Brugernavn: Kodeord:
den artikel som ju-jitsu danmark har skrevet om mig // Martialarts.dk
den artikel som ju-jitsu danmark har skrevet om mig
The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter
Denne tråd er vist 2123 gange og besvaret 2 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
4/4-2017, 13:10

Karsten KleistAntal indlæg: 3
Online 0d 0t 58m
tidligere Høng ...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Kære alle.
jeg vil kopiere teksten her ind, så i kan læse om min graduering hvis i da har lyst
:-)
100 pct. blind – 100 pct. ukuelig!
2016-12-04
22-årige Karsten fra Høng er født 100 pct. blind. Et faktum han må leve med, og som for de fleste andre sikkert ville sætte en række begrænsninger fx i forhold til sport. For en blind kan da ikke træne Ju-Jitsu på lige fod med andre, vel? Jo, hvis man som Karsten er lige så ukuelig og viljestærk, som man er blind, kan man hvad som helst!
karstenLørdag den 3. december skulle hård træning landet over stå sin prøve, da der var nationalgraduering i både øst og vest. Blandt de fremmødte i øst stod denne dag en ganske særlig mand: Karsten Kleist fra Høng, som skulle graduere til gult bælte.
Som udenforstående lyder det vildt, at en blind mand overhovedet vælger at gå til Ju-Jitsu. Har vi ikke allesammen prøvet at famle os vej i mørke, knalde knæet – eller endnu værre, tåen! – hårdt ind i en bordkant og kejtet strakt armene langt ud foran os i et ynkeligt forsøg på at komme helskindet frem? Det kan de fleste nok nikke genkendende til, og rart er det ikke….
Det manglende syn er ikke nyt for Karsten. Det uvante mørke, som vi andre sporadisk og kortvarigt kan opleve, har han haft 22 år til at lære at navigere i. Men derfra og til at kæmpe i en dojo? Til at lære at lave et hoftekast, når han aldrig har set nogen lave det?
Let er det ikke, medgiver Karsten, men umuligt er det absolut ikke – slet ikke, når man er født med et ukueligt gå-på-mod:
“Jeg har aldrig været bange for at prøve noget nyt – tværtimod. Jeg fik smag for kampsport, da jeg prøvede kræfter med aikido i skolen, hvor der blev kørt et projekt for blinde og svagtseende. Jeg mærkede hurtigt, at det var noget for mig, og et par år efter startede jeg så i Høng,” husker Karsten og fortsætter:
“På skolen havde projektet været tilrettelagt med henblik på folk med mit handicap, og vi var allesammen i samme båd. Sådan er det ikke i Høng. Men det er både fedt og sjovt og jeg elsker at stå i dojoen – stemningen er god og jeg lærer noget nyt hver gang.”
Klar til gult bælte i lørdags
At Karsten har viljestyrke og gå-på-mod som få, er noget, man hurtigt fornemmer, når man taler med ham – fx siger han følgende om karate-delen, som er den del af sporten, der volder ham mest besvær:
“Judo- og aikidodelen har kropskontakt, hvilket gør det nemmere for mig at arbejde med og lære. Karaten er en større udfordring, men på den fede måde. Jeg må bruge hovedet godt og lytte mig frem. Jeg har stadigvæk en tendens til at tabe benene, men det går den rigtige vej, og jeg glæder mig til, at jeg får has på det – for det skal nok lykkes!” siger han med fast stemme.
Og han ER også nået langt. Efter blot et års tid bestod han lørdag gradueringen til gult bælte. Normalt er det vigtigt for eleverne at følge godt med i, hvad instruktøren viser og så efter bedste evne selv træne teknikkerne. Det har ikke været muligt for Karsten:
“Jeg var lidt nervøs, men følte mig samtidig også klar til at vise, hvad jeg har lært. Jeg blev gradueret i et let modificeret pensum, hvor der fx var taget højde for, at jeg har sværere end andre ved at forsvare mig mod spark og slag. Det var en fed oplevelse og jeg er stolt af den nye farve på bæltet,” siger han.
Karsten vil gerne gradueres yderligere på et tidspunkt, men det er ikke farven på bæltet, der driver ham:
“Farven på bæltet er sekundær for mig. Det vigtigste er den personlige udvikling, og her kan Ju-Jitsu virkelig noget særligt. Jeg er blevet taget imod med åbne arme og helt uden fordomme. Det i sig selv gør det fedt at møde til træning. Men også selve træningen gør mig godt på så mange måder. Det giver mig ro i hovedet. Jeg får styr på tankerne samtidig med, at det er en fed måde at bruge kroppen på.”
For holdkammeraterne i Høng har det også krævet lidt ændringer at få Karsten ind i klubben. At træne en blind stiller nye krav til trænerne, der skal lære nye måder at lære fra sig på.
Det samme gælder træningsmakkerne, der skal huske at markere med lyd og berøring, hvor tingene foregår. Det har de dog hurtigt vænnet sig til – og lørdag var det ikke kun Karsten, der jublede, da bæltet var i hus!
Ud over Karsten Kleist blev følgende kæmpere gradueret ved nationalgradueringen i Øst lørdag den 3. december:
• Sten Jensen fra Holbæk – 1. dan (sort)
• Steinar Freyr Eiriksson fra Greve blev gradueret til 1. kyu (brun)
• Mathilde Anna Sofie Nielsen fra Greve blev gradueret til 1. kyu (brun)
• Bjørn Walby fra Greve blev gradueret til 1. kyu (brun)
• Emil Engel fra Greve blev gradueret til 1. kyu (brun)
kopieret fra www.ju-jitsu.dk

og her kommer det oprindelige link
:-)
http://www.ju-jitsu.dk/100-pct-blin.../
kh Karsten

---
• Hvorledes skulle det endelige kunne fatte det uendelige? – H. C. Andersen
4/4-2017, 14:04

Suk Phat WongAntal indlæg: 1350
Online 5d 5t 6m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


bagua ID #515554
Hej Karsten! Jeg har stor respekt for dig! I den klub hvor jeg træner BJJ er der en fyr som er døv-blind og han er en stor inspiration for mig. Det var dejligt at læse om dit engagement. Hvis du skulle få lyst til at prøve Brasiliansk Jiu Jitsu skulle jeg hilse og sige at det absolut også en en stilart man kan træne uden at være seende.

Tak for inspiration, og fortsat god fornøjelse med din træning!---
f.eks. er man nødt til at træne guns dagligt hvis man vil have fisse på Amager - Mambomads
4/4-2017, 20:39

Brian Nielsen

Antal indlæg: 91
Online 0d 5t 23m
Slagelse


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Briannielsen ID #515555
Fantastisk læsning på en tirsdag aften, hvor jeg er træt efter 14 timers arbejde. Det er lige før, at jeg frivilligt snupper 14 mere :-)

CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk