Brugernavn: Kodeord:
panikangst // Martialarts.dk
panikangst
CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø
Denne tråd er vist 1493 gange og besvaret 13 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
14/4-2016, 15:01

Robert

Antal indlæg: 4
Online 0d 0t 22m
valby


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


hej jeg lider af panik angst og håber en kampsport kan hjælpe mig med at kunne kontrollere den og ville hører om der var nogen der havde et godt bud til en kampsport der ville passe godt eller i ligefrem har gode erfaringer med en ? tak
14/4-2016, 15:51

Kan Ryu

Antal indlæg: 169
Online 1d 1t 5m
København
www.jinenkan.d...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Ninjash ID #514274
Hej Robert.

Jeg tror kampkunst er en god ide.
Men det er vigtigt du har en træner der forstår din tilstand.
Ydermere, tror jeg du også skal arbejde med andet end kampkunst samtidigt.

Det er meget personligt og jeg vil anbefale dig at skrive til min email, som du finder på min hjemmeside (se adresse til venstre). Jeg kan godt hjælpe dig, både med at henvise dig til træningsmuligheder men også til dygtige folk, der kan hjælpe dig med at forstå og overvinde din angst.

Du er velkommen!

Med venlig hilsen,

Kan Ryu.


---
The best way to fight evil, is to make energetic progress in the good. - I Ching
14/4-2016, 21:34

Suk Phat WongAntal indlæg: 1348
Online 5d 5t 2m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bagua ID #514276
Det kan hjælpe, eller gøre det værre. Føl dig frem. Vigtigst tror jeg er at du finder en klub med en venlig atmosfære, og trænere der ikke er autoritære.


---
f.eks. er man nødt til at træne guns dagligt hvis man vil have fisse på Amager - Mambomads
15/4-2016, 14:13

Mogens Rye

Antal indlæg: 317
Online 0d 18t 8m
Hellerup
Frederikberg Ju...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


MogensR ID #514277
Du skal jo nok prøve dig frem - men vær opmærksom på at kampsport er sport med særdeles NÆR nærkontakt og med en del "grænseoverskridend" adfærd.. Så som at slå og sparke på et andet individ.. Eller kaste og kastes med eller "rode rundt på gulvet".. Nogengange 1 mod 1, men også i nogen systemer som ex. Ju-Jutsu mange mod en..

Men som sagt - prøv dig frem og vær åben om dit panik issue..

Mange hilsner og vel mødt i Dojoen..---
Who Dares Wins
15/4-2016, 22:28

Robert

Antal indlæg: 4
Online 0d 0t 22m
valby


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Robert1209 ID #514278
tak for svarene men jeg leder efter en kampsport og ikke feks kampkunst jeg vil lære at kontrollere min angst når der opstår en "farlig" situation og jeg tror at det er en kampsport min angst har mest til fælles med hvis man kan sige det sådan :P
17/4-2016, 1:29

Claus Jacobsen

Antal indlæg: 308
Online 1d 22t 17m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


claus_jac1 ID #514280
Det er desværre noget forfærdelig vås at fyre af. Hvis du tror du lærer at være modig og kunne styre din "angst" ved at dyrke kampsport og ikke "kampkunst" så er jeg bange for du er totalt afmarcheret. kontrol af sig selv er en kunst, og kan tage vanvittig mange år. "kampsport" er ikke mental træning men fysisk træning. Kunst er mental træning og det er lige præcis det du har brug for. Kan man så dyrke MMA som kampkunst - JA. Det kaldes at arbejde med sig selv. Så du kan i virkeligheden dyrke lige præcis det du har lyst til, men hvis du gør det af de forkerte årsager, så vil det ikke hjælpe en hujene fis uanset hvor "effektiv" den er, for du vil ikke have hjernen med i det.
Uanset hvor meget du træner så er der folk der aldrig overvinder "angsten" og det udmønter sig i at de låser når de virkelig står mand til mand. (eller kvinde) selvom de har trænet i 10+ år, og man kan lære mange teknikker, men i sidste ende er det ene og alene hjernen der afgør hvad du gør i en eventuel situation, så hvis den ikke er trænet med, så kan det hele være fuldkommen ligegyldigt. (og nej kunst er ikke nødvendigvis at man kan stå på et ben eller sådan noget)
17/4-2016, 12:09

Christian Zils...Antal indlæg: 19
Online 0d 4t 1m
København K
Pencak Silat
www.pencaksila...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


ChristianZilstorff ID #514282
Jeg har selv haft det. Det føles som om man skal dø. Hvis det virklig er klinisk panikangst, så er det ikke en rationel angst. Så den konkrete konkurencesituation du søger, bør nok mere være et mål end et middel. Måske kan træning hjælpe dig. Måske skal der også noget andet til.


---
Gå aldrig bagud, vær aldrig bange, vær aldrig arrogant
18/4-2016, 14:20

Robert

Antal indlæg: 4
Online 0d 0t 22m
valby


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Robert1209 ID #514285
hva claus du ved vist hvordan min angst præcis er så hvorfor forklarer du mig den ikke? for ved det sku ikke selv du har tydeligvis misforstået hvad jeg skriver har ikke bedt om at blive snakket ned til snakker på ingen måde om at blive modig og frygtløs jeg har klinisk panikangst som christian skriver og siden du skriver "angst" har du ikke selv haft det eller har kendskab til det er rimelig desperat efter at finde en løsning på at kontrollere det så hvis du ikke har noget brugbart så vær sød at blande dig uden om debatten
18/4-2016, 14:21

Robert

Antal indlæg: 4
Online 0d 0t 22m
valby


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Robert1209 ID #514286
hej christian kom du dit angst til livs eller fandt en måde at kontrollere det eller noget
18/4-2016, 16:07

Per UchidaAntal indlæg: 2147
Online 22d 6t 59m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #514287
@Robert Jeg tænker at du vil få mere ud af at finde et forum der handler om angst/panik angst. Her tror jeg at du vil få flere gode bud på, hvordan man kan komme angst til livs. Eventuelt kun at satse på kampsport (som en måde at tøjle sin angst på) er som at spise hovedpinepiller - uden at vide, hvorfor man har hovedpine.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
18/4-2016, 17:21

Mads Pedersen

Antal indlæg: 96
Online 1d 10t 30m
Brønshøj
Ichuan.eu
ichuan.eu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


M.Pedersen ID #514289
Og jeg synes så absolut IKKE Claus taler ned til dig. Konkret og fast, ja, men faktisk nok de bedste råd, overhovedet ...


---
“En stor bevægelse er ikke så effektiv som en lille bevægelse, en lille bevægelse er ikke så effektiv som det tilsyneladende ubevægelige, det er bevægelsen i det tilsyneladende ubevægelige, der er den faktiske bevægelse.”
19/4-2016, 10:27

Frederik Krist...

Antal indlæg: 7
Online 0d 2t 2m
Holstebro
HKS


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


FrederikKristensen ID #514292
@Robert
For at tage udgangspunkt i noget, som er til at forstå, kan man tage udgangspunkt i soldater i krig. Soldater øver, forinden udsendelse, kampprocedurer til ukendelighed; forsvaret træner soldaterne i faste mønstrer, som de automatisk følger, så snart der opstår kontakt (kamphandling). Hvorfor? Fordi at deres skemata i kampsituationer automatiseres, så ikke de skal tænke over hvad de skal gøre, men bare gør det. Derfor fryser soldaterne ikke - de handler. Et handlingsmønster kunne være "kontakt-dækning-besvar ild" for eksempel (med forbehold for, at forsvaret selv kalder det noget andet).

Jeg er ikke klar over betingelserne for din lidelse, men jeg kunne forestille mig, at det kunne give dig ro i sindet, hvis du kunne lære bare at handle, uden nødvendigvis at skulle tænke over HVAD du gør? I så fald vil jeg anbefale selvforsvarsarter som Krav Maga (som dog måske - som de andre allerede har nævnt - er for 'voldsomt' og 'direkte' i henhold til din panikangst?), eller Dai Ki Haku som jeg har hørt er rigtig gode til at udvikle een personligt. Ved begge systemer kan du forhøre dig ved instruktøren, hvorvidt han/hun mener, at du kan indgå på et hold - MANGE steder kører begynderhold, hvor træningen typisk er mindre voldsom. Så kan du stille og roligt vænne dig til det.

Ovenstående er ikke nødvendigvis foreneligt med din panikangst, men det vil - uden at kende din konkrete situation - være mit bedste bud, hvis det handler om, at du vil føle dig mere sikker. Ellers findes der egentlige systemer som Karate og Taekwondo, hvor man laver kataer og lave fiktiv kamp; der er generelt langt mindre kamp og fysisk kontakt i sådanne systemer, som jeg måske fornemmer, at du gerne vil slippe for?

Rigtig meget held og lykke - jeg håber, at du finder ud af noget. :-)

Mvh Frederik
19/4-2016, 10:28

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 33m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #514293
Det er nok slet ikke kampkunst/sport, som du skal søge.
Mit første bud var Yoga, hvor man lærer at tage en dybe indåndinger og slappe af. Det er et fysisk middel til at få et afslappet sind.
Det imidlertid sandsynligt at det langt fra er nok, blandt andet fordi man så slet ikke kommer ind på årsagen til de følelser, som det er svært at kontrollere. Derfor vil jeg anbefale dig at finde en gruppe, der under kyndig vejledning arbejder med at kontrollere panik og angst.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
19/4-2016, 23:16

Dan

Antal indlæg: 161
Online 0d 11t 47m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


CuriousDan ID #514301
Panikangst er noget forbandet lort, men mange andre har oplevet det, du er ikke alene! Bedste råd jeg kan give: Fokuser på at leve balanceret (mad, søvn, træning), husk at kontrollere din vejrtrækning, når de kommer (især udåndingen, som verdensmesteren i dykning Stig Severinsen anbefaler) og snak evt. med lægen om at få nogle betablokkere, som lige skulle tage toppen af anfaldene. Bonus: DR3's serie om meditation og åndedræt: https://www.youtube.com/results?q=d...

Super letvægts BJJ gi

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk