Brugernavn: Kodeord:
valg af kampsport // Martialarts.dk
valg af kampsport
Super letvægts BJJ gi
Denne tråd er vist 2313 gange og besvaret 11 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
8/10-2014, 22:41Antal indlæg: 2
Online 0d 0t 44m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


DBS
Nu her jeg besluttet mig for at begynde til noget kampsport men er lidt i tvivl om hvilken vej jeg skal gå.
Det jeg ligger mest vægt på er hvor egnet det er til selvforsvar, fysisk træning og den mentale del.
Har overvejet muay thai, dai ki haku og krav maga men sidstnævnte kan jeg ikke finde i området (viborg/Herning)

I er mere end velkommen til at komme med råd!
8/10-2014, 23:28

Cain

Antal indlæg: 70
Online 0d 4t 34m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Cain ID #510772
Hvis det er selvforsvar, så ville jeg helt sikkert sige MMA. Ved godt det lyder voldsomt men det fungerer sgu bedre end jiu-jitsu og fling flong dong og alt det dér bælte-pis dér.. I MMA lærer du hvordan det er at være i en RIGTIG slåskamp på alle måder. Du lærer både at kæmpe mens du ligger ned, du lærer at slå, sparke, bryde, forsvare dig mod slag, du lærer simpelthen det hele. Kickboxing ville selvfølgelig heller ikke være ubrugeligt, men der er bare det at hvis du så bliver taget ned på gulvet i en barkamp f. eks, så kan du ikke bruge det... MMA lærer du både at kæmpe stående og på gulvet. Så jeg synes MMA - plus det mentale game er der 100% også, jeg synes det er den sport som giver mest selvtillid og jeg har prøvet en del.
8/10-2014, 23:43

Pedersen

Antal indlæg: 326
Online 0d 3t 9m
Ashihara Karate...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


qazzaqa ID #510773
"Alt det bæltepis", som du så respektfuldt kalder 90% af den MA som brugerne herinde træner, er hele grundlaget for det, der er blevet din åbenbaring.
9/10-2014, 6:57Antal indlæg: 272
Online 0d 1t 1m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Johnhansen (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #510774
Jeg må give ham ret i der er for meget med bæltehalløj, elsker bjj men det med bælterank er blevet fesen med tiden
9/10-2014, 8:53

John LundgreenAntal indlæg: 7588
Online 20d 8t 16m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #510775
Al mulig respekt for MMA, også i selvforsvars sammenhæng .... men at man ligefrem "lærer det hele", når det drejer sig om en selvforsvars situation ... det er nu nok lige at stramme skruen en tak for meget.
Ting som f.eks. våben, mere end een modstander, små rum, dårlig belysning, underlag, normalt tøj, konflikthåndtering .... så vidt jeg véd er det ikke ting som indgår i MMA.

Som QAZZAQA skriver, så er grundlaget for kampsport jo altså de gamle stilarter, som kører med bælter.
Jeg er helt med på at bæltesystemet nogle steder kan virke en anelse udvandet, men at gå så langt som til at sige at bæltegrader = bæltepis = ubrugeligt selvforsvar ... det ville jeg helt klart ikke.

En stilart er efter min mening defineret ved indholdet og træningen, ikke ved hvordan man har valgt internt at holde styr på folks niveauer i træningen.---
Hofte, hofte, hofte !
9/10-2014, 9:25

Frederik Berg

Antal indlæg: 284
Online 1d 12t 7m
København


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


ham der aldrig kan holde sin kæft ID #510776
Boksning er også et godt bud. En god bokser er noget af det værste man kan støde ind i på den farlige gade De fleste slåskampe starter med slag stort set uanset hvem man kæmper imod.


---
Ethvert godt parforhold bygger på Ctrl+Shift+Delete
9/10-2014, 11:41

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #510779
Jeg kan heller ikke lide bæltehierakiet, for det kan alt for let misbruges til at fremme en usund hakkeorden.
Det behøver dog ikke at gøre det.

Jeg har imidlertid truffet en del bæltehierarker, der personligt har været yderst usympatiske, men kampmæssigt har været helt i top.

Samtidig har Monty ret i, at de fleste MMAteknikker kommer fra de klassiske systemer.

Derfor er mit råd til DBS: Tag ud i de lokale foreninger, og se om der er noget der tiltaler dig. Tiltaler det dig, så prøv det.
Der findes nemlig mange gode grunde til at begynde på kampidrætstræning. Der findes stort set kun en grund til at fortsætte med kampidrætstræning: Man kan kan lide det!


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
10/10-2014, 20:45Antal indlæg: 2
Online 0d 0t 44m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


DBS ID #510807
Jeg prøver mig sgu frem :-)
Og går nu ikke så meget op i bælter
15/10-2014, 14:54

Morten Ahlburg

Antal indlæg: 10
Online 0d 1t 25m
http://mortena...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


MortenAhl ID #510863
Jeg synes selv, at Dai Ki Haku er et rigtig godt bud, hvis man skal ind i kampkunst verdenen. Ingen bælter, ingen kata, det mest effektive fra kampkunst (ifølge ham der skabte det), der bliver lagt en del vægt på det mentale på længere sigt, det fysiske er i top, og du lærer at kunne forsvare dig i rigtig mange forskellige situationer.

Se et godt interview med grundlæggeren her: https://www.youtube.com/watch?v=fuy...

De har en klub i Viborg, jeg går selv i Aarhus
18/10-2014, 18:35

Daniel Dieu

Antal indlæg: 11
Online 0d 3t 18m
Odense
Krav Maga Odens...
http://www.fac...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Daniel D ID #510965
Hej!

mht. valg af stilarter så kan jeg kun give folk ret i at valget i sidste ende er individuelt og det bedste man kan gøre er at prøve forskelligt da hver stil art har deres egen fordele og ulemper - alt efter hvad du i sidste ende skal bruge det til.

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv om det er kampsport som sport du vil træne eller om det er decideret selvforsvar. Mange har opfattelse af at begge begreber er ens desværre er der mange elementer i de to begreber som på ingen måder kan sammenlignes. Som kampsport med henblik på kampe i ringe osv. så vil jeg helt klart anbefale ( på baggrund af egen erfaring) at du prøver at stifte bekendtskab med MMA. Som enkelte nævner så ligger det jo i navnet at det er en sammensmeltning af flere kampsports stilarter med henblik på at skabe en go all round kæmper. Jeg har ikke personligt kæmpet i ring - kun trænet med, men har kendskab til flere fra min gang hos fight gym i Odense. Og mange af dem er yderst kompetente kæmpere og ikke mindst dygtige instruktører.
Men hav i tanke at de træner med henblik på sport. At være dygtig til at kæmpe i ring gør dig ikke nødvendigvis dygtig til selvforsvar på gaden, tværtimod.
Selvforsvar på gaden er underlagt en masse ukendte faktorer. Tingene kan eskalere ud af ingenting, muligheden for våben, flere modstandere, man er måske alkohol påvirket eller bbar eden simple forskel at man pludslig har andet tøj på end man et vant til at træne normalt i kan have en betydning for den måde du bevæger og reagerer på.

Selvforsvar på gaden handler ikke om at gå flere runder á x - antal minutter. Her er man ikke underlagt elementer som points, kampring, dommere eller for den sags skyld - regler!

Er du udsat for at skulle forsvare dig på gaden så kan jeg kun råde dig til, hvis du ikke har mulighed for at undgå at eskalere situationen at kæmpe agressivt, beskidt ... og søg sikkerhed..... medmindre du er chuck norris... så siger det lidt sig selv.

Jeg vil ikke begynde at udpege hvilken stilart som er bedst osv. da som sagt hver stil art har deres egen måde at håndtere ting på.

God jagt.
1/11-2014, 14:51

Morten Wiberg

Antal indlæg: 8
Online 0d 7t 1m
Herning
Herning Judo & ...
judo.dk


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Stoiss ID #511152
Hej DBS

I Herning kan jeg anbefale flere ting.

Jeg er selv instruktør i Herning Judo & Jiu-Jitsu Klub!
Judoen trænes som en kampform og kan derfor nemt anbefales og fungere også som selvforsvar. Vi har en god stemning til træning og der er altid plads til dem som vil slappe af og dem som vil give den en skalle.
Jiu-jitsuen udføres som klassisk selvforsvar og er derfor også lidt mere afdæmpet. Det kan anbefales til piger som gerne vil føle sig mere sikker i nattelivet, men så heller ikke meget mere end det. Det er ikke negativt ment, men bare sagt lige ud af posen, at der bare er en anden målgruppe.

Karate i Herning er knaldgodt og kan anbefales varmt, dog er de overendt af nye så der er vidst en heftig venteliste for tiden.

Så er der Taekwondo, som altid giver smæk for skillingen og som giver dig hård sparketræning og meget stramme rammer. Dog er der altid en god bonus til dem som giver den lidt mere gas, da de ofte får lidt flere udfordringer.

Og så lige til kommentaren om bælte-pis. Det er rigtigt at alle de stilarter jeg lige har nævnt anvender Jigoro Kanos bælte princip fra ca 1910. Men det var nogen man gjorde så en judo træning nemmere kunne differentieres, så man ikke samme hvidbæltere sammen med de sorte. Når man hele tiden havde folk til træning som man ikke kendte niveauet på, så hjalp det lidt på det.

Men!!!!!! Flere har i dag pisse travlt med at få grad efter grad, og træner meget hårdt for at opnå den næste grad og kunne pensa udenad. Dette kan jeg på ingen måde anbefale da dette er en meget kedelig måde at dyrke kampsport på. For så vil spørgsmålet jo komme " Hvad så når du har sort" eller hvad nu når det bliver for svært, osv.... Hav det sjovt med det du laver, nyd de små sejre og frem skridt og lad bælte prøverne komme når din træner mener du er klar.


Håber du kunne bruge det
1/11-2014, 15:30

Frederik Berg

Antal indlæg: 284
Online 1d 12t 7m
København


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


ham der aldrig kan holde sin kæft ID #511155
DANIEL D
Nu ikke det der "sport virker ikke" pis vel


---
Ethvert godt parforhold bygger på Ctrl+Shift+Delete

The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk