Brugernavn: Kodeord:
Peberspray, hvad er jeres holdning? // Martialarts.dk
Peberspray, hvad er jeres holdning?
BJJ Globetrotters camps
Denne tråd er vist 4250 gange og besvaret 43 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
2/1-2019, 20:35

Smerte

Antal indlæg: 148
Online 0d 5t 43m
Aarhus


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Jeg er selv ambivalent når det kommer til peberspray. På den ene side kan jeg godt forstå, at mange der føler sig utrygge, måske vil se det som et middel, der kan øge deres tryghed. På den anden side tror jeg, at det vil give kriminelle elementer et ekstra våben, de nu kan købe lovligt (dog kun til brug i hjemmet, men det er de sgu da ligeglade med). Ved køb af pebersprayen får du ingen eller minimal undervisning i modsætning til politiet og risikerer volden ikke at ekskalere? Jeg ved godt, det ikke er en pistol, men hvis man kigger på eksempelvis USA taler tallene så ikke for sig selv? Når man gør det nemmere for individet at købe våben bliver det så et mere roligt samfund? Jeg ved godt USA ikke er Danmark, men jeg tror ikke det er den rigtige vej at gå, men hvad mener i?

---
Niks, ikke rigtigt
5/1-2019, 18:43

L. JakobsenAntal indlæg: 304
Online 0d 22t 17m
Hamburg


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Lino ID #516373
Altsaa, naar jeg ser paa hvor mange bandeskyderier oppe i Danmark, sammenlignet med her i Hamburg, saa kan jeg ikke se, at jeres meget restriktive vaabenlov har hjulpet ret meget.

Hos os kan vi baere pepperspray naesten overalt. Jeg ved ikke, hvad der skulle vaere forkert i det.

Peberspray er ikke noget super effektivt vaaben, men bedre end ingenting og for en fysisk utraenet person bedre end en stav. Jeg synes fremfor alt, at den nye lov er god, fordi den saetter et signal: Nej, i Danmark er det ikke forbudt at forsvare sig - selv om man tit faar indtryk af, at folk tror det. Af og til lader Politiet, statsadvokater og dommere ogsaa til at gaa ud fra det. Jeg haaber, at det bliver udvidet til legal besiddelse af slagvaaben i hjemmet. Det er ganske enkelt en vanvittig holdning, at forvente at en borger ikke engang hjemme hos sig selv maa have midler til at forsvare sig med, men skal foerst lade sig taeske soender og sammen og saa vente paa, at Politiet har tid til at komme og skrive en rapport.

Eller sagt paa en anden maade: Er dervirkelig nogen, der tror paa at Politiet kommer, naar man har brug for hjaelp?
7/1-2019, 9:17

Johnny B Good

Antal indlæg: 49
Online 0d 0t 17m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Johnny B Good ID #516378
“Eller sagt paa en anden maade: Er dervirkelig nogen, der tror paa at Politiet kommer, naar man har brug for hjalp”
Jeg er sikkert naiv, men det danske politi har jeg stor tiltro til&#128077;&#128064;. Jeg tror personligt, at volden vil blive værre, hvis man lemper våbenlovgivningen.
7/1-2019, 11:47

Mads Jespersen

Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 4m
Esbjerg V
www.net2kompag...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


MadsJespersen96 ID #516379
Jeg syntes at man burde indføre en form for påtvunget undervisning, inden man får lov at have en peberspray. Den er bestemt ikke ufarlig, heller ikke for en selv, hvis ikke man ved, hvordan man skal bruge den.
7/1-2019, 13:29

John LundgreenAntal indlæg: 7613
Online 20d 9t 51m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #516380
Jeg synes at det er fint at have peberspray som ekstra sikkerhed i hjemmet.
Men som selvforsvar ude på gaden tror jeg ikke at det har noget effekt.
Hvis det skal kunne bruges til noget fornuftigt, så skal man gå med pebersprayen klar i hånden (hvilket i mine øjne er lidt paranoid).
Skal man først til at finde sprayen i en taske eller en lomme, have den vendt rigtigt, og få fyret en dosis af i den rigtige retning, så tager det alt for lang tid.

Umiddelbart kan et angreb vs peberspray sammenlignes med de undersøgelser det amerikanske politi har lavet omkring bevæbnet betjent mod knivbevæbnet angriber (the Tueller Drill).
Hvis betjenten har pistolen i hylstret, vil det være svaæt at nå at trække våbnet og afgive et kontrolleret skud, inden en knivbevæbnet angriber er indenfor rækkevidde, hvis angriberen starter på en afstand under 7 meter.

Og her er det en betjent som véd hvor hans våben er, og véd hvordan det vender.
Skal man have en hånd ned i lommen efter en peberspray, kontrollere at den vender i retning af en angriber, og sende en dosis i angriberens retning, så er min vurdering at man ikke kan gøre det hurtigere end betjenten.

Altså er sprayen kun anvendelig mod angribere som spottes længere væk end 7 meter.
Dermed er det i mine øjne ikke et særlig anvendeligt våben.
Og risikoen ved at forsøge at famle sprayen frem, vil formentlig resultere i at angriberen bruger sprayen mod een selv.

Og hvis sprayen tillades generelt, hvor længe går der så inden vi ser den brugt af overfaldsmænd?
Og hvor længe går der inden vi ser overfaldsmænd med dykkerbriller og åndedrætsværn?

Jeg er ikke fan af peberspray udenfor hjemmet.
Til gengæld kan jeg se idéen med peberspray som forsvar mod overfald i hjemmet, hvor man jo har muligheden for at tage sprayen i hånden, vende den rigtigt, og SÅ åbne døren for en fremmed.
---
Hofte, hofte, hofte !
8/1-2019, 16:42

Johnny B Good

Antal indlæg: 49
Online 0d 0t 17m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Johnny B Good ID #516382
Monty@ rigtig gode argumenter. Jeg mener dog stadig ikke, at lempelser er vejen frem. Jeg kan ikke lide den vej det går, og jeg er urolig for, at det kan åbne op for endnu flere lempelser. Jeg må dog også sige, at jeg har forståelse for, at mange kan føle sig usikre og bange i en tid hvor medierne er propfyldt med diverse voldssager. Har man først været udsat for vold eller lignende, er det fuldt forståeligt, at man gerne vil kunne sikre sig, hvis man føler sig udsat.
12/1-2019, 0:56

L. JakobsenAntal indlæg: 304
Online 0d 22t 17m
Hamburg


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Lino ID #516388
@JOHNNY B GOOD ID #516378
“Eller sagt paa en anden maade: Er dervirkelig nogen, der tror paa at Politiet kommer, naar man har brug for hjalp”
Jeg er sikkert naiv, men det danske politi har jeg stor tiltro til&#128077;&#128064;. Jeg tror personligt, at volden vil blive værre, hvis man lemper våbenlovgivningen.Hvorfor har i saa med jeres extremt skarpe vaabenlov saa megen vold i Danmark?

Har du undersoegt, hvor hurtigt politiet - hvis alt gaar vel og efter planen - overhovedet kommer, naar du har brug for dem? Jeg mener ikke en dag hvor de alle samtidigt er optaget af to bilulykker, tre husspektakler og et vaertshusslagsmaal paa en gang, men en gannske almindelig dag i en dansk provinsby og kommer inden for den tid, man har sat som norm. Hvis du overhovedet har nogen idé om, hvor mange, der er til raadighed selv paa en varm sommeraften i f.eks. en by som Vejle eller Kolding, saa ville du vaere klar over, de aldrig ville vaere stand til at tage sig af de ovennaevnte situationer samtidigt.

Bilulykkerne ville de lade vente, og de ville maatte prioritere om ved husspektaklerne manden VIRKELIG er ved at myrde konen, eller om der er stoerre fare for at nogen doer ved vaertshusslagsmaalet.

Og saa kommer du med en opringning til alarmcentralen, at nogen er ved at bryde igennem din fordoer ... god fornoejelse.
12/1-2019, 1:00

L. JakobsenAntal indlæg: 304
Online 0d 22t 17m
Hamburg


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Lino ID #516389
@
MONTY ID #516380
Jeg synes at det er fint at have peberspray som ekstra sikkerhed i hjemmet.
Men som selvforsvar ude på gaden tror jeg ikke at det har noget effekt.
Hvis det skal kunne bruges til noget fornuftigt, så skal man gå med pebersprayen klar i hånden (hvilket i mine øjne er lidt paranoid).Ja, Monty, hvis man har saa lidt situationsfornemmelse, at ethvert angreb kommer fuldstaendig overraskende, saa har du ret.

Men, SURPRISE, alt andet hvad du og alle andre har traenet indtil nu er ogsaa komplet nytteloest uden en god situationsfornemmelse.
12/1-2019, 1:43

sdfasdf

Antal indlæg: 291
Online 0d 13t 28m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


hkoæhklæh ID #516390
"When seconds count, the police are only minutes away"
12/1-2019, 13:54

Per UchidaAntal indlæg: 2156
Online 22d 7t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #516391
Præmissen for denne tråd er vel stadig at peberspray kun er lovlig til brug i hjemmet. Jeg tænker at man her har en marginal større mulighed for at være lidt mere på forkant af situationen end "på gaden". Jeg vil give Lino ret i, at en god situationsfornemmelse er hjørnestenen i et "godt forsvar".

Lino, kan du uddybe din påstand omkring, at vi i danmark har meget vold? Hvad er det i forhold til? Og hvilken vold taler vi om?

I øvrigt har man altid kunne købe peberspray men det er vel ikke meget vi ser til det i bybilledet. Hvis nu det var så himmelråbende godt var der vel flere der brugte det?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
12/1-2019, 16:53

Smerte

Antal indlæg: 148
Online 0d 5t 43m
Aarhus


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Smerte ID #516392
Lino@“Hvorfor har i saa med jeres extremt skarpe vaabenlov saa megen vold i Danmark?”.
Jeg mener personligt, at Danmark er et væsentligt sikrere sted at leve end lande, der har en lempeligere våbenkontrol. Vold sælger og derfor er det også noget, der får spalteplads i medierne. Jeg er ikke naiv, og jeg er godt klar over, at der er områder i Danmark, der har problemer med kriminalitet, men generelt er Danmark et ret fredeligt land.---
Niks, ikke rigtigt
12/1-2019, 17:14

Smerte

Antal indlæg: 148
Online 0d 5t 43m
Aarhus


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Smerte ID #516393
Hvis Danmark er et voldeligt land sammenlignet med eksempelvis vores nabolande, så vis noget statistik, der beviser det. Ikke noget hjemmestrikket pis, eller b..shit fra facebook , men noget hvor kilderne er troværdige.


---
Niks, ikke rigtigt
12/1-2019, 20:02

Per UchidaAntal indlæg: 2156
Online 22d 7t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #516394
@ Smerte +1


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
12/1-2019, 22:06

L. JakobsenAntal indlæg: 304
Online 0d 22t 17m
Hamburg


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Lino ID #516395
@SMERTE

Hej SMerte (pun intended?)

Danmark ER faktisk ikke saa fredeligt naar man ser det paa europaeisk plan. Det er naturligvis klart, at intet sted i Danmark kan sammenlignes med f.eks. Scampia i Napoli. Men Koebenhavn (det er selvfoelgelig ikke hele Danmark, men alligevel) gaelder som en af de byer i Europa, hvor man nemmest ufrivilligt bliver deltager i es slagsmaal - kun tydeligt toppet af britiske storbyer. Der har jeg desvaerre ikke statistikker ja lige kan ryste ud af aermet. Men derimod har jeg dette: Hvad med alle bandeskyderierne? Jeg holdt oeje med det et stykke tid for 1-2 aar siden. Naar et land med ikke engang 6 mio. indbyggere har ca. 1,5 bandskyderi paa gaden i ugen, saa er der faktisk temmelig meget. Det svarer til at vi i Hamborg og Schleswig-Holstein skulle have lige saa mange. Eller at vi Hamborg skulle have et mindst hver anden eller tredje uge. Det har vi fakisk ikke. Vi har med vores ca. 2 mio. indbyggere paa aarsbasis maaske 22.000 - godt og vel 2,2 per indbygger. Og det betyder igen heller ikke, at en ud af 50 bliver overfaldet. Det betyder f.eks. at en, som bliver angrebet eller truet af 2 personer (det er jo som regel minimum) har mindst to anmeldelser. Og ulovlig brug af skydevaaben 150 (ethundredeoghalvtres) sager. Det lyder maaske stadig af meget, men i de 150 alt medregnet. Alt fra ham, der vil mishandle naboens kat ved at skyde med luftgevaer paa den, eller dem, der Nytaarsaften vil lave lidt larm med en loesskudspistol - yep, de taeller nemlig med som skydevaaben. I Danmark ville det kun vaere overtraedelse af fyrvaerkeriloven, saa vidt jeg har forstaaet. De tilfaelde, som altsaa virkelig har med vold, roeveri og overfald at goere er temmelig faa tilfaelde.
Hvad de helt vilde gangsteropgoer og den slags angaar skulle vi nok taelle noget 5-8 aar sammen, for at naa op paa Danmarks niveau.
Og hvordan vores vaabenlov ser ud, naar det drejer sig om vaaben der kan anvendes til forsvar, kan ja da hurtigt referere: De mest gaengse slagvaaben er lovlige derhjemme og maa baeres paa arbejdet - ogsaa paa gade og vej - af private sikkerhedvagter. CS gas og Peperspray i alle stoerrelser maa i almindelighed baeres i de fleste situationer. Sikkerhedsvagter med high-risk opgaver har mulighed for at faa "Waffenschein", altsaa baeretilladelse til pistoler/revolvere. Det er f.eks. livvagter eller personale paa pengetransporter. Knive maa baeres i det offentlige. Nogle knive er lovlige andre ikke.
Det kuriose ved pepersprayen er i oevrigt, at i en raekke tilfaelde, hvor ingen vaaben maa baeres (f.eks. i biografen), altsaa heller ikke CS spray, er peberprayem stadig lovlig, fordi den ikke gaelder som vaaben, men som afvaergningsmiddel mod dyr.
Og er der nogen, der hidser sig op over det? Egentlig ikke.
14/1-2019, 9:11

John LundgreenAntal indlæg: 7613
Online 20d 9t 51m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #516396
LINO skrev:
Ja, Monty, hvis man har saa lidt situationsfornemmelse, at ethvert angreb kommer fuldstaendig overraskende, saa har du ret.


Situationsfornemmelse er helt sikkert vigtig.
Men det ændrer bare intet ved at hvis ikke du har sprayen i hånden, og bliver angrebet på mindre afstand end 7 meter, så når du ikke at finde sprayen frem og bruge den.

Så kan du vælge at tage sprayen frem og gå med den i hånden, hvis du færdes i et miljø hvor din situationsfornemmelse har tændt alarmklokkene.
Det øger selvfølgelig muligheden for at anvende den.

Det vil også uvilkårligt resultere i at nogle "ofre" overtænder, og uskyldige personer bliver udsat for peberspray.
Sker det ofte nok, bliver sprayen igen forbudt.
---
Hofte, hofte, hofte !
15/1-2019, 9:21

Per UchidaAntal indlæg: 2156
Online 22d 7t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #516397
@Lino

Don't bring a can of mace to af gunfight.

Det er også en vinkel på den situationsfornemmelse du taler om. Du kommer til at sammenligne forhold mellem to lande, der ikke lige kan sammenlignes. Samtidig er det dine personlige betragtninger du bringer i spil og derved indsnævres din fokus kun på skydevåben..

Volden i danmark har været for nedadgående i mange år - dog med en lille stigning sidste år. Her tæller alle anmeldte forhold ind - selv skolelæren eller pædagogen, der bliver slået af en 1 klasses elev.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
15/1-2019, 12:02

AndreasAntal indlæg: 138
Online 1d 17t 27m
København
Filipino Kali A...
jkd.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Filipino Kali ID #516398
16/1-2019, 8:24

Orla FrøsnappeAntal indlæg: 353
Online 0d 12t 24m
WT (Total hemme...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Daemon ID #516400
I min optik er man nødt til at differentiere sit syn på den vold, der forefindes.

Bandevold (heri bl.a skyderier) rammer normalt ikke folk, som ikke er involveret. Som udgangspunkt. Det kan godt være, at statistikken for vold i dk generelt er høj. Det vil jeg ikke kommentere på, da jeg ikke kender tallene og aldrig selv møder volden på gaden.

Jeg ved dog til gengæld, at tal fra statistikker ofte er unuancerede, men alligevel bliver kastet rundt som det eneste fakta, der er brugbart, fordi det er målbart. Tal kan bare ikke stå alene. Hvis man bryder det ned i mindre dele, vil man ofte kunne se at virkeligheden måske forholder sig anderledes.

Som f.eks at bandevold/kriminalitet er meget høj i Kbh. Det kan selvfølgelig aflæses på den store bundlinje, som kan afskrække og kan hjælpe visse politiske agendaer. Men når alt kommer til alt, når man har differentieret tallene, så tegner der sig et billede af, at der er forskellige indsatsområder, der skiller sig ud og som ikke bare kan være en del af den store helhed uden, at man forstår forskellene.

Når der snakkes om en højere forekomst af vold, er det måske rigtigt ift. statistik. Men for den alm. borger i det danske samfund, forholder det sig måske anderledes, fordi en del af volden er koncentreret i visse miljøer, hvor kernedanmark kun en sjælden gang inddrages.

Jeg har ikke sat mig ind i statistikkerne, da jeg finder dem ufuldstændige uden at man samtidig ser det med sociale- og kulturelle briller på. Om det så er statistik for vold, kriminalitet, hvor mange ægtepar der bliver skilt osv. Statistik er fint men i sin enkelthed alt for simpelt unuanceret.

Blot min tanker omkring stigende vold, som nogle beskriver.

Peberspray.....tja....det er sgu et svært emne. Nu er det lovligt i hjemmet og vi må forholde os til dét. Så må vi se hvad de kloge hoveder slynger om sig med tal om ti års tid og drage en unuanceret konklusion kun baseret på disse tal.


---
Don&#39;t Fight Back. Kill Him.
16/1-2019, 16:25

Johnny B Good

Antal indlæg: 49
Online 0d 0t 17m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Johnny B Good ID #516401
@Darmon “Jeg har ikke sat mig ind i statistikkerne, da jeg finder dem ufuldstændige uden at man samtidig ser det med sociale- og kulturelle briller på”. Kvantitative statistikker er vel altid ufuldstændige, da de kun viser en generel tendens, men de kan vel ses som et supplement og et fingerpeg, på hvad der sker i samfundet, man lever i.
Jeg forstår godt, at folk tror pebersprayen vil give dem sikkerhed, men når man står i situationen, tror jeg, at hr og fru Danmark overvurderer deres evner til at være iskold i en situation, hvor de føler sig truet på livet eller står foran en indbrudstyv i deres eget hjem.
16/1-2019, 17:48

Orla FrøsnappeAntal indlæg: 353
Online 0d 12t 24m
WT (Total hemme...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Daemon ID #516402
Præcis. Supplement og fingerpeg. Helt enig. Det er dog for simpelt at drage en konklusion fra statistik alene. Men statistik har bestemt sin eksistensberettigelse.


---
Don&#39;t Fight Back. Kill Him.
17/1-2019, 9:43Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 16m
Varde
villaogvovse.d...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Kennetha19 ID #516403
Hvis det gør folk trygge at gå rundt med peberspay, synes jeg det virker som en god løsning. Noget helt andet er derimod misbrug af dette, hvilket jeg synes bør straffes hårdt.

Kenneth Andersen - skribent hos https://villaogvovse.dk/
17/1-2019, 10:30

Nick

Antal indlæg: 464
Online 1d 20t 19m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Box ID #516404
Det er en lidt sjovt debat med våben i hjemmet da det er en meget følsesladet debat. Det er da fint nok med en peberspray i hjemmet men jeg kan ikke finde et godt argument mod at man ikke må eje en håndpistol og have i hjemmet som privatperson. Der kommer ændringer på dette område i Europa de næste år.
17/1-2019, 19:45

Smerte

Antal indlæg: 148
Online 0d 5t 43m
Aarhus


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Smerte ID #516405
Box@“Det er en lidt sjovt debat med våben i hjemmet da det er en meget følsesladet debat. Det er da fint nok med en peberspray i hjemmet men jeg kan ikke finde et godt argument mod at man ikke må eje en håndpistol og have i hjemmet som privatperson. Der kommer ændringer på dette område i Europa de næste år.”

Debatten i denne tråd har ikke været god og sober, men generelt kan det godt være, den har været følelsesladet, det det kan jeg ikke udtale mig om .

Du skal ikke regne med der kommer ændringer, når det kommer til skydevåben i Europa og slet ikke Skandinavien. Jeg ved godt Sverige har alvorlige problemer med skudepisoderne, men kulturen i Danmark og resten af Norden har slet ikke det samme syn, som du ser andre steder. Selv i USA N.R.A under pres: https://www.nytimes.com/2018/05/05/...


---
Niks, ikke rigtigt
17/1-2019, 19:53

Smerte

Antal indlæg: 148
Online 0d 5t 43m
Aarhus


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Smerte ID #516406
I artiklen slås de for deres rettigheder, men artiklen lister ret mange skyderier op, og det er ikke kun fordi USA er stort. Politikere i Norden eller Europa, har ikke lyst til at få en lempeligere våbenlov, når det kommer til skydevåben. N.R.A er ikke så populære, som de har været, tiltrods for, at de stadig har meget magt i USA.


---
Niks, ikke rigtigt
17/1-2019, 19:56

Smerte

Antal indlæg: 148
Online 0d 5t 43m
Aarhus


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Smerte ID #516407
Jeg siger lige undskyld. Jeg skrev debatten ikke havde været sober og god lidt længere oppe. Det var en fejl! Jeg mente selvfølgelig det modsatte! Jeg beklager og undskylder
God torsdag aften


---
Niks, ikke rigtigt
18/1-2019, 0:51

L. JakobsenAntal indlæg: 304
Online 0d 22t 17m
Hamburg


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Lino ID #516408
Orla Frøsnappe

@Bandevold (heri bl.a skyderier) rammer normalt ikke folk, som ikke er involveret.


Siger man gerne. Og hvad med vores ven Lars inde fra Gojukai i Viktoriagade, som blev skudt ude paa Christiania af en HAer

Og som om ikke andre ogsaa har vaert meget taet paa.

Og har de skaerpede vaabenlove gjort stort til at forhindre den slags?

18/1-2019, 1:42

sdfasdf

Antal indlæg: 291
Online 0d 13t 28m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


hkoæhklæh ID #516409
Siden hvornår har nogen som helst lov forhindret kriminelle i at gøre hvad der passer dem? - det ligger lidt i definitionen på at være kriminel, at man ikke respekterer gældende lovgivning.
De eneste der lovgives overfor, er normale lovlydige borgere.
19/1-2019, 9:01

Orla FrøsnappeAntal indlæg: 353
Online 0d 12t 24m
WT (Total hemme...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Daemon ID #516417
Lino>>> Hvad forstår du ved, når jeg skriver “som udgangspunkt” og “normalt ikke”?

Og om det så gav dobbeltstraf at besidde våben, så vil kriminelle stadig gøre det. I USA har de en ret hård strafudmåling generelt. Det holder ikke folk fra at begå mord, begå samme kriminalitet tre gange (three times and out konceptet) osv.

Det er vigtigt at kunne skille ting ad og være rationel og reflekterende i disse situationer samt evt. efterfølgende beslutninger og ikke lade det blive påvirket alt for meget af følelser.

At der ryger en uskyldig i svinget i ny og næ, kommer aldrig til at blive ændret. Det gør det heller ikke i trafikken. Hvad er svaret så der? Der ryger langt oftere uskyldige i trafikken end ved bandevold, vil jeg formode. Dvs. at der også sættes ind der? Og hvad vil du gøre udover alle de tiltag, der i forvejen er der? Skal farten på motorvejen sættes ned til 60 km/t, 20 km/t i byen osv? Hvornår stopper det så? Nogle folk vil stadig køre for stærkt. Ift. hvor mange der kører bil i DK i dag, så dør der relativt få mennesker i det store billede. Kan det blive mindre? Bestemt. Kan det blive større? Bestemt.

Nåh.....det handler om peberspray :-)
Jeg ved sgu stadig ikke om det er skidt eller en god ting. Men der er i min optik i hvert fald forskel på peberspray og et dødeligt våben som en pistol.---
Don&#39;t Fight Back. Kill Him.
21/1-2019, 9:53

Nick

Antal indlæg: 464
Online 1d 20t 19m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Box ID #516418
Jeg synes bestemt det er en fødselsladet debat. USA bliver altid taget op som en form for skræmme eksempel ift våbenlov. Det man skal huske på er at langt de fleste skud drab der sker i USA er med ulovlige våben.
Derudover er USA ekstremernes land, og kæmpe stort, med næsten 300 mil mennesker. Der er områder med store problemer med fattigdom, bander, misbrug osv og der er mange skud drab. De trækker statistikkerne i en forkert retning. Der er områder i USA man kan sammenligne med Danmark i form af indkxomdst, uddannelse osv hvor der ikke er flere drab end i Danmark.

I Europa er schweiz nok det land man kan sammenligne bedst med USA ift våbenlov. Op til hver 4 husstand har våben (mange automatvåben). Der er 8 mil indbyggere og gennemsnitligt færre mord om året end der i Danmark.

30/1-2019, 23:05Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 56m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


MMALindh ID #516425
Hvis man dog skulle bruge statistik, så kunne man jo benytte sig af disse:

https://dataunodc.un.org/crime/inte...

Data fra FN der viser hvor mange overlagte mordofre der er i et land. Tyskland rangerer højere end Danmark. @Lino hvad har de tyske lovgivninger gjort for at stoppe dette?

Voldtægtsraterne er næsten 30% større i Tyskland end i Danmark:
https://www.nationmaster.com/countr...
@Lino Hvad har de tyske domstole gjort for at undgå dette?

Voldelig kriminalitet er ikke bedre begrænset i Tyskland eller andre vesteuroæiske lande i forhold til Danmark. Sådan er situationen nu engang. Det kan man godt konkludere ud fra statistikken. Det er ikke et fingerpeg. Man kan ikke fra statistikken finde frem til de konkrete årsager, men tallene lyver nu engang ikke.

Hvad pebersprayen kommer til at betyde for statistikker eller generelt i samfundet er svært at sige. Folk der virkelig gerne ville have peberspray kunne sagtens erhverve dem før, lovligt over grænsen, så tror ikke det vil have den store effekt uanset hvad.
31/1-2019, 10:42

Nick

Antal indlæg: 464
Online 1d 20t 19m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Box ID #516427
At der er mere vold og flere voldtægter i Tyskland hænger nok sammen med at der er en højere procentdel af indvandrere og asylansøgere/migranter og deres efterkommere.
17/2-2019, 14:08

Habibi MirhwabAntal indlæg: 86
Online 0d 9t 46m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Fudoshin ID #516449
@Box

Ingen tvivl om det..!

Min subjektive opfattelse er også at, indvandrere i DK er bedre integreret i samfundet, således de har socialiseret sig til at være vores kultur og lovgivning bekendte.

Peberspray er jo også fint at have hjemmet, men langt de fleste overfald sker jo på gaden, og der er det jo stadig strafbart at gå med den offentligt.

Jeg opfordrer mine skæve udøvere at gå med den alligevel, fordi de ikke kan klare mere end 10 armbøjninger. Iøvrigt har de et så dårligt selvværd at jeg ikke kan tillade mig at give dem mere en et gult bælte - jeg arbejder gerne med deres rygrad helt gratis.

Jeg er også ked af at man kan komme i spjældet for at gå med kniv! Mine blue belts ville helt sikkert have fornøjelse af at bære en stor skarp kniv, den er meget voldelig at anvende og "slåsseren" kommer til at bløde meget når vi slår kontra med kniven. Kniven er også et pædagogisk redskab til at styrke krigerånden, det er det helt rigtige våben at bære end til man har en 2-3 dan.

Jeg bærer selv pistol, hvis det skulle være nødvendigt, jeg foretrækker at holde mig på afstand af begivenhederne hvor "slåsseren" og mine sempai's udtrykker sin vrede.

Det ville være at foretrække, at selvforsvarsudøvere med 2 års aktivt medlemskab af dojo eller gym kan få lov at bære pistol som forsvarsvåben - det ville gøre livet lettere for en gammel sensei - Man bliver nød til hele tiden kunne tilbyde eleverne kurser og nye træningkoncepter så tæt på virkeligheden som muligt.

Det er ret svært at lave et træningsforløb med og mod kniv som er realistisk nok - uden det kommer til at kører ondt på eleverne.

Indtil videre må vi nøjes med en god peberspray til at forsvare os selv og famillien i hjemmet.
Det er også i mine øjne et positivt skridt på vejen mod selvbeskyttelse.


---
&quot;Alt hvad vi er, er et resultat af, hvad vi har tænkt.&quot;
18/2-2019, 15:30

John LundgreenAntal indlæg: 7613
Online 20d 9t 51m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #516450
Det var ikke lang tid, der gik, før pebersprayen blev misbrugt.

http://nyheder.tv2.dk/lokalt/2019-0...


---
Hofte, hofte, hofte !
18/2-2019, 17:24

Smerte

Antal indlæg: 148
Online 0d 5t 43m
Aarhus


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Smerte ID #516451
Ja, det er sgu noget skidt :/. En af grundene til, at jeg har været bekymret, er netop, at det risikerer at eskalere. Dette er kun et eksempel, så det er for tidligt at sige, om det er det forkerte skridt, der er taget ved lovliggørelse af peberspray i hjemmet. Vi må se.


---
Niks, ikke rigtigt
19/2-2019, 13:05

Habibi MirhwabAntal indlæg: 86
Online 0d 9t 46m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Fudoshin ID #516452
Jeg har før nævnt misbrug af peberspray for over 10 år siden i en diskussion. Pebersprayen kan anvendes som angrebsvåben af voldsmand mod sagesløs :-/

F.eks.
En "provo" i en provinsby med både handsker og gi, skulle have tæsk fordi han ikke skulle øve sig i at udøve vold mod et miljø, hed det sig. Han fik en peberspray lige i smasken, hvorefter en 3-4 personer trak ham ind i en baggård og tæskede ham med politi-knipler eller lignende slagvåben. Det skyldtes måske han tit bankede bistandsklienternes børn mere end andre børn. Han måtte opgive sin ungdomsuddannelse pga. kronisk hjernerystelse, nu sidder han og skifter batterier i nogle iphones på nedsat tid.

Et andet eksempel var en ung studine, der tjente lidt ekstra til bøgerne ved at kneppe på lagnerne. Hun havde glemt at afregne med bordelmutter og hendes gorilla. Hun fik også en peberspray i hendes solskins-fjæs og et knæ i maven. Herefter blev hun "jernet på ryggen" og røg ind i varebilen og blev seksuelt misbrugt fordi der skulle afregnes. Hun var ikke en moms-registreret luder, så hun turde ikke anmelde sagen pga. hun ville få et skattesmæk på over 100.000kr.

Et andet problem, er min ven Hassan!
Hassan er periodisk på bistandshjælp, og
så noget han blev nød til at anmelde på vej hjem fra møde i HJV, Derfor går han med peberspray, det er muligvis noget han har en tilladelse til...?
Det kan den lokale jiujitzi-Sensie ikke tåle, for det er mod den orden der burde være i samfundet, det er jo de fattige på kontanthjælp og sådan nogle typer man skal kunne forsvare sig mod. :-/
Ok så træner han ovre hos istedet for, selvom jeg ikke kan
tilbyde begyndertræning og det går fint i den lokale bokseklub hvor han har trænet et par år.

Det pæne borgerskabs pacifistiske bæltedyr kan åbentbart ikke li' kontanthjælpsmodtagere kan få en tilladelse til at gå med spray,
hvad har en lovlydig borger at frygte..?

Det uheldige er jo at en peberspray kan bruges mod dig, der mangler en...!
Det er blevet nemmere at anskaffe sig en spray - man skal ikke til tyskland for at hente den - man må have den i sit hjem og
kan købe den rundt om hjørnet og så misbruge den hvis man f.eks. bliver uenige om hvem der skal stå bagerst i køen over ved pølseboden.

Egentlig er jeg mest tilhænger af den nye lovgivning, måske er det godt at man ikke må bære den offentligt - Jeg ville gerne den kunne bæres som et forsvarsvåben - men så øges risikoen for misbrug muligvis også?

Politiet kan konfiskere pebersprayen, som det er idag - og det er nok alligevel den fornuftigste løsning at den bliver i hjemmet?
---
&quot;Alt hvad vi er, er et resultat af, hvad vi har tænkt.&quot;
19/2-2019, 20:20

Johnny B Good

Antal indlæg: 49
Online 0d 0t 17m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Johnny B Good ID #516453
Ok, så røg det vist lige på et sidespor , men det har været interessant at høre de forskellige holdninger til pebersprayen.
Forsat god aften
22/2-2019, 7:36

Henrik

Antal indlæg: 7
Online 0d 0t 37m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Mino ID #516456
"Eller sagt paa en anden maade: Er dervirkelig nogen, der tror paa at Politiet kommer, naar man har brug for hjaelp?"

Det gør de ikke! Har selv anmeldt kvalificeret (igangværende) vold, hvor alarmcentralen direkte spurgte: "Vil du virkelig have, at vi skal sende en patrulje?"
19/4-2019, 20:03

L. JakobsenAntal indlæg: 304
Online 0d 22t 17m
Hamburg


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Lino ID #516540
Ja, Henrik, lignende situationer kender jeg ogsaa.
24/4-2019, 23:13

AndreasAntal indlæg: 138
Online 1d 17t 27m
København
Filipino Kali A...
jkd.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Filipino Kali ID #516542
Jeg mener at befolkningen skal have lov til at bevæbne sig i det omfang det er nødvendigt, for at kunne modstå de typer af angreb de kan blive udsat for.

Politiet er generelt til ingen hjælp andet end til at afspærre gerningssteder.

I dag er mange bange for at hjælpe på grund af risikoen for at få en voldsdom. På samme måde som der er sket en holdningsændring inden for de sidste 30 år mht spiritus kørsel. Så skal vi også have en holdningsændring mht hvad vi selv må gøre uden at politiet skal blandes ind i det.

For en del år siden havde jeg et dørmands job inde i midtbyen. En mand i midten af 20'erne står og pisser ud af vinduet på 1. sal og rammer Muhammeds bil. Muhammed står i døren på diskoteket ved siden af og ser det. Muhammed vil selvfølgelig rigtig gerne have fat i ham og stikke ham et par flade. Vi er så nødt til at tilkalde politiet for at få den unge mand eskorteret ud af bagindgangen så han ikke kommer til skade. Min kollega den aften var fra Canada og sagde at hvis det var sket i Canada og at den unge mand havde ringet til politiet fordi han havde fået et par flade, så havde de sagt at det var han selv ude om og havde lagt på.
26/6-2019, 1:19

L. JakobsenAntal indlæg: 304
Online 0d 22t 17m
Hamburg


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Lino ID #516590
Ang. sammenligningen Danmark/Tyskland laengere oppe saa stemmer paastanden faktisk ikke.
Naar man sammenligner statistikker mellem lande med et meget ringe befolkningstal meden stor befolkning, er det naturligvis nemt at finde et eller andet aar, hvor kriminaliteten i det mindre land tilsyneladende er lavere, naar det drejer sig om forbrydelser, hvor det absolutte tal ligger omkring 100. Med saa lave absolutte tal er en svingning paa 20% fra et aar til det andet ikke usaedvanligt. Saadan kan man naturligvis ikke sammenligne statistikker.
11/7-2019, 15:09

Jesper Nissen

Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 0m
Tårnby bokseklu...
www.avxperten....


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


jespernissen ID #516599
Syntes det burde være lovligt, men strafferammen burde være hård for misbrug af den
17/7-2019, 11:02

Mads Olsen

Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 10m
www.netpris.dk


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Madson ID #516602
Hej,
Jeg kan godt forstå alle dem, som ønsker at føle sig mere tryg.
Dog er jeg overbevist om at flere våben og farlige genstande ikke kan øge sikkerheden i et land. Jo flere våben etc. eksisterer, desto større er muligheden og sandsynligheden for at disse også vil blive brugt. Det er ikke til at regne ud, hvem det i sidste ende er, der får fat på dem. Det kan være gerningsmanden, som du ville beskytte dig imod, men det kan også ske at dine børn får fat i pebersprayen og skader sig selv eller andre.
7/2-2020, 15:01

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2486
Online 10d 8t 54m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #516814
For at genoplive debatten:
Jeg har set nogle enkelte avisartikler om voldsmænd/røvere, der har brugt peberspray.
Er der nogle, der ved hvor mange gange det er sket, og hvor mange gange peberspray med held er brugt til at afvise uretmæssige angreb?


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
11/2-2020, 13:11

John LundgreenAntal indlæg: 7613
Online 20d 9t 51m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #516818
OLDINGEN:

Per 2. december havde der siden legalisering af peberspray derhjemme, været 113 hjemmerøverier.
I INGEN af disse tilfælde har ofrene forsvaret sig med peberspray.
Det kan være at de ikke har købt een, men faktum er at peberspray ikke har forhindret eet eneste af de 113 hjemmerøverier.

Til gengæld var der i samme periode ca 1.500 tilfælde af ulovligt brug, besiddelse eller indførelse af peberspray.


---
Hofte, hofte, hofte !

BJJ Globetrotters camps

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2020 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk