05

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 49m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #498117
Andre har været inde på det samme.
Der er lige en politiker, der er død under et motionscykelløb.
Det er naturligvis en tragedie, hvad alle er enige om.
Jeg har ikke hørt om nogen, der angriber motionscykelløb i den anledning.
Hvordan kommer vi frem til samme tolerance overfor kampidræt?


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
7/5-2012, 8:18

JacobAntal indlæg: 1253
Online 32d 20t 44m
Jordrup
VejleMMA
vejlemma.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Graungaard ID #498124
problemet er vel i bund og grund, at sker det til fodbold eller f.eks motions cykling. så anses det generelt som værende uheldigt, og ikke relateret til sporten.*

hvor i mod kan du til skade i kampsport ser folk det som være din egen skyld, for så kan man jo bare lade vær med at gå og slå hinanden i hovedet agtigt...

Jeg tror det udelukkende er spørgsmål om manglende indsigt.. og syns det blevet lidt bedre inden for de sidste par år hvor MMA er blevet mere main stream.. men der stadig lang vej..


---
Kan jeg nå det kan jeg slå det!!!! kan jeg ikke nå det laver jeg da bare en super human like no touch Knock the motherfucking OUT..
7/5-2012, 9:28

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #498127
Jacob skrev:
hvor i mod kan du til skade i kampsport ser folk det som være din egen skyld, for så kan man jo bare lade vær med at gå og slå hinanden i hovedet agtigt...
Det samme gør sig i stor udstrækning også gældende med bjergklatring. Jeg tror, at italesættelsen af at noget er farligt ligger dybt i folks bevidsthed og så ligger den lige til højrebenet, når ulykker sker. Jeg tror at "din egen skyld" vinklen betyder meget i "farlige" sportsgrene og mediernes behandling efterfølgende.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
21/5-2012, 8:13

FolmandAntal indlæg: 49
Online 0d 8t 21m
MMA Viborg
www.kosttilsku...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Folmand ID #498491
21/5-2012, 11:02

Brian GronemanAntal indlæg: 2592
Online 20d 0t 31m
Kbh Ø
www.rumblesport...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Burarüm ID #498494
Nu bruger jeg kun headgear for at undgå cuts, men er da rart at hører at det tar det værste af impacten, så er der nok bare nogle flere ulemper, som at det er nemmere at blive ramt osv.


---
Posture Pressure & Possibilities
21/5-2012, 15:34

HypnotoadAntal indlæg: 2177
Online 8d 7t 31m
danmark
www.sydesalt.d...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


nikee ID #498499
nu må du os tænke på at når man sparre med dig bur er det ligeså svært at ramme dit hoved som det er ramme vandet hvis man faldt ud af en båd...


---
bla bla bla
24/5-2012, 11:28

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #498533
GRAUNGAARD skrev:
problemet er vel i bund og grund, at sker det til fodbold eller f.eks motions cykling. så anses det generelt som værende uheldigt, og ikke relateret til sporten.*

hvor i mod kan du til skade i kampsport ser folk det som være din egen skyld, for så kan man jo bare lade vær med at gå og slå hinanden i hovedet agtigt...Helt enig ...

Vi har for nogle uger siden haft et brækket håndled i klubben, og det er selvfølgelig træls når det sker.

Men når så folk begynder at starte "I-er-selv-ude-om-det"-motoren, tager jeg den i opløbet ved at opremse hvilke skadestuebesøg, vi har haft indenfor de seneste 5 år, hvor der er blevet gået godt til makronerne hos os.
Og så opfordrer jeg folk til at gå ud og spørge i en håndboldklub, hvordan deres statistikker ser ud.
Når de har tallene klar til sammenligning, kan vi tage snakken om hvem der er skyld i hvad !


---
Hofte, hofte, hofte !

The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk