Brugernavn: Kodeord:
Vagt fastholder barn - jeres vurderinger // Martialarts.dk
Vagt fastholder barn - jeres vurderinger
Super letvægts BJJ gi
Denne tråd er vist 5018 gange og besvaret 65 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
11/2-2015, 12:43

Luca Noro

Antal indlæg: 731
Online 2d 4t 8m
hørsholm
managym bk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Inden vi begynder diskussionen, vil jeg kort komme med nogle bemærkninger og opfordringer, så jeg håber, i har tålmodighed og overskud. Overordnet set ønsker jeg en sagligt forankret analyse, diskussion og bedømmelse - især med udgangspunkt i juridiske og tekniske forhold - af en voldssag, der fylder en del i de svenske medier i disse dage.

1) Inden analysen - en opfordring omkring procedure:

Desværre er behandlingen af episoden i de svenske medier yderst rabiat og politiseret, og af den grund vil jeg opfordre jer til, at i først tager et kig på materialet og giver en analyse og bedømmelse af sagen, inden i evt. følger op på historien, som den præsenteres i medierne. Hele formålet med, at jeg vender mig til jer, er, at der herinde er en del fornuftige mennesker, der besidder faglig viden om både "kamp" og jura, hvilket giver en rigtig god mulighed for at få en nogenlunde "kølig" og saglig analyse af sagen, der så kan holdes op mod den (enligt min bedømmelse) mindre saglige og nuancerede behandling, der er givet. Her skal udgangspunktet altså være, at vi til at starte med betragter sagen som sådan. Så undgår vi visse fejlkilder. Det er givetvis valgfrit, men noget jeg ville sætte pris på.

2) Om "evidensen" og konteksten:

Der er en del oplysninger, der er relevante i sammenhængen. Dels er der videooptagelser af en del af hændelsen, der omfatter den voldshandling, der skal bedømmes. Men der er også oplysninger fra mindre sikre kilder. I det følgende kommer jeg til at indikere de usikre oplysninger som sådan, så i kan skelne mellem det, der er sikkert, og det, der er mindre sikkert. Hvis i har mod på det, kunne jeg godt tænke mig, at i giver to vurderinger. En, der

a) tager afsæt udelukkende i det, der fremgår af videomaterialet.

b) tager afsæt i antagelsen om, at vidneudsagn osv. giver et retfærdigt og korrekt billede af den bredere kontekst for den indspillede episode.

Kort og godt, at i giver en vurdering af det, der sker i indspilningen, og at i giver en separat vurdering af sagen, hvor vi hypotetisk

3) Sagen: evidensen

(Jeg markerer den usikre information som citater, så i kan skelne mellem de to scenarier, i skal bedømme)

Video:

Fastholdelse+relevant hændelse:Forudgående hændelse:

https://www.facebook.com/video.php?...

Hvis i udgår fra ovenstående, hvad er da jeres vurdering af sagen?
- Fagligt (kunne de håndtere det bedre?)
- Juridisk (er der tale om overvold?)

OBS: I kan udgå fra dansk jura, medmindre i kender svensk lovstiftning, selvom det gør det mere hypotetisk. Hold moralske domme bort, og undlad helst at tale om sociale eller etniske forhold, da det ikke er relevant for denne tråd.

Sagen sat i kontekst:

Påstand fremsat i diverse medier skrev:
Drengene havde taget toget, hvor de var steget ombord uden billetter.


Angiveligt bevidnet af medpassager skrev:
Ombord på toget, inden de blev fastholdt af vagter, har drengene chikaneret passagere. De har spyttet flere passagere i ansigtet, uddelt knytnæve slag og bidt en mand, der skulle behandles for flænger, der blødte. Kontrolløren blev truet og tilkaldte vagter.Fra politiet skrev:
Vagterne kalder politiet inden fastholdelse, og de bedes fastholde drengene, der er efterlyst for bl.a. røveri kort forinden.BRUGER skrev:
Drengene bliver hidsige, når vagterne henvender sig. En af dem bider en vagt og begge forsøger at tage sig fra pladsen.


Derefter følger det, der udspiller sig i videoen.

Givet at dette tages for gode varer, hvordan påvirker det så jeres bedømmelse af sagen?

Mvh. Luca-main

---
det skal løbes væk - master H
11/2-2015, 12:45

Luca Noro

Antal indlæg: 731
Online 2d 4t 8m
hørsholm
managym bk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


luca-main ID #512011
Rettelse: hændelsen i facebookvideoen er vidst kronologisk senere end den første video.


---
det skal løbes væk - master H
11/2-2015, 13:36

CAntal indlæg: 33
Online 0d 3t 37m
Kbh.


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Cloudy ID #512013
Hvis jeg havde et barn og han/hun havde spyttet, slået og bidt andre efter at være kørt ulovligt med toget og så kæmper tilbage når han/hun er blevet taget i det.. det første jeg tænker på er Spanager..


---
* MMA VIRKER IKKE - Michael1220 *
11/2-2015, 16:12

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #512014
Som forælder får jeg et totalt black-out, når voksne, endvidere til overmål, fysiske overlegne mennesker, behandler børn på den måde.

Jeg synes, det er en fin formulering af de forskellige problematikker, du har formuleret, men det er ikke en diskussion, jeg har lyst til at deltage i.

Jeg vil sige, jeg kun så de første 30 sekunder af video'en, før jeg måtte stoppe, og det jeg så, var en voksens vold mod et barn.

Det vil aldrig blive acceptabelt, i min verden!---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
11/2-2015, 17:18

Claus C

Antal indlæg: 214
Online 1d 19t 7m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Claus C ID #512015
M.PEDERSEN: Her er en oversættelse.

Mit Verdensbillede kan ikke rumme det der sker på videoen, så jeg vil ikke forholde mig til det. Jeg vælger den lette udvej og shamer vagten der i en loose-loose situation vælger det bedste af 2 onder.
11/2-2015, 17:45Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512016
Det er fint.

Husk på det var kriminelle unger og ikke bare almindelige unger.


Så må de hyle op alt det de vil.
11/2-2015, 19:11Antal indlæg: 50
Online 0d 0t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kizarny (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512019
Ret skal være ret, men at man skal bruge sin magt på den måde er ulækkert. Jeg garanterer for de fleste, som har arbejdet med besværlige børn eller mennesker har nok brugt magtanvendelse på nogen måder, men ikke i denne stil. Ulækkert og hvem der føler det er fint, burde få et menneskelig hjerte. Vi taler om børn der er på flugt fra krigshædret lande uden deres familie. Som om i vil være bedre fungerende
11/2-2015, 21:21

Mikkel Bukholt...

Antal indlæg: 74
Online 0d 2t 8m
Viby J
http://koreani...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


KoreaNinja ID #512020
Det er for mig en klar overreaktion fra vagten. Kan vagten ikke klare at holde en lille knægt tilbage uden at tvære hans hovede rundt, så burde han finde sig et andet arbejde. At han sidder på ham er en effektiv måde at holde ham fast på. Resten er jeg dybt uenig med ham i. Hvad drengen har gjort før burde være mere eller mindre ligegyldigt, da vagten hverken skal være dommer eller agere som straf.

Hvad præcis det har af konsekvenser på juridisk plan og hvordan det skal dømmes ved jeg intet om. Dog vil jeg sige af erfaringer fra tidligere sager i fx Danmark, at der intet kommer ud af det.
11/2-2015, 21:32

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #512021
@Claus C: Idiot!


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
11/2-2015, 23:10

Alex

Antal indlæg: 11
Online 1d 10t 30m
København
Wing Tsun Scand...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Okidoki ID #512022
Det er altid så svært at bedømme disse videoer. Videoen er tydeligt kun et udsnit af den virkelighed, der har udspillet sig. Luca-Mains kilder på episoden tegner et billede af nogle unge, der er yderst udadreagerende, hvilket vi også ser i videoen. Især drengens spark til sidst giver et billede af en dreng, der er agressiv og til fare for omgivelserne. Det ser altid ekstremt ud, når hovedet på den fastholdte bliver presset i jorden. Hvis drengene angiveligt både spytter og bider, så giver det måske lidt mere mening.

Min vurdering er, at vagterne gør det de er nødt til. Dog ser det lidt brutalt ud når vagten dunker drengen ned i jorden, det kunne være gjort mere professionelt. Man kommer bare ikke udenom, at fastholdelser er og ser voldsomme ud, især når den fastholdte virkelig kæmper imod.
11/2-2015, 23:49Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512023
Hvad er det I mener, der bliver gjort forkert?


Vi kan jo ikke se det så tydeligt. måske drengen spytter vagten lige i hovedet? Derfor han holder hånden for munden. Det er vel ok.

Drengen er fuldstændig hysterisk. Måske er det i er påvirket af?

Kender vi alderen på de to drenge?

Mener jeg læste et sted at det var storkriminelle unge , som boede på institution. I et sådant miljø boltrer de sig fint med superblød pædagogik, Playstationspil og nul konsekvenser.

Så er det da klart de bliver chokerede, når de endelig møder modstand.

Sålænge han ikke slår eller tager strubetag, synes jeg det er forsvarligt.
12/2-2015, 0:31

L. JakobsenAntal indlæg: 288
Online 0d 21t 19m
Hamburg


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Lino ID #512025
Forudsat, at omstaendighederne er saadan, at vagten har ret til at holde drengen fast, er det da fundstaendig i orden, som han goer det.

Han holder drengen fast med sin kropsvaegt, dog uden at hvile med hele sin vaegt paa drengens krop. Han hviler paa knaeene.

Dunker hand drengens hoved mod gulvet? Jeg ser at drengen griber efter ham med armene, traekker sig selv opefter og falder igen ned. Det drejer sig om faa centimeter. Hvordan skal vagten kunne forhindre det?

Knaegten maa da ogsaa vaere ansvarlig for sig selv.
12/2-2015, 0:45

Nick

Antal indlæg: 460
Online 1d 20t 12m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Box ID #512027
Endnu en kulturberigelse ....
12/2-2015, 6:54

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #512030
LUCA-MAIN skrev:
Overordnet set ønsker jeg en sagligt forankret analyse, diskussion og bedømmelse - især med udgangspunkt i juridiske og tekniske forhold

BOX skrev:
Endnu en kulturberigelse


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
12/2-2015, 8:08Antal indlæg: 50
Online 0d 0t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kizarny (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512031
Drengene er 9 og 12. Jeg ved ikke lige hvor stor kriminelle, de kan være???

De er krigsflygtninge, som er kommet uden deres familie.. Ja, de har sgu sikkert trauma bag sig

Box: knyt sylten. Havde det været en dansk dreng, så havde du reageret anderledes
12/2-2015, 8:10Antal indlæg: 50
Online 0d 0t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kizarny (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512032
Lino.
Glem det, du har sikkert aldrig arbejdet med børn eller mennesker der har det svært. Fortsæt bare på sidde foran computeren og lære martial arts.
12/2-2015, 8:44

John LundgreenAntal indlæg: 7589
Online 20d 8t 17m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #512034
Det kunne helt sikkert have set mere proff ud.
Men reelt synes jeg ikke at jeg kan se noget problem i det.

Knægten gør tydeligvis modstand hele tiden, og det kan være vanskeligt at kontrollere selv en ni-årig, som på den måde møver rundt.
Jeg ser ikke at hans hovede bliver "dunket" i gulvet.
Jeg ser at han flere gange bliver skubbet tilbage, når han forsøger at gøre modstand.


---
Hofte, hofte, hofte !
12/2-2015, 13:30Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512036
kizarny

Jeg læste at de var anbragte på en institution / ungdomsafdeling, og det kræver godt nok meget kriminalitet og problematisk adfærd! Kald det Hvad du vil. Drengene var hekt ustyrlige og lyder ikke til at kunne svensk.
Eller også forbander de ham/sviner ham til på arabisk.

Det hjælper jo ikke situationen, hvis de ikke kan kommunikere.


Måske er de krigsflygtninge, måske ikke. Det giver dem ikke særlige rettigheder.
Uanset hvad må vagten passe sit arbejde for ro og orden for os andre.

Sådan en dreng, der ligger og vrider og skrider og spytter eller bider, kan i øvrigt Være overraskende svær at kontrollere.


Jeg kan ikke se noget overgreb her. Det er en resolut håndtering,som jeg ser det.
12/2-2015, 14:44

Mikkel Bukholt...

Antal indlæg: 74
Online 0d 2t 8m
Viby J
http://koreani...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


KoreaNinja ID #512037
Vil vagten have drengen til at slappe af, så er den bedste løsning ikke at holde ham for munden og styre hans hovede på den måde. Hvis folk selv har prøvet det, så ved de at man går mere i panik, specielt hvis ens sympaticus system allerede hamrer derud af, og så har det ofte en modsat effekt.
12/2-2015, 16:13Antal indlæg: 50
Online 0d 0t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kizarny (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512038
Præcis koreaninja.

Nej, det er klart de ikke har andre rettigheder men som et menneske, der er priviligeret at opvokse i et godt samfund, så skal man os kunne forstå at alle ikke har det ligeså godt. Til jer der ville gøre på samme måde som vagten, burde i nok tænke jer efter hvis i mener at i dyrker martial arts.
12/2-2015, 20:05Antal indlæg: 50
Online 0d 0t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kizarny (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512039
Der var et "vidne" som påstod de havde stået bag vold og trusler på toget. Det vidne var slet ikke på toget og er gift med en vagtmand..
12/2-2015, 21:44Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512040
Kizarn og kninja

mht vidnet:
Hvor ved vi det fra? Det lyder som en konspirationsteori.

Jeg tror, I er følelsesmæssigt påvirket af drengens skrig, for der er ikke noget angribeligt ved den her håndtering.

Drengene skal lære at der er konsekvenser ved deres handlinger og der skal gælde samme regler for alle.

Hvis i har ret i, at de har haft det så slemt,som du siger, ok synd for dem, og hvad så.
Håndteringen er ok og der er ikke noget at komme efter.

Ift at lægge hånden over munden. Drengen spytter og eller bed. Desuden tror jeg der blev lukket alskens forbandelser ud mod vagten.
Skal vagten så prioritere drengens hysteri og ignorere det grimme drengen Gør?

Nej,selvfølgelig ikke.
12/2-2015, 21:50Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512041
Kizarny

Mht til kommentaren om Martial arts

Jeg træner for den fysiske form, den mentale balance og indre ro man får af hård fysisk træning.
Den smule aggressivitet som kan ligge til os mænd og ulme en gang imellem forsvinder ud af kroppen.

Den bliver erstattet af mere overskud,fredsomhed og respekt for andre.

Og det er noget, som de her drenge kunne bruge.
13/2-2015, 8:11

Claus C

Antal indlæg: 214
Online 1d 19t 7m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Claus C ID #512043
Hvad er det egentlig drengen siger, beklager er ikke så god til svensk.

@MP: Det kan godt være at jeg er er en idiot, men jeg synes nu stadig at lejren der prøver at sætte sig i vagtens sted, på trods af at han gør tingene uprofessionelt og begår fejl, har det mest nuancerede syn på sagen.

Det ville være fedt med en form for argumentation fra jer der ser sort/hvidt på en sag hvor man ikke engang kender forspillet. Her mener jeg selvfølgelig ikke en analyse af barnets tarv, som afslutningsopgave til 1. semester på pædagogseminaret, men et bud på hvad vagten kunne have gjort i den konkrete situation,for at afværge skade på materiel og legeme.

Jeg forstår at det må være åbenlyst, men prøv et kort sekund at synke ned på mit idiotiske niveau.
13/2-2015, 13:44Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512046
Claus:

Ved ikke om det var ironi, men det var arabisk. Der kommer nogle "Allah´er" ud af munden på ham, mens han peger på vagten.

Så en eller anden form for forbanding.

Kan vi få et link til hele situationen trådstarter?


Lyder som om de har terroriseret hele togstationen.

Jeg vil gerne påpege en anden ting. Hvis de er børn af asylansøgere, så er deres alder muligivs forkert.

http://www.b.dk/nationalt/hvert-and...

13/2-2015, 13:49Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512047
Kunne forstå drengene er flygtet fra deres opholdsted.

Nu har man så fundet dem i Jylland...
13/2-2015, 13:58Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512048
Skal vi lige få den anden video med:http://www.liveleak.com/view?i=144_...
13/2-2015, 15:20Antal indlæg: 50
Online 0d 0t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kizarny (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512050
Gå på aftonbladet.se

Rygtet om de havde skabt helvede på toget var falsk. Fat det nu.
13/2-2015, 15:39Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512051
Det hele var sikkert en misforståelse. Sparket til vagtens ryg var sikkert også ment kærligt....
13/2-2015, 19:53Antal indlæg: 50
Online 0d 0t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kizarny (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512052
Så hvis en lille 9 årig dreng sparkede til dig i ryggen fordi han sikkert har det utroligt dårligt. Ville du ikke være den større og undlade at blive påvirket af det, når du holdte ham? Det er tydeligt at se vagten er personligt berørt af det. Ergo så er man ikke professionel
13/2-2015, 20:04

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512053
Jeg er helt enig med Pedersen og de andre som ikke bryder sig om det der foregår i det klip. Jeg behøver egentlig ikke vide nærmere om hvad der evt siges og har været sagt eller gjort.
Videoklippet er rigeligt i sig selv. Som far til den dreng ville jeg sidde tilbage med en stor portion hævntørst
14/2-2015, 9:16

Claus C

Antal indlæg: 214
Online 1d 19t 7m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Claus C ID #512055
Dongles: du har ikke patent på ikke at bryde om det der sker i klippet bare fordi du har følelsmæssigt tunnelsyn.
14/2-2015, 9:51

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512056
Jeg ytrede vist bare min mening Claus.
Du er ikke enig.
Couldnt care less.
14/2-2015, 11:15Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512057
sparket skete efter, det du protesterer imod.

14/2-2015, 13:01

Nick

Antal indlæg: 460
Online 1d 20t 12m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Box ID #512058
Ja han bliver da slet ikke en byrde for de svenske samfund. Sikke en kulturberigelse .....
14/2-2015, 13:03

Nick

Antal indlæg: 460
Online 1d 20t 12m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Box ID #512059
Hvad er det de forkert ? De tager hårdt fat i nogle ustyrlige provokerende asylansøgere. Som det er nævnt før så er drengen sikkert også en del ældre end hvad han har fortalt.
14/2-2015, 13:54

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512060
En granvoksen mand som ligger med fuld kropsvægt oven på en lille dreng og presser hans hovede mod betonnen virker anstødeligt på mig.
Jeg mener det ansporer til panik hos drengen og vagten burde have mere overskud til noget mindre eskalerende adfærd end det der ses i klippet.
Truslen mod vagten virker overkommelig.
14/2-2015, 15:15Antal indlæg: 50
Online 0d 0t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kizarny (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512061
Box dks største racist. Du elsker at pointere at de er asylansøgere.
Lad os se om du havde samme mening, hvis det havde været blonde drenge med blå øjne
14/2-2015, 15:59Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512062
Dongles:

Vagten ligger ikke med fuld kropsvægt oven på drengen. Helt forkert.

Hans ben er rundt om drengen. Det er ikke ubehageligt fysisk for drengen.

Han presser hovedet til siden, fordi drengen enten spytter eller bider ham.

Bøller skal stoppes lige meget hvor små eller unge de er.
Så kan det se mærkeligt ud at en voksen mand stopper ham.


Men det egentlige mærkelige er i virkeligheden, i hvilken grad sådan nogle unge drenge terroriserer andre.

Det er dét som er bekymrende.

I øvrigt er drengene nok-og jeg bliver nødt til at sige det her igen-ældre end det rapporterede.

"Den 12-årige" ser ud til at være ligeså høj som sikkerhedsvagten.
14/2-2015, 16:06

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512063
Nå.
Jeg ser en dreng i panik eller meget tæt på.
Jeg ved ikke hvor mange procent vægt vagten sidder oven på ham med.
Han sidder oven på ham. Han presser hans hovede ned i jorden.
Nok til jeg ikke bryder mig om håndteringen.

14/2-2015, 17:12

Nick

Antal indlæg: 460
Online 1d 20t 12m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Box ID #512065
Hvorfor er det racistisk ? er asylandssøgere en race ? Men kritisk overfor muslimsk indvandring er jeg helt sikkert men det har ikke noget med racisme at gøre. Klippet ligner situationer vi har set tusindevis af gange med unge efterkommere af muslimske indvandre eller asylandssøgere som chikanere tilfældige og som hyler og skriger når så politi/vagter kommer.

15/2-2015, 8:27

Claus C

Antal indlæg: 214
Online 1d 19t 7m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Claus C ID #512066
Dongles: jeg synes bare det er fedt at du har sådan et 'os og dem' billede af sagen, hvor du selv mener at du tilhører de gode som er imod vold mod børn. Helt genialt :-)

Og skal vi så lige slå fast at drengen er vred, han kæmper ikke panisk for sit liv.
15/2-2015, 23:52Antal indlæg: 272
Online 0d 1t 1m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Johnhansen (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512067
Box og dongles. To største idioter der findes.
16/2-2015, 14:02

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512078
Claus: det er sg lidt svært at debatere med dig når du hele tiden tilskriver mig meninger og motiver ud fra dit eget hovede!
Synd at tråden alligevel blev smadret af personlige fornærmelser og ordkløveri.
Men typisk for sitet. Jeg er for gammel til det her pis.
16/2-2015, 14:38

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512079
Claus: det er sg lidt svært at debatere med dig når du hele tiden tilskriver mig meninger og motiver ud fra dit eget hovede!
Synd at tråden alligevel blev smadret af personlige fornærmelser og ordkløveri.
Men typisk for sitet. Jeg er for gammel til det her pis.
16/2-2015, 23:41Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 56m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


MMALindh ID #512082
Juridisk tror jeg ikke at vagterne kan "anklages" for noget som sådan, særligt ikke hvis de rygter der cirkulerer skulle vise sig at være sande. Hvis de to drenge i virkeligheden fysisk har chikaneret andre og derudover modsætter sig anholdelse, eller hvad det nu er de bliver irettesat for. Det er vel ikke for sjov vagterne har taget fat på dem, og siden der er basis for det, tvivler jeg stærkt på der vil falde en dom.

Personligt er jeg splittet for hvorledes det er forkasteligt eller ej. Drengene reagerer ikke på den rigtige måde, og det er ikke en undskyldning at de muligvis skulle være fra et krigshærget land.

Pædagogisk er det meget muligt at drengene har det svært, kommer fra institution eller lignende. Men det er ikke vagtens job at tage hensyn til det, og det skal det aldrig være. Vagtens job er at sørge for en generel sikkerhed, og disse to drenge var tydeligvis til fare for denne sikkerhed, og vil de ikke eskorteres ud eller stoppe, så man man sørge for at de gør det. Og hvis de så dernæst ikke vil slappe af, så er vagten i sin gode ret til at gøre hvad han gør.

Dernæst sagt, så kunne situationen nok godt være håndteret bedre. Vagten behøvede nok ikke presse så hårdt som han gjorde, og kunne evt. have lagt drengen på maven og sat på ryggen, hvis han var bange for bid/spyt. Men det er altså 2. prioritet. 1. prioritet er at sikre at drengene ikke chikanerer flere.
18/2-2015, 9:25

Antal indlæg: 473
Online 1d 3t 20m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stuphar ID #512099
I dansk kontekst mener jeg ikke der er tale om vold. Personen gør aktiv modstand mod fastholdelsen, og vagten gør sit bedste for at fastholde ham. Skulle han have givet slip og ladet personen gå? Ville han så have et job bagefter?

Det ville have været fordelagtigt, hvis vagten havde kunne vende personen om på maven. Så havde han lettere kunne pacificere personens udfald.

Hvor mange af jer internetkrigere har faktisk været i en lignende situation? Det er ikke altid så nemt i virkeligheden! Jeg har prøvet at fastholde folk, og det er ikke altid let tiltrods for overlegen fysik og teknisk kunnen.

Dejlig at se debatten ikke blev fordrejet eller...
18/2-2015, 9:51

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512100
Så kom der lidt kvalitet. Tak.
Nej, jeg forstår godt det ikke er nemt. Situationen kan selvfølgelig ikke sammenlignes med, fx som lærer, at afbryde et slagsmål og evt fastholde en elev som er til fare for sig selv og andre(og sådanne episoder skulle selv for mange år siden indberettes til både ledelse og forældre samme dag)
18/2-2015, 11:52

Mogens Rye

Antal indlæg: 317
Online 0d 18t 8m
Hellerup
Frederikberg Ju...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


MogensR ID #512101
mener stadigt at en voksen mand som ikke evner at fastholde en 9årig på en mere nænsom måde, er uegnet til at lege "se - jeg er næsten politi, men kunne ikke komme ind på Politi skolen"..

Og hvad ungen har gjort forud - har ingen betydning for hvordan du fastholder. Afstraffelse skal ske i et retssystem..

Ungen er helt klart udenfor pædagoisk rækkevidde, men det er vagten sandeligt også..


---
Who Dares Wins
18/2-2015, 12:05

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512102
Mogens det er også der jeg grundlæggende er...men nu kommer der nok et par svinere eller 2 i enten din eller min retning. Enten i indpakning eller "direct delivery"
18/2-2015, 12:21Antal indlæg: 50
Online 0d 0t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kizarny (BRUGER SLETTET AF ADMIN) ID #512103
Enig med mogens
18/2-2015, 12:55Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512105
BRUGER skrev:
MogensR ID #512101
mener stadigt at en voksen mand som ikke evner at fastholde en 9årig på en mere nænsom måde, er uegnet til at lege "se - jeg er næsten politi, men kunne ikke komme ind på Politi skolen"..

Og hvad ungen har gjort forud - har ingen betydning for hvordan du fastholder. Afstraffelse skal ske i et retssystem..

Ungen er helt klart udenfor pædagoisk rækkevidde, men det er vagten sandeligt også..Mener du vagten bør modtage spytklatterne og biddene, fordi der er tale om angiveligt ni-årig dreng?

18/2-2015, 13:00Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512106
18/2-2015, 13:05

Antal indlæg: 473
Online 1d 3t 20m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stuphar ID #512107

Mogensr... Du er nedladende og generaliserende i din betoning af vagten, hvilket ikke fremmer en god debat, men hvis jeg ser gennem fingrene med det, så er vi nærmest enige.

Den magt vagten bruger skal stå i proportion til modstanden som bliver givet, og så er personens alder ikke relevant. Jeg synes dog ikke vagten går over stregen i sin anvendelse af magt. Denne opfattelse bliver delt af folk herinde som f.eks. Monty, der nyder stor respekt for sin viden om selvforsvar. Kan du specificere ud fra klippet, hvad du synes er forkert.

Tilbageholdelsen/fastholdelsen skal ikke være straf. Der er vi helt enige. Dog har hans tidligere opførsel relevans for hvor farlig vagten anser ham for at være, og derved for hvordan man sikre ham.
18/2-2015, 13:34

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512108
Stuphar: du var selv nedladende og generaliserende i dit forrige indlæg med din internetkriger kommentar, hvilket heller ikke fremmer en god debat.

Det kunne tænkes andre end dig havde været i samme situation, men ikke nødvendigvis føler samme trang for at bruge det som en "argumentations skammel"

Den "Virkelige Verden" er for nuanceret til, at lige præcis det er særligt nemt.
18/2-2015, 14:46Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512109
Mange af jer mener, at håndteringen var for voldsom.Jeg vil bare gerne vide, hvad præcist vagten gør forkert?Hvad skulle han have gjort anderledes?
18/2-2015, 15:07

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512110
Det er allerede blevet sagt af andre : Om på maven, strips på. Ja det kræver en masse træning som en vagt sandsynligvis aldrig får, med mindre han supplerer med træning i sin fritid. Derfor Politiet får en meget mere grundig uddannelse i præcis dette. Er overskuddet der ikke bliver løsningen mere ukontrollabel og voldelig.
18/2-2015, 15:41

Antal indlæg: 473
Online 1d 3t 20m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


stuphar ID #512111
Godt ord igen Dongles, ordet "internetkriger" kan opfattes nedladende. Det var dog ikke møntet på nogen bestemt, og jeg hverken generaliserede eller tillagde personer i videoen nogen særlig negative/positive værdier, som mange andre i debatten har gjort. Jeg vil gerne forsøge at holde fokus på videoen.

Det du nævnte i din kommentar til Deggadegga er hvad vagten kunne have gjort anderledes, og jeg er meget enig med dig. Vagten kunne sagtens have håndteret det anderledes og bedre. Det er mindre voldsomt at fastholde en person på maven.
Jeg er dog overbevidst om at mange folk ville brokke sig over en vagt, som rendte rundt med strips. Jeg anser det selv for problematisk at nogle vagter benytter håndjern, omend jeg godt kan se det er en praktisk løsning på et klart defineret problem.

Men igen... hvad i videoen går over stregen?

Jeg er meget enig i Montys konklusion!

Monty skrev:
Det kunne helt sikkert have set mere proff ud.
Men reelt synes jeg ikke at jeg kan se noget problem i det.

Knægten gør tydeligvis modstand hele tiden, og det kan være vanskeligt at kontrollere selv en ni-årig, som på den måde møver rundt.
Jeg ser ikke at hans hovede bliver "dunket" i gulvet.
Jeg ser at han flere gange bliver skubbet tilbage, når han forsøger at gøre modstand.
18/2-2015, 16:09Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512112
BRUGER skrev:
Dongles ID #512110
Det er allerede blevet sagt af andre : Om på maven, strips på. Ja det kræver en masse træning som en vagt sandsynligvis aldrig får, med mindre han supplerer med træning i sin fritid. Derfor Politiet får en meget mere grundig uddannelse i præcis dette. Er overskuddet der ikke bliver løsningen mere ukontrollabel og voldelig.Det kan være, han skulle have været om på maven. Jeg ved ikke, om det havde været nemmere. Måske, men jeg synes ikke forskellen er enorm.

Selve det at vende ham om på ryggen på en nænsom måde, er det muligt?
Og mht strips,
Mange ville sikkert sige: det er grove løjer, man giver ikke en dreng i den alder strips på.

Det er diskutabelt, men jeg synes ikke der er nogle mærkbare, kritiske ting ved denne håndtering.

De negative ting, der bliver påpeget er i mine øjne petitesser.
18/2-2015, 17:06

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512113
Vi bliver nok ikke enige. At blive lagt på maven umuliggør bideri, at spytte ville være ris til egen r..
Strips er efter min mening mere skånsomt end fx armlås og det umuliggør totalt brug af arme - fx til at vende rundt med.
Jeg kan ikke skrive en drejebog på hvordan man skånsomt vender nogen om på maven, ej heller huske detaljerne omkring noget som ligger 20 år tilbage i tiden rent trænings mæssigt. Der er mange variabler i det. Hvor stærk er han hvor vild hvordan falder han evt til jorden etc etc
Det skal trænes og trænes i forskellige afskygninger. Og holdes ved lige.
18/2-2015, 17:18Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512115
Du har ret i at ligge på maven vil forhindre spyt og biden.

Det mener jeg dog også det vagten gør, nemlig at presse hovedet til siden eller nedad.

At få strips på? Gør det ikke ondt eller er det smertefrit? Det ved jeg ikke. Det må du fortælle mig.

Men kan du anerkende, at kritikpunkterne af denne håndtering er små ift. hvor voldsomt et ramaskrig, det har vakt?

Og mener du det vagten gør er ulovligt eller bare en lidt dårlig håndtering af situationen indefor lovens ramme?
18/2-2015, 17:43

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512116
Det er så et af de punkter der adskiller vores syn på hele sagen. At få mast hovedet ned i jorden er rimeligt eskalerende/ panik skabende. Kunne have været helt undgået lå han på maven.

Al det juridiske og politiske vil jeg ikke ind i her.
18/2-2015, 17:53

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512117
Jeg har kun prøvet at blive bundet med strips engang, og det var ikke af konen men nogle syge engelske soldater, som var "hunterforce" et meget mørk sted i nærheden af Rold Skov. Det gjorde ondt ja.
Jeg forestiller mig politiets omgang med samme er på en helt anden vis. Så hvor ondt det gør er nok meget afhængig af udførelsen.
18/2-2015, 18:05Antal indlæg: 326
Online 1d 4t 1m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


deggadegga ID #512118
Hvis det gør ondt at få strips på, kunne det jo også være panikskabende.

Såvidt jeg ved var det en vagt, ikke politiet.
19/2-2015, 7:44

Thomas

Antal indlæg: 263
Online 0d 1t 39m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Dongles ID #512122
Mit sidste indlæg i denne tråd nu:

Jeg vil tro der er andre som læser med her der har erfaring i brug af strips? Så vidt jeg ved er der en regel om, at folk max må være pacificeret med strips i 6 timer...

Hvis det er korrekt tænker jeg det må betyde, at de bliver anlagt på en måde så de ikke volder større smerte.
28/3-2015, 19:02Antal indlæg: 4
Online 0d 0t 10m
http://www.sup...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


lotte979 ID #512476
Det er en magtoverdrivelse... Det er ikke nødvendigt at reagere sådan!!

The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk