Brugernavn: Kodeord:
Gadekamp og mindset // Martialarts.dk
Gadekamp og mindset
CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø
Denne tråd er vist 3856 gange og besvaret 57 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
6/6-2004, 14:14

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditati...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Hey....

ved godt at der har været diskuteret en del omkring streetfight/gadekamp herinde på forumet, men det har mest været teknik orienteret, hvad der virker, hvordan definerer man no-nonsense selvforsvar, skal man handle ud fra situationen eller skal man altid handle i forhold til nødværge loven?

for mit eget tilfælde vil det være situationsbestemt, kommer an på hvor mange der er og hvordan de ser ud osv...

men der er som sagt mange aspekter af gadekamp, der er en del psykologi indvolveret og det var lige det jeg ville diskutere....

hvad skal der til for at klare sig på gaden i et slagsmål, selvfølgelig skal man have teknikkerne iorden men det er langtfra nok til at kunne forsvare sig, hvis man ikke har den mentale del med så er ens teknikker røv værd når man står i en sådan situation....

for at give folk et grundlag at diskutere ud fra vil jeg opfordre folk til at læse den her artikel omkring kamp psykologi

http://www.wingchunkuen.com/why/columns/parriski/xtraining04_combat.html

den illustrerer meget godt at selv om man er en garvet kampsports udøver så er man ikke meget værd hvis man ikke har den berømte trigger, så kan kan skifte fra at være rolig til at være en vild fighter i et split sekund...

men hvad tror i? kan man lære sådan noget eller er det noget der ligger naturligt...??

håber på en god debat....---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
6/6-2004, 14:15

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditat...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Ghostwalker ID #89352
Hov glemte lige at smide et link mere til en anden artikel som også kan læses i samme forbindelse.... omkring combat perception

http://www.wingchunkuen.com/why/columns/parriski/xtraining05_perception.html


---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
6/6-2004, 18:16Antal indlæg: 1808
Online 9d 15t 37m
360gym.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


SirRender ID #89369
Spurgte om noget lignende....

her er en række links, der er mere eller mindre interessante.

http://www.martialarts.dk/vis_emne.asp?id=5867&mode=


---
-- If you fuck up, fuck up good!
8/6-2004, 17:21Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Hobro ID #89796
Gadekamp/selvforsvar hvordan klare man sig bedst i farlige situationer det spørsmål har mennesket stillet sig selv de sidste 6000 år (om trent så langt man kan spore kampkunsten til bage i tiden).

mange bud er blevet givet (af samtlige mæstre og skoler i verden)men ingen har den endegyldige sanhed og emnet er lige så relevant i dag såm det var i det gamle Japan og middelalderen/renecangsens Europa (hvor de væstlige kampkunster var fulgt på højde med de østerlanske traditioner).

Men vi kan gemme historien til en anden artikel,

emnet er gadekamp i hvor moderne verden og jeg har uden at jeg vil fremstille det i et gloverdigtlys en ikke ubetydelig viden om emnet(grundet opvekst ,arbejde Budo træning Etsetera) følgene er en gammel(34) krigers betragtninger om gadekamp og hvad der skal til for at klare sig vel i den slags sager.

1. vold er sjældent en god løsnig på en konfligt sky den som pæsten hvis du på nogen måde kan.

2. når du har besindet dig på den føste lære sætning så husk den ligeså viktige at du har en klar og utvetydig ræt til at forsvare dig mod onde menneskers overgreb og det er din pligt såm kriger at beskytte de svage (aldt for mange glemmer det i dag -selv mange kampsports folk).


3.selvforsvarets/gadekampens vigtigste formål er at slippe ud af den voldsomme situation så hurtigt og så uskadt som muligt lad dig aldrig provokere til slagsmål forfølg ikke flygtene fjænder og grib den første leglighed til at bringe dig selv og eventuelle nødstete i sikkerhed.

4.Mange farlig situationer kan helt undgås hvis man er bevidst om sine omgivelser og tager styringen frem for at lade sig kaste rundt af Karma (de gamle Ninja mæstre var fantastiske til dette og sloges kun når det var absolut nødvendigt og da ofte på en måde der gav dem de fleste fordele og så godt som ingen ulemper "mere om det i en anden artikel"

5.Kontroleret vræde og en vis grad af porffesionel brutalitit er en absolut nødvendighed hvis man skal klare sig godt i kamp (navnlig i krig og pågaden etsetera) selv det bedste system i verden kan ikke hjælpe dig hvis du ikke kan få dig til at gøre grimme ting ved fjænden eller hvis du bliver så bange at du gelmmer at forsvare dig "det kan ske selv for trænede kampsports folk så træn for guds skyld disse ting eller gør læresetning 1 til din startegi parekselance.

6. kan man så lære at blive vræd og ellr brutal på det rigtige tidspungt? absolut! nogle folk har naturligvis bedre anlæg der for på grund af arv millijø ,tidligere erfaringer med vold , arbejde i farlige jobs hvor man er nød til at kæmpe med jævne mellemrum også ,viddere,men det er en evne der kan opøves også hos fredelige folk der ikke er kæmpere til daglit Hård frikamp med fuld kontagt,jævnlig bryde kampe i slutningen af lektionerne i din Dojo/kwon/Gym ,realistisk selvforsvarstræning i admindeligt tøj og deltagelse i kampsports toneringe (i serdeleshed de mere hårkogte af slagsen)er alle udmerkede måder at træne din evne til at blive vræd uden at gå af mok og at udøve kontroleret vold når det er påkrævet.

7.En bokse kunst der er berøvet sine bryde teknikker på grund af for meget fukusering på sport forstås, er MEGET! svag i en rigtig kamp træner du i En Taekwondo,Karate ,kungfu skole hvor dette er tilfældet må du strags se at få fyldt de vide fælter i din viden ud og det kan kun gå forlangsomt, stil arter der kan anbafales som suplerende træning for slag og sparke folket er Judo/jujutsu, Hapkido.Bjj og Brydning navnlig de mere brutale og alsidige skoler.

8.En bryde kunst der af sportslig hensyn har kastet alle slag ,spark og beskidte triks ud med badevandet er ligeledes meget dårligt rustet til kamp i de mørke gyder.
selv om jeg muligvis gør mig upobulær hos fans af Bjj så er det et faktum at i rigtig kamp er slag og spark mod kroppens sårbare pungter den hurtigste og sikreste måde at for svare sig på ! det gælder især hvis man kæmper mod bevæbnede modstandere eller er blevet offer for et bande angreb, jeg har den største respekt for brydekunsten men bryde kunsten har altid været bakup system for bokserkunsterne der i rigtigkamp blev brugt når tingene gik dårligt eller hvis man ønskede at overvinde fjænden uden at skade ham eller hinde mere end højest nødvendigt.

Mit råd til brydere der vil styrke derres kampberedskab er at studere og genlære de grumme og i dag forbudte greb,kast og slafteknikker som fortidens brydere kente og benyttede og eventuelt krydstrene i et salgbaseret system, stilarter der kan anbefales er Karate/kungfu (de hårkogte af slagsen) Thaiboksning,Boksning og Jkd.

9.Gulv kamp er noget man SKAL! kunne så man ikke er fulkommen hjælpeløs hvis man havner der men en klog kæmper ungår det hvis det på nogen som helst måde er muligt - det er farligt og MEGET ubehageligt at rulle rundt på asfalten mellem glasskår og hundelorte, om vinteren kan kulden fra jorden svække dig forbløffende hurtigt bortset fra at du er et læt mål for fjændens alliered!.

10.Intet kampsystem er komplet uden våbentræning i denne sammenheng er det naturligvis iserdeleshed moderne våben Såsom de verse hverdags artikler der kan anvendes kreativt i farlige situationer ,slagvåben af en hver art og i ekstreme tilfælde knive og pistoler der er af interesse.

men under vuder ikke verdigen af traditionel våbentræning de gamle krigere har mange ting at lære en moderne figther og mange af deres tikniker kan unden basver overføres på moderne redskaber.

11.Styrke er en vigtig atrebut for en kriger selvom den ikke aldt afgørende, i serdeleshed kan små spinkle mænd og kvindelige krigere have stor gavn af at træne seriøst på derres styrke vis du ikke er til at løfte jærn i time vis så studer den 12 læresetning ekstra grundigt!.

12. den eneste regl i gadekamp er at du skal overleve!, de berømte Britiske Comandos fra Anden verdenskrig havde en meget god læresetnig desangående, I riktig kamp vinder hurtighed brutalitet og snuhed næsten altid over mod dygtighed og overlegne atributter.

13. En kamp er aldrig vundet før enten du er unsluppet eller fjænden er overvundet overmod har kostet mange gode folk dyrt.

14.og sidst men ikke mindst bliv aldrig!!! selv en voldsmand, man skal ikke være blødsøden når kamp er påkrævet men det er dit ansvar at tillempe dinne teknikker efter situationens alvor der er en pokkers til forskel mellem at stå over for en sindsyg splatter punk fra hælvede og så naboens lars der har fået for meget at drikke, du er kriger ikke en uansvarlig voldspsykopat.

det var så i kort hed mine tanker og erfaringer om Gadekamp/selvforsvar i 14 læresetninger håper de kan bruges .

sa-yo-Naiya og god træning Michael nielsen.
8/6-2004, 17:59

Mick

Antal indlæg: 429
Online 0d 15t 27m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


KinD ID #89810
godt indlæg Michael
8/6-2004, 18:42

Niels Thøgerse

Antal indlæg: 173
Online 0d 0t 0m
Hundested
Ingen


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Kong_gulerod ID #89824
Godt indlæg, men hold op hvor du dog staver som en brækket arm ! eller har "E" tasten sat sig fast på dit keyboard?


---
40 dages ubetinget for næseblod...det kan i da ikke mene!
8/6-2004, 19:30

Derry N. AmboAntal indlæg: 299
Online 0d 10t 51m
Odder
Odder TaeKwonDo...
www.derry.frac...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Derry ID #89832
Mæn ken jo ek ælle sammn fy 10 i ratskivning


---
&quot;Don&#39;t let your will roar when your power only whispers.&quot; -Thomas Fuller
8/6-2004, 20:57

nikolajAntal indlæg: 98
Online 0d 4t 37m
kbh.


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


kauf ID #89839
Hey... ingen grund til at kommentere folks staveevner... man forstår jo pointen alligevel, ikke

Lad mig bringe et eksempel:

Subject: Studie i lsæning...

Iøfgle en uerndsøeglse på Cmabrigde Uinvertisy, bteyedr det ikke noegt i
hivklen rkækefløge bgotsavrene såtr i et ord, det esente vgitgie er at
det frøtse og sdiste bgosatv i odret er på de rtete padlser. Rseten kan
lngie vloaypk men du vil satdig vræe i snatd til at lsæe det. Det er
frodi den mnenesekilge hejrne ikke lesær hevr bgotsav, men odret som en
hleehd.

Så belv man så mgeet klogree.

Mnage hlsneir
Nikolaj
- Alt ment vel -
8/6-2004, 22:44

Christian

Antal indlæg: 3993
Online 31d 22t 23m
Lejre
Roskilde Budo K...
www.numsegejl....


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Gambit ID #89848
Det er rigtigt at man skal have det der killer instinct for at kunne begå sig i en gadekamp, men det kan også trænes op. Der er visse steder man lærer at kæmpe med adrenalin i blodet. Hørte om et program i Canada, der hedder Bulletman. Ved godt at det ikke er HELT det samme, men kroppen har det på samme måde. Det er kroppen og ikke hjernen der gør at man står og skider grønne grise i stedet for at slå fra sig.
Angående nødværgeloven er den rimelig fleksibel. Det er tilladt at benytte den nødvendige mængde vold for at undgå at blive udsat for vold selv. Hvis der er en person der siger at han vil slå dig ihjel, er stiv og kommer farende imod dig er han i hvert fald ikke ude på at give dig en kropsmassage. Hvis en sådan gut ender op med en brækket næse og nogle trykkede ribben er det egentlig fair nok, også i henhold til loven, hvis bare du kan bevise at du forsvarede dig selv og ikke sparkede videre på ham efter han havde lagt sig.


---
&quot;Only A Warrior Chooses Pacifism; Others Are Condemned To It&quot;
9/6-2004, 15:46Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90028

GAMBIT. Netop, derfor er det yderst vigtigt med gode vidner. Ring selv 112 bagefter, og hjælp ham op igen. Råb evt. "Jeg vil ikke noget", imens du knalder ham en, så alle kan høre det.
Det er dog lidt mere besværligt, hvis han brækker noget, så er det jo grov vold, og de går lidt mere i detaljen. Det kan dog lade sig gøre, at blive frikendt for det.... er selv blevet det. Og få for guds skyld en advokat til afhøringen, selvom du mener, at være i din gode ret osv.
9/6-2004, 17:55

OJAntal indlæg: 938
Online 1d 0t 42m
KBH N
Ingen p.t.


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


ozak ID #90051
En god ide er at træne noget hvor man bliver ramt, eller hvor man bliver ramt hvis man ikke flytter sig.

Der er en psykisk barriere der gør at man fryser når man får et slag første gang. Hvis man er vandt til at blive ramt hvor det gør nogenlunde ondt vil hjernen og kroppen ikke panikke over det.
Desuden træner det en i at flytte sig instinktivt når noget nærmer sig hurtigt fra en hvilken some helst retning.

Psyken er ihvertfald vigtigt. Kroppen kan udeskyde følger af alvorlige skader i et stykke tid efter ordre fra hjernen.
Hjernen kører i høj grad showet, men den skal trænes op til det.
(Jvf. far der reddede sine børn ud af en brændende camping vogn selvom han praktisk taget var død af sine brændskader)

Derfor er det også vigtigt at træne noget der gør at man overskrider sine egne grænser for hvad man tror man kan og i det hele taget presser ens grænser både fysisk og psykisk.

Træn med fornemmelsen for rigtig kamp og med rigelig improvisation, samt med modstandere af forskellig størrelse og styrke.

Jeg tror en kriger er sådan en slags total sindstilstand hvor man bare reagerer på det der sker uden at være i on/off combat mode.
Men det skal trænes op selvfølgelig

Bare mine 2 cents.

Gode indlæg og artikel links btw.
10/6-2004, 0:39Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90153

Det værste punkt er før kampen. Jeg er ikke voldsmand, men har været så uheldig, at ryge ind i en hel del grove situationer i mit liv. Igennem mit job udsættes jeg da også for konfrontationerne næsten dagligt, da jeg ofte arbejder på mindre behagelige steder.

Som sagt er det værste punkt sekunderne før. Jeg snakker ikke om kampe i ringen osv. De kan være barske nok, men du ved også inderst inde, at det stopper, før du bliver lemlæstet, eller dør.

Jeg mærker altid en svag sitren i kroppen....det er ikke direkte frygt, men det er en nervøsitet + et godt adrenalin pump, og det er klart, at det er der. Jeg sætter altid armene op foran mig, med håndfladerne udad...den ene så strakt, at han ikke kan nå mig med slag eller skub. Derefter gør jeg ham det klart, at jeg ikke ønsker kamp, da vi begge ville komme til skade (også god, hvis der er evt. vidner). Han skal også vide, at du vil sætte et angreb ind, hvis han kommer nærmere. Prøver han, at komme ind på mig, så tøver jeg ikke med, at kaste ham i gulvet, og i værste tilfælde, hvis han slår osv. så får han slag og/eller spark, til han ikke længere udgør en trussel.

Til andre vil jeg kun råde til, at kaste ham i jorden, eller tildele ham et slag/spark og løbe. Jeg skal pga. mit job, som regel få ham væk, eller tilbageholde ham, og må så forsætte med forskellige låse osv.

Står han med kæmpe øjne lige op i fjæset på dig osv. ja så er det klart, at man bliver meget utryg, men det holder ikke i retten, at du slog ham, fordi han var truende.

Derfor hold ham på afstand, og stå på hans side, skråt ud fra ham, aldrig helt direkte foran. Du behøves ikke engang røre ham, dine hænder signalerer nok, og de fleste voldsmænd er ikke trænede, eller ædru nok til, at trække i din hånd, de vil slå.

Sørg også for, at han ikke taber ansigt overfor tilskuere, især kvinder, bare fyr noget pis af...husk på, at han nok også er lidt nervøs.

Hvis han er i diskussionshumør giver det dig også tid til, at få kontrol over dig selv. Sæt det hele enkelt op: Hvis han går mod mig, så angriber jeg ham, gentag det i dit hovede hele tiden, så du ved, hvad du vil gøre. Hvis du ikke angriber, så kan du ligeså godt bestille tid hos tandlægen.

Hold alting simpelt. spark hans knæ, skridt, whatever og knald ham et par stykker...ikke noget fancy shit fra træningssalen, kun teknikker som du ved, at du mestrer tilfulde....alle kan slås fra fødslen, tror jeg nok.

Er der flere, gælder de sammme regler, dog skal man være mere varsom, det vil jeg måske komme ind på senere i tråden.

Det lyder måske brutalt, men jeg vil hellere ende i retten, end på hospitalet, og retten er ikke så slem endda, hvis man ved, hvad der skal siges.

Jeg er ikke psykologi ekspert, men
det var bare nogle gode råd bygget på erfaring. lad mig vide, hvis det er noget pis, men det virker sgu for mig.- Jeg kan godt uddybe det, hvis det ønskes.

10/6-2004, 10:41

KAntal indlæg: 2242
Online 24d 5t 2m
Trøjborg
Århus Street Ka...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


K ID #90177
Nu anser jeg ikke mig selv som ret meget toughguy. Men jeg vil da gerne dele mine erfaringer alligevel.
Jeg mener kroppen har tre måder, at reaggere på adrennalin. Man flygter/kæmper eller fryser.
De to første set i et overlevelses perspektiv, er selvfølgelig de sundeste. Med mindre man har mulighed for at gemme sig...

Jeg har i et job hvor vi af og til kommer i lidt ubehagelige situationer med tyveri, hvor vi skal tilkalde vagter og politi.
Det er der selvfølgelig ikke noget særligt over. Det interressante, er at jeg har prøvet at arbejde på hvordan jeg reagerer.
Enten bliver jeg bange, og vil helst trække mig tilbage, og lade andre overtage. Men i andre situationer bliver jeg tændt, nærmest høj.
Det spændene, for mig, er at jeg har lagt mærke til at følelsen af adrennalinen er den samme. Forskellen er hvordan min krop vælger at tolke adrennalinen, i den pågeældene situation.

Det rigtig spændende ville være hvis der var nogen der vidste hvordan man kunne lære kroppen at styre / reagere "rigtig" på denne påvirkning.---
I don&#39;t know shit . But I try
10/6-2004, 22:26

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #90295
hej indy, godt indlæg! du må meget gerne uddybe dig om alt det du har sagt!!! tak!
11/6-2004, 1:44Antal indlæg: 2
Online 0d 0t 0m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


OnE ID #90322
Hej alle sammen.
Det at blive forvirret opkørt osv, er lidt ligesom en eksamenssituation.
Man KAN godt træne det.
Man kan trække vejret hurtigt i 2min ud og ind. derefter vil man føle den samme adrenalin i kroppen som ved forsvar.
Gør det, og tænk over hvad der egentlig sker med dig fysisk og psykisk. Gør det ofte, ca. 1-3 gange om dagen indtil du er helt sikker.
Kend dig selv.
Derefter mærke følelsen, og lad den passere.
Næste gang kender du følelsen og er i stand til at lade den passere, uden tøven.

Benjamin V.
11/6-2004, 1:53Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90323

KNIGHT. Tak skal du have. Kan du ikke lige finde på noget hurtigt, at smække på profilen.

K. Jeg går udfra, at du arbejder i en butik i et center, eller sådan noget.
- Du siger, at du enten bliver bange eller tændt, fair nok, det er naturligt.

Jeg tror, at du bliver tændt, når du er i en situation, som du ved, at du med sikkerhed kan klare ex. en 15 årig dreng, eller to, stjæler noget, og skal stoppes.
Du bliver måske utryg i denne situation: 5-6 udenlandske drenge, som har rygte for, at være "hårde", stjæler noget, og de skal stoppes.
Din adrenalin stiger stadig, men den vil helst have dig til, slet ikke at være der. - Har jeg ret?

Du har åbenbart fine instinkter, og vær glad for det!
Nogen taler om et fight or flight instinkt/syndrom. Det er noget, som ligger dybt i os, og har gjort, at menneskeracen stadig er her, for hvis alle havde kæmpet mod en overmagt, som i eks. 2, så var der ingen tilbage....klart. - At nogen så tager chancen og vælger en levevej, hvor de skal gøre det,er jo bare godt for dig.

Jeg ved godt, hvad du mener med, når du siger, at kroppen ikke reagerer rigtigt, men det er vel netop det den gør. Der kommer vi ind på, at skulle træne et helt andet mindset op.... skal vi virkelig modarbejde vores natur? Helt ærligt, så ved jeg ikke hvorfor jeg har gjort det, og selvfølgelig stadig prøver, at gøre det bedre....tror helt ærligt ikke på, at man kan blive frygtløs. Du kan selvfølgelig have en sindssygdom der gør, at du ikke mærker tegnene, men det har vi jo nok ikke.

Det er ligemeget, hvor meget du træner, hvor stor du er og hvor mange huller du har i røven, din frygt vil nok altid være der.

Bare husk! Modstanderen har det på samme måde, hvis ikke han er psykotisk, eller sådan noget. !!

Det er derfor folk, som lægger op til kamp, altid tager den der dyriske og halvpsykotiske attitude på, som jeg kun kan grine af. Du ved, lægger hovedet på skrå, store nedstirrende øjne, hævet bryst, arme ud til siden osv.(kunne blive ved med eksempler på narrøvsattitude.)

Det der har reddet mig, indtil nu, er en række teknikker, som jeg har lært mig selv, og som virker for mig, i de fleste situationer. Jeg er kommet med et par af dem, i det forrige indlæg og vil gerne fortsætte. Jeg er ikke ekspert, husk det, I may be wrong og i skal bare fortælle, hvis I mener dét.
Slutter bare for idag.
11/6-2004, 1:57Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90324

ONE. Wauw, er det så let?
11/6-2004, 3:16Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90325

ONE. Jeg er af den opfattelse, at netop adrenalinen/frygten/vreden, hvad vi nu vil kalde den, er pissegod, at have, når det brænder helt på. Derfor ville jeg aldrig undertrykke den, men bare undgå, at andre kan se, at den er der.

F.eks kan denne fornemmelse redde dig, hvis du ikke selv ser helt klart i situationen.
Den vil feks. fortælle dig, hvornår du bør flygte, eller fortælle dig, at du ikke skal hoppe i havnen efter svigermor, for så ville i begge drukne.

Jeg har haft et par situationer, hvor den tog kontrol, det er heller ikke ideelt, men du kæmper virkelig sindsygt, fordi du måske er bange.
Jeg hader, at fortælle historier, for alle har så mange "røvere" gemt i skuffen, men jeg bankede 4 gutter på sådan et adrenalin rush, "klappen gik ned", som man siger. Din styrke er enorm, du føler ingen smerte, eller frygt(tror du), du ser kun dit mål og det skal udryddes. De gutter var ikke hvemsomhelst, og de kæmpede bravt, men de havde ikke regnet med, at få så mange på hatten.

De havde tævet min kammerat med et knojern, fordi han havde brune øjne, og var allerede begyndt, at trampe på ham. Så det var ikke et personligt spørgsmål, det handlede kun om, at redde ham.
Jeg slap da heller ikke uskadt, 2 knojernsslag og flækkede læber + det løse, derfor skal kamp på gaden bare undgås, for det kan gå grueligt galt, der er ingen vindere derude!

I denne forbindelse vil jeg godt vide: Er der nogen der har fået blackout, og kun kan huske halvdelen af hvad der skete, selvfølgelig. Men er der nogen der har set sig selv fra oven? - Tro ikke jeg er sær, det er ting der er sket nogle gange, før i tiden, ved sgu ikke hvorfor. - Har hørt, at det også sker for bungy jumpere.

Så jeg vil ikke opfordre folk til, at ignorere de signaler vi får, men kontrollere dem i videst muligt omfang....det er kunsten(Man må ikke gøre Hulk rasende, vel ).

okay, smid nogle indlæg ind, så vi kan fortsætte denne tråd.

11/6-2004, 10:05

Nico

Antal indlæg: 5064
Online 3d 18t 53m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


nico ID #90352
K skrev:
Forskellen er hvordan min krop vælger at tolke adrennalinen, i den pågeældene situation.

Det rigtig spændende ville være hvis der var nogen der vidste hvordan man kunne lære kroppen at styre / reagere "rigtig" på denne påvirkning.


Se sådan her på det:
Adrenalinskuddet kommer - det kan du ikke kontrollere. Det næste er din reaktion på adrenalinskuddet. Dybt i hver eneste celle ligger "fight og flight" instinktet som alle dyr inklusive mennesket har. Derfor er det naturligt at en af disse bliver valgt med det samme uden at du når at tænke over det. Det gælder om at huske, når adrenalinen kommer, at du har et VALG om hvordan du vil reagere. Derefter kører toget. Der er altså et lille vindue, hvor du kan få indflydelse, øv dig i at genkende det og handl derefter.

Som en tillægsbemærkning (som du kan springe over hvis du vil) bør nævnes at, til forskel for dyrene, har mennesket en 3. mulighed udover "fight or flight" og det er humor. Med "humor" menes ikke at man lige fortæller en blondinevits på stedet, men det betegner en mere fleksibel tilgang hvor man ser situationen fra et andet perspektiv, måske kan man forvirre modstanderne, ødelægge deres train-of-action - altså man kan se et hul i deres plan og angribe den med en lille påvirkning f.eks. en bemærkning. Forudsætningen for at det kan komme på tale er selvfølgelig at man har den rette selvtillid (som kommer som konsekvens af træning.)

INDY skrev:
I denne forbindelse vil jeg godt vide: Er der nogen der har fået blackout, og kun kan huske halvdelen af hvad der skete, selvfølgelig. Men er der nogen der har set sig selv fra oven? - Tro ikke jeg er sær, det er ting der er sket nogle gange, før i tiden, ved sgu ikke hvorfor. - Har hørt, at det også sker for bungy jumpere.

Jeg har ikke selv prøvet det. Men efter hvad jeg har læst om personer der har oplevet det, så synes fællesnævneren at være, at det kommer som en konsekvens af en form for "sensory overload". Man bliver simpelthen så skrækslagen eller tændt at en del af "jeg'et" simpelthen står af (ligesom en computer kan bliver overbelastet.) I de situationer ser man så tingene "uden mellemfiltre".

One: Det lyder som det du beskriver er hyperventilation. Er du sikker på at det er det samme?
Desuden kan man også komme galt afsted med hyperventilation. Men det ville være smart, hvis man på den måde kunne træne sin adrenalinreaktion.
11/6-2004, 10:17

KAntal indlæg: 2242
Online 24d 5t 2m
Trøjborg
Århus Street Ka...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


K ID #90354
Jeg tror lige jeg linker, til denne glimrende artikel, selvom den har været oppe før, er den stadig glimrangende.

www.krav-maga.nu/ssr.htm


@Nico
God formulering.
Jeg har med held fået to sekunders forspring, ved at spørge folk om det har husket at købe batterier... Det virker.---
I don&#39;t know shit . But I try
11/6-2004, 21:36

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #90458
hvad med sådan en situation hvor der er en der skubber til en heletiden og råber og skriver. og man er ikke sikker på om han vil slogs eller om man kan tale ham til ro?
skal man holde ham væk, og hvis han forsætter så slår man eller?

har en god en! jeg kender en bande, og de ved hvem jeg er hvor jeg bor, hvem min familie er etc.
så er spørgsmålet, hvis jeg nu kommer op og skændes med en af dem, på et tidspunkt hvor de andre ikke er tilstede, skal jeg så prøve alt for at der ikke sker noget, selv hvis modstanderen giver lussinger etc. eller skal jeg forsvar mig og tage de konsekvenser der kommer når de andre(hans venner) finder mig?
11/6-2004, 22:45

Derry N. AmboAntal indlæg: 299
Online 0d 10t 51m
Odder
Odder TaeKwonDo...
www.derry.frac...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Derry ID #90464
KNIGHT skrev:
hvad med sådan en situation hvor der er en der skubber til en heletiden og råber og skriver. og man er ikke sikker på om han vil slogs eller om man kan tale ham til ro?
skal man holde ham væk, og hvis han forsætter så slår man eller?


Jeg ville slå ham i gulvet ligeså snart han spillede smart (dvs. når han står i ens fjæs og ånder ens udånding og råber og skriger), men det er også fordi at jeg har lært af mit sidste overfald. Hvis de er flere end dig eller truende (læs: større, stærkere, mere skræmmende) så vil du have loven på din side, da nødværge paragraphen læser, at hvis man føler sig truet eller frygter et uretmæssigt angreb på ens person eller på andre, så må man godt handle efter situationen. Det kan være at man siger til dem, at hvis de ikke holder op med at true og spille stor så slår man vedkomne i gulvet. Det kan også være at du bare skal slå hårdt og slå først!

KNIGHT skrev:
har en god en! jeg kender en bande, og de ved hvem jeg er hvor jeg bor, hvem min familie er etc.
så er spørgsmålet, hvis jeg nu kommer op og skændes med en af dem, på et tidspunkt hvor de andre ikke er tilstede, skal jeg så prøve alt for at der ikke sker noget, selv hvis modstanderen giver lussinger etc. eller skal jeg forsvar mig og tage de konsekvenser der kommer når de andre(hans venner) finder mig?


Hertil har jeg kun at sige: bliv venner med Hells Angels
Ej, gaz. Så kommer du bare i endnu større problemer. Ved ikke helt hvad du skal gøre ved det problem, men prøv og snak med FREEZE her fra forum'et.---
&quot;Don&#39;t let your will roar when your power only whispers.&quot; -Thomas Fuller
11/6-2004, 22:51

Derry N. AmboAntal indlæg: 299
Online 0d 10t 51m
Odder
Odder TaeKwonDo...
www.derry.frac...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Derry ID #90465
Jeg har faktisk selv været ude for en hændelse, hvor jeg i de sidste sekunder af kampen blev helt "Insane in the Membrain". Jeg gik helt i sort og resultatet var at jeg fik givet den ene overfaldsmand en albue i hovedet. Hvilket så var noget de ville hævne da de så fik mig ned på jorden med spark og knæ i hovedet.
Pas på med hvad I gør derude på gaden. Hvis I er i mod 2 eller flere alene, så er chancerne for, at I klarer den på den gode side minimal! Jeg klarede den bestemt på den gode side (brækkede kun overkæben og fik en mindre hjernerystelse og et smadret knæ OG JA DET ER NÅR MAN LANDER PÅ DEN GODE SIDE!!!). Mit blackout gjorde at jeg mistede overblikket totalt og blevet slået til jorden af den anden overfaldsmand. Det skal siges at jeg har lært meget omkring selvforsvar siden da og om mig selv. Havde jeg være bedre rustet dengang (info mæssigt) så tror jeg, jeg havde valg Flight optionen. Men jeg spillede selv en smule Bruce Lee, og det koster.


---
&quot;Don&#39;t let your will roar when your power only whispers.&quot; -Thomas Fuller
12/6-2004, 0:58Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90469
KNIGHT. Der er kun en ting, at sige til dit indlæg. Situationsfornemmelse! - Uanset, hvor mange gode råd du får, også mine, så skal du altid forsøge, at bevare situationsfornemmelsen.

- er han alene, vil jeg gøre, som jeg har beskrevet i mit første indlæg. Du siger dog, at han er "bandemedlem", så han vil nok ikke gøre dig noget, udover at true, medmindre resten af gruppen er der....kommer selvfølgelig an på, hvor syg han er. Derfor kan du alligevel godt forklare ham, at du vil angribe ham, hvis han kommer nærmere osv, for tag ingen chancer.
Dukker han så op med sit slæng, og der ingen vej er tilbage, må du bare sige, at du godt ved, at du ikke kan tage dem allesammen, men gerne vil prøve med ham alene, hvis han er så smart.

Men husk nu, at folk snaker og snakker, og din familie skal du nok ikke være urolig for, der er også noget der hedder politi, ikke.

Hvor gamle er de der gutter, er de udlændinge eller danske?
- for er de udlændinge, er der bare s å mange ting, man skal tage hensyn til, jeg kender de fleste.

12/6-2004, 7:46Antal indlæg: 2978
Online 1d 19t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


menace ID #90480
BRUGER skrev:
Dukker han så op med sit slæng, og der ingen vej er tilbage, må du bare sige, at du godt ved, at du ikke kan tage dem allesammen, men gerne vil prøve med ham alene, hvis han er så smart.


korrekt, henved dig til deres leder, forklar hvorfor og sig du vil udfordre ham 1mod1 (ham som du har problemer med)- hvis det er udlændinge bliver der ikke afslåët og der bliver ikke set ned på dig hvis du vinder

før i starter skal du visitere ham for knive, de har til vane at gemme en lille kniv hvis de er ved at tabe, de giver dig nogen unødvendige ture på hospitalet selvom du vinder....


hvis de truer din familie så skal din familie melde dem - husk at der skal være bevise - at sige at man er blevet truet er ikke altid nok....
12/6-2004, 11:32

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #90487
de er udlændinge og jeg kender dem, hilser pænt på dem. Der er ikke noget fjendtligt mellem os, og jeg er "gode" venner med "lederen".
Det er bare det at jeg ikke er glad for sådan nogle typer og jeg kunne sagtens forstille mig at der kunne ske noget. for der skal altså ikke meget til før de syre af.

men nu spørger i om det er en udlændinge bande eller dansk?
hvad er forskellen udover de allesammen er fjolser?
12/6-2004, 11:34

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #90488
ps jeg skriver hurtigere end jeg tænker så...som i kan se er der nogle stavefejl.
men mon ikke I overlever
12/6-2004, 11:52Antal indlæg: 2978
Online 1d 19t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


menace ID #90492
BRUGER skrev:
men nu spørger i om det er en udlændinge bande eller dansk?
hvad er forskellen udover de allesammen er fjolser?


måden at håndtere dem på
12/6-2004, 12:08

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #90494
Menace kan du komme med måderne?
bare lige kort remse op hvilke ting der ville være godt at have i baghovedet etc. lyder lidt somom du ved noget det her!
12/6-2004, 15:31Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90517

KNIGHT. Hvor gammel er du, og hvor gamle er de? - Er du en del ældre, vil de være lettere, at håndtere.

- Og mon ikke du bare skulle lade dem passe sig selv, de er ikke værd, at være "venner", eller på god fod med, se dem som ligegyldige.

Udlændinge har andre måder, at reagere på, de farer lettere op osv. På den anden side, er det min erfaring, at hvis danske unge først vil slås, så er det det de vil- Udlændinge kan simpelthen bare blive ved med, at spille smarte, true osv. Og som regel vil de ikke, når de bliver sat op en mod en.

- Husk desuden, at somaliere knækker let, de kan sgu bare ikke slås, men det er pænt morsomt, at se dem forsøge.
12/6-2004, 22:45

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #90560
nu læste jeg i den anden tråd med "for flink til at være dørmand" at du vidste hvor odder var. så jeg går udfra du også ved hvor århus er! hehe. måske kender du enda også "banden" det er T-banden.
og ja du har måske ret med hensyn til at bare lade dem passe sig selv, men jeg synes nu at det er beder at være på god fod med dem end at være på dårlig fod med dem.
vi er allesammen omkring 20'erne
13/6-2004, 3:00Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90572
Hvis du roder dig ud i ballade med dem, så har du dummet dig alvorligt. De er ikke typerne, der slår på tæven for sjov.

Jeg vil desværre ikke komme ind på, hvem jeg kender og ikke kender, sådan er jeg bare.

Igen spørgsmålet om situationsfornemmelse, hvis der skulle ske noget, så må du jo bedømme, hvorvidt det er smart, at søge konfrontation. Jeg ved bare, at man ikke skal hænge for meget med "banditter", hvis man ikke vil blandes ind i de regler, der gælder i det game....men det er jo op til dig. Hvis du holder dig neutral, sker der ikke noget.
13/6-2004, 3:17Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90573

KNIGHT. Du virker som en god fyr. Rod dig ikke ud i noget dumt, vel. Fuck, hvem du kender osv....De snakker, men kan du stole på dem, når det kommer til stykket?!!

Du hilser pænt på dem, men synes de er fjolser, du lyver for dig selv ven!

Hold dig NEUTRAL, snak ikke for meget, lad ingen tvinge dig til noget du ikke vil, vær sammen med dem du elsker og fuck de andre, lev dit eget gode liv.
14/6-2004, 11:01

Derry N. AmboAntal indlæg: 299
Online 0d 10t 51m
Odder
Odder TaeKwonDo...
www.derry.frac...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Derry ID #90700
Ekstremt godt råd Indy. Jeg ved hvad der kan ske, hvis man roder sig ind med de forkerte folk. Hvorfor tror I jeg er endt i jylland


---
&quot;Don&#39;t let your will roar when your power only whispers.&quot; -Thomas Fuller
15/6-2004, 1:37Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90875

Ja, man skal spille sine kort rigtigt.
15/6-2004, 9:30

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #90892
tak for rådet, men jeg tror at du har misforstået noget. jeg hænger ikke ud med dem eller gøre noget sammen med dem. jeg hilser bare, ikke andet.
og jeg kunne ikke finde på at hønge ud med dem!
en af mine kammarater gjorde det engang for han åbenbart synes de var seje eller sådan noget. det endte så med at de hoslede ham, fik ham fyret fra hans arbejde og stjal noget fra ham etc.
15/6-2004, 9:35

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #90894
bare for at holde gang i tråden:

du er i byen SAMMEN MED KÆRESTEN og bliver overfald af 4 personer. de vil have jeres ting. giver i dem eller forsøger i at kæmpe, og håber på at der ikke sker dig eller din kæreste noget.
15/6-2004, 9:45Antal indlæg: 258
Online 0d 0t 16m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


deamill ID #90898
KNIGHT -> Giv dem hvad de vil have... Det er ikke værd at rissikere livet for - Med mindre de er ude efter din kæreste, så kæmp til sidste mand... Alt er tilladt!
15/6-2004, 9:53

Søren MørchAntal indlæg: 1810
Online 6d 19t 11m
Oakland
-


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


kuskesmed ID #90901
Der er ikke nogle materielle ting i verden der er nok værd at risikere sit liv for, så hvis der var nogle der ville røve mig og jeg følte at jeg var i fare, ville jeg give dem mine ting.
Hvis der var nogle der ville prøve at slås med mig i byen vil jeg altid prøve at stikke af. Man ved aldrig om ens modstander har en ven der angriber dig bagfra. (ingen sjofle kommentarer tak)
Problemet ville så være hvis der var en man skulle beskytte, som fx ens kæreste. Hun kan måske ikke løbe så hurtigt som en selv (dårlig kondi, højhælede sko eller lign.) Så man bliver nødt til at tage kampen op.
Så må man bare håbe på at den slags ikke sker.


---
I believe in Karma. That means I can do bad things to people all day long and I assume they deserve it.
15/6-2004, 10:05

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #90903
hmm ja, hvis man ved at de vil slås og man skal tage kampen op. ville det så være bedst at hold kæresten bag en og beskytte hende. eller be hende om at løbe væk, og selv sørger for at de ikke følger efter hende. løber de efter hende og man ikke får dem stoppet, så er der altså pludselig et par stykker henne ved dig og et par stykker ved din dame(og damen er 100m bag dig)
15/6-2004, 11:18Antal indlæg: 2978
Online 1d 19t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


menace ID #90920
ah... med alt det bodycombat min kæreste har gået til er jeg sikker på hun hjælper mig

anyway, jeg ville tage kampen op da jeg er for doven til at løbe

lidt sjovt egentligt... jeg var i byen med et par venner en dag, 2 af dem stå oppe i baren da 8-9 personer kommer forbi og går ind i en af dem, hvorefter ham vender sig om og siger til min ven "DU FLYTTER DIG BARE NÅR JEG KOMMER GÅENDE" - min ven er sådan en person der kan snakke folk til døde, men åbenbart ikke denne flok, så han laver håndtegnet til mig om at han er ved at skide i bukserne, hvor efter jeg stiller min sodavand og går stille og roligt hen til denne flok, stiller mig foran ham som skubber til min ven og slår ham i brystkassen, så han flyver tilbage, hans venner står helt stille, samler ham op og smutter helt fra diskoteket hvorefter jeg nikker til min ven og går over til min kæreste igen, da jeg komemr der over sig hun "synes du ikke det er lidt syndt for de fyre", "du kan altså godt opføre dig ordentligt" og man tænker bare "HVA?!!?!?"
15/6-2004, 11:28

Søren MørchAntal indlæg: 1810
Online 6d 19t 11m
Oakland
-


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


kuskesmed ID #90924
Menace skrev:
håndtegnet til mig om at han er ved at skide i bukserne

Det håndtegn gad jeg godt at se


---
I believe in Karma. That means I can do bad things to people all day long and I assume they deserve it.
15/6-2004, 11:30

Søren MørchAntal indlæg: 1810
Online 6d 19t 11m
Oakland
-


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


kuskesmed ID #90926
Menace skrev:
håndtegnet til mig om at han er ved at skide i bukserne

Det håndtegn gad jeg godt at se


---
I believe in Karma. That means I can do bad things to people all day long and I assume they deserve it.
15/6-2004, 11:31

Søren MørchAntal indlæg: 1810
Online 6d 19t 11m
Oakland
-


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


kuskesmed ID #90927
...doh!...


---
I believe in Karma. That means I can do bad things to people all day long and I assume they deserve it.
15/6-2004, 14:49Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90954

MENACE. Smukt move!

- Tag telefonen op af lommen, og kast den i skallen på den første, så kan kæresten trampe ham færdig, imens du lader klappen gå ned og smadrer de sidte 3. - selvfølgelig skal man have en kæreste som Menaces´.
15/6-2004, 14:53Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90955

KNIGHT. Jeg tror du tænker for meget "hvad nu hvis", for alle situationer er meget forskellige. Min ex ville f.eks flyve på dem alle sammen, selvom jeg ikke ønskede det. Måske panikker du, og lader hende tilbage, man ved det sgu aldrig.
15/6-2004, 15:17Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #90962

Jeg blev engang rullet på en stripbar i Paris, den hed Sydney på Boulevard de Clichy, don´t ever go there.

Jeg gav mig i kamp, men havde ikke en chance...da jeg lå på baren, var det eneste der var at gøre, at give dem pengene.

Jeg mener, du sidder roligt i en brandert, og pludselig vil ejeren af klubben ha´dine penge, alle kunderne er med i gamet, hvad fanden skal man gøre, andet end at give dem, hvad de vil ha´?

alle situationer er forskellige!

Havde de været fire i stedet for 8, var det jo noget andet.
16/6-2004, 21:37

Christian

Antal indlæg: 3993
Online 31d 22t 23m
Lejre
Roskilde Budo K...
www.numsegejl....


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Gambit ID #91209
Eller som Kernspecht også skriver i "Blitzdefense": Klap dine hænder hårdt sammen og råb, "Hvorfor slår du mig?", så har man både tiltrukket sig noget opmærksomhed fra dem der står i nærheden og fået dem til at tro den anden allerede har slået en.


---
&quot;Only A Warrior Chooses Pacifism; Others Are Condemned To It&quot;
16/6-2004, 21:38

Christian

Antal indlæg: 3993
Online 31d 22t 23m
Lejre
Roskilde Budo K...
www.numsegejl....


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Gambit ID #91210
Det sidste indlæg var til det Indy skrev om vidner.


---
&quot;Only A Warrior Chooses Pacifism; Others Are Condemned To It&quot;
16/6-2004, 21:45

Antal indlæg: 99
Online 0d 4t 33m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


knight ID #91211
kæft hvor smart - det med at klappe hænderne sammen! findes der noget om blitzdefense på nettet, eller skal bogen købes.
16/6-2004, 21:51Antal indlæg: 2978
Online 1d 19t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


menace ID #91212
BD er bare hvor du reagere med det samme du bliver angrebet...

man kan også råbe "JEG VIL IKKE SLÅS" "LAD NU VÆRE" 2-3 gange hvorefter du så angriber hvis personen stadig er faretruende...
16/6-2004, 23:14

Christian

Antal indlæg: 19
Online 0d 2t 9m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JacobPhilipsen ID #91232
hey der.. jeg er 18 år, ca. 2 meter høj, på ingen måde spinkel af bygning og har trænet forskellige former for kampsport i flere år.. Med den træning, har jeg haft rimlig god selvtillid og set mig istand til at klare de fleste, men når en idiot så endelig fronter på mig nede i byen ender jeg altid med at få vold nøj på og flygte.. også¨selvom det langt fra altid var nødvendigt... Det pissede mig selvfølgelig vold meget af og jeg brugte meget tid på at finde en metode til at kontrollere min frygt.. det som jeg er kommet frem til er at det er umuligt at være frygtløs med mindre du altså er syg... Det vigtigste er at du er afklaret! Under "optakten" skal du vudere
din(e) modstander(e) og træffe et valg:
1: Enten prøver du at berolige ham med løftede udadvendte håndflader og hvis han stadig er kamplysten eller faretruende så FLÆKKER du ham noget så læsterligt til han ikke er nogen Trussel mere (dette kan måske lyde groft og man skal selvfølgelig gøre alt for at undgå det men hvis du blir nødt til at gøre det - så gør det ordenligt - et par på kassen pisser ham bare mere af og gir ham tid til at ringe til sine seje venner..
2: Den anden løsning er, at du anerkender at, du ikke kan klare situationen/din(e) modstander(e) og så løber LIGE MED DET SAMME og så hurtigt du kan.. skid på æren den redder dig ikke mere end en tur på hospitalet - ikke noget med at vente og se om han nu ikke falder til ro (det gør de sku sjældent når de først er kommet igang).

Alt i alt tror jeg min pointe er at når det kommer ned til rigtig kamp på gaden så er der ingen mellemveje.. jeg har før prøvet f.eks. at i panik smække en i gulvet og når han så først kommer op igen så prøve at sige om "vi nu ikke bare skulle slappe af og ha' det sjovt i byen, det er jo det vi er her for? )

Gør hvad du må(kan) gøre og så gør det fuldt ud!
Min lille filosofi anyways
16/6-2004, 23:31

Christian

Antal indlæg: 3993
Online 31d 22t 23m
Lejre
Roskilde Budo K...
www.numsegejl....


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Gambit ID #91235
Knight:
Ved ikke om der kan findes noget på nettet. Ved at han har skrevet bogen, men jeg synes nu ikke den er noget at råbe hurra for.
Hvis du vil købe en bog vil jeg råde dig til at købe "On single combat", hvis du ikke allerede har købt den. Det er også Kernspecht, men den dækker et meget bedere område end "Blitzdefense".


---
&quot;Only A Warrior Chooses Pacifism; Others Are Condemned To It&quot;
16/6-2004, 23:32

Christian

Antal indlæg: 3993
Online 31d 22t 23m
Lejre
Roskilde Budo K...
www.numsegejl....


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Gambit ID #91236
bedere = bredere


---
&quot;Only A Warrior Chooses Pacifism; Others Are Condemned To It&quot;
17/6-2004, 8:14Antal indlæg: 2978
Online 1d 19t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


menace ID #91269
JacobPhilipsen - du mangler noget fighter club så
jeg fandt en artikel om dette fænomen:
http://www.chilinet.dk/content/article.asp?articleId=7755
17/6-2004, 14:10

Christian

Antal indlæg: 19
Online 0d 2t 9m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JacobPhilipsen ID #91401
helt sikkert det lyder sq som lige det jeg har brug for.. hvis jeg får mulighed for det tror jeg sq næsten at jeg vil prøve det..tak!
17/6-2004, 14:29Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #91421

Fighter Club er en gæv ide, det går sgu pænt stærkt derinde.
17/6-2004, 14:30Antal indlæg: 502
Online 5d 4t 21m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Indy ID #91423

Husk nu på, at du har nogle lange lemmer, - de kan spare dig for meget besvær.

Super letvægts BJJ gi

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk