Brugernavn: Kodeord:
Instruktørs baggrund? // Martialarts.dk
Instruktørs baggrund?
The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter
Denne tråd er vist 1028 gange og besvaret 6 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
17/5-2017, 7:32Antal indlæg: 2
Online 0d 0t 8m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Først og fremmest... Jeg er ny her, som undskyld hvis det her er det dumt emne eller det er blevet tæsket igennem før (man er velkommen til at ignorere det )

Skal man interessere sig for en instruktørs baggrund eller bare være glad for hvad man kan få?

Jeg spørger udelukkende fordi jeg er dum!

Jeg har for år tilbage være interesseret i at prøve BJJ (har næsten ingen tidligere erfaring med kampsport), men den gang var der ingen klubber tæt på min bopæl. Nu har jeg kigget igen og der er nu en klub der har tilbudt BJJ i et års tid+.
Hvis jeg skulle melde mit til en malekursus hos AOF, så ville jeg lige tjekke underviserens malerier på nettet og måske hvilke udstillinger personen havde haft. (Det er jo rart at vide om ens underviser er Dali eller en der skider i en dåse).

Så i forbindelse med BJJ har jeg kigget lidt på instruktøren, men jeg kan ikke rigtig finde noget (andet en nogle MMA kampe, hvor han ser mægtig kompetent ud… Men igen, jeg har ingen forstand på det, så hvad ved jeg?!) Så altså ingen info om hvor og hos hvem instruktøren har trænet hos, hvor lang tid og hvilket bælte personen har…

Skal jeg være ligeglad? Er det flabet at skrive og spørge?
17/5-2017, 11:22Antal indlæg: 8
Online 0d 1t 20m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nicklastc ID #515656
Der sker ihvertfald aldrig noget ved at spørge. Det er jo dig der skal betale for undervisningen. Men overvej måske hvorfor du vil spørge, at din instruktør for eksempel ikke har konkurrence erfaring, er ikke ensbetydende med at han/hun er en dårlig instruktør, og omvendt. En lilla eller brun bælte kan også sagtens være en fin instruktør, man er ikke nødvendigvis undervisningsexpert hvis man er sortbælte.
17/5-2017, 18:19

Claus Jacobsen

Antal indlæg: 309
Online 1d 22t 47m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


claus_jac1 ID #515658
hvad får man ud af at kigge på malerens malerier på nettet? INTET. andet end at du ser hans "stil" og du så mener du kan udlede om det er en kompetent maler ud fra det? Nej desværre så kan vedkommende fungere som en fantastisk underviser, fordi han/hun måske forstår at inspirere. Det samme gælder i høj grad med kampsport - og i bund og grund i alle andre facetter af livet. Blot fordi man excellerer i et eller andet er det på ingen måde ensbetydende med at man så kan formidle viden videre. - Det er måske endda nok i virkeligheden det stik modsatte der er tilfældet. Det er desværre ret ofte voldsomt egocentreret at virkelig være den bedste i sit felt, og med det mister man så desværre også ofte en del af den empati der skal til for at kunne forstå andre og deres muligheder, behov og krav.

Nej du kan kun finde ud af det ved at deltage i træningerne. Hvis du ikke kan lide det du bliver udsat for, så deltager du bare ikke længere. - det er ret enkelt.
19/5-2017, 17:13Antal indlæg: 2
Online 0d 0t 8m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Morh ID #515662
Nu vil jeg ikke give dig ret, i forhold til min analogi. Jeg er ganske overbevist om at en kunst-underviser ikke kan holde et forsvarligt kursus, hvis personen kun har teoretisk erfaring. Jeg ville f.eks aldrig kunne undervise folk i portræt maling, hvis jeg kun havde læst bøger om det og aldrig havde malet i praksis.

MEN udover det har I begge nogle rigtig gode pointer (særlig det med at viden indenfor et bestemt område også er lig med en god underviser). Jeg er ret ligeglad med kamp-erfaring (det er heller ikke derfor jeg vil dyrke det). Og lilla, brunt ellers sort bælte er desuden ligegyldigt.

Min pointe er bare, at det kunne være rart, hvis en instruktør opfylde kravene der er for at kunne undervise (synes jeg har læst at det er lilla eller er det forkert??)

Desuden vil jeg jo netop gerne lære BJJ og når jeg så ikke kan se noget info om bælter og hvem instruktøren er blevet trænet af, så bliver jeg bekymret for, om det bare er en gut med hvidt bælte, der har fået en sjov ide. Og så kan det jo lidt være lige meget om personen er flink og god til at lære fra sig (Ja, det var en overdrivelse, men jeg håber pointen er klar).

Men som sagt rigtig gode pointer. Og tak for svarene. Jeg må prøve at kigge forbi klubben og så kan jeg jo spørge manden.
19/5-2017, 21:17

Claus Jacobsen

Antal indlæg: 309
Online 1d 22t 47m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


claus_jac1 ID #515663
kunst har noget med følelser at gøre. du kan sagtens have folk der kan undervise i kunst fordi de har studeret den på et teoretisk niveau. MEn hvis du mener at du kommer for at få timer i at lære figurtegning eller lignende hvor der er reelle teknikker involveret. så ser du sg aldrig en ren teoretiker undervise i den slags.

desuden er den danske kampsportsscene ikke synderligt stor. Det er ualmindeligt svært at gemme sig hvis man er reel fusker.

men en hvidbælte vil stadig vide mere end dig, og vil kunne give dig viden. og det er det undervisning drejer sig om.

Så let du bare røven og kom i gang med at træne i stedet for at tro alt muligt underligt.

DJU har en dedikeret træneruddannelse under dansk idræts forbund, men eftersom BJJ ikke er under DIF kan de kun få under DGI eller lave deres egne via udlandet.
20/5-2017, 7:15

Orla FrøsnappeAntal indlæg: 339
Online 0d 12t 20m
WT (Total hemme...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Daemon ID #515664
Hvad er det værste, der kan ske? Du får betalt 200-300 kr for en måned. Du kan jo bare stoppe igen, hvis du mærker, at noget er forkert. Hvis du får noget ud af træningen og får lyst til at dykke videre ned i det, men begrænsningen ligger i den pågældende instruktør, så finder man et andet sted. Når man er i gang er det langt lettere at blive klogere.

Når det så er sagt, så kan man da hurtigt få købt katten i sækken.

Jeg trænede i nogle år mma og thai i den lokale klub. Hovedinstruktøren var dygtig til noget men katastrofal til noget andet. Han ville ikke lytte til, når andre kom med deres erfaring, fordi han var sikker på, at det han selv havde lært her i DK var det eneste rigtige på trods af, at man kunne vise ham klip på youtube, som viste noget andet. Det siger sig selv, at for den erfarne (som mig), kan se direkte igennem det og så mister man respekten og stopper på et tidspunkt. Nu var der ikke andre klubber i nærheden, så jeg havde valget om, at rejse de 50 km til en klub, hvor der var kompetente folk eller stoppe helt. Er motivationen der 50 km jo ikke langt. Men jeg kunne også gøre som mange af de andre bare blive og tage det med, som man kan bruge. Og masser kunne få noget med. Jeg kunne selv få noget med. Dog kun på nogle punkter, da jeg var overlegen på en stor del af det. Når instruktøren bad folk kigge på mig for at se, hvordan en teknik udføres optimalt, fordi han har problemer med det selv, så bør man finde nogle, der kan hjælpe. Det gjorde han også. Han allierede sig med en, der så tog sig af den del af træningen fremover. Det var så, da jeg var stoppet. Men personen der overtog rollen, havde ingen erfaring fra andet end træning. Det ville ikke være tilfredsstillende for mig, men det er fint til dem, der ikke har erfaring.

Så skal det tilføjes, at der er kommet rigtig mange nye klubber de senere år og de starter oftest ved, at nogle går sammen og træner privat og udvikler sig sammen. Det tager tid at opbygge en klub på den måde. Det skal selvfølgelig også ses i dette perspektiv.

Det er udelukkende én selv, der kan vurdere om en klub har eksistensberettigelse eller ej og det finder man normalt kun ad af på en måde. Man man selvfølgelig læse om klubber og finde negativ omtale osv. Det er bestemt en fin indikator, men det er ikke et nøjagtigt billede, da du måske sagtens ville kunne få noget ud af det.

Man kan altid bare finde et andet og mere tiltalende sted, men det er bare at komme i gang. Der er ingen, der slår dig ihjel :-)


---
Don&#39;t Fight Back. Kill Him.
20/5-2017, 18:14

Per UchidaAntal indlæg: 2147
Online 22d 7t 2m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #515665
Nu bliver der skrevet meget om at kigge på instruktøren, baggrund, evner til at formidle stoffet mv. Det er jo fornuftigt nok. Men i den forbindelse er det også vigtigt, at kigge lidt på sig selv. Hvad vil man selv med det man fortager sig? Motion? selvforsvar? Jeg tror, at det der ofte går galt er en manglende forventnings afstemning (egne såvel som instruktørens). Når det så er sagt - kan man finde en klub med en fed kultur, der giver en lyst til at træne, selvom der mangler lidt "udfordringer". Det er de valg man må tage - hen ad vejen.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.

CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk