Brugernavn: Kodeord:
Mulige konklusioner om stilarter og selvforsvar // Martialarts.dk
Mulige konklusioner om stilarter og selvforsvar
The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter
Denne tråd er vist 5370 gange og besvaret 73 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
13/9-2014, 11:06

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


I gennem tiden har der været mange tråde oppe om forskellige stilarters anvendelighed i en selvforsvars situation. Ofte har fokus været på selve stilarten - er den "god eller dårlig." Man har også diskuteret den enkeltes psykiske, fysiske og motoriske forudsætninger i en given situation. I denne forbindelse har det også været vigtigt at diskutere de forhold selve situationen udspiller sig i. Alle disse perspektiver øger jo kompleksiteten betydeligt, men der har da på trods dette, også været tilløb til nogle konklusioner, der kan være brugbare. Meningen med denne tråd er at lave en sammenfatning af de forskellige konklusioner fra andre tråde om emnet. Måske vi kan nå til enighed om nogle af dem? Jeg vil gerne starte. So here goes:

1. Ud fra devisen - det du træner bliver du god til - så er det vigtigt at træne på situationer, der ligner det man kan blive udsat for.

2. Udøvernes mentale indstilling er vigtig i en selvforsvars situation. Man skal komme ud over "nænne faktoren" eller sagt på en anden måde "go all in" når situationen kræver det.

Det var så to bud fra mig. Kan ikke lige huske de konkrete tråde de stammer fra, men kan da huske dem. Flere?---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
13/9-2014, 12:07

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510424
Uha. Uddebateret emne plus trolle magnet.Orker ikke selv men ønsker dig held og lykke Per!
13/9-2014, 13:04

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510425
Ha ha - Ja du har nok ret. Vi har haft dette emne oppe mange gange, men vist aldrig prøvet at sammenfatte på, hvad vi kan være enige om. Det har nok mest handlet om, hvad vi er uenige om.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
13/9-2014, 17:06

Kan Ryu

Antal indlæg: 169
Online 1d 1t 5m
København
www.jinenkan.d...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Ninjash ID #510426
Godt initiativ!

Jeg synes det er uinspirerende, gang på gang at høre på "sure" postulater om forskellige stilarter, der ikke virker i "den virkelige verden".

Vi kan alle blive enige om, at et fuldt automatisk maskingevær er en af de mest effektive måder, at vinde en kamp på - især hvis angriberen kun har næver og fødder at angribe med.
Og selvfølgelig forudtaget man kan bære geværet, har afstand nok til at benytte våbnet, samt kunne sigte ordentligt.

Hvis man vil være en dræbermaskine, er der metoder til at blive dette.
Enten med våben af meget ødelæggende karakter eller ved at dyrke kampteknikker, der ikke tager i betragtning andet end at ødelægge og vinde.

I den stil, jeg træner, er der noget der hedder "sanshin". Det er et japansk begreb der, kort fortalt, handler om den udøvendes opmærksomhed/årvågenhed.
Der er to sider af sanshin.
Den første er opmærksomheden, der er tilstede under optakten til en konflikt og under selve konflikten.
En stærk tilstedeværelse her er nok til at forpurre de fleste aggressive tilnærmelser på ens person eller dem, man har besluttet sig for at beskytte.
En angriber vil udvandes af aggression over den selvsikkerhed og ægthed, der strømmer fra tilstedeværelsen af sanshin i sind og krop.
Hvis dette ikke er tilfældet, og aggressionerne forsætter til egentlig kamp, er sanshin nødvendig for at bevare overblikket over sin egne handlinger samt omgivelserne omkring objektet for konflikten (f.eks. flere modstandere).

I vores kampkunst er det vores højeste mål er at vinde kampen ved, at tilføre så lidt skade til vores modstander som muligt/nødvendigt.
For ikke at "klikke over" i blind aggression når, den fysiske vold begynder, er sanshin efter min mening nødvendig.
Ellers har man ikke overblikket over sin krop, og kan komme til at øge skade der er uhensigtmæssig eller overdrevet, situationen taget i betragtning.

Når "kampen vindes", og her tænker jeg på, at modstanderen er "slået" eller ligger ned - hans forsøg på angreb er henstillet eller forsvundet - kommer det andet begreb om sanshin i spil: Forståelsen af det humane i din modstander og hans livssituation.

Når man står overfor overvejelsen af at skulle afslutte kampen. Dræber man?
Brækker man en arm?
Eller bakker man langsomt ud?
Har han børn derhjemme?
En kone?
En syg mor?
Hvorfor var han aggressiv?
Hvad var hans baggrund for at indlede angrebet?
Havde han misforstået noget, han nu forstår fordi, du giver ham en ekstra chance for, at vise en mere fredelig tilgang til situationen?
Eller rejser han sig blot op igen for at angibe dig eller en anden "uskyldig" person?

Dette er allesammen tanker der tilhører sindstilstanden sanshin inden afslutning (TODOME - the finishing move).

Ønsker man at opnå denne form for kamptilberedthed, tager det mange år før, man kan handle forsvarligt og beskytte sig mod meget aggressive personer med et fredsommeligt eller barmhjertigt sind.

For at vende tilbage til trådens emne:

Ens forventninger til en stilart, bestemmer også om, man føleler det er et effektivt resultat man når frem til gennem sin træning.

Ønsker man at kunne angribe en gruppe og uanfægtet prygle dem til fordærv, er det nok ikke et rigtigt valg at træne turneringssport, der omfatter kamp i ringen, mano mano, med regler der gør kampen lidt længere og måske lidt mere elegant end hvis man, bare må gøre hvad som helst.

Det er nok hellere ikke et godt valg at vælge kampkunst, der retter sig mere mod en langvarig personlig udvikling gennem kamptræning.

Her vil jeg "anbefale" maskinegeværet selvom, jeg i virkeligheden
på ingen måde støtter denne form for tilgang til kamp, med mindre, udfra et barmhjertigt princip, angrebet er nødvendigt for, at beskytte noget mere værdifyldt, end helbredet på dem man angriber.

Hvis man vil kunne klare denne slags angreb udfra et hensigtsmæssigt princip, tager optræningen mange, mange, år.

Hvis man bare vil brase igennem uden omtanke, er der andre stilarter, der kan bringe dig til denne kompetance hurtigere.

Hvis du vil være en dræbermaskine, så find en dræbermaskine og lære fra ham.
Hvis du vil være en kriger, der har mere i sinde end at "bare at vinde" og være den bedste, så find en kriger, og lære fra ham.
Hvis du vil til turneringer så, du kan praktisere "egentlig" kamp under ordnede forhold, så find en konkurrence sport og lære fra dem.

Lade være med at blande tingene sammen - det leder til forvirring og skuffelser.

Men først og fremmest, find ud af hvem du vil være. Når du ved det, dedikere dig til stilarten i stedet for konstant at betvivle om, den er god nok før, du selv er god nok.

Jeg anbefaler altid vejen til et fredsommeligt sind. En person der ikke kan forsvare sig selv og dem omkring sig vil ikke have fred i sinden, men frygt.
En person der bare vil smadre for at føle han kan beskytte sig selv, lever også i frygt.
Efter min mening.
En person der kan slå en anden samtidig med, han kan beskytte det humane aspekt i samme person har, efter min mening, opnået et fredeligt og ugennembrydeligt sind.

Men, min konklusion, effektivitet bestemmes udfra din egen indsats og at det du forventer fra stilarten, i sandhed repræsenteres af stilarten.

Asher.
Nidan.
Ryushin Kobudo Dojo---
The best way to fight evil, is to make energetic progress in the good. - I Ching
13/9-2014, 18:36

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510427
Asher: Tak for dine tanker. Med fare for at komme til at forenkle hele dit indlæg - kan man så konkludere at det ikke udelukkende er stilarts bestemt, men meget afhængigt af den enkelte?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
13/9-2014, 23:05

Kan Ryu

Antal indlæg: 169
Online 1d 1t 5m
København
www.jinenkan.d...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Ninjash ID #510428
Uchida:

Som jeg skrev tilsidst i mit indlæg:

Men, min konklusion, effektivitet bestemmes udfra din egen indsats og at det du forventer fra stilarten, i sandhed repræsenteres af stilarten.

Undskyld, det tog så langt tid at komme frem til det, jeg synes bare ikke kun det handler om effektivitet men også, om man som kampkunst/sportudøver fremmer en konfliktløsende attitude fremfor en attitude af "kan jeg slå ham her med det det her".

For mig er effektiviteten bestemt af om stilarten, gennem dens træning, kan, i en seriøs udøver, udvikle så stærkt et sind, at de fleste vil passiviseres af hans/hendes udmiddelbare opmærksomhed.

Det er fordi, det er det, jeg ønsker at udvikle i mig selv gennem min træning.

For en bokser, må effektiviteten bestemmes af, om træneren kan hjælpe ham til at vinde de fleste kampe i ringen uden at komme for meget til skade.---
The best way to fight evil, is to make energetic progress in the good. - I Ching
14/9-2014, 7:23

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #510429
Fint indlæg, Asher.

Jeg er meget enig.

Derudover synes jeg faktisk, du i udgangspunktet fik resummeret fornuftigt, Per.

/mads


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
14/9-2014, 11:30

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510430
Asher skrev:
Undskyld, det tog så langt tid at komme frem til det, jeg synes bare ikke kun det handler om effektivitet men også, om man som kampkunst/sportudøver fremmer en konfliktløsende attitude fremfor en attitude af "kan jeg slå ham her med det det her".
Jeg tænker at du her har fokus på individets ressourcer og attitude man møder andre med. Og at der er "noget" inden en konflikt bliver fysisk.

Jeg kan sagtens tilslutte mig din definition af effektivt i et stilarts perspektiv. Men jeg vil gerne i denne tråd lege djævelens advokat og holde et snævert blik på effektivt ift. en fysisk konflikt. En tur rundt på MA.DK vil også afsløre, at der har været - og stadig dukker tråde op med dette emne.

En anden konklusion fra tidligere tråde jeg mener at kunne huske er KISS - Keep It Simple Stupid. Altså ingen komplicerede teknikker med wow faktor på, da meget her kan gå galt.---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
14/9-2014, 11:47

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510431
Jeg er så - med al respekt- uenig.
Sagt frit fra leveren og udiplomatisk så følger der et stort ansvar med at udbyde instruktion i noget som kan betyde alt for de uheldige der måtte få brug for det uden for træningslokalet. En mulig konsekvens er langt mere alvorlig. Det ved alle selvfølgelig godt. Men så synes jeg også det er tamt at overlade typevalg til den enkelte og sige"du får hvad du giver til kunsten etc etc" Det er for overfladisk.
Typevalg - i mangel af bedre ord herfra- har betydning for den reele forberedelse eleverne for til at kunne slippe bedst muligt fra overfald. Efter min mening udelukker det en masse standard kampkunst og kampsports træning( hvor det handler om at lære stilen eller sportens game) og bør fx. som minimum indebære:

-at instruktørerne selv har været i lignende situationer og derfor forstår den dynamik og aggression der kan være og hvordan det påvirker de fleste af os som ikke er vant til at se/ blive udsat for vold

-at hovedparten af træningstiden er løsningsorienteret på meget konkrete eksempler. Det er klart at ingen kan træne til alverdens mulige scenarier. Men principper kan trænes, til en vis grad generaliseres og overføres til andre scenarier(kunne være: forblive stående længst muligt, søge væk fra områder hvor man nemt kan omringes, gå efter at skabe max overraskelse, max afstand, frie flugtveje etc ) "det slag der har størst effekt er ofte det der ikke forventes" gælder begge veje!
-at der inddrages konflikt de-eskalerings værktøjer, mener jeg igen kræver at instruktørerne har praktisk erfaring med dette.

- At træningen også foregår i god stemning og at paranoia undgås!

En orientalsk kampkunst famler efter min mening alt for bredt til dette formål.

Hvor mange timer har de fleste reelt til træning? 3x2 timer om ugen?
Mener jeg kræver meget grundige overvejelser og meget stor indsnævring af hvad man bruger disse relativt få timer til.
14/9-2014, 12:21

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #510432
Nu er jeg selv af den opfattelse, at træne "for at kunne forsvare sig selv, eller andre" er noget grundlæggende idioti.

En idioti, jeg selv har udlevet, deraf min holdning.

Der er en verden til forskel, fra sport/selvforsvar/whatever, selv med hård kontakt, til at stå i en rigtig konflikt.

Der synes jeg Asher har fat i noget af det rigtige, omkring psyken.

Du kan have trænet nok så hårdt, og i lang tid, og alligevel komme til kort, når det gælder.

Der taler jeg, igen, udfra erfaring.

Det er heldigvis de færreste mennesker, selv i en opildnet situation, der ønsker at skade et andet menneske.

Psykologisk kognitiv de-eskalering, baseret på ro i din egen psyke, er derfor, for mig, idealet.

Det ved jeg godt, der undervises i flere steder, men skal vi ikke grundlæggende blive enige om, der er forskel på undervisning og erfaring?

Omvendt, har du ro i din psyke, hvad skal du så bruge undervisningen i de-eskaleringen til?


/mads


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
14/9-2014, 13:12

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510433
Hegnby: Du kunne nok ikke holde dig væk alligevel


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
14/9-2014, 13:31

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510434
Nej jeg ku ikke. Pokkers.


14/9-2014, 13:55

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510435
Vi lever i en verden der også er præget af, at alt skal måles og vejes. Meget skal være evidens baseret for at få gyldighed. Det har naturligvis også en indflydelse på valg af kampkunst/sport/(sæt selv flere betegnelser på). Uden at have en rygdækning for det - vil jeg alligevel lufte den påstand, at mange starter med at være optaget af om det de laver virker og om man kan forsvare sig selv. Igen kan man se på forskellige tråde herinde, at der kan være noget om snakken.
For at blive lidt i dette perspektiv - eftersøger jeg nogle målbare og alment gyldige svar på hvad der skal til for at det man træner kan bruges i en fysisk konfrontation. Her har der bl.a. været nogle "konklusioner" fra andre tråde, der har været ganske fornuftige.

Hegnby: Meget enig i dine betragtninger, der yderligere understøtter konklusion 1 fra trådstart.

Asher og Mads: Jer er som sådan også enige i jeres vinkler. Men hvis i ser min vinkel som et kontinuum eller en linje, hvor der er noget der går forud for en konflikt, optakten til konflikten, selve konflikten (fysisk) og noget der kommer efter konflikten, hvor det glider ind i hinanden, så søger jeg et nedslagspunkt der har fokus på selve den fysiske del (kan man overhoved det?)Well gav det mon mening? Men igen hvad kan vi blive enige om?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
14/9-2014, 18:32

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #510436
Hvis du mener hvad der giver mest mening at træne, for hurtigt at give dig de bedste forudsætninger for fysisk at imødegå et angreb, vil jeg sige boksning. Thai eller almindelig...

Måske forstår jeg ikke dit spørgsmål?

(Men det er du jo så ærlig nok til at indrømme, du heller ikke helt gør selv... )

/mads


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
14/9-2014, 19:08

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510440
Njaa ikke helt, men dog alligevel. Jeg vil gerne lidt ud over det stilartsspecifikke og undgå diskussionen om hvad der er bedst (dem har vi haft - og det ikke altid med en godt resultat). Men der er selvfølgelig nogle universielle og alment godtagede "teorier" om hvad man bør gøre, såfremt man "skal have en mulighed for at klare sig" i en selvforsvars situation. Det er selvfølgelig en svær øvelse at komme med skråsikre bud på, men som jeg skrev i starten er "det du træner bliver du god til" et meget godt bud. F.eks. træner du meget kata, så bliver du god til det, men der er ikke den nødvendige transfer til også at blive god til kumite. Her skal man træne kumite. Det er vel noget vi kan blive enige om. Mon der er andet?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
14/9-2014, 19:38

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #510441
Så må jeg sgu tilstå, diskussionen bliver lidt for diffus, for mig.

Jeg tror stadig vores udfordring, er at udforme spørgsmålet/ene ordentligt?¨

Og så ender vi jo nok, desværre, alligevel endnu engang, op i noget, der ikke rigtigt kan besvares, andet end for den enkelte...


/mads


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
14/9-2014, 21:02

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510443
Uchidas gode intentioner mødes måske af det sværeste emne overhovedet at få en fælles forståelse for på det her forum.
Jeg synes ikke man kan sige det nogensinde rigtigt er lykkedes i de år jeg har kigget med(siden 2009)

Men dejligt overraskende at hverken trolls eller orakler har budt ind endnu.

Pedersen, jeg tror du rammer rigtigt i din sidste sætning ovenfor.


14/9-2014, 22:20

Kan Ryu

Antal indlæg: 169
Online 1d 1t 5m
København
www.jinenkan.d...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Ninjash ID #510444
Jeg er grovt set enig med alt det, i allesammen siger.

Jeg synes også alle har kommet med fornuftige bud på ting, vi alle kunne blive enige om er nødvendige for, at en stilart kan kaldes for effektivt i forhold til brug i virkelige konflikter.

Det er der lidt opstår lidt uenighed om er, hvis jeg forstår rigtigt, følgende:

At jeg, der træner kampkunst/krigskunst, siger, det er vigtigt med en omfattende træning, der også opbygger moralsk og etiske overvejelser i fht. hvordan man opfører sig i en fysisk konflikt.

Jeg afgiver en holdning af, at noget der er effektivt og samtidigt meget hurtigt at lære, måske kan give bagslag i en virkelig konflikt fordi, det udfolder sig for aggressivt i forhold til den egentlige situation.

Dongle siger, kampkunst famler for bredt til at være effektivt nok for den almene, der kun har 2 x 3 timer at forbruge om ugen på træning.

Han mener en nøjesom udvalgt serie af teknikker og situationssimulationer er det der er effektivt så folk hurtigt kan lære at forsvare sig i gadeoverfald.

Jeg er sådan set ikke ueing med ham i mit indlæg, jeg siger bare, for mange, især unge mænd, kan hurtiglært kampteknik være farligt fordi, ofte glemmes nogle, efter min mening, vigtige moralske emner.
Derved ikke sagt, at det ikke er effektivt.
Med det sagt behøves moralsk indhold ikke være udeladt fra hurtig lært kampteknik.

Jeg er enig i Dongle's grundlag for en effektiv træning, og at udøverens indsats selvfølgelig er ligegyldig hvis, stilarten er ineffektiv eller træneren ikke forstår sig på virkelige konflikt situationer.

Dog vil jeg sige, at en god (orientalsk) kamkunst træner, der selv har tiden tid at spænde meget bredt i fht. til antal af teknikker og dicipliner og forstår sig på virkelig konflikter, vil i alle tilfælde kunne oplære en person, der kun har seks timer om ugen til at træne.

Faktisk er det sådan, at de fleste af mine elever træner omkring 6 timer pr. uge.

De skal nok lære at forsvare sig, de skal nok forøge deres selvværd og følelse af de humane i dem selv og alle andre.

Men det går ikke hurtigere end de er klar til fysisk eller psykisk.

Som Uchida selv nævner, er det de simple teknikker, man har brug for, i en virkelig situation.
Det er sådan, at det er det man lærer først i vores system, de simple teknikker, det der underbygger resten.

Jeg har to gange forsvaret mig mod overfald siden jeg begyndte træning med min organisation. En af gangene havde vedkommende en flaske med smadret hals.
Begge gange brugte jeg det jeg havde lært i min træning:

Træk vejret dybt, være stille og overskue hele situationen uden tanke. Lade være med at have intention om andet end at stoppe kampen hurtigst muligt på den mest fredelig måde mulig. Kroppen vil her igennem reagere naturligt på alle påvirkninger hvis, du har trænet det du har lært ind i muskelhukommelsen som foreskrevet.

Tilfældet med flasken skete efter jeg havde trænet i et til halvandet år. Han var fuld og jeg afvæbnede ham, han blev så diffus over min (for ham i hvert fald) iøjenfaldende ro, at han bakkede ud øjeblikket efter, jeg smadrede flasken på gulvet så, ingen kunne bruge den som våben mere.
Baggrunden for situationen var at jeg arbejede på en hvis lokalitet hvor alkolholsalg indegik og en ubehagelig person (min angriber) måtte forlade stedet ufrivilligt.

Det andet tilfælde, skete efter omkring tre års træning, og var uden våben men, flere mennesker, der var venlige imod personen der angreb mig var i udkanten af den stående brydning der foregik hvori, personen forsøgte at finde en måde hvorpå, han kunne komme til at slå mig med arme eller ben og der var et menneske, jeg samtidigt ville beskytte fra dem så, min placering var meget vigtig.
Efter han indså, han ikke var god nok til at indlede et rigtigt angreb uden selv at være i fare, bakkede han også ud.
Det tog ham 7 minutter at fatte.
Baggrunden for denne situation var, nogle mænd der havde en hvis restauration hvor min (dengang) kæreste arbejdede, ville ikke give hende den løn, hun havde tjent.
Den ene blev sur den dag han indså, han ville blive nødt til at betale pga min indblanden og angreb mig efterfølgende da han åbenbart fuldstændig tabte forstanden.

Begge gange holdte jeg hovedet koldt selvom, der var frygt tilstede. Begge gange afviklede jeg situationen uden, at jeg, eller min angriber, kom til skade.

Bagge gange følte jeg øjeblikke hvor jeg kunmne havde gjort forskellige ting, der ville have gjort meget ondt på min modstander men, jeg lod være og det viste sig, at være bedre i det lange løb.

De sidste tre år har jeg trænet uden noget har prøvet at overfalde mig ;o)

Jeg er slet, slet ikke færdig med min træning men, jeg har følt mig mere og mere sikker i forhold til aggression og manipulation fra andre mennesker i takt med min egen træning og forsøg på at forstå det, jeg har fået formidlet.

Jeg synes jeg kunne have klaret de to situationer bedre sådan, at de var overstået hurtigere og jeg havde været lidt mindre bange og lidt mere uden tvivl end jeg var men, det vigtigste - ingen blod, ingen brækkede arme - det opfyldte jeg så, jeg var tilfreds.
Med min indsats og min valg af system.

Det kunne jeg ikke havde gjort i disse situationer før jeg trænede, det jeg træner nu. Jeg ville enten have blevet bange og kommet til skade eller værre eller jeg havde klikket over og gjort noget, jeg senere ville have fortrudt.

Derfor vil jeg gerne modsige dem, der siger orientalsk kampkunst ikke virker på baggrund af, at det spænder for bredt eller indeholder teknikker og dicipliner, der er urelevante.

De kan måske være ineffektiv hvis, træneren eller eleven ikke forstår det men, hvis noget, der er skrevet af krigere der har været i virkelig kamp, er blevet holdt intakt, og formidleren stadig forstår at formidle det, så kan det kun være effektivt og forsvarligt at undervise til andre.

Min træning har været yderst tilfredsstillende selvom, det spænder meget bredt og indeholder dicipliner man udmiddelbart ikke kan se pointen i at træne i dag - indtil man forstår det ;o)

Oh shit, nu kom jeg til at skrive en hel masse igen...

Det er nok svært at konkludere med helt 100 % enighed fra alle tråddeltagere men, jeg tror vi allesammen er enige om, at der nogle helt grundlæggende nødvendigheder for, at en stilart er effektivitet.

Kan (orker) trådforfatter prøve at opsummere dem?

Har det interesse?


---
The best way to fight evil, is to make energetic progress in the good. - I Ching
15/9-2014, 9:13

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510448
Jamen jeg er jo nødt til at byde ind.

For mig er de vigtigste elementer i god selvforsvarstræning:
1) Simple, effektive teknikker
2) Masser af kamptræning med masser af kontakt
3) Træning med selvforsvar som formål

Jeg er stor tilhænger af "you fight like you train".
Erfaringen siger mig at en omstilling mellem daglig træning uden kontakt, og kamp med bare relativt hård kontakt, er svær. Er man vant til i træningen at stoppe slag/spark inden man rammer en modstander, så er det dét, der bliver den naturlige ting at gøre, selvom forudsætningerne for kampen ændres ... uanset hvor kontrolleret man så gør det.

Gennem kamptræningen finder man også ud af hvilke teknikker, der føles brugbare for een selv.
Og oftest er det simple teknikker, som også kan udføres i "civilt tøj", på et glat/ujævnt underlag.

Selvforsvar som formål i træningen, fordi man så helt fra bunden kan indbygge lovgivningen i træningen, uanset om det er tekniktræning mod en "død" modstander, eller om det er i kampdelen.
Jeg synes ikke at det lægger begrænsninger i kampen, fordi lovgivningen helt fra grunden er en del af træningen.
"You fight like you train".

Og så mener jeg iøvrigt at selvforsvarstræning bør indeholde en vis portion scenarietræning, hvor man f.eks. arbejder med hvordan man kan nedtrappe en ulmende konflikt, eller hvordan man undgår at manøvrere sig ind i uheldige positioner (eller hvordan man manøvrerer sig ind i bedre positioner).

Mindsettet er helt klart vigtigt, men jeg mener også at hvis man i den daglige træning er vant til kontaktdelen, så vil det også være mere naturligt at man rent faktisk rammer en modstander.
En overvejelse af konsekvenserne dæmpes dermed, og "nænne-faktoren" bliver ikke så meget noget, man skal tænke over i situationen, men nærmere noget, man tænker over når man i dagligdagen evaluerer på om man nu også har valgt den rigtige træning, og om den går i den retning, man har forestillet sig.
(Måske lidt ligesom en faldskærmsudspringer ikke HVER gang tænker over om skærmen nu også folder sig ud ... men hvor det formentlig er noget, man har overvejet meget kraftigt, inden man startede på den hobby !).---
Hofte, hofte, hofte !
15/9-2014, 11:52

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510451
Monty: Nå ja nænne faktoren er da vist din betegnelse
Ellers er jeg meget enig i dine betragtninger og (uden at forsimple dine elementer) så hænger de vel også meget fint sammen med dem der startede tråden. Men hvor skal jeg ellers starte? Når tråde som denne har det med at vande ud, så tror jeg, at det kan handle om at vores nedslagspunkt ikke er det samme (vi taler i store træk om det samme, men ud fra lidt forskellige vinkler). Samtidig er det svært, at koge den komplekse virkelighed ned til en "teori." Til sidst er det altid nemt at blive enige om noget, når det er på det overordnede plan. Når man kommer længere ned i lagene, kan uenighed opstå - fordi vi, som Mads beskriver det, har en tendens til at se det ud fra sig selv.

Egentligt startede jeg tråden som en reaktion på alle de "hvilken stilart er bedst?", "hvad skal jeg gå til for at kunne klare mig på gaden?" Her mener jeg at se, at der kan være en tendens til at man glemmer, at det jo også i stor udstrækning handler om den enkeltes forudsætninger.

Mange af trådene har også haft den vinkel, at det skal være brugbart som selvforsvar. Og netop denne vinkel ville jeg prøve at gribe.

Processer der skal skabe en fælles forståelse for noget og hvor man jo også er nød til at begrebsafklare og blive enige om nogle definitioner tager tid og måske ikke så egnet på et debat forum. Men jeg mener at der har været en del gode bud i gennem tiden og denne tråd var også et forsøg på at samle op på dem.

Asher: Jeg er meget enig med dig i, at der er rigtig meget der går forud for en fysisk konflikt. Meget handler om overblik og valg - allerede inden man har en begyndende konflikt.


Asher skrev:
Derfor vil jeg gerne modsige dem, der siger orientalsk kampkunst ikke virker på baggrund af, at det spænder for bredt eller indeholder teknikker og dicipliner, der er urelevante.

Det er måske ikke et spørgsmål om hvorvidt det virker eller ej, fordi det gør det. Spørgsmålet er måske mere - hvor godt det virker? Måske andre også vil prøve at sammenfatte i overskrift form?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
15/9-2014, 12:27

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510452
For the record ... "nænne faktoren" var OLDINGENS ordvalg.
Men det er super dækkende

Jeg er helt enig i at det ikke i nær så høj grad er et spørgsmål om hvilken stilart, men i langt højere grad om personen, træningsmetoderne og målet med træmningen.
Populært sagt, så ville fodbold sikkert også fungere fint som selvforsvar .... hvis det var i den sammenhæng, det trænes, og hvis det er dét, udøveren er indstillet på er målet.


---
Hofte, hofte, hofte !
15/9-2014, 16:57

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510456
15/9-2014, 17:25

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510457
Hegnby: ??


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
15/9-2014, 17:40

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510458
Sorry Per.
Jeg hopper af her. Hygge.
15/9-2014, 18:30

Melkon

Antal indlæg: 21
Online 0d 3t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Melkon (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510460
En effektiv stilart skal kunne udvikle individet, samtidig med at den skal øge chancen for en mere raffineret måde at forsvare sig selv på.
15/9-2014, 20:40Antal indlæg: 80
Online 0d 7t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510465
Så kom oraklet på banen igen, jeg bakker ud lige inden indkørslen. Ellers nogle fede indlæg I er kommet med.
16/9-2014, 0:24

Kan Ryu

Antal indlæg: 169
Online 1d 1t 5m
København
www.jinenkan.d...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Ninjash ID #510466
Monty: tak for et godt indlæg - gode betragninger og vigtig træningsindhold i fht. brugbarhed.

Uchida: undskyld hvis jeg har talt for bredt i mine indlæg i fht. til dit oplæg. Jeg ser ofte, at folk sviner kampkunst til fordi, mange har haft dårlige erfaringer med det. Derfor beskrev jeg, hvad jeg ser som fordele ved at træne kampkunst, samt et virkeligt bevis på, at det virker i den virkelige verden.
I fht. "at spænde vidt" og "hvor godt det virker", er jeg af den opfattelse af, at dette ikke hindrer eller nedgraderer effektiviten.
Tvært imod mener jeg det modsatte.

Anyway, det har været hyggeligt og tankevækkende at drøfte dette med jer.

Arigatoo Gozaimasu.

Oraklet forlader hermed denne tråd ;o)---
The best way to fight evil, is to make energetic progress in the good. - I Ching
16/9-2014, 8:42

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510468
Nå, jamen jeg går også i hi igen.

Martialarts.dk er jo tydeligvis blevet sådan at nogle få personer definerer hvem der har ret til at have en mening om tingene.


---
Hofte, hofte, hofte !
16/9-2014, 10:48

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510470
Asher skrev:
undskyld hvis jeg har talt for bredt i mine indlæg i fht. til dit oplæg. Jeg ser ofte, at folk sviner kampkunst til fordi, mange har haft dårlige erfaringer med det.
Det er helt fint - man er nød til at brede emnet ud før man kan finde et fælles fokus.

Karate kid: På hvilken måde mener du, at den første del af dit indlæg bidrager til en god debat på MA.DK?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
16/9-2014, 17:56

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510473
Jeg vil gerne undskylde for min freak smiley. Den var upassende. Emnet stor mig nært men min freak post lagde ikke op til god tone. Uanset hvor stor uenigheden må må jeg selvfølgelig respektere at andre kan have helt andre meninger.
16/9-2014, 18:00

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510474
*må være*
16/9-2014, 22:11Antal indlæg: 80
Online 0d 7t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510476
Indlægget var ikke specielt konstruktivt, det ved jeg godt. Til gengæld var det kort da jeg ikke ville afspore den ellers gode debat som jeg har nydt at læse.

Helt generelt er jeg dybt skepsis overfor orakler som sætter lighedstegn imellem erfaringer og ting de tror eller føler. Men det er i anden boldgade, så undskyld.
16/9-2014, 22:16Antal indlæg: 80
Online 0d 7t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510478
Og lige en tilføjelse, det er ikke ninjash der er oraklet. Jeg er enig i alt hvad han skriver.
17/9-2014, 8:09

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510479
Som et afsluttende velment bidrag til denne tråd ville jeg anbefale blog og videos fra John Titchens Practical Karate. De har filmet forskellige scenarie sessioner iført Spartan gear. Det kan søges via DART - Defence Attack Resolution Tactics.
Jeg synes det er godt. John Titchens blog lige så.
17/9-2014, 8:48

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510481
JEG er udemærket klar over at det ikke var NINJASH, der blev omtalt som "oraklet".

For godt et år siden blev jeg så usandsynligt træt af at HVER gang, jeg skrev eet eller andet på dette forum, uanset hvor velment eller hvor faktuelt det var, så endte hver eneste tråd med at jeg blev kaldt "oraklet", og at jeg iøvrigt måtte forsvare ikke bare mine synspunkter, men også min egen baggrund og den stilart, jeg repræsenterer.

Det blev jeg træt af, så jeg besluttede at stoppe på forummet.

Efter et år blev jeg gjort opmærksom på at een eller anden herinde søgte en god klub i Vejle, så jeg gik herind igen for at informere om at vores klub eksisterer.
Nu popper denne tråd så op, omkring et tema, jeg brænder for.

Alligevel var jeg (efter et års fravær) klar over at intet havde ændret sig, i det sekund, jeg så DONGLE's udmelding om at de var "dejligt overraskende at hverken trolls eller orakler har budt ind endnu".
Og jeg er efterhånden overbevist om at KARATE KID har en pop-up, som fortæller ham hvornår jeg skriver i en tråd. Bare så han kan kigge ind og sende en sviner i min retning. Intet som på nogen som helst måde bidrager til debatten ... udelukkende en sviner, som iøvrigt ikke går på indholdet i mine indlæg, men udelukkende på min person.

Jeg valgte så alligevel at skrive et indlæg, som jeg egentlig ikke mener at nogen kan have ondt i røven over indholdet i (bortset fra udsagnet omkring fodbold ... som så heller ikke er bogstaveligt ment, men mere for at fremme forståelsen).

Jeg synes at det er direkte ødelæggende for debatten på et ellers udemærket kampsportforum, når man efter et års fravær føler sig uønsket allerede INDEN man skriver. Og NÅR man så skriver, bliver man ret hurtigt klar over at følelesen er helt korrekt.
Hvis jeg skal være helt ærlig, så mener jeg faktisk at det grænser til mobning, og hvis andre profiler gennem tiden har haft det på samme måde, så kan jeg sagtens forstå at så mange af "de gamle" har forladt forummet.


---
Hofte, hofte, hofte !
17/9-2014, 8:52

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #510482
To kick or not to kick, that is the question.

This debate comes up regularly on martial arts forums and such discussions tend to produce variations on a number of regular characters:

The person who is convinced that whatever he or she does in class will work.
The person who sees kicking as a low percentage strategy but advocates low kicks if kicks are used at all.
The person who has used kicks ‘in real fights’ and therefore believes that they are a high percentage effective strategy, especially high kicks.
The person who has used kicks in competitive fighting and therefore believes they can do so in self defence.
The person who has no opinion but just wants information.
The troll.
So who’s right?

Fra Titchens blog, spot on...


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
17/9-2014, 12:43

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510483
Monty: du tilægger mig alt for meget "ære"
Jeg kender dig ikke og kan derfor intet have imod dig.
Det har aldrig nogensinde været en hensigt herfra at "gå efter din person" - eller nogen som helst andre for den sags skyld.
Vi debaterer et emne der er stor uenighed om iblandt en masse mennesker.
Jeg tror du tager tingene alt for personligt. Men medgiver gerne at har man en gang haft den fornemmelse du beskriver så ligger den lige under overfladen længe efter.

Hvis du føler for det så ring til mig -53800541 (efter 18)
Jeg har intet udestående med dig eller nogen andre herinde.
17/9-2014, 13:14

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 49m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #510484
Ninjash har været inde på de psykiske aspekter, som man skal være opmærksom på i kampidrætstræning. Han har også haft nogle fremragende tanker om at man skal være klar over hvad man ønsker når man vælger stilart.
Tankerne om, at man, når man har opnået en eller anden form for overtag, skal betragte modstanderen som et menneske, der har krav på en human behandling, kan jeg ikke formulere bedre selv.
Monty har været inde på nogle praktiske tilgange for at opnå det samme.
Den store forskel er, at hvor Ninjash taler om "vigtige moralske emner", så taler Monty om "nødværgeret", men indholdet er det samme.

De to meninger er sammenlagt meget tæt på at kunne være en konklusion for trådstarters hensigt med tråden.---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
17/9-2014, 13:23

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510485
DONGLE,

Jeg skal også være ærlig ... Jeg blev skuffet da jeg så lige netop ordvalget "orakel" i det indlæg, du skrev før jeg checkede ind på tråden.
Det var lige netop den konstante brug af det ord, om mig, der fik mig til at holde et års pause fra martialarts.dk

Og allerede dér vidste jeg at jeg ville få på puklen for mit indlæg (derfor også mit udlæg, hvor jeg skrev at jeg jo er nødt til at kommentere på tråden .... det var virkelig noget, jeg tænkte over, efter den med "ingen orakler" ... og freak smiley'en hjalp ikke).
Men nøjagtigt som for dig, så betyder dette emne sindssygt meget for mig.

Jeg har også set dig på forummet længe nok til at jeg ikke opfatter dig som en bruger, som på den måde "jagter" folk.
Og derfor tror jeg også at du mener det, når du undskylder smiley'en.
Den er fuldt ud accepteret herfra.

Jeg opfatter dig som værende seriøs, og nej, vi er bestemt ikke altid enige .... og det er der heller ingen der siger at vi skal være. Formålet med et kampsport forum må altså være et spørgsmål om at diskutere holdninger og synspunkter. Ikke om at sidde derhjemme og rive i banditten, i ren og skær glæde over at man har svinet endnu en person til.

Jeg må sgu ærligt indrømme at den opførsel KARATE KID lægger for dagen, i dén grad er en dræber af alt hvad der hedder god forum etik.
Det er MEGET længe siden, jeg har set noget som helst konstruktivt fra den side, hvis nogensinde.
Der kommer ihvertfald intet andet end svinere i min retning.
Som jeg skrev, så føler jeg virkelig at der eet eller andet sted er en klokke, der ringer, når jeg formaster mig tl at kommentere på noget som helst på martialarts.dk.
Klokken er signalet om at jeg skal svines, uden at mine indlæg overhovedet bliver læst.
Efter et helt års fravær, gik der under 10 timer, før mit indlæg blev mødt af en sviner, som kunne være kopieret fra en tråd som var et år gammel.
Det var nøjagtigt som at komme til class reunion, og så få buksevand af drengene fra dengang.

Jeg har intet begreb om hvordan jeg har trådt KARATE KID over tæerne, i en sådan grad at det skulle berettige personlig forfølgelse af dén karaktér.
Og jeg ville ønske at jeg så bare kunne ignorere det, og tænke fuck ham. Men det er SÅ drænende for lysten til at kommentere, når svinerne konstant popper op.

Jeg har tidligere nævnt her på forum, at jeg selv er et tidligere mobbe offer. Det er mere end 40 år siden, og jeg er sgu ikke sikker på at der dengang fandtes et begreb som "mobning" ... men det var det, der skete.
Og det er helt klart med den baggrund, jeg måske også overfortolker nogle ting, som peger i den retning.

DONGLE,
Du tilbyder at jeg kan ringe til dig .... og det har jeg sgu helt ærligt stor respekt for (medmindre det oplyste nummer selvfølgelig går direkte til Lulu's Lak og Læder ).
For mig er det et signal om at du kan se at jeg virkelig ser det som et problem.
Så tak for tilbudet !
Men SÅ stort et problem er det nu heller ikke. Som tidligere kan jeg jo bare blive væk, og så er den skid slået. Det seneste år er såmænd gået fint, også uden martialarts.dk.
Det ville bare være surt hvis jeg, og måske andre før mig, er nået dertil, fordi nogle få ikke fatter konsekvenserne af deres dårlige forum etik.

Jeg véd ikke om jeg orker at blive hængende på forum denne gang.
Hvis ikke jeg gør, så er der altså en grund til det.
Og det kan så måske være en opfordring til at behandle folk pænt, selvom det "kun" er på et internet forum.


---
Hofte, hofte, hofte !
17/9-2014, 17:29

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510488
Monty: du tilægger mig alt for meget "ære"
Jeg kender dig ikke og kan derfor intet have imod dig.
Det har aldrig nogensinde været en hensigt herfra at "gå efter din person" - eller nogen som helst andre for den sags skyld.
Vi debaterer et emne der er stor uenighed om iblandt en masse mennesker.
Jeg tror du tager tingene alt for personligt. Men medgiver gerne at har man en gang haft den fornemmelse du beskriver så ligger den lige under overfladen længe efter.

Hvis du føler for det så ring til mig -53800541 (efter 18)
Jeg har intet udestående med dig eller nogen andre herinde.
17/9-2014, 17:32

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510489
Jeg lærer det aldrig sorry for browser dobbeltpost igen.
Ok Monty. Ønsker dig alt godt.
17/9-2014, 18:26

A.Due

Antal indlæg: 54
Online 0d 11t 59m
Nordsjælland


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Jiyuujin ID #510490
Jeg gir selvfølig asher ret i sine holdninger. Problemet med disse tråde synes jeg forøvrigt, er at de bliver så lange, at man nemt springer dem over.Så undskyld hvis jeg nævner noget som er nævnt

Jeg tror alle stilarter har sin styrke bestemt ud fra udøveren. Der er ikke nogle dårlige stilarter, kun udøvere.

Gennem mine 30 års erfaring med en del stilarter, har jeg mødt mennesker der dyrker stilarter, som jeg har skrottet, men når man ser en udøver der krydrer stilarten med sin personlighed, har jeg oplevet, at jeg har tænkt hold da op, ham gider jeg ikke møde.

Min konklusion må være at integrere stilarten ind i din personlighed og ikke omvendt.

Håber det gav lidt mening

Gambatte


---
In the end skill is not enough
17/9-2014, 19:56Antal indlæg: 80
Online 0d 7t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510492
Rolig nu Monty. Jeg ønsker ikke at såre dig på nogen måde.

Jeg har prøvet at debatterer med dig før, men du er argumentresistent og vender og drejer hvert ord og vil ikke give dig en meter. Du forstår om nogen at dreje en debat i den vinkel du ønsker. Dette er for så vidt i orden, men jeg orker så bare ikke at debatterer med dig mere på den baggrund. På mig virker det som om at du betragter en debat som en kamp om meninger og hvor der skal findes en vinder. Dette er ærgerligt da du ved ret meget om selvforsvar, er belært og er en god skribent der har ordet i sin magt.

Indrømmet, jeg har gået hårdt til dig ind imellem, men omvendt holder du dig heller ikke selv tilbage når du først er oppe i omdrejninger.

Noget jeg ofte har opponeret imod i forhold til dine indlæg er at du ofte hævder at dine meninger og konklusioner er erfaringsbestemte. Det er de ikke og det er det du har så svært ved at forstå. Dine manglende erfaringer i forhold til dine evner som instruktør er for mig ikke noget problem. Du er sikkert en glimrende instruktør og du underviser ud fra samme forudsætninger som de fleste andre instruktører rundt omkring i selvforsvarsverdenen. Men du skal bare lade være med at konkludere alt muligt som du dybest set ikke ved noget om. Det du kan konkludere er dine hypoteser og det du tror på og dette vil være helt fint med mig. Dine meninger og holdninger er lige så gode som alle andres.

Ofte udtaler du dig kritisk om andre systemer og deres måde at gøre tingene på, samtidig med at du fremhæver din egen stilart som det ultimative. Når du argumenterer på denne måde bringer du dig selv i skudlinjen og så kan jeg altså ikke lade være med at kigge på din baggrund med kritiske øjne. Når man pisser i modvind.........

Men dybest set kender jeg dig ikke, og jeg ønsker ikke at gøre dig fortræd eller ked af det. Jeg lover at være mere nænsom og konstruktiv i min tilgang til dine indlæg.

Selvforsvar for mig er ikke en akademisk diskussion som mange af de tidligere debatter ofte har båret præg af. Eller også har debatterne været præget af paranoide forestillinger om overlevelse og ildkamp på den sindssyge gade. Selvforsvar er for mig et spørgsmål om et stærk sind i en sund krop. Etiske overvejelser og personlig dannelse er et vigtigt element. Selvtillid og evnen at slå til når det gælder er vigtigt. Dette kræver for så vidt ikke træning i kamp. Træningen i kamp er ( og sat på spidsen) for mig kun sekundært. "Kampen" kan vindes på mange måder og den rigtige kamp er det etiske forkerte valg og det mest uhensigtsmæssige. Man kan altid møde en der er stærkere og klogere en dig selv eller mere kold.

Sorry for trådkapring


17/9-2014, 20:30

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #510493
+1 til jer alle, for god debatskik.
/mads


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
17/9-2014, 20:53

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510494
Vi kan godt. Hvis vi tager os sammen
Jeg husker så trådene med bruger fma arnis som den største personforfølgelse jeg nogensinde har set på et forum. Og her deltog rigtig mange i hetzen. Søg bare i disse tråde med ham. FMA arnis var ikke en ørn til at tackle den storm af hetz der røg i hans retning - men hvem ville kunne det?
Det er ikke sagt for at forklejne den uret Monty føler dog. Monty så hut jeg hvisker tog du selv stor del i dette ? De tråde lignede et gruppe overfald på en som lå ned.
Men fred nu og håber tråden her kan overleve og fortsætte i Uchidas gode ånd.
"Back to business"
17/9-2014, 20:59Antal indlæg: 80
Online 0d 7t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510495
Hørt
17/9-2014, 21:17

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #510496
(Den hetz med FMA-arnis må jeg tilstå, jeg desværre selv var en del af. Under tidligere brugernavn. Forummet har ikke en password-recovery funktion. Er en delkonklusion så, vi alle er ved at blivere klogere? Fedt... )


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
17/9-2014, 21:23

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510497
Pedersen
17/9-2014, 22:58

Kan Ryu

Antal indlæg: 169
Online 1d 1t 5m
København
www.jinenkan.d...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Ninjash ID #510498
Ok,I'm back.

Jeg kender ikke til jeres tidligere skænderier eller hetzer. Karate Kid og Monty - find nu ud af det - diskutere og være uenige hvis, det er sådan landet ligger. Men ikke mere personlig shit.

Lad os holde os emnet så trådene kan slutte med konklusionen eller uenigheden i stedet for en masse undskyldninger og gamle nag der dirrer.

Monty, bliv nu og snak. Hvis Karate har noget i hans ord, måske det så er værd at tænke over?

Jeg ved det ikke.

Anyway, det var en god snak. Jeg var glad for at læse Karate's tanker i fht. emnet i stedet for det sideslag der først ankom.

Ligemeget hvem det var rettet til, var det detruktiv for mig at se fra dig, som jeg egentlig betragter som en fornuftig persona - med hang til spas ;o)

Latter er godt - på de rigtige tidspunkter.

Øhhhh, hvad var emnet nu igen...????


---
The best way to fight evil, is to make energetic progress in the good. - I Ching
17/9-2014, 23:42

Nick

Antal indlæg: 460
Online 1d 20t 12m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Box ID #510500
"For mig er de vigtigste elementer i god selvforsvarstræning:
1) Simple, effektive teknikker
2) Masser af kamptræning med masser af kontakt
3) Træning med selvforsvar som formål"

Kunne ikke være mere enig .....

Og så så effektiv som overhovedet muligt ... gå efter øjne, nosser, strube, næse
18/9-2014, 9:03

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510506
KARATE KID,

Tak for dit seriøse svar.
Det sætter jeg virkelig pris på.

Jeg er altid frisk på en debat, og ja, sommetider kommer de også ud i ekstremer.
Men der er forskel på at være uenig, og derfor på et tidspunkt bakke ud af en debat, eller om man konsekvent "dømmer en person ude", uden at læse personens indlæg, men udelukkende udfra historik fra andre tråde.

Den der med at "nu er oraklet på banen, så jeg skrider", er jo lidt ligesom en person der træder ind i et rum, og andre der så siger "nu kommer ham den fede", og så forlader rummet.

Mht at udtale mig kritisk om andre andre systemer, og se mit eget som det ultimative:
Det synes jeg faktisk ikke passer.
Selvfølgelig mener jeg at det, jeg selv laver, giver god mening ... ellers ville jeg finde noget andet.
Men jeg har lige netop den grundholdning, at hvis man er nødt til at svine andres stilarter til, fremfor at fortælle om de gode ting i ens egen stilart, så er det sgu nok fordi ens egen stilart ikke har nok godt at fremvise.
Og det ER virkelig en grundholdning hos mig, så langt ud som at hvis en person forsøger at sælge mig hundefoder, og gør det ved at fortælle hvor dårligt de andre producenters er, så kan han godt glemme det. Jeg vil høre hvor godt HANS hundefoder er .... så skal jeg nok selv bedømme om det er bedre end andres (og det kan så sagtens ske ved at jeg stiller kritiske spørgsmål).
Så jeg tror helt ærligt at det vil være svært at finde ret mange steder hvor jeg taler ned om andre stilarter. Til gengæld vil det være meget nemt at finde de steder hvor jeg taler positivt om det, jeg laver.

Og så er der den der med erfaringen .... Den bliver vi helt sikkert aldrig enige om.
Jeg mener at man sagtens kan undervise i effektivt selvforsvar, uden selv at have været i store gadekampe. Jeg mener at man sagtens kan lære af de erfaringer ANDRE gør, og formidle dem videre.
Jeg kan ikke forberede mine elever på hvordan DE vil reagere i en skarp situation. Det er der ingen, der kan. Men jeg kan formidle hvordan et antal andre personer har reageret. Og det mener jeg faktisk har nøjagtigt ligeså stor værdi for eleverne.
Som sidebemærkning mener jeg ikke at det kan være rigtigt at man som selvforsvarsinstruktør skal have antal gennemførte slagsmål på sit CV.
Der er jo noget galt, hvis jeg skal til at kræve af mine elever, at de skal have x antal slagsmål, før de kan blive instruktører.
Dont't get me wrong: der er selvfølgelig intet galt ved at man har gjort sine egne erfaringer i den retning, men jeg mener at man sagtens kan undervise, baseret på andres erfaringer.
(Og for lige at understrege den med at jeg gerne tager den ud i ekstremerne: Ville man kræve at en stewardesse har været i et flystyrt, før hun kan stå på midtergangen og demonstrere hvordan man forholder sig ved en nødlanding på vand ?).

Det er een af disse ting, jeg med stor iver gerne debatterer, men som nogle formentlig aldrig vil være enig med mig i.
Og det er så også iorden.


DONGLE,

Jeg er helt 100% enig i at den behandling FMA ARNIS fik, var under al kritik.
Og ja, jeg var selv en del af dem, som var på nakken af ham (det var størstedelen af forummet nu nok).
Jeg vil dog sige at jeg blev klogere, og at på et tidspunkt hvor jeg følte at det blev for groft, også tog hans side. Og den sidste tid, han var på forum, havde han og jeg intet problem, og kunne godt diskutere ting sagligt.
Men slet ingen tvivl om at vi var alt for hårde ved ham.


Folkens,
Jeg er glad for at jeg ikke igen løb panden mod en mur, men at mit "opråb" blev hørt, og taget til efterretning.
Det giver mig en tro på at al etik trods alt ikke er gået tabt !
---
Hofte, hofte, hofte !
18/9-2014, 13:27

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510512
Jeg vil undlade at samle op på den lille afstikker tråden tog men blot konstatere, at den endte godt. Vi har en MA baggrund der er forskellig fra hinanden, og samlet har vi en meget stor viden eller MA faglighed om man vil. Den kan komme i spil såfremt vi har en god dialog/kommunikationen.

For mange år siden deltog jeg i et arrangement på Gerlev, hvor mange forskellige stilarter var repræsenteret. Vi trænede hinandens stilarter og havde så efter træning debatter om MA. Her skulle vi lige tale os varme og slippe fokus kun på egen stilart. Faktisk var det meget givtigt..

Måske en ide at forfølge?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
18/9-2014, 13:50

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510513
UCHIDA,

For et stykke tid siden havde vi lige netop sådan en fællestræning, hvor mange af forummets profiler deltog.
Og det VAR en kanon dag, hvor jeg tror at der var mange, der fik et anderledes syn på hinanden.

Træningen blev afholdt i vores dojo i Vejle, og vi masser af positiv respons på det.

Jeg kan ihvertfald huske at jeg fik et helt anderledes syn på FREEZE, som jeg ellers også tog nogle ture med herinde.
Og så havde vi nogle supergode instruktører herinde fra til at undervise.

Træningen er selvfølgelig en fællesnævner, vi har.
Men jeg tror egentlig at det som gav mest på dagen, var at MØDE profilerne IRL. Og jeg tror sgu at meget ville se anderledes ud, hvis folk havde delt nogle fadbamser en varm sommerdag i parken.


---
Hofte, hofte, hofte !
18/9-2014, 14:17

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510514


Så må det være på djævleøen næste gang og ikke i "Norsk Congo"
18/9-2014, 14:38

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510515
Den store af trædestenene over til Sverige ?---
Hofte, hofte, hofte !
18/9-2014, 17:12

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510517
Walk the talk - jeg er frisk men har ingen faciliteter til en træningssamling med dertil hørende erfaringsudveksling. Andre?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
18/9-2014, 18:36Antal indlæg: 80
Online 0d 7t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510518
For god ordens skyld så har jeg aldrig hævdet at man skal have slagsmål på sit cv. Jeg har heller aldrig hævdet at man bliver en dårlig instruktør hvis man ikke har besidder disse erfaringer osv osv.

Og Monty det drejer sig ikke om at vi er uenige på det punkt, tværtimod er jeg enig med dig der.. Selvfølgelig kan man være en god instruktør alligevel. Det er de fleste jo på den baggrund. Og som jeg har givet udtryk for utallige gange så er det at undgå kampen det vigtigste.

Hvis vi ikke kan blive enige om præmissen for hvad ordvalg som: min erfaring siger mig, erfaringen viser osv dækker, er der jo ikke noget reel grundlag for en debat på det punkt. At jeg gentagne gange har pointeret dette for dig ( og andre)og været efter dig med er at du mange gange ytre at du har erfaring og på baggrund af denne erfaring drager nogle konklusioner som jeg er lodret uenig i og som viser det stik modsatte af hvad jeg selv personligt har erfaret. Mine erfaringer er ikke ensbetydende med at jeg tidligere har været en afstumpet voldsmanden som har opsøgt slagsmål og praler af dette. Jeg har i min ungdom bare færdes i et miljø hvor håndmadder var en del af miljøet. Dette er ikke noget jeg er specielt stolt af og det er absolut ikke en erfaring som jeg vil anbefale andre at de skal gøre sig. Men når man er und gør man mange dumme ting. Herudover har jeg sidenhen haft erfaringer som dørmand og i andre sammenhænge som jeg ikke vil komme ind på her. Disse erfaringer gør at jeg sammenlagt med min træning mener at have en vis ekspertise på området. Disse erfaringer kan man jo så vælge at ignorere, hvilket er helt ok da min profil er skjult. Så må man bedømme mig på for hvad jeg ytrer mig omkring istedet for.

Jeg mener at hvis man hævder at have erfaring på et område, gælder den præmis at det har man.

Erfaring=erfaring og jeg mener ikke at man kan dække sig ind under hvad andre mener at have erfaret, hvis de ikke har erfaret noget som helst eller der er en vis form for evidens for konklusionerne. Fordi 10 ulve hyler i kor er det ikke sikkert de hyler sandt. Men derfor kan det godt være gode ulve alligevel.

Og til sidst, selvfølgelig har jeg læst dine indlæg igennem, alt andet ville jo være utroværdigt og selvfølgelig tæller dine tidligere indlæg i forhold i min respons på dit nuværende. Dette på nøjagtigt samme måde som mine tidligere indlæg også tæller i din bedømmelse af mig. Dette er helt naturligt.

Jeg håber at mit indlæg var ok. Jeg mener det godt.

God træning og Guds fred
18/9-2014, 20:08

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510519
Kunne det være en ide ifbm et træf at følge op på det emne som startede tråden og få en seminar holder over som fælles omdrejningspunkt ?
Blot en tanke at det ville gøre det hele lidt mere konkret.
Jeg kæmper stadig med slidgigt og har begrænset knæmobilitet. Bokse træner lidt men det er pt max af hvad jeg kan byde stængerne.
Omkring lokalitet vil jeg gerne forsøge at forhøre mig lidt omkring. Men var det en ide med en seminar gæst og vil folk betale??
18/9-2014, 20:33Antal indlæg: 80
Online 0d 7t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510520
Held og lykke med seminaret
18/9-2014, 20:35

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510521
Ok. Det har ikke din interesse?
18/9-2014, 21:02Antal indlæg: 80
Online 0d 7t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510523
Pænt nej tak, men jeg synes det er en god ide.
19/9-2014, 8:56

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510525
KARATE KID,

Lad mig lige starte med at sige at det er rart at se saglige indlæg fra dig.

Som sagt er det med erfaringen nok ikke noget, vi nogensinde bliver helt enige om.
Men som jeg også skrev, så bygger vi vores undervisning i klubben, på erfaringer gjort ENTEN af os selv, eller af andre.
Jeg véd (af egen erfaring), at ingen kan forudsige hvordan folk reagerer, når de pludselig befinder sig i voldsomme situationer.
Jeg hørte engang et foredrag af een af de overlevende fra Estonia forliset. Det, der havde gjort mest indtryk på ham, var hvordan der var helt klar forskel på hvordan folk reagerede, mens skibet sank: Nogle blev helt apatiske, og gik rundt i gangene, ude af stand til at handle rationelt. Andre fulgte ordrer, men kunne ikke selv tage stilling til noget som helst. Og så var der nogle, som direkte overtog situationen, handlede rationelt, kunne hjælpe andre, og havde overblik.

Overført til det syn, jeg har på selvforsvar, så er det dét, jeg kan forberede folk på.
Jeg kan ikke forberede folk på hvordan de selv vil reagere .... men udfra erfaringer, andre har gjort, kan jeg forberede folk på nogle mere eller mindre typiske reaktioner.

Jeg HAR været i konfrontationer, hvor mit adrenalinniveau bagefter har været hævet kraftigt. Jeg er blevet truet med kniv (een gang hvor kniven var fremme, og een gang hvor den blev nævnt), og jeg har selvfølgelig også været i situationer ude i nattelivet, i mine yngre dage .... men jeg har kunnet tale mig ud af situationerne.
Ellers er vi helt tilbage i skoletiden, hvor jeg da ofte fik høvl, men hvor volden så helt anderledes ud end idag.

Så når jeg udtaler mig om sådanne situationer, så er det baseret på mine egne "tal-dig-ud-af-det" erfaringer, kombineret med andre af vore instruktører/elevers erfaringer, hvor de måtte gennem en fysisk løsning, og igen kombineret med hvad jeg eller andre har set "ude på gaden" .... enten fordi jeg/de har været ude på en festlig aften, eller fordi der har været tale om arbejde.

Når jeg udtaler mig om en fysisk reaktion, f.eks. på at blive ramt af et spark, eller på at være ved at blive stranguleret ud ... så er det mine egne erfaringer, fra træningen.

At man kan være uenig med mig, i de udtalelser, jeg kommer med omkring disse ting ... det er jo helt iorden.
Det bekræfter sådan set bare at andre har gjort andre erfaringer, end den "erfarings database", jeg bruger i min undervisning.
Men NÅR så folk er uenige, så er det uendeligt meget mere værd, at folk så nævner de erfaringer de selv (eller andre) har gjort, fremfor bare at forkaste dem, jeg nævner.

Når f.eks. der herinde kører en tråd omkring en profil, som har startet en tråd, fordi vedkommende tænker over om det var forkert af ham, ikke at gribe ind under et røveri ... så indgår hele den problematik dermed også i min undervisning.
Det kan være i form af at jeg samme uge i en undervisning nævner at der ikke er nogen form for materielle goder, der er værd at man satser sit liv for dem.

Så for mig er det et flydende begreb, om der er tale om egne eller andres erfaringer.
Jeg bygger på begge dele.

Hvis al undervisning skulle være baseret på egne erfaringer, ville det hurtigt åbne en masse problematikker:
Hvis jeg har været i et slagsmål, men har fået bank ... er jeg så kvalificeret til at undervise i hvordan man "vinder" over en modstander?
Hvis jeg har været i en udveksling af øretæver, og måske endda har haft succes .. er jeg så også kvalificeret til at undervise i forsvar mod kniv?
Hvis jeg har været i slagsmål med en modstander ... kvalificerer det mig så til at undervise i hvordan jeg kan have en chance imod mere end een modstander?
Hvis jeg er røget i klammeri hver gang, og aldrig har kunnet tale mig ud af det ... er jeg så kvalificeret til at undervise i nedtrapning af en konflikt?

Her er det, jeg ser fordelen i at bygge på MANGE folks erfaringer .... fremfor at begrænse træningen til udelukkende de ting, man selv har haft succes med "på gaden".

Jeg håber at mit synspunkt ikke får mig til at fremstå som værende bedrevidende eller påståelig.
Det er kun et spørgsmål om at redegøre for hvilke tanker, jeg har gjort mig omkring "erfaring".---
Hofte, hofte, hofte !
19/9-2014, 12:21

Mikkel Birch O...Antal indlæg: 1131
Online 13d 0t 36m
Roskilde MMA
FighterZone.dk ...
www.fighterzon...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


fistfighter ID #510531


---
www.FighterZone.dk...........................Roskilde MMA ............................................. (You should never let the fight up to the judges)....... # Karate er som varmt vand. hvis du stopper med at varme det op, bliver vandet koldt!
19/9-2014, 12:23

Mikkel Birch O...Antal indlæg: 1131
Online 13d 0t 36m
Roskilde MMA
FighterZone.dk ...
www.fighterzon...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


fistfighter ID #510532


---
www.FighterZone.dk...........................Roskilde MMA ............................................. (You should never let the fight up to the judges)....... # Karate er som varmt vand. hvis du stopper med at varme det op, bliver vandet koldt!
19/9-2014, 12:38

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510533
FISTFIGHTER,

Supergode links !

Jeg hæfter mig ved dette:
"Enhver konflikt er unik, uanset på hvilket plan eller i hvilken sammenhæng, den befinder sig. Det kan være i det enkelte menneske, mellem to personer, mellem grupper, lokalt, samfundsmæssigt eller internationalt.

Alligevel lader det til, at der findes et mønster for destruktiv optrapning, en slags drejebog, som vi optræder efter, når vi farer vild og fortaber os i konflikten. Den synes at være næsten universel. At være bevidst om drejebogen, at kende til konflikters udviklingsforløb gør, at vi har mulighed for at overveje, om vi vil spille med i tragediens givne roller eller ej."

Det læser jeg som et godt eksempel på at een eller anden har sat sig ned, og udfra et antal forskellige erfaringer, har sammensat denne drejebog, som gør rede for mange forskellige udviklinger. Og denne drejebog bruges så til at forberede andre på de mulige udviklinger, og på nogle tendenser.

Og det er lige netop denne model, jeg er stor tilhænger af.
Jeg mener at ens egne erfaringer kan sagtens indgå ... men hvis udelukkende egne erfaringer udgør grundmaterialet, så vil det ofte være mere begrænset, end hvis grundmaterialet består af MANGE erfaringer, hvoraf ens egne så kan være en lille, eller slet ingen del.

---
Hofte, hofte, hofte !
19/9-2014, 12:40

Mikkel Birch O...Antal indlæg: 1131
Online 13d 0t 36m
Roskilde MMA
FighterZone.dk ...
www.fighterzon...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


fistfighter ID #510534


---
www.FighterZone.dk...........................Roskilde MMA ............................................. (You should never let the fight up to the judges)....... # Karate er som varmt vand. hvis du stopper med at varme det op, bliver vandet koldt!
19/9-2014, 22:03Antal indlæg: 80
Online 0d 7t 54m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510539
Hvis det er mig du mener Monty, så har jeg stadig ikke påstået at al undervisning skal være baseret på egne erfaringer. Men lad det nu ligge og lad den oprindelige tråd leve.
21/9-2014, 15:50

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510550
Jeg tror at energien har forladt denne tråd og der var heller ikke den store tilslutning til et arrangement - måske en anden gang


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
21/9-2014, 16:57

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #510552
Det ved jeg nu ikke?

Personligt har jeg ikke den store interesse i ren selvforsvarstræning længere, men meningsudveksling (og et par fadbamser) synes jeg da kunne være i den grad interessant?


/mads


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
21/9-2014, 18:40

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510553
Mads: Ja se der er vi enige. Overordnet har jeg ingen interesse i om det jeg laver virker som selvforsvar. For mig handler det om, at man som menneske har en bred pallette af forskellige strategier, der kan forhindre en fysisk konflikt. Meningsudvekslinger og fadbamser er jeg også stor tilhænger af.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
22/9-2014, 0:49

Kan Ryu

Antal indlæg: 169
Online 1d 1t 5m
København
www.jinenkan.d...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Ninjash ID #510557
Ja, tråden ebbede lidt ud men, ikke forgæves kunne det vise sig.

I forhold til at mødes er jeg også frisk hvis, vi er nogle stykker og det er på øen.

Jeg synes dog vi skulle træne sammen på en eller anden måde i et par timer inden fadbamser og meningsudveksling.---
The best way to fight evil, is to make energetic progress in the good. - I Ching
27/9-2014, 0:02

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510612
Jeg vil gerne linke til Titchens blog, konkret dette:

http://johntitchen.wordpress.com/20.../Det er, naturligvis, et FORSLAG -hans- på tackling af fysiske konfrontationer i den virkelige verden.
De falder så tilfældigvis sammen med mine egne ideer og tidligere oplevelser.

Og Uchida og alle i andre ; jeg sg ked af det sidespring tråden her tog. Jeg er blevet klogere, om ikke andet.

27/9-2014, 9:27

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #510617
Dongle: Har skimmet artiklen fra bloggen og der er da helt klart elementer i den jeg mener er brugbare. Skal lige læse den lidt grundigere. Iflg. Victoria Milan er det ok med sidespring. No Problem.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
27/9-2014, 9:40

Thomas Hegnby

Antal indlæg: 103
Online 0d 0t 23m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongle ID #510618
Haha har godt hørt den reklame i radioen på vej til job i bilen. Det er en af de underligste jeg nogensinde har hørt tror jeg....

The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk