Brugernavn: Kodeord:
Kung Fu og kickboksning // Martialarts.dk
Kung Fu og kickboksning
MMAshop.dk
Denne tråd er vist 2349 gange og besvaret 19 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
14/11-2014, 19:47

Chris

Antal indlæg: 14
Online 0d 0t 59m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)Hej

Lige en forhistorie, fordi jeg er stolt af det..

Idag er jeg 28 år gammel. Siden jeg var 20 år gammel har jeg lidt af socialangst.. jeg blev skabs-dranker (sagtens 50-70 genstande om ugen) og jeg kunne ikke holde fast i noget form for arbejde og/eller uddannelse eller sociale fritidsarrangementer. Mit liv sejlede.

2014 blev mit vendepunkt. I år kan jeg gå 2015 i møde med at sige at jeg er igang og holder fast i en uddannelse, jeg er ikke længere afhængig af alkohol, min muskelmasse udvikler sig styk for styk - og jeg er blevet meget mere social aktiv.

Rent faktisk er jeg blevet så social aktiv (sammenlignet med mit tidligere jeg) at jeg begræder at det ikke er mere end 3 gange om ugen at der er træning. Jeg går til kickboksning.

Men så tænkte jeg....

Lige i nærheden af hvor jeg træner har de også kung fu. Jeg har tænkt mig at prøve en gratis time. Mit plan er, at hvis jeg bliver glad for det, så hedder det 2 gange kickboksning, 1 gange kung fu.. sådan bliver jeg desværre nødt til.

Men er det en styrke eller en svaghed? Hvis jeg rigtig gerne vil blive super god i f.eks. kickboksning, vil det så hæmme min udvikling i dette hvis jeg mixer det sammen med eks kung fu? Og er kung fu reelt godt til selvforsvar, eller er det mest "show"?

Jeg vil understrege at mit hoved-fokus er at kunne forsvare mig selv, dernæst at komme i form - og så at kunne graduere undervejs. Ikke at jeg er en bælte-stræber, men jeg synes det er fedt at kunne "føle" på en udvikling
14/11-2014, 20:20

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #511259
Hey Chris
Super godt kæmpet, respekt!
Med fare for at blive beskyldt for at være stereotyp(for jeg har skrevet det mange gange) så er Kung Fu og kickbox 2 forskellige verdner.

Jo, der findes brugbart kung fu men det er efter min overbevisning meget vanskeligt at finde, det handler jo primært om den indstilling man har i den pågældende klub og om man nogensinde reelt afprøver klassisk teknik under pres eller om man skifter over til noget der ligner.....jep, kickboxing så snart modstand og tempo bliver reelt.

Hvis jeg skulle anbefale kung fu ville det blive wing chun eller en af de andre sydkinesiske boksestile, men uanset valget tror jeg det vil være svært at finde ret mange fællesnævnere til kickboxing.
Men prøv det af i den lokale klub! tror bare ikke du skal forvente det er særligt overfør bart til din kickboxing.

Kickboxing er efter min mening super godt, skulle du tage en "kinesisk vinkel" på det kunne du prøve san da /sanshou. Jeg tror ikke det er så udbredt i DK dog. San da er en kinesisk variant af kickboxing med mange kast.

Keep up the good work!

14/11-2014, 22:38

Thomas la CourAntal indlæg: 2748
Online 29d 2t 49m
Valby
www.hoernellog...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


la Cour ID #511261
Godt arbejde!
Det kommer 100% an på hvad det er for en slags Kung fu og hvordan din træner kører undervisningen. Prøv det og se om det fungerer for dig.


---
www.hoernelloglacour.dk
15/11-2014, 13:43

Chris

Antal indlæg: 14
Online 0d 0t 59m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


ChrisJN ID #511264
Tak for svar

Jeg har fundet ud af at det er shaolin kung fu, Hvid drage næve Kung Fu - LONG CHUEN PAI.

Og ja, det handler vel bare om at springe ud i det med en prøvetime.
15/11-2014, 14:37

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #511265
Navnet siger mig intet men prøv det.
Southern Praying Mantis, Choy Le Fat og Hung gar er foruden wing chun efter min mening blandt de typisk bedste hvad angår fokus på praktisk anvendelse. Men igen: det mest afgørende er hver enkelt instruktørs tilgang til træningen. Hvis der er et fokus på armteknikker er det sandsynligt en sydlig stil. De har ofte ret stort fokus på styrke og balance med relativt lidt brug af spark.
20/1-2015, 15:23

Christian

Antal indlæg: 19
Online 0d 2t 7m
RIsskov


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


exet0r ID #511826
GO GET EM DRAGON


---
No guts no glory
22/1-2015, 0:47

YssingAntal indlæg: 6504
Online 25d 13t 11m
www.kickboxing...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


yssing ID #511839
Kickboxing er blot et eller flere systemer med et sæt regler.
Kung fu og kickboxing ligger ikke længere fra hinanden en eks. karate og kickboxing.
22/1-2015, 14:50

Thomas WolfAntal indlæg: 157
Online 0d 23t 21m
Copenhagen (Her...
Martial Arts & ...
www.wingtai-co...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Thomas Wolf ID #511840
Syntes lige jeg i denne sammenhæng vil nævne Wing Tai Martial Arts som i den grad har fokus på anvendelse og som navnet Martial Arts hentyder beskæftiger sig med hele pamfletten i kampen med og uden våben.

Vi af stammer ganske vist fra Wing Tsun, WC mm... men har siden 2005 begivet os i en brede retning hvor mange fokus har ligget på ligheder frem for forskelligheder i stilarter mm. Det er ikke en stil, el. et system, det må du selv skabe, vi underviser og træner folk i alle aspekter af kampen el. forsvaret.

En kamp el. forsvar besidder jo alt fra store til små el. de mindste bevægelser så træner du kun de små som mange WT klubber med fokus på chi-sao udebliver en del kompetencer!

Herfra skal lyde en stor respekt for din historie, så godt hårdt udført arbejde med dig selv = Kung Fu / Gong Fu.

God træning med din kickboxing go white crane kung fu.

De bedste MA hilsner


---
Safe and action with Protection Self-Defence
23/1-2015, 7:44

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #511843
Yssing:
At sige kickboxing blot er et regelsæt i forhold til traditionel MA mener jeg er lodret forkert.
Grundlæggende helt forskellige tilgange til både træning og kamp.
Selvom det i sig selv selvfølgelig ikke er en stil er det et game der fordrer markant anderledes tilgang til alt.
24/1-2015, 3:26

Suk Phat WongAntal indlæg: 1348
Online 5d 5t 2m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bagua ID #511844
Godt for dig at du har skiftet druk og angst ud med træning! hold fast i det!

Her er et link til en tidligere diskussion om Long Chuen Pai.

http://www.martialarts.dk/vis_emne....

Lidt google-søgning på Long Chuan Pai viser at det er et hjemmestrikket Jørn Brandt system.

jeg ville bare holde mig til kickboksningen. Eller finde noget andet end LCP at krydstræne.


---
f.eks. er man nødt til at træne guns dagligt hvis man vil have fisse på Amager - Mambomads
27/1-2015, 15:08

Orla FrøsnappeAntal indlæg: 338
Online 0d 12t 20m
WT (Total hemme...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Daemon ID #511878
Jeg skiftede fra Wing Tsun efter 10 år ca til MMA og Muay Thai problemfrit og tilbage igen til WT og tilbage til Muay Thai og MMA. Ingen problemer der. Men jeg syntes ikke, jeg kunne bruge mange konkrete teknikker fra WT. Nogle teknikker minder om hinanden, men detajlerne er vigtige. Knæ, albuer og stopspark/frontspark f.eks. Det bruges begge i Muay Thai og i Wing Tsun, men måden de udføres på er forskellig, og det gider jeg ikke gå ind i med mindre, du ønsker en forklaring på forskellen mellem de to ting specifikt. Det handler om at kunne omstille sig. Personligt syntes jeg ikke, det var specielt svært. Man har selvfølgelig nogle bevægelsesmønstre osv efter 10 års Wing Tsun, men man har samtidig en bedre forståelse, når man så stifter bekendtskab med noget nyt. Du er vant til at sparke, slå osv. Du skal ikke lære forfra. Man skal bare justere visse ting. I forhold til MMA (brydning/gulvkamps-delen), fandt jeg ud af, at jeg kunne bruge den del af WT's princip, der handler om at blive fri for modstanderens kraft. Jeg kunne undværge forsøg på angreb ved at være "blød" ved kontakt til modstanderen, så jeg kunne omdirigere modstanderens arme og hænder.

Hvis jeg skal komme med et bud på, om kung fu (selvforsvar) og kickboxing kan supplere hinanden, vil jeg sige, "ja...det kan de da". Din kickboxing kan nok supplere dit selvforsvar og kung fu mere end omvendt, men der er jo mange vilde spark i diverse kung fu stile, og nogle gange kan et uforset spark/en uforudset teknik være meget brugbar i en kamp med regler...hvis regler overholdes selvfølgelig.

Jeg ville nok dyrke en bestemt ting i noget tid først, før jeg kaster mig over noget nyt som supplement. Jeg har intet belæg for at sige dette, men jeg vil skyde på, at det er nemmere at skille ad, når man har styr på en bestemt ting. Det er selvfølgelig værre med to stilarter, der er tæt på hinanden som f.eks. diverse Wing Tsun/Win Chun arter, hvor bestemte vinkler på arme osv i de selvsamme teknikker er vigtige og meget forskellige fra klub til klub. Selvom det hedder bong-sau i begge klubber, kan denne teknik udføres med små eller mindre forskelle i vinkler, som gør en stor forskel. Det kan være sværere at skille ad end kickboxing og kung fu.

Hvis din kung fu skal være praktisk er mange inde på, at det afhænger af instruktørerne. Det er rigtigt, men der er også forskel på stilarter. Wing Tsun/Wing Chun giver dig muligvis en bedre mulighed for at forsvare dig selv effektivt uden fancy spark. Det er meget kontant, hvis man følger principperne. Og igen...nogle Wing Tsun/Wing Chun stilarter fokuserer på forsvar også, hvor andre kun handler om angreb (mere eller mindre). Men det der Wing Tai ser da også fornuftigt ud. Ellers er der Krav Maga. Og MMA er jo det helt nye. Først var der Karate, så kom Wing Tsun, så kom Krav Maga og nu er det MMA som er det hårde

Der er kun en måde at finde ud af det på. Go for it.


---
Don&#39;t Fight Back. Kill Him.
27/1-2015, 18:57

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #511883
Jeg har så bare ikke været lige så dygtig som dig Daemon. Jeg kan ikke huske nogensinde at have mødt nogle andre som synes det var nemt at gå fra fx Five Animals, Chang chuan eller White Crane til San Da. Måske lidt nemmere for Wushu folket fordi de er så utrolige atleter til at starte med.
27/1-2015, 19:17

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #511884
Og bare lige for at gøre det klart: jeg er ikke på et "korstog" overfor klassisk kungfu.
Jeg mener bare en skovl skal kaldes en skovl når der spørges ind til en sammenhæng som efter min mening ikke eksisterer.
27/1-2015, 21:53

Thomas WolfAntal indlæg: 157
Online 0d 23t 21m
Copenhagen (Her...
Martial Arts & ...
www.wingtai-co...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Thomas Wolf ID #511885
Derfor jeg beskæftiger mig med Martial Arts som helhed hvilket kort og godt er det Wing Tai står for, skrevet på en anden måde motto: "Vi overlader intet til tilfældigheder" Wing Tai indholder alt! med en systematisk tilgange.

hvis nogen skulle have lyst til en nærmere forklaring så kig forbi vores Center i Herlev, alle er velkommen!

De Bedste MA hilsner


---
Safe and action with Protection Self-Defence
28/1-2015, 18:14

Orla FrøsnappeAntal indlæg: 338
Online 0d 12t 20m
WT (Total hemme...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Daemon ID #511901
DONGLES skrev:
Jeg har så bare ikke været lige så dygtig som dig Daemon. Jeg kan ikke huske nogensinde at have mødt nogle andre som synes det var nemt at gå fra fx Five Animals, Chang chuan eller White Crane til San Da. Måske lidt nemmere for Wushu folket fordi de er så utrolige atleter til at starte med.


Jeg kan ikke finde ud af, om du er sarkastisk eller ej, men jeg tror uanset hvad, at du har misforstået min pointe totalt. Jeg skriver, at man har bedre forståelse, når man skifter til noget nyt, fordi man er vant til at bruge kroppen til spark og slag. Jeg skrev også at det i mit tilfælde var nemt at skifte fra WT til MMA og muay thai efterår 10 års WT, ja. Grunden til dette anser jeg at være det faktum, at jeg var vant til frontspark, albuer, knæ, low kick m.m. Jeg har stået 1.000 gange og givet den gas på sandsæk og "leget overfaldsmand" i WT-drills. Dvs jeg har masser af gange brugt noget, der minder om hook, jabs osv osv. Så ja...det var et nemt skifte...forholdvis. Jeg skulle jo stå anderledes og lige lære hvordan, man generere kraft i teknikkerne.

Nu vil jeg henvise til det eksempel, at jeg startede til muay thai sammen med en kammerat, som aldrig havde dyrket det og jeg var da 1.000 gange hurtigere til at opfange detaljer i de specifikke teknikker og omsætte det end han var. Jeg var ikke nybegynder indenfor kampsport og selvforsvar. Jeg havde 10 års erfaring. Det udmønter sig ve linet eller andet. Et andet eksempel var, at instruktøren spurgte mig på forhånd, om jeg havde trænet før. Det svarede jeg nej til. Jeg troede, han mente muay thai. Efter 10 min kom han hen og sagde ordret,"jeg synes du sagde, du ikke havde trænet før". Han kunne godt se,,at jeg faktisk kunne levere et ok low kick allerede første dag. Noget man ikke ser hos en nybegynder indenfor alt kampsport- og selvforsvarsrelateret.

Men klart. Det er jo ikke en universel lov, der siger dette. Det er mig og de ting, jeg har set. Det er subjektivt. Hvis jeg skal omsætte det til noget ikke sportsrelateret, så vil det i de fleste tilfælde være nemmere for en pædagog at hoppe over og arbejde som lærer end det er for en skraldemand at hoppe over for at blive lærer med mindre, han har nogle andre kompetencer, der ligner.

Så JEG mener klart, at det gør en forskel.


---
Don&#39;t Fight Back. Kill Him.
28/1-2015, 19:05

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #511902
Fair nok. Jeg skal lære to ting. Holde mig væk fra kungfu tråde, for jeg har fået nok af Kina fiks fakserier for a lifetime og selvforsvarstråde for de ender altid på samme måde
Det er selvfølgelig vigtigt ifht overførbarhed at man har prøvet nogle af de samme ting. Så vi er nok grundlæggende enige tror jeg. Og ellers er det da også lige meget.
28/1-2015, 19:42

morten agerfel

Antal indlæg: 251
Online 0d 12t 42m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #511903
Thomas, du er en anelse svær at hitte ud af.. I en anden tråd skriver du, at du ikke er ude på et korstog mod traditionel kinesisk kampkunsk - i denne siger du at du har fået nok af Kina fiks fakserier ( en udtalelse der godt kunne opfattes som belæg for at antage at den førnævnte udtalelse måske ikke helt holder stik..? ) - og i en tredje tråd fortæller du, at din terminologi og forståelsesramme er baseret på traditionel MA..?!?

Jeg er personligt en smule forvirret over disse, i min optik, lidt modstridende udtalelser.. Det skal ingenlunde ses som et angreb på dig, udtrykker blot min egen inkompetence ift at lokalisere den legendariske røde tråd i dine holdninger/indlæg... :-)


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
28/1-2015, 20:18

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #511904
Det er helt fint Morten
Jeg er nok ikke en ørn til at formulere mig klart og tydeligt.
Med fiks fakserier mener jeg, at kungfu ofte er omgivet af meget mystik, mange misforståelser og "specielle forklaringer" . Fx "magisk qigong", dim mak, tao lu principper i San Da m.v.
Det er en generalisering, ja. Ved det, er nok præget af at have mødt lidt for mange udøvere år tilbage med sådanne ideer.

Jeg er ikke på et korstog imod trad. Kungfu for der findes folk som er helt ufatteligt dygtige. Jeg mener bare der er langt imellem dem.

Jeg har selv en baggrund i kampsport som ligger før MMA tiden og derfor er jeg ikke inde i de termer der bruges her, det var det jeg mente. Ikke andet. Så der har du misforstået mig.

Hjalp det?
28/1-2015, 20:56

morten agerfel

Antal indlæg: 251
Online 0d 12t 42m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #511907
Tak for uddybning Thomas, det gjorde det ihvertfald mere tydeligt for mig.

Men ja, mit indlæg var nok en reaktion på den lidt generaliserende holdning du gav udtryk for ift kinesisk TMA -- efter min opfattelse er der meget at hente i traditionelle systemer, hvis man forstår at sortere snot fra skæg, og hvis man sætter tingene i rette kontekst - ikke alle typer bevægelser skal ses som direkte udtryk for en tekniks anvendelse, men som en måde at forbedre og forberede ens kropsmekanik til at yde bedre.. Om man så synes det er spild af tid ift fx at slå hinanden i hovedet hele tiden er nok afhængig af temperament, smag, forståelsesramme, formål med træning, etc.


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
28/1-2015, 21:08

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #511909
Det glæder mig. Vil fremover forsøge at forklare mig mere tydeligt.
Hvad man mener kan overføres er nok meget individuelt.
Som jeg har givet udtryk for mener jeg der er meget lille eller næsten ingen overførselsværdi fra kinesisk TMA til Kickboxing. Det var bl.a det der blev spurgt ind til i denne tråd. Jeg gav mit besyv med, på rimelig udiplomatisk måde, indrømmet.
Det er ikke det samme som at sige kinesisk TMA kun er skod. Kickboxing er ikke min preference for al sammenligning:-)


The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk