Brugernavn: Kodeord:
Spørgsmål ang. min stilart og Bruce Lees // Martialarts.dk
Spørgsmål ang. min stilart og Bruce Lees
MMAshop.dk
Denne tråd er vist 3052 gange og besvaret 32 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
1/8-2004, 13:15Antal indlæg: 2281
Online 4d 18t 5m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


På en side om Kung Fu læste jeg at Bruce Lee udviklede sin egen stilart ved navn: Jeet Kun Do (tror jeg den hedder - ikke sikker)

Formålet med denne stilart var at man i et angreb udførte et spark, slag og et greb.

Jeg er selv ved at blande nogle ting fra Judo sammen med generelle spark og slag fra Kickboxing og Ju-Jitsu som jeg kender nogle få teknikker fra.

Et eksempel på en kata:

KAMPSTILLING: Åbne hænder for at kunne trække i modstanderen og kaste med ham. Højre ben bagerst og overkroppen godt beskyttet.

1) Greb i kraven på modstanderen, træk ham ind mod dig selv og giv ham et håndledsslag til næsen.

2) Da højre ben er bagerst ville et knæ til enten hovedet eller maven være ideelt.

3)En Ou Goshi laves (tror det staves så'n) med venstre ben til højre side og personen ryger ned på ryggen.

4) Kataen afsluttes med et rent slag til hovedet og man går tilbage i kampstilling

evt. 5) for at uskadeliggøre personen kunne man lave en armlås eller strangulering og hermed afslutte kampen permanent.

Spørgsmål:

Er det sådan at Bruce Lee opbyggede sin egen stil?

Kataen som jeg gav et eksempel på - er den effektiv? Hvis personen der udfører den har teknikken på plads selvfølgelig..

Ville det på nogen måde være at efterligne Bruce Lees stilart ved at udvikle en stilart på denne måde? (kataer i stil med ovenstående)

På forhånd tak. Håber I kan hjælpe
1/8-2004, 13:20

Milee

Antal indlæg: 1119
Online 0d 0t 18m


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Milee ID #97769
Jeet Kune Do er den individuelles stilart. Derfor vil du aldrig kunne sidestille din egen med hans, da hans netop går ud på man finder sin egen stil.

1/8-2004, 13:20

Jesper Aggerga...

Antal indlæg: 537
Online 0d 0t 13m
Ålsgårde
Choke BJJ
www.E-MMA.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


jelle the man ID #97770
[quote=bom-b]Ville det på nogen måde være at efterligne Bruce Lees stilart ved at udvikle en stilart på denne måde? (kataer i stil med ovenstående)[/Quote]

Nej. Bruce'n var ikke den store fan a kata. I hvertfald ikke det sidste stykke tid af sit liv.
1/8-2004, 14:58

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #97778
BOM-B,

Hatten af for dit initiativ !

Mht. hvorvidt du kan sammenligne din idé med Bruce Lee's filosofi ... nej, på det punkt er jeg enig med de andre svar på tråden.

Mht. effektiviteten af dit eksempel på en teknik:
Umiddelbart vil jeg sige at den er for indviklet til at være rigtig effektiv. Som kata er den fin nok til at indøve nogle bevægelser, men som komplet teknik mener jeg at der er fyldt for meget på.

Nu skriver du ikke om teknikken er ment som en angrebsteknik, eller som selvforsvar.
Hvis det er en angrebsteknik, mener jeg at du på din måde indøver for mange planlagte handlinger. Du lægger dig fast på at din modstander handler nøjagtigt som du ønsker det. Men det sker bare meget, meget sjældent i kamp.

Eksempel på hvor det kan gå galt:
Greb i kraven, med et træk ind mod dig selv .... selvom du følger den hurtigt op med et slag på tværs af ansigtet, så skal du være 100% sikker på at det slag holder. Ellers har du nemlig trukket modstanderen ind hvor HAN kan lave den udvendige benfejning på dig, mens du forsøger at ramme ham med et knæ. Han vil nemlig stå solidt plantet med begge ben, mens du forsøger at sætte et knæ i ham, så der står du ret udsat.

Eksempel 2:
HVIS nu trækket, slagt og knæet virker, så skal du have lavet en træls vægtfordeling, der hvor du har ramt med knæet, og så skal have DET ben i jorden som standben, før du kan udføre O-Goshi (stor udvendig benfejning).

Til gengæld ... hvis du når så langt at benfejningen er lykkedes, så er der en god chance for at resten af teknikken også virker.


Som selvforsvar kan du godt glemme alt om din teknik.
Teknikken overskrider grænsen for lovligt nødværge adskillige gange.

Som sagt synes jeg at dit initiativ er fedt, og det viser at du brænder for kampkunsten. Men jeg kan jo også se på din profil at du ikke har så forfærdelig meget erfaring.
Så mit råd er:
Prøv at se om ikke du kan komme ind på nogle af de småseminarer folk så ofte annoncerer her på forummet.
På den måde for du et langt større indblik i forskellige stilarter og kampformer.
Hvem véd ... det kan være at du på den måde finder en stilart som allerede HAR alt hvad du gerne vil bygge ind i din egen.


Er det iøvrigt dig, der kaster en makker på dit billede ?
For så prøv lige næste gang I træner kastet, at lade makkeren falde, istedet for at forsøge at "bære" ham ned på måtten. Det vil give dig en langt bedre balance, og din makker vil få lov til at falde langt bedre (han får nemlig heller ikke rigtig slået fra i sit fald). I det øjeblik du kan mærke at han ER på vej ned i kastet, så slip hans ryg, og læn dig VÆK fra ham. Hans vægt skal nok holde dig på benene, hvis du stadig har fat i hans overarm.
Hvis du laver et kast som det, du viser på billedet, er der en god chance for at du bliver trukket fremad, hen over modstanderen, og direkte ned i en strangulering.


---
Hofte, hofte, hofte !
1/8-2004, 15:47Antal indlæg: 2978
Online 1d 19t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


menace ID #97788
BRUGER skrev:
Du lægger dig fast på at din modstander handler nøjagtigt som du ønsker det. Men det sker bare meget, meget sjældent i kamp.nemmerlig - ergo er kata uvirksomt
1/8-2004, 16:25Antal indlæg: 2281
Online 4d 18t 5m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


ddsab ID #97792
Tak for svarene.

Monty:

Det med vægtfordelen lige inden O-Goshi har jeg skam tænkt på, og jeg overvejer også at lave noget andet. Det hedder ikke en udvendig fejning men en mejning Det skal bruges som angreb, men man kan jo altid lave nogle forskellige variationer i stil med armlås og lign. i Judo. Det er mig der kaster ham på billedet, og grunden til at jeg står så tæt på ham er at han ikke er helt vildt god til at falde og derfor holdte jeg igen med mit kast. Det var under en graduering og jeg blev bedt om at holde igen både for min makkers skyld og for at udvise en kontrol. Mener jeg lavede et Goshi Gai på ham eller også var det O-Goshi (tages forbehold for stavefejl ) Hvis det var kamp, ville jeg have kastet igennem og sluppet ham inden han rammer jorden og derefter gå ned i gulvkamp.

Menace:

Den der med at kataen er uvirksom vil jeg godt give jer ret i. Jeg skulle måske også have formuleret det anderledes. De forskellige kataer jeg vil afprøve skal illustrere hvordan kampsystemet kunne forekomme og når man har lært de kataer kan man selv få et standpunkt i stilarten og kæmpe derefter. Altså med et slag, greb og spark eller lign. i et angreb. Forsvar har jeg ikke tænkt på endnu men det bliver nok primært med parering og kast i form af at modvirke modstanderens kamp.

Forsvars eks:

Han kommer løbende mod dig og vil hamre dig en. Man parerer slaget og hvis muligt laver man flyvende japaner og forsvaret kan laves om til angreb, da han sikkert lægger og ømmer sig
1/8-2004, 16:30Antal indlæg: 2281
Online 4d 18t 5m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


ddsab ID #97793
Hov.. skal lige rette noget.

Bom-B skrev:
Forsvar har jeg ikke tænkt på endnu men det bliver nok primært med parering og kast i form af at modvirke modstanderens kamp.


KAMP skal ændres til KRAFT.

Altså man skal modvirke modstanderens kraft i form af et kast.
1/8-2004, 23:28

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #97826
Hmmmm ....
O-Goshi er sgu da et hoftekast, er det ikke ?

Jeg tænkte på O-Soto-Gari, som fortsættelse til din knæ teknik. Du skriver jo at du vil lave teknikken med venstre ben, så han lander på ryggen, og så må det jo være benfejning/-mejning, du tænker på.

.... Og hos os skelner vi ikke mellem mejning og fejning ... det er fejninger det hele !
.... men det ændrer iøvrigt ikke problematikken omkring vægtfordelingen.

Jeg mener at din teknik vil være ganske udemærket hvis du undlader enten knæ teknikken, eller kastet. Den ene af de to teknikker vil være helt fint, og chancen for at det virker er langt større.

Mht. kata's effektivitet, så er jeg ikke enig i at det er uvirksomt.
Kata, trænet udelukkende som en serie af bevægelser, er ikke effektivt. Men kata trænet som bunkai, indebærer også at man er klar over implementeringen af de enkelte dele af kata'en .... og så er det skam en udemærket træningsform.

BOM-B:
Den skal jeg lige have igen .... Du bliver ved din egen graduering bedt om at lave et dårligt kast på din makker, fordi han ikke er særlig god til at falde ??!
Var der ikke en vis idé i at finde en makker som er skrap til at falde, så du ikke fremstår dårligere end du rent faktisk er ?
Efter min mening er det ikke et spørgsmål om at udvise kontrol. Kontrollen er der jo netop når du udfører et korrekt kast.
Men det er selvfølgelig bare MIN holdning ... han må sgu da lære at falde, så du kan levere varen !


---
Hofte, hofte, hofte !
2/8-2004, 8:18

Lasse Petersen

Antal indlæg: 359
Online 1d 6t 10m
Horsens
www.zenmeditat...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Ghostwalker ID #97835
Bom-B

ved ikke hvor vild du er med at læse men hvis du vil have lidt indblik i Jeet Kune Do skulle du måske prøve at kigge lidt i Bruce lee's bog ved samme navn....Tao of jeet kune Do...den er en anelse forvirrende da det er en opsamling af hans forskellige notater men jeg synes at den er meget god...men ellers er der jo et væld af bøger der beskriver JKD godt...

bøger:
Jun Fan gung fu: Seeking the path ofjeet kune do (Kevin, R. Seaman)
eller
Jeet kune do: hardcore training and stragegies guide af (larry hartsell)

Men Som monty må jeg sige at det er et god initiativ at prøve på at lave noget selv..det er jo sådan man skaber udvikling...men ville også sige du skulle snuse lidt til nogle flere kampforker så du får nogle flere perspektiver på det...

bruce lee byggede jo sin stil op omkring, boksning, Wing Chun, Fægtning (fodarbejdet), judo og jiu jutsu og var også meget inspireret af filippinske stilarter pga Dan Inosanto som var en af hans første elever. han var mester i diverse filippinske stilarter...

bruce sagde altid: absorb what is useful...hvilket betyder at du skal kun huske på det der virker for dig, glem resten, det er derfor det er vigtigt at snuse til en masse forskellige kampsystemer.

held og lykke


---
Our greatest glory consists not in never failing, but in rising every time we fall - Judo proverb
2/8-2004, 11:05

Michael Louis ...Antal indlæg: 2194
Online 0d 1t 34m
Helsingør
Shinkenkai Mika...
shinkenkai.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


mlla ID #97852
Manace og bom-b I har da fuld stændig ret ...KATA og KAMP er to ting ..hver for sig - så behøver vi vist ikke at skulle samligne to forskellige ting mere vel
2/8-2004, 11:09Antal indlæg: 2978
Online 1d 19t 29m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


menace ID #97854
MLLA - jeg er enig med manace
2/8-2004, 11:31

Michael Louis ...Antal indlæg: 2194
Online 0d 1t 34m
Helsingør
Shinkenkai Mika...
shinkenkai.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


mlla ID #97856
det forstår jeg godt Manace
2/8-2004, 13:53

Christian

Antal indlæg: 3993
Online 31d 22t 23m
Lejre
Roskilde Budo K...
www.numsegejl....


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Gambit ID #97866
Bom-B:
Lad mig med det samme sige at det er et godt initiativ og jeg synes det er friskt at du engagerer dig så meget i det at du selv vil udvikle en stil.
Jeg synes ikke du har efterlignet noget som helst. Hvis du mener at du har efterlignet noget fordi du både mikser opretstående kamp og gulvkamp så synes jeg ikke du har efterlignet noget. Plus at du nævner en kata som eksempel, hvilket Bruce Lee rynkede kraftigt på næsen af, da han mente at det sænkede effektiviteten af en kæmper at de lærte og trænede fastlåste mønstre.
Der er mange andre stilarter der både beskæftiger sig med både gulvkamp og opretstående kamp, så ud fra hvad du har beskrevet er det er svært at sige om du har efterlignet en stilart. Du har jo i realiteten ikke skrevet særlig meget om din stilart. Er det opretstående kamp du vil fokusere på? Eller gulvkamp? Eller er det meningen at der skal lige meget fokus på begge kampafstande. Er det til point konkurrence, er det til submission, eller til gaden. Hvilke koncepter, principper og filosofier er der bag din stilart? Jeg vil sige, kender lidt til mange forskellige stilarter og ved en del om JKD, men jeg synes på ingen måde du har efterlignet noget, og da slet ikke JKD.
Fortsat god træningslyst, mvh Gambit


---
"Only A Warrior Chooses Pacifism; Others Are Condemned To It"
2/8-2004, 15:51

Sejr LundAntal indlæg: 1725
Online 7d 17t 35m
Greve
CSA CPH
www.csacph.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Velcro ID #97878
Et kast er vel et kast, hvis din modstaner "falder forkert" (slår sig) eller falder hvad jeg ville kalde forkert (ikke slår sig ) så er det vel fordi du kaster forkert?
2/8-2004, 18:32Antal indlæg: 126
Online 0d 0t 14m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


saber ID #97898
BRUGER skrev:
Er det sådan at Bruce Lee opbyggede sin egen stil?


egent lig ikke såvidt jeg ved så brugte han ikke kataer men testede tekniker med en trænings partner som gjore modstand
jeet kune do køre i essensen på princippet absorb what is usefull rejekt what is not og han tog fra hvilken som helts stilart han mente at man skulle kunne kæmpe på hvilken som helt afstand håber det hjælper
4/8-2004, 0:12Antal indlæg: 2281
Online 4d 18t 5m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


ddsab ID #98091
TUSIND tak for alle de gode svar og specielt den positive respons. Det havde jeg ikke forventet. Tak allesammen!

Monty:

O-Goshi er en mejning/fejning
O-Goshi Gai er hoftekastet. Men det er heller ikke navnene man skal øve sig på.
Ved du hvad.. jeg filmer min kata og uploader den et sted og så kan du se, at den balancebrydning godt nok lade sig gøre hehe. Jeg har prøvet det i fri luft og det ser ud til at virke fint. Men jeg filmer det hurtigst muligt og uploader det.

Min teori/filosofi:

Jeg har længe gået og bemærket hvad der benyttes i forskellige kampsituationer som f.eks. når en agressiv person angriber og yder en fremadgående kraft, der kan vendes til en negativ kraft mod ham i form af selvforsvarende angrebsteknikker. Eks: flyvende japaner, som der er nogle flere variationer af. (Kan meget godt lide det trick )
Det jeg vil opnå er en sindsro hvormed jeg kan gøre min kamp overskuelig, rolig, til fordel for mig selv og hermed min stilart. Dette lyder vel meget stræbende men tror på at det kan lade sig gøre med en masse nerver af stål. Jeg vil gerne udvikle en mental stilart, hvor man fokuserer på følgende:

- Glæde (gør en rolig)
- At udelukke sine omgivelser fra sin kamp (fjerne forvirringen)
- Ikke at se sin modstander som en fjende men en, der mangler lærdom i livet. (for ikke at blive aggressiv)
- Ikke at tænke fremad og logisk, (medfører tøven/tilbageholdenhed)

Jeg tror på at mentalitstræning kan gøre en bedre til kampsport og i det hele taget gøre en til et bedre menneske. Som regel finder jeg filosofi omkring menneskets opførsel meget interessant og beskæftiger mig i øjeblikket med det på mit gymnasie.

Mht. den fysiske del af stilarten:

Her vil jeg gerne bruge en meget åben kampstilling og undgå nærkamp, da vi som mennesker ikke kan forholde os rolige i en fuldstændig sindssyg situation, hvor alt bevæger sig hurtigere end vores analytiske del af hjernen. Hvis ikke vi kan nå at analysere vores omgivelser, kan det med lethed skabe forvirring.

Grunden til at jeg vil benytte mig af en åben kampstilling mht. hænder og arme er for at kunne gribe fat i modstanderen og udnytte hans potentielle kraft til mit eget forsvar og hermed uskadeliggøre ham hurtigt.

I forbindelse med mentalitetstræningen vil jeg gerne lære mig selv at vente på modstanderens træk og se hans åbne punkter. Først en afvigning og herefter et angreb. Angrebene må gerne bære præg af Shaolin Kung Fu og Ju Jitsu, når der er tale om at ramme de meget ømme steder på kroppen. "Generelle" slag- og sparketeknikker fra karate, kickboxing m.m. vil der også være del af, da det altid kan blive nødvendigt.

Brug af våben vil jeg også gerne have inddraget, men det håber jeg på at lære mere om efter gymnasiet.

Jeg håber, I kan forstå, hvad jeg mener, da jeg gerne vil modtage lidt respons i både positiv og negativ form.

Takker på forhånd og håber I vil være lidt med endnu
4/8-2004, 0:21Antal indlæg: 2281
Online 4d 18t 5m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


ddsab ID #98092
GAMBIT:

Jeg vil gerne inddrage stående kamp såvel som gulvkamp. Kunne godt tænke mig min egen dojo som voksen og der skal det trænes som et kampsystem, hvori der ikke er konkurrencer, stævner og lign. Hvis dette skulle fremkomme ville vi nok ende med at se to fightere, der står i kampstiling og kigger på hinanden i 2*2 minutter
4/8-2004, 0:28Antal indlæg: 2281
Online 4d 18t 5m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


ddsab ID #98093
Ghostwalker og Saber:

Forstår udmærket godt hvad I mener. Og tak for det.

Har et par gange til Judo prøvet at sensei har lært os nogle teknikker, som jeg så senere får at vide at jeg skal glemme af de andre på holdet. Teknikken var simpelthen ubrugelig hvis der blev gjort den mindste modstand af en, der er bare lidt erfaren. De er rimelig højtgraduerede så stoler på dem. Træner med voksne hvor gradueringerne svinger mellem 6. kuy og 1. dan. Dem der er endnu bedre træner sammen med dem på landsholdet.
4/8-2004, 8:13

Nicolai Stig H...Antal indlæg: 3548
Online 113d 21t 52m
Rødovre
Hwarang, Rødovr...
www.hwarang.dk


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Sprocket ID #98100
BOM-B skrev:
Har et par gange til Judo prøvet at sensei har lært os nogle teknikker, som jeg så senere får at vide at jeg skal glemme af de andre på holdet. Teknikken var simpelthen ubrugelig hvis der blev gjort den mindste modstand af en, der er bare lidt erfaren


Hmm. vil da ellers mene at hvis en teknik er med i et kampsystem, så er den ikke ubrugelig og jeg har svært at se dette skulle være tilfældet, hvis din sensei har lært jer teknikken.
Måske det de andre på holdet mener er, at teknikken ikke kan bruges i kamp til en turnering? Men den kan måske bruges på en anden måde og i en anden situation.

Nogle teknikker trænes ikke altid med det angreb/forsvar de er bedst til, men hvordan det er lettest og mest praktisk at træne dem.
Måske teknikken ikke virker for DEM, men at DU derimod engang finder en situation hvor DU kan bruge teknikken.Bortset fra dét, har en veninde der også er ret god til judu, hun blev instruktør på vogsenholdet allerede som 14 årig. OG hun snakkede noget om, at den flyvende japaner skal udføres ret godt før den er rigtig effektiv og den ikke var til fare for én selv, da man jo kommer ned på ryggen og den mindste fejl resulterer i en modstander ovenpå dig i stedet for at være kastet langt væk. Hun brugte den dog selv i turneringer.Mvh
Nicolai


---
Hvis jeg er for gammel, hvorfor siger alle så jeg skal se at blive voksen?
4/8-2004, 8:22

Christian Grau...Antal indlæg: 11686
Online 102d 3t 33m
Saint Barthélem...
Saint Barth BJJ
www.BJJglobetr...


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Graugart ID #98101
BOM-B skrev:
Har et par gange til Judo prøvet at sensei har lært os nogle teknikker, som jeg så senere får at vide at jeg skal glemme af de andre på holdet. Teknikken var simpelthen ubrugelig hvis der blev gjort den mindste modstand af en, der er bare lidt erfaren

Husk at som tommelfinger regel virker ingen teknik, hvis modstanderen ved den kommer
4/8-2004, 9:23

Sejr LundAntal indlæg: 1725
Online 7d 17t 35m
Greve
CSA CPH
www.csacph.dk


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Velcro ID #98106

Bom-B skrev:
Her vil jeg gerne bruge en meget åben kampstilling og undgå nærkamp, da vi som mennesker ikke kan forholde os rolige i en fuldstændig sindssyg situation, hvor alt bevæger sig hurtigere end vores analytiske del af hjernen. Hvis ikke vi kan nå at analysere vores omgivelser, kan det med lethed skabe forvirring.

Bom-B skrev:
Grunden til at jeg vil benytte mig af en åben kampstilling mht. hænder og arme er for at kunne gribe fat i modstanderen og udnytte hans potentielle kraft til mit eget forsvar og hermed uskadeliggøre ham hurtigt.


Fatter jeg bare intet eller er det her ikke modstridende udsagn?
4/8-2004, 10:02

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #98117
BOM-B,

Jeg véd ikke hvorfra du har det med at O-Goshi skulle være en fejning/mejning.

O-Goshi er et hoftekast:'
http://www.nd.edu/~judo/ogoshi.htm
http://members.aol.com/koshinage/kata/MCS_ogoshi.htm
http://www.medfordjudo.com/month/7-98.htm---
Hofte, hofte, hofte !
4/8-2004, 10:34Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #98128
Uki Goshi (lille hoftekast)


O Goshi (stort hoftekast)


O Soto Gari (stor udvendig fejning)


Lidt kan jeg da huske selv om det er 22 år siden jeg tog det brune bælte i Judo
4/8-2004, 10:35

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #98129
There ya go !---
Hofte, hofte, hofte !
4/8-2004, 10:36Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #98130
Prøver lige igen

Uki Goshi (lille hoftekast)
4/8-2004, 11:32

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #98138
FREEZE,

Iøvrigt synes jeg at dit billede til O-Soto-Gari ligner mere indgangsstillingen til O-Soto-Guruma (hvor begge ben fejes):

http://www.judosport.net/technik/osotoguruma.htm---
Hofte, hofte, hofte !
4/8-2004, 19:53Antal indlæg: 2281
Online 4d 18t 5m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


ddsab ID #98228
Det var satans. Så har jeg vist haft skidt mellem ørerne da sensei fortalte mig om den.

Sprocket:

Ved en flyvende japaner er det spids findige at man skal sætte sig ned i stedet for at lade sig falde ned. Noget man skal huske på, er at man skal sætte sig ned så tæt på sine hæle som muligt for at undgå skader osv. Man skal også sørge for at modstanderen ikke kommer langt væk fra sig selv, da han så er lettere at få i en armlås eller lign. lige bagefter. Det er selvfølgelig kun hvis man vil i gulvkamp. Man kan jo også bare kaste ham helt væk

Velcro:

Det jeg kort sagt mener er, at jeg helst vil undgå nærkamp grundet det jeg skrev. Men jeg er da forberedt på at det kan ske alligevel.
4/8-2004, 23:38Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #98260
Monty< kan du tysk?
Så vidt jeg kan se, står der at indgangen er den samme som O Soto Gari, men i O Soto Guruma fejes begge ben, så du har helt ret da de er ens og den eneste forskel er hvor mange ben du fejer

5/8-2004, 0:08

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #98265
FREEZE,

Jeg har i 14 år arbejdet for Siemens i Danmark, som indkøber på det tyske marked ... Så yeps, jeg kan tale tysk

"Der Ansatz" er jo indgangsstillingen, og der ligner O-Soto-Gari og O-Soto-Guruma hinanden. Balancebrydningen er stort set ens, og grundideen er den samme.

Den del der IKKE er den samme, er retningen på det fejende ben.

Hvis du lægger mærke til hælens retning på det billede, du viser, så har hælen helt tydeligt retning efter ydersiden af det fjerneste ben. DERFOR er det indgangen til en O-Soto-Guruma.
Havde det været en O-Soto-Gari, havde hælen haft retning ind MELLEM modstanderens ben.

---
Hofte, hofte, hofte !
5/8-2004, 0:36Antal indlæg: 8847
Online 27d 3t 39m


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Freeze ID #98267
Kan godt se hvad du mener
5/8-2004, 20:33Antal indlæg: 2281
Online 4d 18t 5m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


ddsab ID #98385
Man behøver faktisk ikke at feje benet, hvis man går efter en O-Soto-Gari.

Når man har opnået en balancebrydning på modstanderen er det en fordel at hæve benet meget højt oppe inden ben-fejningen kommer. Man skal have sit ben op så højt som muligt og derefter sparker man godt bagud. Den kraft der lægges i selve sparket er nok til at få modstanderen til at vælte. Man behøver slet ik feje. Jeg har gjort det adskillige gange og den virker hver gang.
5/8-2004, 22:44

John LundgreenAntal indlæg: 7576
Online 20d 7t 59m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #98415
BOM-B,

Det er ikke et spørgsmål om kraft i sparket. Det er udelukkende et spørgsmål om balancebrydning. Hvis balancebrydningen er iorden, behøver man ikke at feje benet, men derimod bare at placere det bag hans standben, så han falder over det.

Men hvis du skal udføre en O-Soto-Gari, så skal benet fejes/mejes.
Ellers er det nemlig ikke en benfejning, men derimod en benspærring, du taler om.


---
Hofte, hofte, hofte !
8/8-2004, 19:21

Claus JacobsenAntal indlæg: 811
Online 5d 20t 9m
Århus
tidl. Århus Jud...


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


claus_jac ID #98813
Som John siger!
O-Soto-gari betyder stor udvendig benmejning (for dem der kan huske hvordan landmænd høstede i gamle dage , så er det den samme bevægelse bare med benet!) og hvis du stopper op i bevægelsen, er der netop ingen kraft i kastet (du mister dynamikken) Netop den måde, er den største begynderfejl i Judo.

I øvrigt er der ikke noget der hedder at sparke bagud i Judo. Det er en glidende bevægelse (selvom det går stærkt) og den skulle gerne komme som en forlængelse af udbalanceringen!

CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2018 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk